Яслата 14 - весели, игриви, здрави и щастливи!

• 12 167
  • 197
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добро утро,

Преборих сополките на Марти, кашлицата обаче се оказа по-упорита. Даже по едно време почнах да се ошашквам, защото се стигна до хриптене и свистене в гърдичките. Слава Богу, това беше само ден - после явно бабешкия метод със сока от ряпа и захар, както и ACC Kid три пъти дневно, даде резултат.
И тъкмо се успокоих, става днес и едното му око подуто... Та май сега конюктивит сме си отгледали или някаква друга инфекция, защото пък освен малко повече сълзене, казва че не го боли. Утре сутрин сме на консултация, явно ваксина няма да има.
Вече имам чувство, че влизам в някакъв филм, ама много искам бързо да изляза от него.

# 106
  • София
Здравейте, искам да се похваля, защото мойто мишленце миналата цяла седмица и днес вкл. влиза със страшен кеф в яслата. Направо едвам му обувам пантофите от бързане, не вярвах че някога ще се случи това, но ето след месец и половина стигнахме и ние най-накрая до успешна адаптация пу-пу  Heart Eyes Дори в колата като пътуваме, с влизането и почва да си скандира "отивамееееее гадиииинкааааа"  Mr. Green Уикенда бяхме на селото на свекитата, и в събота нещо го ухапа под окото и за секунди се поду страшно много, почти му се затвори цялото оченце. Педиатъра каза да му дам Еуриус /или както там се пише/, и от тук започнаха нашите драми. В това село няма аптека, в най-близкият град няма денонощна аптека, с обикаляне от село в град намерихме. Стана ми много неприятно и мъчно за дечицата които живеят в по малките селца, нашият случай не беше клайно сериозен, но има къдзе къде по неприятни ситуации и да няма от къде да си купиш необходимоо лекарство  Cry Rolling Eyes Confused незнам кофти работа.
Иначе Иво вече 8ми ден не му давам сиропи или капки. Има някви леки сополки-водичка но пръскам само Стеримар и чистя с клечка за уши.

Пожелавам успешна ясленска седмица на всички малчугани и силн се надявам студа който скова да утрепе всички гадни бацили  Hug

# 107
  • София
Привет и от мен Hug Лека ясленска седмица от сърце!
Навън е такъв студ, че направо замръзнахме до яслата, но дано наистина бацилите измрат Praynig Митко продължава да си има леки сополки от време на време и се чудя дари да не му взема носен секрет за всеки случай, въпреки че са безцветни newsm78Не знам какво ще ме посъветвате? М/удругото една майка ми каза за вит. С в нослето действало много добре за сополките - някой пробвал ли е. Аз сутринта капнах ама се чудя newsm78
Иначе и днес поплака на влизане, но още докато оправях нещата му в гардеробчето чух, че вече е спрял, така че съм относително спокойна. Но сутрин е голямо мотане вкъщи - не му се става, спи му се, после ми казва, че "ниска дина", 15 минути се обличаме ooooh! Дано до Нова година вече се адаптира напълно не само той, но и всички останали дечица Praynig При нас също Дядо Коледа ще идва на 16,12 сутринта, а после следобед ще се събираме всички родители на ядене и пиене Laughing. Така че вече купих и ясленския подарък. Не знам дали ще има някаква програма съмнявам се, защото са още малки и някои и не говорят, но е хубаво, че ще им създадат празнично настроение с украси, подаръци, Дядо Коледа Grinning Само дано сме здрави.

# 108
  • София
мама МОНИ аз съм капвала вит.С в нослето, но ефект кой знае какъв не съм забелязала. Сополките пожълтяват малко, може би от витамина, но знам че по принцип сгъстявал сополите. Аз му давам понякога по половин ампулка. За секрета от нослето, замисляла съм се но вече ми се струва че се психясвам. Нашият педиатър последният път ни каза че така ще е зимата, да се примирявам, но че трябва да съм щастлива че минаваме с едни капки и сироп за кашлица по веднъж месечно. Прави ми впечатление, че всички деца които познавам им потича нослето.
Иво се е научил че "дядо КоЙо /коледа/" се смее хоооо хоооо, явно от някоя песничка в яслата и освен това иска всичко да прави сам. Слагам да се храниме и той почва Ивооо сааааам и не може да му взема лъжицата, прави ми впечатление че доста внимава докато се храни сам, дори напоследък се окопва много минимално. Вашите дечица какво положително нещо научиха от яслите? Предпочитам да си споделяме вече по приятни неща, отколкото неприятните болести  Confused

# 109
Привет и от мен в този студеннн ден! Брррр, и ние измръзнахме на път за градината, голям студ ...

Мони, аз съм слагала витамин С по 1-2 капки в носа, но веднъж нашата педиатърка се карала на една майка, именно за това. Витамина всъщност бил аскорбинова киселина, а никой не си слагал киселина в носа. От тогава не смея да капя в нослето. Иначе аз съм си капала преди доста време, има някаква полза според мен, но на дечко не мисля да повторя.

Иначе Алекс в петък вечер ми разказа как "Мама отай бебто а бабата" в превод "Мама остави бебето на бабата" сещайте се сестрата в яслата  Mr. Green Искаше и вчера да го оставям, но се разбрахме днес да стане тая работа  Simple Smile Та сутринта се заведохме без плач, бързаше да влиза в групата, даде ми целувка и замина навътре. От снощи само повтаря "Тати дойди колата" - "Тати да дойде с колата"
Това е при нас.
Ако има болнички да оздравяват бързо, лесно адаптиране на дечковците, плачкащи още     bouquet

# 110
Здравейте и ние сме си в къщи.След като четвъртък и петък беше с Т,педито каза,че гърлото е червено и сливиците подути.Веднага изписа АБ, #2gunfire,само че след два опита да започна да го давам(рев и плюене) се отказах и сега се оправяме само с витамини.

Големият проблем в момента при нас също е кашлицата,която не спира вече няколко седмици и сополите.
green_dawn ако обичаш сподели малко повече за тази ряпа,че днес ще правя някаква подобна бабешка рецепта та дано помогне.Тоя АЦЦ кидс гаден ли е на вкус,че ако не му хареса въобще не мога да го накарам да пие нищо.
Дано и нашата адаптация не отиде на кино.А за тържество трябва да попитам като тръгне пак на ясла.

# 111
  • София
bambi mama, взимаш една ряпа, издълбаваш я колкото можеш и я пълниш със захар, ако вече си давала мед и не е имало реакции, може и с мед. Оставаш да престои една нощ, ще пусне един бистър сок. Марти много го хареса. ACC Kid е на гребни гранулки, които се разтварят във вода. Сиропът става бистър и мирише на малини. Аз го давах в малка чашка, защото моят като види лъжичката от лекарството и забрави да поеме нещо от там.
Според мен, обаче, първо трябва да намалиш сополите, защото кашлицата идва от тях. Пробвай пак с разни бабини рецепти. Четох, че сокът от лук, разреден с физиологичен разтвор в отношение 1:1, много помагал.

# 112
  • София
Здравейте, лека седмица и от мен!
Малката вече само чака да й обуя пантофките и се опитва сама да отваря вратата и да влиза - няма "чао", няма...Засега леко върви с адаптацията. Ще искам утре да я оставя и за следобедната закуска и от сряда да я водя по цял ден - колкотой да не ми се иска от понеденик съм на работа.
bambi mama, рецептата с ряпата е много ефикасна. Моята баба само с това ме цереше, сега аз давам на малката.
А да ви попитам - как слагате капки в нослето  newsm78- моето гущерче само да види стеримара и се покрива някъде, а ако успея да я хвана е рев до небесата, придружен с ритници . ooooh!
Анаид, благодаря за линка

# 113
  • Бургас
А да ви попитам - как слагате капки в нослето

Ами насила. Rolling Eyes
Понякога дава без проблем, но има моменти в които единствения начин е баща му да го държи, а аз да слагам.
Като сме сами е най-големия зор - натискам го на дивана..Голяма борба пада, ама като няма начин.

# 114
  • Върху лъчите на Слънцето.
Преборих сополките на Марти...
Как?  Simple Smile

# 115
И ние на ясла след 3 седмично прекъсване.
Сутринта влезе със смесени чувства.Викаше "титата" и се смееше и като ме погледнеше "мамо" и започва да мрънка.
Но като му казаха:"Хайде да си играете с децата" и си влезе сам.

След малко отивам да го взема и силно се надявам да не е имало проблеми.
Засега сме здрави.

# 116
  • СОФИЯ
Много се извинявам - но бихте ли уточнили каква да е ряпата за рецептата против сополки ... И моята щерка е нон стоп хремава вече направо съм отчаяна ..... Каква доза и кога се дава?

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 16:25 от donikka

# 117
donikka рецептата с ряпата е за кашлица.
Направо ще я копирам от другия подфорум
Цитат
Измиваш голяма черна ряпа. Издълбаваш я, но не чак до кората без да я белиш. Намазваш стените вътре дебело с мед и оставяш поне една нощ да остане така.  В ряпата се събира течност. После се дава по 1 лъжичка непосредствено преди ядене. Първия път дай малко и гледай да няма реакция от страна на детето - алергична де.

Иначе сополите и аз не знам как да преборя.Тъкмо взеха да минават и сега пак наново. Confused

# 118
  • София
Няма оправия със сополите. Вече не знам колко дни се влачим с тях. Какво ли не пръсках, какво ли не пробвах, включително концентриран чай от лайка в носа. Ама ТЦ...

# 119
  • СОФИЯ
БАМБИ МАМА - много ти благодаря за бързата реакция! Тя нашата кашлица е от сополките, които се стичат  надолу - значи може и да не ни е нужна сега ряпата ...
А за сополките и ние така - 15 дена беше в къщи пуснах я на ясла и на 4я ден айде пак ... А не мога постоянно капки да капя - то не бе Виброцил, Ксилометазолин и Коларгол да ги редувам , не бе чудо! Но сутринта нашата леля на групата - понеже и се оплаках ми каза - да сваря 200 мл вода с 1 ч.л. сол и с това да промивам,  физологичния разтвор не бил многоефикасен! И това ще пробвам довечера!

Общи условия

Активация на акаунт