Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 18-та тема

• 48 343
  • 371
  •   1
Отговори
# 105
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Малка купичка без дръжки. Листенцата директно в нея. Едно леене, миене и премиване пада. После 3-4 пъти ти сипват вода върху същите листенца. ???
Много обичам.  Peace

мерси за синтеза Peace
точно така беше, премиваше, пълнеше, отливаше, заливаше Joy
много вкусен, ама си го беше донесла от Китай  Tired

по въпроса за оризовите топки:
казват се  Glutinous Rice Ball (Tangyuan)
това е десерт, ама китайката не ми каза и ги сервирах със салатата  hahaha
японците също имат тези сладки, аз скоро им търсих рецептата, че имам половин кг. брашно от лепкав ориз.
отказах се да ги правя, защото прочетах, че годишно над 100 човека умирали от тези топки, че като се задавиш с тях и залепват по трахеята и не могат да се отстранят...
а аз си мислех, че японците само в Фуго рибата си играят на руска рулетка Joy

колкото до кльоза и немската кухня: напълно съм съгласна.
кухнята им е за месоядни и устойчиви на мазнини стомаси Mr. Green
зеленият сос го обичам и аз Crazy
но и киселото им зеле ям.
забрави да споменеш хляба Wink,
много варианти и почти всички вкусни, без онзи пумпенникел Sick

Лоис, тези кнедли са от сварени и сурови картофи и се слагат за малко в топла вода или се варят.
сервират се към месо, заляти със сос.
ако са преварени става ужасна лепкава топка с нулев вкус и консистенци на медуза Sick
като са направени както трябва, изглеждат добре, докато ги опиташ Mr. Green
има и кнедли от сух хляб, те по стават за ядене, но аз не съм им фен.
предпочитам хляб да ям Peace

в "любими рецепти" имам рецепти от немската кухня, потърси нещо там...
иначе майка харесва Каслер (голяма парче месо, печено на фурна),
но мисля, че в Бг няма такова голямо парче пушена шунка  newsm78
кажи месо или десерт те интересува, мог ада измисля нещо  Wink

# 106
момичета имате ли някоя рецепта за малки кексчета,купих си формички и сега ми е мерак да ги пробвам. Hug Hug Hug

# 107
  • Torino,IT
Здравейте момичета,

ТИлиева, честита придобива, със здраве да си я ползваш   bouquet
Силве, мога да ти дам една много лесна рецепта за кексчета, по рецепта на Блонди е   bouquet

Kekscheta vav formi za mafini

2 яйца
1 ч.ч. хладка вода
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. стопен маргарин или олио
2 ч. ч. брашно
2 с. л. сладко
1 ванилия
1 к. л. сода
1 с. л. какао

Всичко разбърквате, сипвате в чашки за крем карамел или за мъфини и печете около половин час. За вентилатор - 150 градуса, обикновена - 160. Не е нужно да обмазвате чашките, само ги изплакнете с вода преди да сипете сместа. Не залепват.

Sekretarski kekscheta на labrex   bouquet

Продукти:
2 яйца
100 гр размекнато краве масло или маргарин
3/4 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. натрошени орехи и парченца шоколад
1/2 ч.ч. айрян - 1:1 кис.мляко и вода /в оригиналната рецепта кефир/
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия

Приготвяне:
1. Маргаринът или маслото се разбиват със захарта и яйцата, добавят се орехите, парченцата шоколад и айряна.
2. Добавят се брашното с бакпулвера и ванилията, разбърква се сместта.
3. Кексчетата се пекат 20-30 мин при темп.180 гр., проверяват се дали са готови с клечка за зъби или кой с каквото го прави.
От това количество при мен се получават 9 кексчета, но по липса на форми за мъфини, ги правя в йена-чашки за крем карамел и стават големички.
Имам и за солен вариант, ако искаш ще я постна  Hug

От мен една тортичка , която спретнах вчера по нощите, черпя ви за новата ми работа от понеделник  Hug

# 108
  Минавам набързо.Всичко тук е много вкусно Heart Eyes
   От мен: ориз със гъби,царевица и  ребърца
 яйца с доматен сос
 Златните картофки на Лео-страхотни са

# 109
забрави да споменеш хляба Wink,
много варианти и почти всички вкусни

Срам, срам, срам!  Embarassed
А тук все с това се хваля.  Rolling Eyes

Българското кисело зеле на мен повече ми харесва от немското. Не знам защо, но са различни на вкус.

Към зеления чай съм пристрастена. Имам в момента 4 вида (чист, без аромати). 3 са ми подарък от една от мойте китайки и един си го купих от тук, но внос. И аз мия и премивам и плакна. Не намираш ли разлика? Според мен вкуса се променя много.  Peace

# 110
Линдита  да ти е честита новата работа и хубава заплатка ти пожелавам,почерпвам се виртуално с тортичка   Wink

Я дай малко подробности за тортичката  bouquet

# 111
  • Torino,IT
Линдита  да ти е честита новата работа и хубава заплатка ти пожелавам,почерпвам се виртуално с тортичка   Wink

Я дай малко подробности за тортичката  bouquet

Давам веднага   bouquet

Торта- пандишпанов блат
за 26/28 см форма
6 яйца, 160г захар, 100 г пресято брашно, 100 г картофено нишесте, бакпулвер, кората на един лимон, 2 каф. чашки кафе, малка ракиена чашка ром или няколко капки ромова есенция
Разделят се белтъци и жълтъци, после се разбиват жълтъците и захарта на пяна.Настъргва се кората на лимона и се слага вътре. Прибавят се пресятото брашно, нишестето и бакпулвера.Прибавят се постепенно белтъците разбити на сняг, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Изсипва се в намазаната с масло и поръсена с брашно тортена форма о се пече в предварително загрята фурна 160 гр, за около 40/50 мин. Като изстина малко разрязах блата на два полукръга.
кафе и крем
За напояването на блатовете смесих ромовата есенция в кафето, защото нямах ром .Кремът ми беше готов пастичера като го разбих  по указания начин на опаковката с прясно мляко и редих блат, крем, блат, крем и поръсих с шоко пръчици отгоре.Стоя цялата нощ в хладилника.

И мерси за пожеланията   bouquet

# 112
Браво на всички, големи кулинарки.   bouquet Връщам се назад по страниците да си копирам рецепти.  chef

От мене салата Снежанка, Руска салата, торта с крем.

# 113
Ето ти рецепта на английски за Kartoffelklöße. http://germanfood.about.com/od/potatoesandnoodles/r/kartoffkloesse.htm
И малко инфо за Klöße понеже има различни видове. Аз само картофени харесвам. http://en.wikipedia.org/wiki/Klöße
Kюбит ето една рецепта за картофени дъмплинкси много вкусни стават и бързо се правят. Simple Smile

# 114
 HugЕ момичета отново сте много сръчни!!!!Всичко тук е ужасно вкусно  Shocked
Много хубави снимки на зимната тема.......и аз взех че се вдъхнових огт сладурите на 1 страница и ви снимах моя дегостатор вкъщи Mr. Green
От нас тази вечер

Пържени картофки

дегостатора Mr. Green

и зимна салата подобна на ропотамо

Ракиеното време дойде!

# 115
У нас за вечеря:
спагети:                                                                           грис халва:

# 116
Мерси Линдита  bouquet

# 117
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И аз мия и премивам и плакна. Не намираш ли разлика? Според мен вкуса се променя много.  Peace

определено има огромна разлика.
аз до сега съм съсипвала чая ooooh!

преди в Бг един китаец ми беше подарил китайски чай, ама не ми обясни как да го правя.
вкусът му ми беше силен, ама аз не миех и плакнех, а запарвах hahaha
вчера китайката ми показа кой чай расте около нейния град (все забравям кой град е Rolling Eyes)
има много нежен аромат на жасмин, но според нея не е жасмин.
чаят също не е ароматизиран...
имам и друг с жен шен вътре, също е хубав Peace

вечерята набързо:

предястие -  авокадо с ябълка и пикантен сос

пълнено трио Laughing

# 118
  • Torino,IT
Аз започнах с десерта, сега да си публикувам и вечерята
Мили М и Доро, много ми допаднаха и вашите торти, по принцип аз много обичам торти с кремово покритие,ако има и орехчета, ммм  Crazy Flutter особено зимата.

ianushkaa, Наталия гледам и вие сте пържили картофки  Hug Heart EyesПо принцип съм забелязала че при мен картофките когато ги правя на фурна стават такива каквито ги обичаме, хрупкави с коричка, пържените ми стават напоени с олио, а пък картофките не Лео напоследък не мога да ги докарам, май само най-първия път когато ги правих ми станаха както трябва.
Ето и моите произведения за днес  Peace

пиле в йена с гъбки, топено сирене,вино и сметана

Приятна вечер   bouquet

# 119
Линдита,мерси за рецептичката,а крема пастичера с какъв мога да го заменя Blush

Общи условия

Активация на акаунт