Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 18-та тема

• 48 343
  • 371
  •   1
Отговори
# 90
Супер рецепти   chef.Ако искате имам една програма за рецепти семо пишете и ще ви напиша каквито рецпти поискате.  love001 newsm03

# 91
# 92
Фалафел по рецепта на Pety bouquet с гъби със сметана, авокадо и карфиол.

yagodka, виждам, че ти е останало гуакамоле.  Wink И аз правя такива гнезда,  Peace само че вегетариански - с картофено пюре. Пълня ги със спанак и слагам яйце.

asyalein, опиши вкуса на оризовите топки със съсам. Честно казано не бих ги опитала, ако ги видя. Но ако ме заинтригува описанието - може и да се престраша.  Flutter

esy, мерси!   bouquet И честит ти предколеден подарък.  Grinning Но с чиста съвест мога да кажа, че и със старата си камера се справяше чудесно!  Peace

# 93
Супа топчета, които не са документирани и Морковена халва

# 94
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Кюбит, бялото тесто е от лепкав ориз Mr. Green
та лепне си, в устата е малко като дъвка Mr. Green

имаше 4 вида пълнеж, все веге беше...
китайката ми каза, че тя харесва най-много сусама.
пълнежът е леко сладък с приятен лек аромат на сусам.
сигурно и подправки има.
комбинира се добре с неутралния ориз,
но казах вече - консистенцията не е за всеки.

ако си се научила да ядеш кльозе и с това ще се справиш Mr. Green
аз клоз не ям Naughty, но това ми беше вкусно.

вчера пих чай по китайска традиция Flutter
много е весело Party

# 95
asyalein, с много зор мога да преглътна един-два Kartoffelklöße.  Sick Наистина много зор и много подправки или сос.  Crazy
Утре ще ида да си купя една такава топка и да пробвам. Имат ли някакво специално име или са просто "оризови топки с пълнеж от черен сусам"?

П.П. Сега видях, че това са dumplings. Яла съм.  bowuu Само че, не оризови, а тестени и картофени. Хубави са. Направо класи над Kartoffelklöße. Яла съм с плънка от спанак и нЕк'ви зелени кълнове. Правят и с пълнеж от месо. Внимавай, ако си купуваш пак.
Не се отказвам да опитам оризовите обаче.  Peace

вчера пих чай по китайска традиция Flutter

Малка купичка без дръжки. Листенцата директно в нея. Едно леене, миене и премиване пада. После 3-4 пъти ти сипват вода върху същите листенца. ???
Много обичам.  Peace

Tannita, а ти с тези оранжево-жълто-червени нюанси просто ме разтапяш.  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 08:56 от Кюбит

# 96
  • В лудницата на 2-рия етаж.
От мен кюфтета по чирпански по рецептата на Лабрекс

сиренца в бекон

и свинско с къри сос и зеленчуци

Tannita  -може ли рецептата за морковената халва? Praynig

Lois както винаги,стархотни снимки.За патешките шишчета ме питаше в миналата тема,аз ги правя от цялото месо,не само от гърдите и не ги мариновам по принцип,стават малко по-сухички,но много вкусни.Може и да се мариноват като пилешко.

alex_og97  -бързо оздравяване.  bouquet

esy  -честита придобивка,много красиви моменти да запечеташ с нея.

asyalein  ,интересно изглеждат тези топки.

# 97
  • Някъде на път....
Добро утро и от мен!  Hug
Еееее, ненадминати кулинарки има тук! Поклон!  newsm20

Ето и първите снимки с новото фото.
Винен кебап и Пандишпаново руло

Още разучавам фотоапарата, това са първи опити.........

Лек и усмихнат ден на всички!   :thumbup:

# 98
добро утро от мен, сега вече наспала се и с кафето пред компа идвам да видя снощи какво пропуснах  Blush

Първо: радост24, благодаря за информацията за патешките шишове. Аз лично правя само филе с кожа на грил, и веднъж май с бутчета на фурна експериментирах, но не съм много сигурна как беше станало...Твоите беконени сиренца са много приканващи!
после: много ме заинтригува разговора между Кюбит и асялейн - какво е това страховито Kartoffelklöße, за което трябва да тренираш, че да го преглътнеш? Честно, не съм се сблъсквала с немски манджи до сега, и като ви чета си мисля, че и не искам! Ама съм сигурна, че има и неща, които ще ми допаднат. Я разкажете за някои ястия, дето мислите, че биха се харесали на нашего брата  Grinning
Танита, халвата ти изглежда много вкусна! Писах ти във Фликър нещичко за нея  Wink.
Фалафелите на Кюбит и Пети много ми харесват и те. Единствено в Мимас съм опитвала такова нещо - и то защото веднъж като си купувахме дюнери, ни дадоха фалафел - бонус Laughing
Ллелей, Ягодке, тия лястовичи гнезда са страхотни! Как не ми е хрумнало до сега да ги направя във форми? Аз ги правя като по-дебели и големи кюфтета, и никога не са така красиво оформени....
alex_og97, твоите манджи всичките са супер, ама най-много ми харесват свинските ребърца, ох-ох, усещам как почват да ми къркорят чревцата  Joy И много добре са заснети, ще споделиш ли на каква светлина си ги правила и с какви настройки на фотоапарата?
Еси, и тука да ти честитя придобивката, и да ти пожелая все по-хубави снимки, и все по-прекрасни манджи! И ципурата и салатката са супер! За снимането - повече акъл във фотографската тема Wink и стига с тия диети! лишаваш ни тука всичките с тоя Дюкан  Joy
Лулу, мъфинчето е убиец, ама и чинийката под него много хубава! Сива ли е на цвят? И ако ми кажеш от къде е купувана  Mr. Green много ще съм ти благодарна!
Пети, и супата и тиквеника са разкош! Ще дадеш ли рецепта за супата? Никога не съм опитвала такава, сигурно е много вкусно!
Нела66, пирожките! пирожките! ах, как обичам! имах в училище една приятелка - майка й беше украинка - какви пирожки и пелмени правеше.... ох-ох-ох...

Позволете ми да ви кажа, че всички сте много добри. И все по-добри ставате! Ако отворите някои от първите теми, и сравните със последните, сами ще се убедите, че разликата е голяма! Покрай нас и домашните трябва да са много ощастливени, всеки ден манджи за снимка!  Grinning
Хора, отивам да закусвам. Не се издържа вече.

# 99
Lois, добро утро! Аз още не съм легнала, но ми е време.  Wink

Ето ти рецепта на английски за Kartoffelklöße. http://germanfood.about.com/od/potatoesandnoodles/r/kartoffkloesse.htm
И малко инфо за Klöße понеже има различни видове. Аз само картофени харесвам. http://en.wikipedia.org/wiki/Klöße
В Чехия се казват кнедли. Може би с това име ги знаеш.

За мен лично, немците са гола вОда в кухнята.  Whistling Не им харесвам яденетата. Добре че на всеки ъгъл има я пицария, я китайци, я индийци.  Wink

Най-големият принос на немците към световната кухня, пак по мое мнение, е Франкфуртския зелен сос. Любимо ядене на Гьоте.  bowuu Прави се от 7 зелени подправки (на англ. borage, sorrel, cress, chervil, chives, parsley, and salad burnet), майонеза, голяма част от която аз заменям със заквасена сметана и горчица. Сервира се с твърдо сварени яйца и варени картофи. Някои го предлагат и с месо.  Sick
Другите постижения са ябълковия щрудел и коледния щолен.

Със сигурност ще ми дойдат още една две идеи. Но на прима виста е само това.  Peace

# 100
  • На небето
enamorada, а ще може ли рецептата за лястовичите гнезда? Аз ще докладвам след малко, че още не съм обработила снимките.

# 101
Нела66, пирожките! пирожките! ах, как обичам! имах в училище една приятелка - майка й беше украинка - какви пирожки и пелмени правеше.... ох-ох-ох...

И моята рецепта за пирожките е от една позната от Русия  Grinning  Добре, че ме подсети за пелмени -скоро не бях правила. Ще взема да направя довечера, че много ги обичам!
newsm10

# 102
yagodka, виждам, че ти е останало гуакамоле.  Wink И аз правя такива гнезда,  Peace само че вегетариански - с картофено пюре. Пълня ги със спанак и слагам яйце

Ааа, много трудно беше! Едвам изкопчих две лъжички за снимката! Laughing Мъжът ми като го опита и каза: "Я, това е много готино!" hahaha Боже, колко време помнят тия мъже! Въобще не се сети, че го е пробвал неотдавна!  ooooh!  Laughing
С удоволствие бих опитала и твоя вегетариански вариант на гнездата, само дето трябва да приложа и допълнение като Пепчо към чушките бюрек, че иначе няма да го харесат вкъщи! Laughing

t_ilieva, честита придобивка и на теб! Много по-ясни са снимките ти сега! Peace

# 103
  • Пловдив
Тортичка
Пържени яйца Принцеси
Задушена херинга във фолио,
преди печене и след печене с картофено пюре и варени картофи

# 104
enamorada, а ще може ли рецептата за лястовичите гнезда? Аз ще докладвам след малко, че още не съм обработила снимките.
Мила ето тук е рецептата.Много са вкусни,направи ги обезателно.Аз пълних с каквото имах в хладилника,добра 4истка се полу4и.И моята половинка,която не хапва кайма ей тъй,ги хареса страшно много.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345080.0

Общи условия

Активация на акаунт