Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 18-та тема

• 48 343
  • 371
  •   1
Отговори
# 270
Lois - след теб се паднах този път Joy.Прекрасни снимки като от списание.Гадна работа това с корите.Човек като се нагласи и ......ама нищо това са бели кахъри Hug.
Прекрасни неща покозваш както винаги  bouquet

# 271
Мимчети, естествено че си е твоя работа как ще си ги направиш Wink аз само казах как ги обичат моите деца.

Алекс, тез пържолки са на фурна. Ама първо от сутринта съм ги оставила да починат в неделния зимен ден, полегнали кротко в една тавичка. А за да не скучаят, съм им добавила за компания черен пиперец, кимионец и чесънец (може на прах, може и от тоя дето аз обичам да му викам цвръкнат Joy). Солчицата е по твой вкус, а може и сосче соевко да им турнеш. Аз този път не им сложих. И за да е картината пълна и веселбата сигурна и да им върви лафа на подправките и месцето, обилно ги полях с червено винце, подходящо за сезона. И така, докато се попипвах от тук от там през деня, те си дърдореха сладко на хладно на терасата, а като взе да пада сумрака, загрях фурната и тя започна да раздава от топлината си в къщи. Като сложих да се сгреят приятелите в нея, започнаха да споделят не само топлината, а и аромата си. И така известно време си отделяха от аромата от едната страна и като зачервиха бузки, ги обърнах от другата. Няма да ги оставяш да засъхват, че ще им се сбърчкат "кожичките". Ще си ги дундуркаш и ако трябва и водичка ще им добавиш. Отделно лучец можеш да си нарежеш на "усмивки", да го натъргаш със солчица и като са ти готови пържолките, може да ги "увиеш" с лучеца и да сипеш сосчето, което е останало в тавичката. Тоя лучец също се овкусява и е много приятен и върви с тез кокони. Е те това е цялата философия, че ми беше Ладничко вече и не ми се седеше на терасата за скарата.  Laughing Laughing Laughing

# 272
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  Krische  -ти си цяла поетеса,мила,как да не ги направи човек твоите пържолки  Heart Eyes Hug

# 273
  • сред люляците
Ето и десерта ни - Постни кафеени меденки на Диана

# 274
Набързо хвърлих око и видях невероятни вкусотии и изкушения,сега ще се върна да прегледам подробно и да събирам идеи Blush
уикенда сте се вихрили здраво из кухнята Laughing

При нас днес за закуска имаше палачинки с течен шоколад

лещичка

и туршийка с мед

# 275
Мимчети, естествено че си е твоя работа как ще си ги направиш Wink аз само казах как ги обичат моите деца.

Алекс, тез пържолки са на фурна. Ама първо от сутринта съм ги оставила да починат в неделния зимен ден, полегнали кротко в една тавичка. А за да не скучаят, съм им добавила за компания черен пиперец, кимионец и чесънец (може на прах, може и от тоя дето аз обичам да му викам цвръкнат Joy). Солчицата е по твой вкус, а може и сосче соевко да им турнеш. Аз този път не им сложих. И за да е картината пълна и веселбата сигурна и да им върви лафа на подправките и месцето, обилно ги полях с червено винце, подходящо за сезона. И така, докато се попипвах от тук от там през деня, те си дърдореха сладко на хладно на терасата, а като взе да пада сумрака, загрях фурната и тя започна да раздава от топлината си в къщи. Като сложих да се сгреят приятелите в нея, започнаха да споделят не само топлината, а и аромата си. И така известно време си отделяха от аромата от едната страна и като зачервиха бузки, ги обърнах от другата. Няма да ги оставяш да засъхват, че ще им се сбърчкат "кожичките". Ще си ги дундуркаш и ако трябва и водичка ще им добавиш. Отделно лучец можеш да си нарежеш на "усмивки", да го натъргаш със солчица и като са ти готови пържолките, може да ги "увиеш" с лучеца и да сипеш сосчето, което е останало в тавичката. Тоя лучец също се овкусява и е много приятен и върви с тез кокони. Е те това е цялата философия, че ми беше Ладничко вече и не ми се седеше на терасата за скарата.  Laughing Laughing Laughing

Krische разсмя ме ! newsm62  Все едно четях Чудомир  smile3521

# 276
Момичета -извенявам се за въпроса сигурно и други са питали. но може ли да ми напишете сайтовете където качвате снимките и после се виждат направо тук?
Че и аз дне се разгонвих и снимах всичко но моите снимки са в един сайт с албум и тук немога да ги кача да се виждат.

# 277
nela_66, какво е това на втората снимка? малеби?
Това е най-обикновен ванилов пудинг, приготвен в малка тенджерка, изстуден в малка тенджерка , обърнат в голяма чинийка, украсен с желирани чененца   newsm47

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 22:09 от nela_66

# 278
Момичета -извенявам се за въпроса сигурно и други са питали. но може ли да ми напишете сайтовете където качвате снимките и после се виждат направо тук?
Че и аз дне се разгонвих и снимах всичко но моите снимки са в един сайт с албум и тук немога да ги кача да се виждат.
Ето ти линк:
http://photobucket.com/

# 279
Krische, ма как си я написала само, ясно е, че след тази поетична рецепта ще се наложи и аз в най-скоро време да сложа да си подардорят в тавичката няколко пържолки    smile3521

# 280
Момичета снощи цъках с език за прекрасните Ви гозби и невероятните фотографии. Днес вече цъкам и заради невероятния начин на описание, който ползвата. Винаги ми е било много приятно да чета тук.
Така де, да не си помисни някой че готвенете е скучно занимание - я колко чар има в това.

От мен нещо не толкова ефектно - свинско със зеле и шопска домашна баница. (Извинявам се за качеството на снимките, но днес гледах един малък мъж и той изобщо не ме оставя да снимам. Мислех си да аранжирам, но той като подуши баницата и започна да вика - папа, папа  Mr. Green)

# 281
Здравейте момичета! Hug
Много вкусно тук и забавно с Крисче, Крисче,  bouquet
Лоис, май трябва малко по-подроно обяснение да ми направиш за снимките, че нещо взех да се отчайвам и въобще не виждам разлика от снимките със старият и апарат Cry
Ето днес какаво от мен:
Пиле "Качиаторе"

Карамелизирани праскови

И бананови бисквити за детенце

Хубава вечер от мен! Heart Eyes

# 282
Кеми - определено има разлика между предишните ти снимки и тези.  Hug
Да ти е честит предколедния подарък и със здраве да си го ползваш. До Коледа тъкмо вече ще си се сприятелила с него и тогава ще се радваш на прекрасни мигове уловени от теб.

# 283
Еси, Hug това розмаринче не е нещастно като онуй по предното магданозче. Горкото магданозче, една гола голеничка пържолка му правеше компания, макар и прекрасно изпечена и сочна, сочна очакваше да я лапнеш, ама виждах тъгата на лицето ти някак. Дори резенчето лимон допълваше картината свъзана с не усмихнато лице, вместо да предизвика обилно слюноотделяне и стимулиране на стомашните сокове, готвещи се да се втурнат да смилат месцето, както водата от потока се спуска да завърти колелото на мелницата, та да скръцнат двата камъка да смелят житцето. Laughing  Лице като от тези карикатури, дето майка, или по-лошо, "загрижена" баба насочва лъжица "гадост" към устата на детенце, а то горкото точно такава физиономия прави, дето се опитвам да ти кажа, че виждах с онзи горкинкия магданозец.

А туй розмаринче, я какво се е накиприло Wink пък и ни гледка така закачливо и ни вика: "ааааааа видяхте ли вие на мен как ми излезе късмета, вместо с една голошарка, тук съм се уредил и със сосче и маслинки, и чушчици, пък и други сестрици подправкови......" (аз поне така го виждам  Joy)

А и да не забравя, еси какъв ти е проблема на теб със снимките, честно не схващам. Ама те са си прекрасни. Не казвам, че са като на Лоис, ама и твойте са си мнооооооого хубави. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Лоис, сетих за твойте перипетии с баницата. Ама как си описала само........изчезнаха едните кори под масата ........ абе намерих едни кори още.....(къде ги намираш newsm78), ама не си ги размразила като хората и затова, пак си търсила, търсила, обърнала тук таме някой дюшек, в скрина си поровила и изведнъж, яяяяяяя..... още едни кори си намерила #Crazy.... направо умрях от хилеж с това твойто търсене на кори hahaha и най-вече намирането им. Аз ли не прочетох като хората, или не схванах като хората, щото не разбрах как си ги пратила за още кори, донесли от многолистното, пък ти после още едни кори си намерила..... hahaha Направо детективски задачи ни караш да решаваме сега - къде са ми корите??? Много ми стана весело. Предполагам все пак, че на теб не ти е било чак толкова весело. Ама затова пък месцата с пюренцето много хубавки.  Wink

# 284
Ралфиета,  Hug
Крисче, добре, че си ти да ми оправиш настроението!  bouquet
Страхотна жена си Hug

А, розмарина специално го нагласях да е свежо и усмихнато.............. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт