Бъдещи мами Февруарки-сладки дебеланки,чакат бебета засмянки...

• 12 419
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Какво да кажа....хубави и добри са мъжете риби... Mr. Green Laughing   или водолеи????

Риби,риби...Супер са,но него казвам,защото моя е такъв,а защото познавам по принцип и други риби...Наистина са милички,понякога мнителни,но пък много солидарни,обичат да помагат,емоционални са,но го показват само пред хората,на които вярват и на които държат и са доста силни според мен като личности...Но спирам дотук с характеристиката,че да не стана досадна...
^desika^ за съжалени е така.Ние също разчитахме много на тези праи,защото в случая само мъжа ми получава,смея да кажа,мизерна заплата,за стандарта на живот,който ни определя задължително тъпата ни държава...И в края на раб. му ден на едната работа отива на втора /частно/,за да можем да посъберем още някой лев.Иначе незнам как щяхме да я караме...Но да не се оплаквам сега..и по зле можеше да е...И на това съм благодарна,въпреки че ми е много тежко за него,защото излиза сутрин в 7 и нещо и се прибира вечер към 11...Тъпотия да шия,какво повече да кажа...

# 166
рибки Peace ние и двамата сме рибоци а и бебо се очертава да е, така че ще сме сем. Шаранови  Mr. Green
мойто мило пък е на 20.02  newsm47

# 167
Относно болничните - засега нямам проблем. Но проблем може да дойде от смяната на имената, аз чакам този месец да ми ги забавят поради тази причина, но днес ще ходя да си взема персонален код от НОИ, че да следя какво става. Друг проблем е ако счетоводството (ТРЗ-то) на фирмата е подало грешна информация към НОИ, тогава не изплащат болничните, докато проблемът не се отстрани, но обикновено звънят на лицето в такива случаи.
Иначе в деня или в следващия ден, в който се превеждат заплатите на фирмата се подава една Декларация 1, на следващия ден се подават болничните в НОИ-то и до седмица, седмица и половина ви превеждат болничните  Peace

# 168
Здравейте момичета.Отивам да ви чета докато си пийвам кафенцето с фрешче.Вчера ми беше доста слаб нета и трудно ми отваряше страниците,да видим днес как е  Wink

# 169
  • София
Иве,не се притеснявай аз не съм се натъжила вчера заради теб,просто явно си беше такъв ден и намерих сто неща,за които да страдам LaughingСега ми е смешно,но вчера сериозно си поплаках,но то е полезно понякога Simple Smile

Момичета аз утре ще ходя на зъболекар от 5 часа стискайте ми палци,защото много се притеснявам  Sad

Да ви кажа за моя бебо,бях се притеснила,че два дни не ме риташе много,усещах го,но едно вяло и лекичко,което не беше в негов стил,но вчера като започна едно ритане...дори ме накара да скоча от леглото от уплаха така ми разтресе корема.

И аз нямам проблеми с НОИ,обезателно ако не получавате пари трябва да им звъннете и да питате какъв е проблема.

# 170
Добро утро,мами!
Cutesmallcat,пълна ти е кутията,та затова тук да потвърдя уговорката.С Hetera те чакаме там в 14.00 ч.

Hamelionche,няма да приемам лично неприязънта ти към зъболекарите.. bowuu само не разбрах... newsm78  как така ти "настръхва коста"(косата или костта??) Хетера,не се тревожи-ако се налага упойка-няма АБСОЛЮТНО никакъв проблем,особено сега в тези месеци!Под секрет да ви разкрия-някои колеги избягват при възможност поставянето на анестезии,защото се опасяват от нежеланите реакции...Всеки ще го отрече...но това е информация от "кухнята"..Аз лично, при витален зъб,винаги обезболявам,освен когато пациентът е с параноя от инжекцията..

# 171
Гледам как си приказвате за парите за майчинство и се ядосвате...   Да ви успокоя, не е само в БГ.  И тук при мен е така.  Обаче тук го измислили черните да вземат лесно защото са били ограбени от привилегии преди (и това истинска точка от закона), а белите с 300 зора.  Не само това ами и отказват на някой хора майчинството.  
Аз съм в процес на подаване да документи.  Точно 45 страници са.  Не мога да опиша какво беше докато приготвя всичките документи, да ги заверя, да отида до предишни работодатели и да попълват едни формуляри.... абе  #2gunfire  #2gunfire
Направили го така, за да може да се откажеш защото е много бягане.  Но аз реших, че отказване няма и ще си взема парите които ми се полагат.  Независимо от това, че като се наредя на опашката да подам документите, черните минават с 1 бланка.
Бях бясна за това, но няма какво да направя. #Cussing out

# 172
Албенче това което казваш направо ме  #Crazy
ама няма да се ядосваш нали днес сме решили да се глезим с коктейлчета така че пий си коктейла а тея дето ги измислят тея неща да го ..........

# 173
Момичета приятна разходка до Чиполоно  Simple Smile Да разказвате после. И аз се бях нагласила да ви придружа, но не мисля да рискувам сега. Няма нужда и вие да се разболявате.
Затова пък мисля да се впусна в дербите на кулинарията   chef

Албенче и при вас не е лесно и то изобщо  #2gunfire

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 12:31 от ^desika^

# 174
Добре дошли на новите мами,радвам се че още се увеличаваме   bouquet
Явно снощи всички ни е ударил хормона,и аз малко си попляках,ама таткото е виновен #2gunfire.
Вкъщи се кроят планове да се купува още 1 кола за свекъра,а аз си мислих че спряха с тази мания,но нее.Всяка вечер по скайпа с брат му,който е в Лондон зяпат коли по обяви и "купуват"ли "купуват".Имам чувство,че това е по-важно от предстоящия живот,който чакаме и му го казах и се разревах като си легнахме.Според него това са пълни глупости,но мен ми идва да   #Cussing out.А преди това като си дойде си взех душ и му показвам каква съм "стройна"в профил и анфас голичка и като ме награби и ме накекси Embarassed,а вечерта хоп-скандалче,ама днес е много мил и ми звъня няколко пъти да ме пита как съм.
Момичета относно болничния,аз съм от 15.09(тогава ми казаха на ЖК,че чакаме момче) и нямам проблем с изплащането му,получавам половината пари до2,3 и другите около 15.Само ми казаха,че вече да ми се вписва новата фамилия,че последния път едва са го взели от НОИ.Попитайте си работодателите или в НОИ,защо не ви ги изплащат.
Някоя мама,ако е ходила при доктор Димитрова във Фемина би ли споделила добър специалист ли е,че вторник сме при нея .Хем нямам търпение,хем  ме е страх да не потвърди диагнозата на Марков,но Божа работа.

# 175
Относно болничните- нашата счетоводителка ми обясни, че ги превеждат до 15 дена след датата на последния болничен за месеца. Т.е октомври месец болничния ми изтече на 23, на 24 взех до 24 ноември, а на 7 ноември ми изплатиха октомврийския. Също така каза, че се вземат със задна дата, т.е. за изминалия месец(защото и на мен ми ги забавиха в началото и се бях притеснила). Всеки път ми пускат смс (в документите съм посочила гсм-то си), но ако ги преведат на 7, смс-а пристига на 8, а аз дотогава съм ги изтеглила и , обикновенно, са наполовина похарчени. Mr. Green Очаквам януари да има забавяне, заради многото почивни дни, на мъжа ми заплатата обикновенно също се бави тогава, та не знам как ще изкараме.
За варненската среща съм ЗА Годзила- 14 часа. Само не разбрах за коя Годзила говорим. newsm78

# 176
  • Sofia
Здравейте, мамета! Simple Smile
Благодаря за мафенцето, екстра беше! Аз както не можех да спя, сега сутрин не мога да стана  Tired Явно на периоди ще го караме. Сънувам разни глупости, ама поне спя Simple Smile

Гледам за НОИ си говорите - аз сега не съм в болнични, че нали се доосигурявам на по-висока сума, ама като знам нашата счетоводителка колко е зле, тръпки ме побиват като дойде време за оправяне на бакиите, каквито без съмнение ще има  Rolling Eyes Ама здраве да е!

Албенче, втрещи ме с твоя разказ за черни и бели. То е известно, че черните са по-големи расисти от белите, ама чак и в закона го вписали!?!?! #Crazy Леле!

Към ревлите - и аз го минах това, доста драматична седмица беше миналата!  Mr. Green Горкия ни татко - връща се от командировка и аз го посрещам с рев  Mr. Green Пита ме "защо,какво е станало" а аз "ми за всичкоооо" hahaha Той започва да ми се смее, а аз още по-силна гайда надувам! Joy Децата ме помислиха за луда! Crazy Ама сега съм ОК, няма и помен! Тъпите хормони са виновни! Сега си останах с всеобщите подигравки на четиримата и мога само да гледам лошо и да се срамувам...Simple Smile))
Така,че - споко! Ще мине!

Радка80, аз бях при Димитрова на втората ФМ. Голям специалист е казват, но никак не е бъбрива. Разбрах за Марков, че много подробно обяснява (аз др.седмица съм при него и умирам от шубе), тя не е така. Обаче оглежда много хубаво и ако я питаш, разказва Simple Smile Така, че питай! И няма страшно, всичко ще ви е наред! Praynig

Казвайте, ако нещо в Чиполино искате да видим по-специално. Нямам търпение да се видим с колежките сектантки, а скоро и с още от тях  Heart Eyes

Хубав ден на всички!

# 177
здравейте,

добре дошли на новите мами и лека бременност до края.

по повод болничните - аз съм 01.09 в болнични и до сега съм изплатили само един направо късмет че не ми го върнаха за името.
от нои ми казаха че вс е индивидуално за всеки човек кога му превеждат заплатата кога работодателя е внесъл документите и дали там всичко е попълнено както трябва.преди имаше срок до 2 мес да ти ги преведат, но сега явно няма срокове.за септ болничния ми го преведаха около 28-30.10.
а октомврийския още го чакам.змам че пари по сметка превеждат вторник или четвъртък дано да съм помагнала с инфо за нашата система с болничните.почти два мес стоях без парички от последната ми заплата не е приятно  ама никой в нои не го интерсува как я караш и че имаш сметки станах мн подробна хайде лек ден на всички

# 178
Здравейте! Аз "наполовина" по темата с болничните, искам да ви питам знаете ли докъде се стигна с гласуването татковците да получават 15 дни платен отпуск при раждането на детето? В нета четох инфо до към средата на октомври, че ще се приеме в новия Кодекс на труда, но когааа? Знам, че не е толкова важно за всички, но за мен си е важно таткото да има някой друг ден за нас в началото  Mr. Green

# 179
Албенче,значи расовата дискриминация сега е с обратен знак... newsm78 Няма справедливост,но явно много гняв се е спотаил от времето на апартейда...

Да питам тогава и миналите по този път-сега нова сметка специално ли трябва да си откривам за да ми превеждат от НОИ болнични и майчинство или може някоя стара,но нали искат счетоводителките някакво удостоверение от банката,че съответната сметка е за тази цел..Защото аз сега се осигурявам и всъщност първият ми болничен ще е 45-дневния преди раждането.

Общи условия

Активация на акаунт