С бързоходните крачета ЯНУАРЧЕ вкъщи шета

• 10 994
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
  • Canada, ON
Привет момичета! Много пишете и едва ви изчитам.
Благодаря на момичетата, които ми отговориха за кус-куса и водата!
Добре дошли на новите мами!

Много са сладки малките ходещи човечета. И неходещите (за сега), пак са сладки Simple Smile

Ние в последно време се будим по нощите и аз хич не се наспивам. Уж избиха тръгналите зъби...
Мисля, че Джулия се храни малко - не повече от 100-130 гр. на хранене, но не знам как да я накарам да яде повече. Яде три пъти твърда храна и вече само два пъти се кърмим - сутрин и вечер. Нощем като се буди пак се кърмим, но не го броя, щото мисля, че е малко. Може пък да си регулира кърмата, знам ли, но вечер след като се насуче аз проверявам - кърма има много - неизсукана, а преди си я изсукваше и си спеше цяла нощ. Не знам какво става. Вечер суче, суче и в един момент почва да ми се смее и да хапе и със сукането сме до там... Абе доста хаотично стана, ама с тоя режим на спане...
В тази връзка да ви питам - вие кърма/АМ колко пъти давате на ден извън твърдите хранения? Че се чудех дали не го ощетявам детето с тия две кърмения само. Иначе твърдите хранения са ми и млечни, като си му е реда Simple Smile

За разликата между децата - питах наскоро една жена, чиито деца бяга с голяма разлика (12 години), дали това е добре, а тя ми отговори, че голямата разлика е добра (удобна) за родителите, но не е за децата. Малката разлика е добра за децата, но не за родителите. Като се замисля и аз си мисля, че колкото е по-малка разликата между децата, толкова по-добре за тях. За родителите е май трудничко, но предполагам само в началото.

И само да потвърдя за тукашните майстори - и ние сменяхме прозорец малко преди да се роди Джулия. Майсторите бяха много културни и всичко разчистиха след себе си.

M_I_A, Алекс, аз мерех температури, ползвах едни овулационни тестове... въздържание имахме и хоп... изпуснахме овулацията. Температурата ми се повиши и си казахме - ха, изпуснахме момента, поне да си направим... кефа и хоп... Джули е резултата. Теоретично трябваше да е момче, но практически - не е Simple Smile Е, нашата цел беше бебе, без значение момче/момиче, така че останахме доволни и предоволни Simple Smile Иначе и аз така съм чела, но явно това са само теории...

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 09:04 от Мама Мечка

# 136
  • София

Честит първи сняг момичета!

# 137
Добро утро,

Тихо се сипе първия сняг ...
днес вече си е сняг и понатрупа навън, сега може да си мисля за Коледа.
Чашка кафе и от мен и хубав снежен ден   bouquet

Мама Мечка , и при нас е така,

Сашко суче вечер, през ноща и сутрин преди да станем. И той започна да ме подхапва, доста е болезнено. През деня има три хранения със обща храна. В някои от нощите спи спокойно в други ика да суче през пет минути. Аз съм решила до годинка най много и да опитам да го отбия, защото вече има моменти когато кърменето си е голямо лиготене. Мисля си, че проблема ще е при мен защото все още имам кърма, надявах се сама да си намалее и спре с намаляването на кърменията но засега не е.

# 138
Добро утро!
Честит първи сняг на Софиянки!
Добре дошли на новите мамчета!
Днес при нас е над 10градуса и ръми, явно бебо днес ще си стои в къщи, а майка му има излизане, ще ходи на фризьор.
Да се включа по дискутираните теми:
За мъжко и женско незнам каква е рецептата, но мога да кажа че баткото е направен няколко дни преди овулация, а малкия точно в деня на овулация, така че не съм убедена че в овулацията е момента. И аз тайно се надявах второто да е момиче, ама на пак момче излезе, да ми е жив и здрав. За трето, нямам сили вече, а и годинките си напредват.
За разликата във възраста на децата, незнам кое е по-добре, мога да споделя за голямата разлика как е. Аз имам разлика с брат си 11 години, много си го обичам, спомням си, че много си играеше с мен и ме учеше на много неща, помагаше ми във всичко. Явно и на родителите ми е помагал много за отглеждането ми. Моите деца са с 13 години разлика, и наистина баткото много ми помага, грижи се за брат си с желание. За малката разлика нямам наблюдения.
За пъпчиците под памперса мога да споделя моя опит, дано да помогне. Кристиян лято беше с пъпчици по ингвиналните гънки. Та един доктор ми препоръча, на всяка смяна на памперса да редувам: Един път баня със калиев перманганат, слага се малко колкото да порозовее водата, на следващата смяна да го мажа със пиоктанин 1% воден разтвор (поръчвах да ми го приготвят в аптеката) и така докато изчезнат напълно. След това започнах да омазнявам със зехтин двойно пресован, защото се изсушава кожата. Мазала съм го с какво ли не, но само с това успях да ги преборя.
Хубав ден на всички

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 10:34 от Милла

# 139
Добро утро и Честит Първи Сняг Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman
Тази нощ имаше ураганен вятър, имах чувството че ще хвръкне кооперацията, направо си ме беше страх Sick
Мирка, аз няма да правя експерименти, каквато стане утре питата такава, първия път винаги най-добре се получава Simple Smile. Приятно изкарване утре на прощъпулника!
Ива, много са ти сладки момченцата, а и как си приличат Heart Eyes
Честит месечинки Hug
Хубав ден Hug

# 140
Добро ви снежно утро  Nature Snowman
леле момичета колко много отговори по моя въпрос Simple Smile благодаря ви, и аз мисля че Биляна стана точно в деня на овулация но ще пробваме всичко което казвате Simple Smile живот и здраве, по-важното е да имаме още едно детенце пък момче или момиче каквото такова.
Желая на всички усмихнат ден!

# 141
Честит първи сняг на софиянки ! А при нас е топличко и въпреки че няма слънце, след малко излизаме на разходка.

За зачеването аз пък знам един метод при който се проследява смяната на кръвта на мъжа и жената и излизат съответно периоди на зачеване на мъжко или женско. Давайте рожденните дати на мъжа и жената и почвам да смятам. hahaha

# 142
Ето ни и нас,честит сняг на софиянки.След малко и ние излизаме,че да използваме хубаото време.
Май бяхте писали затова,но не го откривам.Давали ли сте портокал и в какъв вид???

# 143
Честит първи сняг и от мен!
Тополчица, за да не хабиш напразно да смяташ, ето я формулата с кръвта: Изчисляване на пола на бебето
Ето Ви го и Китайския календар
и Формула за пола на детето
Приятен ден!

# 144
Ваня, аз давах сок от прясно изцеден портокал, също така да смуче парче мандарина. Хареса ги, въпреки че портокаловия сок е малко киселичък

# 145
  • до една звездичка
Здравейте момичета и честит първи сняг, там, където вече го има! Днес и аз искам да ви почерпя - моята мама има рожден ден!

За цитрусите - досега съм се престрашила да дам на Стела само две малки парченца мандарина. Не смея повече...

Мече, за млякото - аз давам два пъти: сутрин в 6 и вечер в 21.

Пъпчици по дупето лекувам само със смрадлика. Малко хамалогия е , но помага винаги.

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 13:41 от ٠•● Dega ●•٠

# 146
Nikitali, и по трите формули Емо излиза момиче Stop според мен полът, а и появата на самото бебе, са божа работа, а всички таблици и сметки са приказки да се забавляваме Simple Smile

Ива, много са ти сладки момчетата!

Мече, Емо пие АМ само вечер.

а навън е бяла приказка, след малко излизаме да видим на Емо дали ще му хареса Simple Smile

# 147
Еха,  wavey
Аз вчера нямах силички, ама да ви почерпя, че Митачето вчера стана на 10 месеца Simple Smile

ами надявам се да ви стигне като за начало!
Сразихте ме с тия календари и изчисления....  hahaha
И нашия татко тази сутрин изяви желание за още едно човече, ама да видим.
Ханна абе исках да те питам ти къде ходиш на кухня? На Д. Николаев ли?
Дега Да ти е жива и здрава мамата   bouquet

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 13:49 от millenita_g

# 148
Който се разхождал, разхождал и във Варна пристигна дъжда.  Sad

Мече, и Рая пие АМ само вечер.
Vania, аз още не съм давала на малката цитрусови плодове. Naughty След годинката.
Аааа, Nikitali, туй много сложно. Stop Аз чак по дати на зачеване не мога да го докарам. Joy
А иначе, съм съгласна с Пипи, че тези методи са си само за забавление.

Честито на ражденниците и от нас!  bouquet

# 149
  • Пловдив
Да се разпиша и аз Simple Smile
Пипи, да. За геометрични фигури става въпрос. По-нататък може да го научиш, че много схватлив излегжа да е Емо  Heart Eyes
millenita_g , да. От Д.Николаев взимам  Simple Smile
Мече, аз кърмя сутрин и вечер. В редки случай нощем. През деня - още по-рядко.
Аз също бях повдигнала този въпрос - за количеството мляко, което трябва да пият децата. Все ми се струва, че ако я кърмя през деня просто ще и утолявам жаждата и ще го използвам като средство за приспиване. И така не се знае кога ще се отбиваме. А искам да е постепенно, а не на зор ... що видим.
Цитруси - не съм давала.
А киви? Все му се чудя дали да и дам. Знам, че е много полезно, но пък е мъхесто  newsm78

Честит ви сняг, софиянки  Hug Честита ти рожденничка Дега   bouquet
Честити месечинки    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт