масово прибиране в Бг?

• 25 042
  • 329
  •   1
Отговори
# 60
Еовин , от известно време се чудя, защо не сте емигрирали още. По постовете ти разбирам, че  всичко в БГ те дразни и не си доволна от живота там. Възможности има много в днешно време, защо не се преместите където смяташ, че ще ви е по-добре? В Дъблин, наример?!  Wink
Сериозно питам, не се заяждам.

# 61
Еовин, много zапочваме да иzместваме темата, ама хайде zа последен път... Wink

Не zнам какъв е тоя комуниzъм дето си го предствяш, хайде сега всички по света дето сме с еднаква квалификация да получаваме еднакво. Парите имат раzлични иzмерения на раzличните места. Ето сама каzваш че даваш половин zаплата zа наем zа да не живееш под моста. А пьк там кьдето аz живея, с 250? ще ми остане само перспективата да живея под моста, т.е. нещата са несравними или поне не в абсолютни цифри. Аz не работя zа органиzация която се наема zа аутсорсване, но и при нас е като при вас. Колегите ми в Щатите получават много по големи zаплати от нас. Дори преди време шефът ми който е с ранг на директор каzа че в САЩ един аналист вzима неговата zаплата (и предполагам че е zапоzнат zащото той ги наема и там). И аz какво, да се тръшна и да плача и да се чувствам zле ли, само zащото някой работел zа повече пари от мен. Ами тоzи човек може би има и по раzлични раzходи от мен. Ето например аz се вайкам че детската градина ми струва 300?, а на колегите в САЩ им струва над 1000$, в БГ пък е 50 лв. Раzбираш ли zа какво става въпрос, zа да имам твоя страндарт, на мен съвсем обективно ми трябват повече пари отколкото на теб в България. Ако гледаш така на нещата, никъде няма да се чувстваш добре и всеки биzнес ще ти иzглежда гнусен zащото няма биzнес, който да плаща навсякъде еднакво.

# 62
А, мисис Т., не е чак толкова зле, бре. Явно съм голяма кралица на драмата  Mr. Green
Аз се дразня основно на нивото на висшето образованието и на работата си.  Laughing
Иначе разни неща като дупки, бездомни кучета, неуредици, измами въобще не ми правят впечетление.
Искам да уча в чужбина магистратура, мъжът ми обаче няма достатъчно опит, за да го вземат на работа и да ме издържа.
Докато събере, я ми се излиза още, я не. Rolling Eyes

Вяра, някой беше казал, че ако човек до 25 години вярва в комунизма, е идеалист. След 25 - наивен глупак. Остават ми още 9 месеца идеализъм Wink Не, че вярвам в комунизма, но явно на такова прилича идеализмът ми Laughing
Разбирам какво имаш предвид.  bouquet

Извинявам се за изместването на темата.

# 63
10 цента, за съжаление това, което описваш...не е повече от 5 процента от работещите дори в София, според мен.
И на мен ми е много странно като започнат да рекламират, че в България едва ли не вече за под 3000 лева никой не се хваща на работа. Нещата изобщо не са така на практика.
Аз имах доста добра работа,  заплащането не беше хич лошо. Като се има предвид обаче цените в София - жилища, сметки, храна и накрая се оказва, че работиш за нищо. Тогава ми стигаха идеално, но сега с дете не съм сигурна. Също така, поддържам връзка с колегите ми и нещата изобщо не са се подобрили чак толкова. В големите компании е практика шефовете да взимат що годе свястна заплата, а масата от служителите между 700-1200лв., което след данъци е и по-малко. Да, ако живееш с родителите си или в собствен апартамент и не плащаш наеми и ипотеки е добре, но иначе е трудно. Тук със средна заплата може да си  позволиш спокойно тези неща, а даже и да ти остава накрая.
Имам приятелка, която е сама с дете. Има възможност да плаща  двустаен апартамент, нова кола, без да търпят особени лишения и да се притеснява за детето. Беше тръгнала да се връща лятото в България поради масовата реклама, че там заплатите били много високи. След направеното проучване на място, много бързо се отказа. Като направи сметка се оказа, че там едва ще връзват месеца, а и изобщо няма да осигури този стандарт на детето, който имат от тук.

# 64
Сетих се един пример за завърнали се напи приятели:
Тя-в голяма фармацефтична компания (2000лв), той-завод за електроника(2500), две деца и 1000лв ипотека на  месец (50 квадрата апартамент), градът както се досещате е София, а сметката в края на месеца...не им излиза! Видяхме се това лято, излязохме с децата, смело разгонвайки кучешките орди, които се навъртаха околко нас, седнахме в едно кафенце с паркче отпред, дори  и навън цигареният  дим се стелеше като лондонски смог. Вечерта се прибрахме, провирайки се между паркираните  в двойни колони коли по тротоарите, поздравихме циганите, които са си свили гнезденце срещу блока им (кварталът все пак е Витоша) и се отдадохме на спомени...Няма да ви разказвам за маршрутката, за едно пресичане и за една продавачка...От  всичко това аз бях леко потресена, а тя ми каза твърдо "На нас ПЪК ни харесва!"
Ми това е,
няма две истини, които да си приличат, макар и реалността да е една!

# 65
Не знам дали е масово, но доста хора се прибират. Също и такива със смесени бракове.
И това, че се прибират не означава, че не са успели тук (имам предвид в чужбина). Нека тези който живеят в България не мислят, че живота навън е обсипан с рози, това го има само по филмите. Тук е борба, даже още по-жестока от тази в България.
Ще кажа защо аз бих се върнала (мъжа ми ми е обещал 5 години още тук). Защото в България съм по спокойна, защото искам спокойствие за мен и семейството ми.

# 66
Масово се прибират и много "успели" българи, напълнили контейнери с печки, перални, сушилни, миялни, мотори, АТВ-та, коли, тостери, микровълнови, тенджери, тигани, ТВ, покривки, чаршафи, чорапи и т.н. и т.н. Всичко, което могат да купят на кредит, преди да продължат живуркането си на другия край на света. И им е хубаво в БГ, естествено...

Vanhorne, повечето не са толкова умни и не успяват да си осигурят кеш. Разчитат да продадат част от багажа после в БГ.

# 67
  • в едно миланско село
Масово се прибират и много "успели" българи, напълнили контейнери с печки, перални, сушилни, миялни, мотори, АТВ-та, коли, тостери, микровълнови, тенджери, тигани, ТВ, покривки, чаршафи, чорапи и т.н. и т.н. Всичко, което могат да купят на кредит, преди да продължат живуркането си на другия край на света. И им е хубаво в БГ, естествено...

Vanhorne, повечето не са толкова умни и не успяват да си осигурят кеш. Разчитат да продадат част от багажа после в БГ.

не им ли струва много транспорта на вси4ко това?  Shocked
извинявам се за отклонението, ама пусто лЮбопитство  Embarassed

# 68
feiam, всичко се плаща с кредитни карти, вкл. и контейнера, да не мислиш, че вадят от джоба си.

# 69
България е страната с най-голяма емиграция в Европа ( на човек от населението )
населението е намаляло с 20 % за 20 години , ще намалее с още 15 % в следващите 20 ...
и парите не са най-големия проблем тук ,
 упадъкът на обществото е много голям

# 70
  • Italia
feiam, всичко се плаща с кредитни карти, вкл. и контейнера, да не мислиш, че вадят от джоба си.

И после Що се сринала кредитната система. Кейс,майтапя се. Никой ли не ги гони после да си плаЩат  newsm78 Или е на принципа " Ку4е вла4и рейс ,диря няма" Thinking

# 71
Това с прибирането описано от Кейси май го има само на нашия континент. И не всички прибрали се се прибират по този начин, нека не генерализираме нещата. Между другото изброените електродимакински уреди имат проблеми при работа в БГ заради различните стандарти.

feiam транспорта е контейнер е относително евтин, все пак 95% от световния транспорт е контейнерен

# 72
  • Italia
Това с прибирането описано от Кейси май го има само на нашия континент. И не всички прибрали се се прибират по този начин, нека не генерализираме нещата. Между другото изброените електродимакински уреди имат проблеми при работа в БГ заради различните стандарти.
feiam транспорта е контейнер е относително евтин, все пак 95% от световния транспорт е контейнерен

Титина,дали ? Все си мисля,4е наШего брата Ще му намери цаката. В Бг баШ майстори бол. Wink

# 73
Титина, писах за много "успели" българи, а не за повечето прибиращи се.
Не знам, дали ги търсят вече, най-вероятно все още не. Компаниите си преценяват риска и в повечето случаи ще им излезепо-скъпо да издирят някой, отколкото да преглътнат $30-50 хил.
Говореше се преди време за двустранна спогодба, за да може МВР да ги издирва в БГ, но не знам, дали има развитие. Факт е, че такива случаи се увеличават главоломно. Естествено, не са само българите, не мислете, че сме черните овце  Laughing

# 74
  • Italia
Титина, писах за много "успели" българи, а не за повечето прибиращи се.
Не знам, дали ги търсят вече, най-вероятно все още не. Компаниите си преценяват риска и в повечето случаи ще им излезепо-скъпо да издирят някой, отколкото да преглътнат $30-50 хил.
Говореше се преди време за двустранна спогодба, за да може МВР да ги издирва в БГ, но не знам, дали има развитие. Факт е, че такива случаи се увеличават главоломно. Естествено, не са само българите, не мислете, че сме черните овце  Laughing

30-50 хил.долара ми се виждат сериозна сума. Като ги умножиШ и по Х стават оЩе пове4е  ( Х разбира се не е функция на българския произход на индивида ) .
На мен това ми се вижда един не огромен , но сериозен недостатък на американската банкова система  newsm78

Извинявам се за ОФФ_а  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт