масово прибиране в Бг?

• 25 060
  • 329
  •   1
Отговори
# 90
  • България
Vanhorne,ела да видиш жив комунизъм при нас ,как се преструват, 4е работят по цял ден,а заплатите си текат. Как се изкарва 8 4асов работен ден  да се преструвам,4е работя,ами ,сама си знам,ех,не е лесно Grinning.Ами колко кафе се пие ,колко празни приказки,писнало ми е Crossing Arms.
Аз мисля,4е ако на хората им бе позволявано да пътуват навремето, вси4ки към днешна дата биха имали много по -реалисти4ни представи за живота отвън и нямаше да има такива крайни теми,за и против. Всеки в крайна сметка е щастлив там ,където е сърцето му.
Както е вярна и  другата поговорка,4е "насила хубост не става". Кой където иска да живее,но нека това да не бъде автомати4но критерий за успех или провал.Затова много хора се страхуват да се върнат в България,да не бъдат обявени за луди или неуспели,което е крайно глупаво Rolling Eyes.
Услехът и провалът нямат голяма връзка с местожителството. Peace

# 91
.... Дайте поне определение за успял/неуспял, може да разбера по-добре някои твърдения.  newsm78

Ха-ха, искаш невъзможното Stop
Ние преди време за едната култура неможахме да се разберем, ти такава сложна задача задаваш...

# 92
Друг път също съм цитирала статията на Ивайло Дичев. Интересно четиво е.

# 93
 МИНЕрВАта , какво имаш предвид с примера за семейството, на което 4500лв месечно не стигат? Че живеят нашироко, или че сумата не е достатъчна за четиричленно семейство в БГ?
А процентът на хората с високоплатена работа в БГ е вече доста по-висок от 5%, по мои наблюдения - съмнява ме все от изключенията да познаваме.
Брат ми, например, през ваканцията взимаше 1200лв на пълен работен ден + разни привилегии като купони за храна. По време на семестъра е на половин ден, работи си по специалността, трети курс е, започна още в началото на втори. Доволен е и казва, че и приятелите му са доволни от живота си в БГ.
Нещата наистина са коренно различни от преди 10-15г.

# 94
Това с високите заплати го има в големите градове на Бг,а в малките,в закътаната дълбока провинция,някой пита ли ги тези хорица как живеят...

# 95
Цитат
коренно различни от преди 10-15г

Сори, ама това ме заинтригува много.
На мен новините по ТВ са ми все същите.

И пак ще кажа- За статутът на една държава се съди от това, какво е отношението й към малките деца и възрастните хора. Едните са бъдещето, а другите са  миналото на тази държава.
От там вадиш заключение, къде искаш да отгледаш децата си и къде да изживееш старините си. Въпрос на лично виждане.

# 96
  • в сърцето на един мъж...
Майка ми живее в провинцията и е със заплата 260 лв. Не стигат до никъде. България не е само София, много моля това да се отчита. Големи заплати, привилегии и тем подобни има в София, Пловдив и Варна. Останалите са - да се спасяват кой както намери за добре.

# 97
Всеки си има приоритети и си знае най-добре положението. Аз, ако толкова ми е зле тук ще си хвана багажа и ще търся нови пристанища. И да се оплаквам и да пиша, няма да се оправят нещата. Не разбирам тези, които не са доволни, защо стоят в чужбина.

# 98

Бискара чета и немски и Бг новини и доколкото съм забелязала Бг са пълни с това кой кого наръгал, колко са умрели на пътя, колко са се изпозастреляли. Аз нямах предвид че само за детето си ще се притеснявам, а за всички мой роднини. И как тук никой не ми открадна ч път портмонето, а в Бг на 10тия час ни дигнаха цяла кола. Е мерси много за сигурността. Ти като се чувстваш толкова сигурна там, никой не те е спрял да си връщаш. Мен това ми тежи.

Съжалявам за спама

Притеснението няма много общо с държавата в която се намираш. И по света се краде Wink.
Не виждам връзката с темата в твоята лична нападка/съвет, че никой не ме е спрял да се връщам. Повярвай ми, хората имат различни приоритети и различен начин на живот както в чужбина, така и в Бг. Живеем все пак в един град, с нищо не можеш да ме изненадаш и сигурно и самата ти си наясно какво е да си жена чужденка точно в Бавария, особено ако не искаш да си останеш домакиня цял живот. Когато поизвървиш пътя на детските градини, работата, училището, здравната система, отношението към чужденците, тогава може би ще поговрим пак. Ще си натрупала стаж и тогава ще можеш да съпоставиш живота в Бг и  този тук. Пиша ги тези неща не с негативна нагласа, на мен Мюнхен много ми харесва, но София  ми харесва също. И също човек никога не трябва да забравя от къде е тръгнал, за да стигне далеч. Освен това всички които пишат в тази тема са българи доколкото виждам, щом като все още се коментират тези неща значи хората ги интересува как се живее в Бг.

По темата, за мен всеки човек трябва да живее там където се чувства добре. И ако трябва да съпоставим Бг с други държави, не можем да отречем, че много от нещата които толкова много ни харесват в тези държави ги имахме и в БГ..преди 20 год.

И работа се намира в Бг, и приятели се намират, желание да има човек. По -голямата част от моите познати наистина са много добре материално работят на ръководни позиции и получават добри заплати.

поздравче:
http://vbox7.com/play:6735180a

Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 22:55 от Biskara

# 99
Biskara, тия думи не са мои  Rolling Eyes

# 100
откъде тръгна тази тема, накъде се завъртя

а на моите въпроси още няма отговори

искам ясно и точно посочване на "печелившите" професии за БГ, както и съответните браншове, че на мен нещо ми се губи

норе, съжалявам за кризата, която изживяваш
дано намериш бързо решение
но не вярвам да го намериш в Бг след толкова много години отсъствие
но, кураж и късмет  Hug
аз пък съм доволна от моите скандинавци
манталитетът им много ... на БГ го избива  Mr. Green

мисис Т., дано отгледате не 1, а поне 3 деца
и дано никога не преживеете хиперинфлация с малко дете на ръце както нас ни свари платената "революция" 96/97
познай от 1 път дали и това не е причина за нежеланието ми за завръщане, освен професионалните такива

и за потретя - на мен, с моя шведски доход, ми е скъпо в БГ даже и като турист

и не, не искам да живея в тази дупка София, само защото целият бизнес е локализиран там и другаде няма живот
ми аз като се върна от там кашлям поне 1 месец за да си изчистя дробовете от смрадта в "столицата ни"

ама разни хора, разни идеали

# 101
Biskara, тия думи не са мои  Rolling Eyes

Извинявай. За 2ри път днеска ми се случва.  Embarassed Embarassed

# 102
Притеснението няма много общо с държавата в която се намираш. И по света се краде Wink.
Да ама на някой места доста повече

Живеем все пак в един град, с нищо не можеш да ме изненадаш и сигурно и самата ти си наясно какво е да си жена чужденка точно в Бавария, особено ако не искаш да си останеш домакиня цял живот. Когато поизвървиш пътя на детските градини, работата, училището, здравната система, отношението към чужденците, тогава може би ще поговрим пак. Ще си натрупала стаж и тогава ще можеш да съпоставиш живота в Бг и  този тук.

А ти защо си мислиш, че аз живея от вчера в Германия. Доста добре съм запозната с всички тези неща, за който ми говориш. Може да се окаже, че съм от доста повече време тук отколкото теб. Реализирала съм се и професионално и ми е много добре ясно какво е отношението към чужденците и не само в Бавария.

искам ясно и точно посочване на "печелившите" професии за БГ, както и съответните браншове, че на мен нещо ми се губи

"Печеливша" професия е да имаш връзка с управляващите, да те сложат на някой отговорен пост независимо от това дали си имаш представа за какво става сума и да започнеш да почнеш да "усвояваш" парите от Еврофондовете за себе си и твоите бизнес партньори.

# 103
Бискара, споко.  Heart Eyes
Петка80, я сега си премерете годините, да не се окаже накрая, че аз съм живяла най-много в мюнхен:-)))
ама не съм се реализирала, само се шматках по музеи и заведения по време на дойче марката.
страшен град, ама трябва да си много твърдо коп... да се наместиш там и изобщо в зоната. 
дълбок респект имам от хората, които са успели да се почувстват в мир със себе си там, неповторимо място е бавария.   bouquet

# 104

Няма проблем, 10cent's... Wink.

Петка80, не ме разсмивай. Laughing Laughing Laughing. Нищо не съм си помислила за теб, още по-малко от кога си в Германия.Може да се окажат много неща , да знаеш Wink. Дай да премерим каквото трябва, за да може да си спокойна че си по-информирана от мен. Ако искаш и на Мариенплатц в бирарията, също става, ще изясним концепцията относно кой от кога е тук, какво е постигнал и как всичко е цветя и рози, пък България колко е назад и как е супер ужасно да се живее и работи там.

Тук става въпрос че не трябва да се генерализира.

"Печеливша" професия е да си добър/качествен, независимо къде.
Явно имаш достоверна информация за еврофондовете в Бг, особено как се назначават некадърници, бих се радвала да  я споделиш с нас.

страшен град, ама трябва да си много твърдо коп... да се наместиш там и изобщо в зоната. 
дълбок респект имам от хората, които са успели да се почувстват в мир със себе си там, неповторимо място е бавария.   bouquet

Абсолютно  Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 00:10 от Biskara

Общи условия

Активация на акаунт