Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Каква е символиката на празника, който се празнува на 7 декември?
Каква е историята на църквата „Св. Седмичисленици“?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Каква е символиката на празника, който се празнува на 7 декември?
Празникът, който се празнува на 7 декември, е Курбан Байрам, известен още като Празника на жертвоприношението. Той е свързан с историята за Авраам и Исмаил от Корана, когато Авраам бил готов да принесе сина си Исмаил в жертва, но ангелът Гавраил го спрял и предложил агне вместо него. Този празник е символ на жертвоприношението и благочестието.
-
Каква е историята на църквата „Св. Седмичисленици“?
Църквата „Св. Седмичисленици“, известна още като „Черната джамия“, първоначално е била изоставена след падането на нейното гранитно черно минаре. След Освобождението сградата е преустроена в църква. Архитектът на тази църква е същият като на Синята джамия в Истанбул - Синан. Това е интересен факт, който свидетелства за връзката между различните религиозни обекти в различни културни контексти.
-
Каква е историята зад поклонничеството Хадж?
-
Какво е мнението на иранците за поклонничеството Хадж?

Скай Блю какво става и с тебе, съвсем се изгуби. Дано всичко да е наред при вас и да сте намерили решение на проблема си, че като дойда в САЩ да ти дойда на гости
Здравейте на вси4ки! Благодаря ти Наде ,4е се сети за мен .Просто напоследьк по4ти нямам свободно време захванала сам се с едни преводи,на моята бебка и растат зьбки и е много неспокойна и карам едни безсьнни нощи ,но това не ми пре4и да продьлжавам да ви 4ета с интерес ,успях да драсна няколко реда само в грьцката тема.Аз поразпитах тук- там и се оказа ,4е имам познати в духовното у4илище в Русе и ще ме снабдят с необходимата за мен литература а и КОРАНА ве4е ми го взеха от София така 4е на пьт за Русе ще мина да си го взема и така надявам се в скоро време да имам вьзможност да по4ета на спокойствие и да се вклю4вам по 4есто .Между другото запланували сме едно пьтуване да Дубаи ,но още сам в процес на мислене (то пак ,какво толкова има да му мисля) то4но кога да бьде ,но все пак аз сам си такава спонтанните решения малко не са ми от 4ертите на характера .За Слава Севрюкова и аз сам и от скоро 4итател препорь4вам я и аз за тези ,които са интересуват.Ами това от мен .Наде ,много ще се радвам ако искаш като си доида в Русе да се видим.Лека нощ на вси4ки !

боза-никой у нас не пие-как си установи-изследваха бозата-на фирмата Бомакс-закупена от магазини 345 в софия-Тогава завеждащият отделението ми казва-не купувайте повече боза-или мляко(непастьоризирано)това дето го продават по спирките 
,а за картинките -сега ще ти открия една тайна-когато си харесаш някоя просто натискаш с десен бутон в/у нея и избираш опция properties-от там ще видиш сайта от който е снета
,аз така си харесах къщи4ката на Сабинка и си копнах адреса на сайта 
-така 4е сега мисля да запо4на с турския,ако пък има проблем да се надяваме 4е Дезърт ще помага