Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Каква е символиката на празника, който се празнува на 7 декември?
Каква е историята на църквата „Св. Седмичисленици“?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Каква е символиката на празника, който се празнува на 7 декември?
Празникът, който се празнува на 7 декември, е Курбан Байрам, известен още като Празника на жертвоприношението. Той е свързан с историята за Авраам и Исмаил от Корана, когато Авраам бил готов да принесе сина си Исмаил в жертва, но ангелът Гавраил го спрял и предложил агне вместо него. Този празник е символ на жертвоприношението и благочестието.
-
Каква е историята на църквата „Св. Седмичисленици“?
Църквата „Св. Седмичисленици“, известна още като „Черната джамия“, първоначално е била изоставена след падането на нейното гранитно черно минаре. След Освобождението сградата е преустроена в църква. Архитектът на тази църква е същият като на Синята джамия в Истанбул - Синан. Това е интересен факт, който свидетелства за връзката между различните религиозни обекти в различни културни контексти.
-
Каква е историята зад поклонничеството Хадж?
-
Какво е мнението на иранците за поклонничеството Хадж?

Гледам и в чата е кротко.
Моето момче ми каза, че предстои празник на 7ми декември и че се празнува подобно Рамадан, коли се агне, раздава се, празнуват с върналите се от Хадж.. Та исках да попитам - каква е точно символиката на празника? Това събитие май отговаря на Курбан Байрам (дано не бъркам думата
)? Ще съм благодарна за малко инфо или насочващ линк

Това ми беше първи и последен опит,на ръка ми е по-лесно и по-бързо,пък и стават.
.

настана, но аз ви желая 
Тихо се сипе първият... 
-
,като разбраха,че съм приела Исляма,взеха,че ми донесоха едно много изящно изтъкано килимче за молене..)Мъжо вече му бе така неудобно,не искаше да им взема пари за храната-но те направо не ни даваха и да издумаме дума,та им