Кипърска царска туршия....(17)

• 22 754
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
здравейте момичета,
Честит Никулден на всички именици и весело прекарване на празника cheers
Незнам този празник дали се празнува в Кипър, но нали знаете, че българина с повод или без сяда на маса без проблем Drunk Drunk
Кате ще пътувам само с малката, защото голямата е на училище и не искам да си изгуби годината - учи в Голямата Лиляна в Пловдив - английска паралелка - и е доста добра ученичка. А и не ще да чуе за Кипър.
А пък аз се притеснявам относно самото пътуване, защото малката е доста палава и много устата, как ще издържи самото чакане на летището, а пък и после в самолета....... newsm78
А за живота в самия Кипър въобще не се притеснявам, защото съпруга ми е вече доста време там, има стабилна работа(работи в цех за мрамор и гранит)- плащат му редовно всяка седмица и т.н. Аз няма да си търся работа, защото първо не знам езика и второ детето е доста малко. Обаче взех да се замислям все пак какво ще правя по цял ден, защото аз в Пловдив работя и имам доста ангажименти и изведнъж......нищо. Абе после ще му мислим. Да видим колко време ще издържа така newsm12 smile3506 newsm53
Айде стига толкова,че много се отплеснах .... smile3503

# 226
vansi, дори не можеш да си представиш колко добре те разбирам... Сигурно мислите които сега ме тревожат са тревожили и теб. Но знам, че трябва да рискуваме... Дано не е много нахално да те питам ти с какво се занимаваш?
Не те питам дали си оптимист за живота ви в Кипър, защото факта че тръгваш, говори сам по себе си... Аз ти пожелавам много късмет и както се казва "попътен вятър"! Където и да си никога не може всичко да е идеално. Трудности изпитва всеки, независимо къде живее и с какво се занимава... Но важното е, как се справяме с тези трудности.

# 227
Надявам се всички да сте в добро здраве! Пожелавам щастие на имениците, които празнуват на Сава и Никола !
Нашето тържество мина чудесно! Моето гардже беше звездата! Бяха съчетали няколко празника в едно- скорошния байрам, националния празник на Катар 18.12, Коледа и края на семестъра им. Така са им разделени сроковете в училищата на 3-месечия и сега са във ваканция до 04..01.09. Ето тук съм качила снимките
http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=314893
Ако има проблем с линка, пробвайте по потребител VINAGIS или албум ELDER TREE KINDERGARTEN.
Мен естествено ме няма на снимките, защото съм зад камерата. Всички ми говореха на арабски. Не защото приличам , а защото моето дете толкова хубаво пееше на арабски, че не можеха да повярват. А учителката по френски направо беше във възторг! Така, похвалих си детенцето. Но това си е самата истина. 2 месеца откак сме тук, а вече си има фен клуб - всички учителки  Grinning
Вчера си купихме елха , поукрасихме я даже. А днес замириса на зима и тук. Такъв дъжд се изля, на 3 пъти градушка, светкавици и страшно гърмеше . На 17.12 очаквам каката, а на 23 пристига и единия брат на съпруга ми. Така, че ще имам пълна къща. Инес не спира да си добавя желания към списъка. Да видим какво ще намеря и успея да купя без да ме усети  Wink
А аз утре очаквам да ми докарат кола под наем и по-рядко ще се засядам вече на компютъра през деня. Имам да обикалям...Да посвикна първо с движението и пътищата тук, а после мислим да купим нова кола.
Лека нощ, че то пак станало утре Hug

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 22:43 от vinagi

# 228
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona

# 229
ЧЕСТИТ 8 ДЕКЕМВРИ НА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ СТУДЕНТИ!!!УСПЕХ ВЪВ ВСИЧКО !!!

И днес в разгара на купона си спомнете за една група и за един любим певец от нашата младост!!! и за неговите незабравими хитове!!!

http://www.vbox7.com/play:ebd9ec95
http://www.vbox7.com/play:4d06ab63                Поздрав за вас от моята младост!!!  Peace  bouquet

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 11:48 от Didia

# 230
ЧЕСТИТ 8-МИ ДЕКЕМВРИ НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ   bouquet newsm10
Днес реших преди да тръгна на работа да погледна какво ново във форума.........Нали ние жените сме многофункционални ..... kaffeetrmker_2 newsm64 newsm28 wash hang 1ironing newsm71 newsm55 1dishes
 та докато стане време вече да тръгна за работа съм скапана  smile3507 smile3507 smile3506 .Да ви кажа честно откакто го няма съпруга ми наистина разбрах колко много ми е помагал  newsm53
Павлинка аз работя в дом за деца Мария Луиза вече 5-6 години като възпитател и много се гордея с работата си, защото работя в институция първо с много добра материално техническа база, може да се каже най-добрата в БГ, второ виждаме резултата от работата си и усмивките по лицата на децата, трето работим по много проекти, даже много се гордея, че тази година спечелих едни проект за Арт терапия и го спонсорира едно немско сдружение и така нататък. Сега като казах, че ще заминавам за Кипър имам проблем там, защото всеки работодател гледа да не си изпусне кадрите, въпреки, че незаменими хора няма и вероятно първа ще си пусна отпуска, а после ще видим newsm12
А и моя съпруг вече брои дните кога ще стане 21-ви и дума не дава да кажа, че ще се връщам обратно smile3505 smile3513

Още един път ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ И СТУДЕНТКИ - МИНАЛИ, НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ

# 231
Привет и от мен Heart Eyes
Честити празници на всички празнували и празнуващи  bouquet
Чудно ми е обаче къде сте всички newsm78 Айде всички тука...да не изброявам поименно Naughty
Гери,ти сигурно си най-заета...пристигна ли малката Елинор,как е,позна ли те Hug пиши като можеш Praynig
При мен както обикновено няма нищо интересно Sad Компютъра и аз незнам как е...продължава да си блокирва от време на време,както и да почва да си изключва и после сам да се включва #Crazy ама все отлагаме да го занесем и да видим какво ще стане накрая Thinking
Муци,какво стана с твоя тоалет? Искаме и ние да видим Wink
Айде хубав ден на всички  bouquet

# 232
Здравейте и от мен момичета, ПДД и приятелки "бабаки",

Аз също ще се възползвам от възможността да поздравя всички настоящи, бивши и бъдещи студенти...

На всички празнуващи пожелавам здраве, щастие, късмет и добра реализация в посоката в която са поели със своето образование!

Аз ще споделя с вас, че съм малко тъжна, защото се връщам назад във времето и си спомням за мечтите си, за усилията които съм положила и си давам сметка за неизвестността която е пред мен...

vansi, това с което се занимаваш според мен е страхотно, но и не за всеки. Аз смятам, че не бих издържала в такава среда. Какво имам предвид под такава среда - деца с нищо не заслужили съдбата си... Имала съм възможност да влизам в подобни домове и без разлика в това дали става въпрос за дом за деца без родителска грижа или за деца с увреждания, сърцето ми винаги се е късало на парчета... Гледала съм "суров" материал от детски домове, забравени от света, познавам МАЙКИ от SOS и условията там...
Не случайно споменавам двете крайности. Ужасно е, ужасно е, че ние като общество сме допуснали това да го има. Допуснали сме да делим децата си на здрави и болни...
Изглежда ми малко лицемерно да се създават ресурсни центрове и ЕДИН ресурсен учител да отговаря за ЕДНА ОБЩИНА.
Задавам си въпроса, на какво се разчита - да се свърши добре работата (а всички знаем, че децата с "увреждания" са все повече), или да се покаже на обществото, че се мисли за горките деца?
Не знам нищо за вашия дом, но се радвам, че има и места, където хората се опитват да направят живота на децата малко по- добър...
Това с Арт терапията ми звучи страхотно. Още по- страхотно ми звучи да се захванете да работите по проект... Да жертвате свободното си време, да преживявате емоции и т.н. в името на децата...  smile3501
Много тъжен ми се получи този пост...

Хайде момичета, включете се, за да повдигнете настроението!
Доли, надявам се, че всичко е О`К... Пиши за да разкажеш как си!

Къде сте Кати, Блонди, Дани, Жужи, Муци, Люси, Гери... и всички които без да искам пропускам...
Празнувате ли? Ехо...

# 233
Ето ме и мен. CrazyИ при нас нищо интересно. smile3507Знам какво иска моята принцеса да и донесе дядо Коледа(кукла,кола и дъска за рисуване).Разучих магазините и цените и само чакам 13-тата заплата да пазарувам smile3508,че 11-тата свърши. smile3512Миналата неделя бях в Ормидиа в Орфаниди да рисувам деца,тази ще съм в Ларнака от 16:00 до 19:00 часа.Идва и Дядо Коледа santa2 с карета и раздава подаръци на децата.Въпреки,че не ми е любим супермаркет,работата си е работа.Та който иска да заповяда.
Нищо не казвате мацки,посетихте ли ЕLC,вече магазините са отворени и събота и неделя до 20:00 часа.Само дето пари НЕМА. dontknow

# 234
  • Larnaca, Cyprus
ЗДрАВЕЙТЕ НА ВСИчКИ ..... newsm47
ДА ВИ КАЖА ТЕЗ ДНИ  мАлКО мЪрЗЕлА мЕ Е ХВАНАл САмО ВИ чЕТА ОбАчЕ ПУСТО мЕ мЪрЗИ ДА ДрАСНА НЯКОЙ рЕД..... newsm47
Ноооо викам си айде днес да ви понапиша по някоя клюкинка така да мине времето smile3506
Буболинка утре или вдругиден ще ходим със свеки да проучим магазина че там работил един негов приятел и го похвалил мноооого ....магазина де.....та нали е решил като един дядо макар и не Коледен да купи на четирите внучета по нещо и аз така де за експерт по децата ще отида на експертиза и приятен отбор на подаръци smile3508..ехаа кой кат мен smile3533

Павлинката....тук съм тук съм  tooth
Шанкулче...не е възможно да е във вашия компютър да ти кажа скоро говорих и с нашия техник и се оказа че грешката е във кипърския доставчик особено на интернета при нас през ден особено сутрин не мож да се свържем smile3511
Ванси щеше да е чудесно ако говореше английски или гръцки тук такива учители са високо платени и търсят определено ..... Heart Eyes.....а голямата без вас няма ли да й е скучно и как ще се справя сама... newsm78

Муцеее где си душата ....ние че си говорим всеки ден е ясно  newsm62обаче тук на отчет и при девойките виж издирват те smile3530

Бабички какво става по тез празници нито кафенца нито банички нищо не слагате .... newsm22 newsm22

Пък хайде кат сте рекли Честит празник на студентите и какво точно празнуват така и не ми е станало ясно през всичките тези години.... newsm78

# 235
Кати , нЕма баници душко.  Laughing
Баба мисли пред коледна диета да почва.
Та около Коледа , нЕкоя баница , баклава може да почерпя.

Днес е Св. Анна. Честит празник на всички именници!

# 236
  • Larnaca, Cyprus
ЕЕЕЕ ква си лоша бабо Жабке .....сега диети.....  Mr. Green
Ииииискаме баница .....ииииискаме тутманик.....иииискаме прасковки ...... spam2 newsm22 newsm22

doh dohейййй забравих да са ни честити всички Анки Анички...Анета и подобни да са живи и здрави и да закрилят който трябва  bouquet

# 237
Kати , специално за всички ви.

# 238
Дооообър ден...или вечер по-скоро! Днеска малко по-добре работа виждам... ама пак не е както трябва,чак почвам да се тревожа за вас,момичета...минете поне да кажете живи ли сте,добре ли сте newsm78
Кати,и мене голям мързел ме е хванал,незнам защо обаче...
Буболинче и ние не обичаме орфанидис,ама ходим заради една бира там и днес Баба Васка(може би и вие я познавате) ни каза да отидем в неделя щото щяло да бъде много весело...та може и да се видим...а ти ще бъдеш ли дегизирана newsm78,дали ще можем да те познаем...и това горе в кафенето ли ще е да кажеш че не разбрах?
Павлинката, и аз като тебе вчера много се натъжих...като знам какви амбиции имах преди няколко години...ама така се завъртя колелото,че ето ме на...в Кипър...от печката-на мивката-от там на пералнята-после метлата и така едно и също всеки ден Cry Но все си повтарям че по-важното е да сме живи и здрави,пък останалото както дойде...
Оффф съвсем се отплеснах,извинявам се за което Hug Айде някой няма ли да се появи да разведри обстановката Praynig
Приятна вечер на всички  bouquet
п.п. Бабка–жабка,потекоха ми лигите от твоята питка...майка ми правеше точно същата,ама така и не съм се научила как става  Sad затова ще и се радвам само виртуално,докато не се приберем пак в Бг Heart Eyes

# 239
Шанкулче,толкова си миличка ,че бързо се отзовавам  Hug Не се натъжавай....всеки има някакви планове..а става друго.Сещаш ли се за приказката:``Ако искаш да разсмееш Господ, кажи му, че си имаш плановe``Аз съм в подобна безисходица.Но горе главата- да са живи и здрави малката кукла и мъжлето и всичко ще си дойде на място.Така ще  е ,още малко и ще порастне,ще се променят нещата  Hug
Жабчееее, мнооооооогоооо мерси,но така ме съблазни.....  #CrazyЛесно ли става тази питка или си иска мйсторлък?  ThinkingКажи ми някоя рецепта за Коледна питка за ей такива,като мен дето в живота си са месели 2-3 пъти Hug
Ииииии ,Кате ,със свеки на пазар а? Party Party PartyИма да викат хората :` виж го тоя човек на възраст а с какво младо гадже се е сдобил?....... Wink`
Блондиииииииии,много си ми съмнителна????Къде си?Какво става?Еййййй,като се изгубиш така и ми вадиш ъкъла.Моля те намини да кажеш,че си добре!
Муцка,забравихме се?На какъв тоалет се спря?
Селестин, едно голямо благодаря!  bouquet
Днес получихме първата си картичка от вас  Heart Eyes
Васето ,много се зарадва и имаше куп въпроси,а аз познавам ли ги?А те откъде знаят за мен?............... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт