Пътя до АПРИЛ преполовихме и с покупките се заловихме!

• 13 756
  • 287
  •   3
Отговори
# 75
  • Варна
ани4ka, прегледът при Балев е на 2Д. Записването става в петък на място, най-добре да отидеш към 7.30, за да успееш да се доредиш (отварят в 8, но дотогава се събира голяма опашка) - може и някой друг да те запише. Прегледът е 60 лв., няма запис на диск, а само снимки. Доколкото знам, той е най-добрия диагностик, ако искаш все пак преглед на 3Д или 4Д, можеш да отидеш при П. Цветкова или при Давидков. Peace

# 76
  • София
жабче, страхотна темичка, въпреки, че аз още нямам мерак за покупки, но моят случай е патологичен...  Cry
  За мамите от София моята ЖК я следи д-р Власова от Св. Панталеймон  (работи със здравната каса) и съм много доволна. Много е внимателна и спокойна и нямам абсолютно никакви забележки към нея. Пусна ми всички нужни изследвания, включително влагалищен секрет за бактерии, което било задължително да се направи и в последният месец. Не претупва нещата и отговаря спокойно на всички въпроси. Хубавото е, че не се чака пред кабинета повече от 10тина минути,  а се спазват часовете. Приема през здравната каса от 8:00 до 10:00 часа.

Много ми е странно това, че повечето мами тук сме вече в 5ия месец, т.е след 17-18 седмица, а още има мамчета, които не знаят пола на бебето си. Марков ми каза какво ще е моето още в 13 седмица, а на последния преглед, който беше в 19-20 седмица и аз успях ясно да видя "атрибута".
Ох ама и аз съм една - все около това се въртя. Гледам таблици разни за определяне на пола (интересното е, че на всички ми се пада да е момиче). Сравнявам си шкембето с предните 2 пъти и сега уж е по-кръгло, което било признак за момиче. И въпреки че  видях със сигурност, че е момче  още се питам как е възможно при моето бебе да се види толкова ясно пишлето, а при другите бебчета да не може да се види нищо?
  Трябва да си избия най-сетне мераците за момиче и просто да се примиря, че отново ще пера сини гащи

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 00:39 от djreni

# 77
за цито да кажа че ми направиха на първия преглед но беше с памучен тампон а е редно да е с четка.както и да е.знам че ще ми вземат секрет за микробиология към края на 8мия но не съм сигурна дали е задължително или е изискване на водното раждане само.
пък и мойта докторица не пожела да ми каже защо всъщност я взимат тая кръв,нито ме пита дали пия фк,нито кръвно...абе нищо.че от горе на всичко се оказа че когато ходих бях в началото на 3тия месец и ми предстои ходене чак на 28ми,когато вече ще съм в 5тия.ама думи нямам.  #Cussing out

# 78
Здравейте малки шкембенца! Laughing Laughing Laughing
Ако знаете какъв сън сънувах,цяла нощ раждах но нито ме заболя нито в крайна сметка родих ,но адцки много се изморих, изтекоха ми водите,раждах в тоалетната изобщо пълни глупости
ОХ, а сега да ви се похваля снощи най-накрая усетих това чудо на природата да мърда и дори и мъжа ми го усети, но и при мен нежните ритничета бяха много ниско долу явно така трябва да е

# 79
Здравейте момичета,
днес съм в добро настроение след като си взех резултатите от БХС и вече съм спокоина ,че всичко е наред,видях и бебчето и то е добре,отговаря си на седмиците дори и дните  Crazy ,само дето забележката беше,че съм наедряла със 6 кг от предния път  Blush  Blush  Embarassed и сега никакво сладко и тестено,еми аз какво ще ям в крайна сметка  Crossing Arms ,с моя апетит ще умра от глад!Относно пола за сега няма пишка бебето,ама тя не се нагърби да каже на 100% така че имаме надежда след 1 месец може да поникне нещо  Whistling !

# 80
  • Някъде там...
Добро утро и честит първи сняг!  Grinning

Мамасита, теб май те няма в списъчето на първа страница?  Thinking  Между другото уцелила си правилната тактика за записване на час в клиника Малинов - отива се на място.  Mr. Green А д-р Сигридов е много добър специалист, няма спор.

desi054224, почвай с мръвкалаците.  Mr. Green На мен ми изнесоха лекция миналия път как трябва да наблягам на белтъчините - месо, яйца, млечни продукти, както и да хапвам повече плодове и зеленчуци. Тестеното и сладкото не давали нищо полезно на бебето. Ама аз си хапвам де, като ми се яде, да няма да се ограничавам съвсем.  Embarassed

Цитонамазката се прави за да се установи дали има патологично изменение в клетките на маточната шийка т.е. един вид профилактика за рак. Освен това изменение в клетките може да има и в резултат на инфекция.
Микробиология ви препоръчвам да си направите сега, да не чакате до края на бременността. Нелекуваните или скритите инфекции могат да доведат до спонтанен аборт или преждевременно раждане. Това е моят голям страх да си призная... абортът ми в 17 г.с. миналата година се дължеше на вътрематочна инфекция.

djreni, д-р Власова е страхотна, аз много я харесвам. Много мила бабка, много обяснява и оглежда детайла. А за пола - много зависи с какъв ехограф те гледат, през колко време, какво е положението на бебчето и какво е задапаратното устройство.

Дея, дано е отминал кофти периода.  Hug

Аз не съм се теглила скоро, но забелязвам, че съм напухкавяла по бедрата и четирибуквието. Че и бузи направих.  Mr. Green

# 81
zdr vsi4ki mam4eta, az sam savsem nova vav foruma. az sam opredelena za 30 april i vse o6te neznam kakvo e moeto beb4e.verno polovinata po4ti mina no az sam re6ila 4e vs pokupki 6te badat dokato sam v bolnicata.ina4e osnovnite ne6ta sam si gi izbrala.mn se radvam 4e tuk 6te ima s koi da spodelqm vs si pritesneniq.uspex na vsi4ki mami Simple Smile

# 82
Дея, добре е, че отново си тук. Жалко, че зачезването ти не е било заради нещо приятно.  Hug
desi054224, почвай с мръвкалаците.  Mr. Green На мен ми изнесоха лекция миналия път как трябва да наблягам на белтъчините - месо, яйца, млечни продукти, както и да хапвам повече плодове и зеленчуци. Тестеното и сладкото не давали нищо полезно на бебето. Ама аз си хапвам де, като ми се яде, да няма да се ограничавам съвсем.  Embarassed
Тази лекция ми я четат по домашно му. Подсилвам се с рупане на зеле, а домашният любимец ми се кара, че в тая целулоза няма нищо полезно за нас. И с морковите така, и с другите храни за истинската манджа. Ако зависи от него денонощно и неограничено само месо трябва да се яде.

Kenga_, Дяволов доколкото знам има частна практика в някакъв кабинет. На компютъра съм си сваляла разни лекарски координати. Това открих като телефон - д-р Дяволов  0888268011. Ще потърся още инфо и ще се редактирам по-късно. За него има има и  разни писания в Здравния справочник.

djreni, някои от нас не държим да знаем пола. Само д-р Казаков не се разбира от дума и търси неща, които съм му казала да на ги гледа засега.  Wink И 3Д прожекции не държа да гледам.

Цитонамазка не ми е правена, но имам два пъти вземан секрет. Може би след месец отново ще правя същото упражнение.

# 83
Здравейте мацки!
Честит първи сняг и от нашия град!
Тук живея толкова години и чак сега доживях да видя през ноември сняг.То и по принцип рядко вали при нас,така,че това  си е направо сензация.
Аз съм в страхотно коледно настроение. Навсякъде вече е украсено. Понеделник откриват и коледните пазари. Точно до нас има един. Вчера минах от там. Мирише разкошно на коледни дръвчета ( обожавам я тази миризма) и на печени кестени. Като всяка година има и ледена пързалка,а тази и виенско колело. Нямам търпение да го отворят,и да почнат да се пеят и коледни песни,хората си пийват греяно винце и яйчен пунш, хапват си коледни лакомства (ако някой е пошалив,да не чете) поляти с бял и черен шоколад ягоди,банани,ябълки, захаросани бадеми (любимите ми), тестени чудесии .Има една наистина особена атмосфера във въздуха. Ееее обичам Коледа. Чакам да дойде 1 декември и почвам да украсявам вкъщи.

Дея,добре си се завърнала и дано да си останеш само с тези лоши моменти!
Лек ден ви желая на всички вас!

# 84

Chestit purvi sniag, momicheta!
Izviniavamse za latinitsata, shte ia opravia... Embarassed
Deia, dobre doshla obratno,lipsvashe ni!
Iskah da popitam-niakoia ot vas hodila li e do sega v Nacionalnata Kardiologia da gledat bebcheto?

# 85
  • Там където има любов
Аничка аз да ти кажа честно не съм доволна от Балев , но пък другите са доволни. Той все пак е ренгенолог не е аг специалист но пък взема по малко парички от Давидков . Балев взема 60 Давидков 130 за Цветкова не знам. Давидков е много добър специалист но ти надува главата с това как другите са смотани доктори как нищо не разбирали и т.н. и защо до сега не си отишла. Като пренебрегнеш това и апаратурата и той са много добри. Мисля че това е цената с диск в който има филмче и няколко снимки . Той има 2д 3д и 4д . Има сайт който можеш да разгледаш между другото е интересен  Grinning. Другото хубаво е че можеш да си запазиш час за когато искаш не е така претоварено. А какво не ми хареса при Балев - първо ми каза да съм бързала , второ абсолютно никаква комуникация нямаше през цялото време си зяпаше там и накрая го записа в листа и трето вика ми контролен преглед еди кога си ако за него ми било трудно да се запиша да съм отидела при Балева младша която вече си приключила специализацията (или нещо такова не разбирам) , е ако имах желание да отида при такъв човек мога да отида навсякъде в града  #Cussing out
Хайде че се разприказвах  Embarassed

# 86
Здравейте априлски мами от скоро съм тук и няма как да не се запиша в темата Grinning!!!

# 87
здравейте мамчета, бъдещи и настоящи  wavey  ще се радвам да бърборим заедно и аз съм Априлска кандидат мама на 15.04.2009г. ми е термина ...живот и здраве  Simple Smile за сега казват,момченце ще е ,първа бременност ми е и нямам никакви претенции,доста сме го чакали.... другата седмица навършвам 30-ет и мисля,че това бижу е страхотен подарък за юбилея ми  Hug детенце,ех!  newsm51 Бременността ми е изключително лека без повръщане ...95% от симптомите въобще не ги усещам,чак ми е неудобно да споделя.... незнам защо така но е факт,още си ходя на работа  Simple Smile последните седмици киселини чат-пат се появяват,газове и малко главоболие но в сравнение с бременните около мен (имам няколко приятелки) направо все едно не съм бременна,милите направо се изтерзаха...но си заслужава цената при всички положения  Wink

# 88

Kenga_, Дяволов доколкото знам има частна практика в някакъв кабинет. На компютъра съм си сваляла разни лекарски координати. Това открих като телефон - д-р Дяволов  0888268011. Ще потърся още инфо и ще се редактирам по-късно. За него има има и  разни писания в Здравния справочник.
[/quote]

Здравейте Simple Smile
Вече трети път пиша поста... Първо Кико ми затвори прозореца...После аз без да искам го затворих...Трети опит Wink
 Телефона, който ти е дала Рони е актуалния телефон на доктор Дяволов. 8596071 е телефона в частния му кабинет. Той се намира до Южния Парк. Ако искаш мога да намеря и точния адрес. Преди да забременея ходих там. Иначе преглежда и всеки вторник в Майчин Дом. Но не помня дали след 4 или след 5... Там няма запазени часове и се плаща за прегледа.
Звънни му по телефона - винаги отговаря.
Сега ходя при доктор Василева за ЖК и доктор Димитров във "Фемина" за БХС в 13 г.с. и ФМ в 19 г.с.
Иначе Кико е много доволен, че ще има братче. За мен няма значение. Важното е, че бебо е здрав и се развива добре. Тежи 260 грама и всичко му си е наред Heart Eyes
След 4-5 години, живот и здраве, ще пробваме пак за момиченце Blush
Бях купила една розова шапчица, понеже доктор Димитров ми каза на БХС момиченце, после и на ЖК пак видяха момиченце...Но ще я запазим за следващато Wink
Пак доста често ми боли стомаха и понякога пак получавам някакви контракции, но не са толкова силни,както когато си бях уплашила. Още си пия Магнерич.
Щях да забравя - Честит Първи Сняг  bouquet
Добре дошли на новите момичета Laughing
За статистиката: Сега съм на 25 години, ще родя месец преди да стана на 26...Кико го родих на почти 22 години (без два месеца)
Лека вечер на всички  bouquet
P.S. Нещо не успях да сложа цитат, за което си извинявам Embarassed

# 89
 yes честит първи сняг!!! въпреки,че не ми е голяма радост  newsm11  исках да попитам за каква парола става въпрос,качвате си снимчици... може ли и аз да се включвам там?...  book

Общи условия

Активация на акаунт