Юлчето ни весели с луди танци и игри!

• 15 623
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
Дели като прави беличка и се чува " не, неее" Joy

# 166
Оох, прривет,
Успях да ви настигна, от няколко дни се докопвам до компа вечер, ама  нали съм пусто "клю-клю", не мога директно да се бухна в темата, ами искам да прочета как се развиват нещата. Естествено някои неща вече ми са изхвърчали от главата, но какво ме впечатли:
Първо, да е жива и здрава малката Рая и много да радва мама Теди  bouquet
ЧРД и ЧИД на празнуващите вчера! Янче, специални пожелания за скорошно постигане на душевен комфорт! smile3525
После, Уинкс, на теб искам да ти стисна ръка - когато чета постовете ти, винаги чувствам някаква положителна сила и спокойствие, а си минала през доста тежки неща, не ми се иска да те връщам към последното. Така успяваш да ни предадеш информацията, че не се чувстваме натоварени, а напротив сякаш казваш "Момичета, можем да се справим!" smile3501
Буути, недей да скромничиш - мацка и половина си! Peace
И прекрасни зимни снимки! Тук все още няма сняг (и слава богу - още не съм купила ботушки на малкия, добре че сегашните му обувки са качествени и не му замръзват крачетата, въпреки, че е с един чифт чорапи/чорапогащи, и то от нормалните, че иначе не му влиза крачето. По тоя повод мъжо ми е черен, че уикенда не щя да ни кара по магазините, а тая седмица ми е натоварена и не мога да помъкна детенце сама по магазините.

Хайде стоп от мен, че имам да проскам спешна пералня - малкия напиканчо направи една поразия, то затова и кисна по това време тук Wink

Ааа, забравих да кажа за беляджийко - и при нас като утихне, значи я върши някаква, но по-смешното е, че после идва и ми казва "беля-беля" и някой път е искрено нещастен, че я е направил - например скъсал е някоя книжка или е счупил играчка. Laughing

# 167
  • USA
Елче, мерси мила!  Hug От пловдивския ген ще да е.  Laughing

Преди малко прочетох, че разказът на един българин - Мирослав Пенков (25г) е включен тази година в сборника "Най-добрите американски разкази" под редакцията на Салман Рушди. Разказът се казва "Да купиш Ленин". Сега ще ходя да го търся. Simple Smile

# 168
  • sf
ДУ
Провали ми се разходката из магазините, знаех си аз да не точа много зъби  Crossing Arms

Кико много обича грозде, но после изаква целите обелки, но пък не забелязвам да го боли корем.
А за Метро- просто е абсурд да го вкарам в кенгуру, и една минута няма да изкара, ще опищи целия магазин. Ще иска да ходи и пипа и като нищо ще го срине целия. Ох, и той е много палав, надминава сесрта си неколкократно- не можем и за 5мин да седнем спокойно. Направо завиждам на майките с кротки деца  Blush

# 169
Добро утро!
Според мен детето колко е палаво според скалата на майката се определя.Има по-търпеливи жени и даже се радват на белите на малките,не изискват толкова и други по-нервни по-неспокойни или прекалено спокойни и лесно се дразнят.Имам наблюдения и за мен палаво дете е такова,което майката не контролира и остава да вършее.Всички останали са просто любознателни и в такава възраст.  Grinning
Сега Никола в сравнение с Надина ми се струва по-кротък и послушен,а всъщност вече съм свикнала покрай белите на каката.Като си помисля с нея всичко ми беше ново,колко много съм изисквала от нея.Отбих я точно на възрастта в която е и малкия,но ми се струваше много голяма,а Никола ми е още бебунчо.

# 170
  • София
ДУ
Като стана 2х3 и направо сутрин немога да отлепя.Имали други деца да се будят?

# 171
  • Асеновград
Добро утро ,
аз вчера само за малко и забравих да честитя  Embarassed на празнуващите.
Честит рожден ден Яна / с огромно закъснение / , пожелавам ти много щастие   bouquet !
Честит рожден ден и на Зори и Бима   bouquet !
Честит имен ден на малки и големи Катета   bouquet !
И аз не съм купила ботуши , с тия апрески от Метро ме запалихте и мен.Вчера взех заплата и сега ме сърбят ръцете да купувам коледни подаръци.
Тедо също се опитва да се катери , за щастие почти няма къде.Много са ми смешни вашите палавници , представих си Ники и Ради.А Никсъна не е само палав , Рокси , той е страшно изобретателен.На Тедовите бели понякога не знам да се смея ли , или да се карам , случвало ми се е да се опитам да съм строга пък да ми стане смешно и да се разхиля , докато му се карам.Или най-често Гошо му обяснява , че нещо не трябва да се прави , пък аз ходя да се крия някъде да се насмея на воля.
Тедо тази сутрин се събуди в 5,30  Shocked и се развика : Биле , Билеее.До 6,30 се мъчих да го хоризонтирам отново , след това вече нямаше смисъл.

# 172
  • sf
ДУ
Като стана 2х3 и направо сутрин немога да отлепя.Имали други деца да се будят?
Нощем ли? Кико не се буди в истинския смисъл, но реве насън, върти се, сяда в леглото, мрънка и тов в сънно състояние. Нищо не го правя, но ми стига да ме събуди така 2-3 пъти и съм  Tired Добре че по принцип нямам нужда от много сън и бързо се наспивам. Виж мъжо е друго нещо, и денонощие да спи, пак не се е наспал и все е сънен. Което междудругото адски ме дразни  Mr. Green

# 173
  • София
Да Вики и при нас е така,не е буквално будене за тях,но за мен е.Аз също се наспивам бързо.Една нощ спаха непробудно аз се ококорих в 5,3ч наспана и ведра,трябват ми 5 часа само спокоен сън.

# 174
  • София
Добро утро!

Виктор не само че се буди, но и придоби гадния навик да спи между главите ни ,перпендикулярно. Леглото му е долепено да нашето и той пропълзява през баща си и ляга с глава към тати и крака към моята глава. Цяла нощ държи да я подритва / главата ми/. До към 2, 3 търпя и после се обръщам надолу с главата, но това не го устройва и следва смяна на позицията.
А за палавите деца, не ми говорете. Бабите ни са много търпеливи и доста спокойни. Обикновено след един прекаран ден с децата / случва се 2,3 пъти годишна/  казват, че може да оставим само едното за гледане. С двете не можели да се оправят. Той и мъжа, като се наложи да ги гледа, не ги извежда навън защото му е трудно с двамата.  Всяко се чуди какви да ги свърши.
Виктор от няколко дни се събува и ми вика аку, аку /предполагам че пиша в момента/ и сяда на гърнето, но веднага става. Ходи гол, а е студено. Отглеждам си нудист. Събуването на гащи и махането на пампата не са проблем за него, но всъщност не върши нищо съществено, а пък е полусъблечен. Май ще трябва посред зима да се учим на гърне.
Ето пак е гол и ми вика гъне, гъне, аку.../ гърне/

Да сте ползвали сребърната вода?

# 175
На мен ми трябват минимум 9 часа сън, завиждам ви, че се наспивате бързо
Били, и Никола се ококори рано рано, явно от времето нещо  Laughing
Не знам дали ще може да си "внесем дядо Коледа, все пак това е все едно да ни е скъпа тортата, която предлагат и да си донесем от вкъщи, ще питам все пак
Никола не ми е беляджия - вярно, че непрекъснато е в движение, все прави нещо по къщата, например вади от шкафовете (сега го уча и да си ги прибира после и засега изпълнява, приема го като част от играта), разглобява копчетата на усилвателя (той на годините на майка му и с въртящи копчета), бърника по двдто, пълни пералнята с предмети, прибира някакви неща е на местата им, и с крем се е мазал - общо взето трябва да съм нащрек, но и аз мисля като Яна, че тези неща не са беля, а вродено любопитство. Но явно е въпрос на гледна точка, защото когато беше сложил химикалка в пералята на свекърва ми, за нея това си беше беля. Иначе ми е направило впечатление, че като му забраня да прави нещо и му обясня, защо му е забранено, слуша.Този метод определено действа при нас - така го отказах да си играе, като блъска с кубче по кинескопа и да къса листата на цветето...да са ни живи и здрави най-важно  Hug

Ува,ползвала съм отдавна, май беше за подсилване, Михайлов ми я беше препоръчал

# 176
ДУ
И ние сме отбора на много палавите деца,в4ера ме изкара извън нерви  #Cussing out Вси4ко прави на пук ,ако кажа не го прави наро4но.Катери се по вси4ки дивани ,столове и даже и по рафтовете .6те се пребие някой ден това дете .баба ми казва,4е освен ба6та ми такова диво дете не е виждала,въпреки ,4е и аз бях дива,ама той ме надминава десетократно .

# 177
  • София
А за Метро- просто е абсурд да го вкарам в кенгуру, и една минута няма да изкара, ще опищи целия магазин. Ще иска да ходи и пипа и като нищо ще го срине целия.

Laughing

Все едно за Давид говориш... Абсурд да го посадя в кенгуру...

Давид май го е страх да ака на седалката... Tired Сяда си с удоволствие, няма нищо против, даже по някога идва да ми каже, че иска да ходи - но дойде ли момента става... и след 30 секунди идва да ме информира, че иска нов памперс.  Sad Понятие си нямам какво се прави в такъв случай. Да го чакам да узрее... Ама да го слагам ли на седалката през изчакващия период, че да не губи тренинг, или пък да не го слагам, че да забрави, че нещо го притеснява... Макар че май тези маймунки не забравят като нас... Абе, ега ти дилемата. Няма оправия - а си ака по 5 - 8 пъти на ден, думи нямам...

Сребърната вода е антисептик, не е за подсилване. Среброто има антисептични свойства.

Като се жалвате от катерещи се деца - всичките ми столове са в мазато. Не че толкова ме е страх, че ще падне от стола, като се покатери - той без друго си намира от къде да пада - ама мн. висок става и всичко му е така достъпно. Иначе на стълбата (с нея боядисвах навремето - 4 стъпала) си се изкачи още... ми, току-що беше проходил, още не ходеше стабилно. И види ли я някъде веднага се накатерва. Ама аз съм гадна и я крия...  Mr. Green Виж, от нея ме е страх ако падне - бая височко е, пък и той не се държи там, поне не и за дълго - само докато види нещо интересно за докопване. И никакви приказки и обяснения нямат файда.

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 10:13 от katiABV

# 178
  • София
мда за метро и аз си мислех за вариант с кенгуру но няма да стане. може би по-скоро ще го пуснана ясла за ден или ще потърся некой да го гледа, понеже няма налични баби, за 2-3 часа да накупим подаръците и така. а и кенгуруто си го дадох на едни приатели и ме съмнява че ще успея да го набутам вътре особено със зимните дрехи Rolling Eyes
за белите определено тишината е признак че нещо се случва, но не е непременно да е беля в истиснкия смисъл на думата, ами се е заиграл с нещо. а когато знае че някъде не се пипа  ходи и казва "баба не", защото майка ми му повтаря "баба казва не", за да не му казва само не, както съм я помолила.
за спането- бързо се наспивам и аз, но понякога и цяла нощ спане сравнително спокойно с 2-3 пробуждания заради паднала биба или проплакване насън, не ми достига. а понякога дори ако си легна късно и стана по-рано се чувствам бодра...
ува, за какво ти е сребърната вода? аз не съм ползвала нито за нас нито за коко newsm78
иве с тия двамата калпазани определено не ти остава време да поскучаеш май Laughing само да са здравички пък другото дори и с умора се преживява Hug аз даже си мислех дали не е възможно да имаме близнаци следващия път, може да са 2 момиченца или пък каквито и да са без значение, но това си е еретична мисъл направо. Twisted Evil  ицо като чу и му щръкна перчема. Laughing ние в родата нямаме, те май са имали някога та... Wink

# 179
ние пък и в двете роди имаме близнаци, аз исках за първото раждане, но за второто не ща, няма да ми остава време за Никола  Grinning
Ели, включи си скайп
моето кенгуру е до девет кг, а слинга си го дадох на еднно бебе, та в метро работа нямам
Кати, "Освен като макроелемент, среброто   се държи и като микроелемент. То е фактор, регулиращ тъканног дишане и борбата с инфекциите,чрез участието си в продуктите на имунната система".

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 11:00 от marisasav

Общи условия

Активация на акаунт