Пробиотици?

• 623 239
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 255
От една седмица пия Био Баланс, изписа ми ги гастроентеролог 10 дена без почивка, а после през ден.

Много съм доволна, от години съм на разхлабителни и с подут корем, та чак не мога да повярвам как от първия ден ми подействаха.

# 256
От една седмица пия Био Баланс, изписа ми ги гастроентеролог 10 дена без почивка, а после през ден.

Много съм доволна, от години съм на разхлабителни и с подут корем, та чак не мога да повярвам как от първия ден ми подействаха.

Явно нещо е много погрешно в начина по който се храните. Наблегнете на фибрите и пийте повече топли течности!

# 257
Ами не е толкова просто фибри и течности, поне при мен!
Пия минимум 2.5-3л вода на ден, ям редовно овесени ядки, смляно ленено семе, салати, ябълки... спортувам и въпреки това имах проблеми със стомаха.

# 258
Овесените ядки и плодовете са по-скоро разтворими фибри. По-добре ползвай житни трици, а вместо овесени ядки, овесени трици. Хляб само истински пълнозърнест - общо взето трябва сама да си го правиш за най-добър резултат. Аз имам хлебопекарна. Преди си правех Грахам, а сега правя хляб от трици (еднакви количества овесени и житни) с мляно ленено семе. Действа като метла на червата.
Помага ми и бебешкото мляко Фризо вом с фибри от рожков. Също е важно да не се пие хлорирана вода - унищожава чревната флора. Само пълнозърнести зърнени. Ако пиеш кафета и пушиш си унищожаваш флората, същото важи за много храни - пържени, меса, пикантни...
На мен много ми помага отвара от ленено семе - 2 супени лъжици врят на много тих огън 2-3 часа. Получава се слузеста течност, но не неприятна. Тази слуз прочиства червата.  
Може да пиеш много вода, но е важно да е топла.
Зеленчуците най-добре на супички и мокри манджички.
Пълнозърнестият ориз помага много.
На много хора млечните им действат зле на червата, както и всякакви обработени храни - колбаси и всичко друго що не е в естествения си вид. От значение са и комбинациите от храни.
Захарта също действа зле, разни десерти и пр.
Зеленият чай разхлабва.

# 259
Достатъчно е храната да съдържа достатъчно фибри, няма нужда да се пие някакъв специален пребиотик.

Mama Tin, не съм напълно съгласна с това. Храненето е от изключително значение. Но след прием на антибиотици, например, много трудно могат да се набавят необходимите положителни чревни бактерии само от храна. Нужно е това възстановяване да стане бързо, тъй като червата се колонизират от друг тип бактерии - патогенни или потенциално патогенни. След един курс от про- или синбиотици естествено вече трябва да се продължи с добро и здравословно хранене.

# 260
Не си прочела добре поста ми  - говоря за прЕбиотици, а не за прОбиотици, които и без да сме пили антибиотик е добре да пием по няколко курса годишно.

# 261
Дайте съвет какъв пробиотик или синбиотик да си купя.
  Лакто 4 дали ще ми свърши работа?
По принцип имам проблеми със стомаха след едно лечение от преди 3 години. До преди 2 дена лекувах ГЕР с омепразол. Искам да си взема пробиотик за тонизиране на организма като цяло. Пила съм Лакто 4 само и за това се чудя дали него да взема или има и по-добър. ( естествено не на цена 40-50 лв).
Само да кажа, че знам с какво и как да се храня. Ако можете да ми дадете съвет за качествен пробиотик ще се радвам.  Hug

# 262
Не си прочела добре поста ми  - говоря за прЕбиотици, а не за прОбиотици, които и без да сме пили антибиотик е добре да пием по няколко курса годишно.
Пребиотиците са храната на пробиотиците. Добре е да се ядат пресни плодове и зеленчуци, качествени въглехидрати, за да живеят в нас пробиотиците.

# 263

Embarassed Извинявай много! Наистина не съм видяла добре! smihesorry
В такъв случай съм напълно съгласна с теб! Simple Smile

# 264
Някой ползвал ли е това? Някакви мнения?

http://www.laktera.com/laktera-vit-synbiotic-vitamins.html

# 265
Кое е за препоръчване от Лактофлор Bio plus или Лактофлор Probiotic newsm78

# 266
  • София
На мен тези смучащите се не ми подействаха никак,когато ги приемах, а сега си взех био плюс с фибри, но нещо корема ми доста се бунтува от тях..Аз имам и колит..Не знам дали не дразнят. Sad

# 267
Изчетох всички коментари относно темата, понеже съм бременна в 4-я месец и в момента се налага да пия антибиотик, заради ешерихия коли, но аз знам че съм податлива на гъбички и силно притеснена веднага се разрових, какво може да предотврати появата им...  Взимайки под внимание всички коментари, си позволявам да дам следното инфо, за това кога и как се приемат пробиотиците:

Консумация

По време на терапия с антибиотици, вземайте пробиотици, за да поддържате чревната флора в добро равновесие. Могат да бъдат взети заедно, но не по едно и също време на деня. За да може пробиотиците да са най-ефективни, те трябва да се вземат най-малко два часа след всяка доза антибиотик. Когато лечението завърши, вземайте двойни или тройни пробиотични добавки за около десет дни или две седмици. Пробиотиците трябва да се приемат с храна или скоро след хранене, защото храната разрежда стомашните киселини достатъчно и те могат да оцелеят в пътуването си през червата, докъдето им е мястото.
Когато вземате полезни бактерии или антимикробен агент, патогените започват да умират. Това понякога причинява неприятни странични ефекти, познати като реакцията "Jarisch-Herxheimer", наречена така на името на германския дерматолог, който за първи път я е идентифицирал. Когато патогените започнат да умират, други се опитват да избягат и бързат да излизят от тялото. Когато тези микроби се струпат в големи количества на аварийните изходи от организма, те започват да се запушват - както е в пиковите часове на трафика! Именно в този момент, домакинът може да получи главоболие, подуване на корема, газове или симптоми на алергия. В зависимост от нивото на чувствителност на индивида към тази ситуация, дозата от пробиотици може да се намалява, докато симптомите отшумяват, а след това да се увеличава постепенно до максимално препоръчителната. Независимо от първата реакция, важно е да осъзнаем, че тази реакция е положителен знак, че всички върви добре.

Източник: http://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view … itno&Itemid=5

Надявам се да бъда полезна, така както вие бяхте на мен!

# 268
Изчетох всички коментари относно темата, понеже съм бременна в 4-я месец и в момента се налага да пия антибиотик, заради ешерихия коли, но аз знам че съм податлива на гъбички и силно притеснена веднага се разрових, какво може да предотврати появата им... 

Аз имах такъв проблем през 2ри месец от бременността. Акушер-гинекологът каза твърдо "не"за АБ и в крайна сметка нещата отшумяха съвсем бързо (няколко дни) с Уринал.
Изключително съжалявам, че съм изпила тонове АБ преди това заради цистити.... Червената боровинка е  по-ефективна и след нея нямам рецидиви  Peace

# 269
Пия Лактофлор и съм доволна.
Някой може ли да даде съвет колко време трябва да се пият и колко време да се почива след това?

Общи условия

Активация на акаунт