Пробиотици?

• 623 180
  • 1 257
  •   2
Отговори
# 270
Някой може ли да даде съвет. Давам на дъщеря ми био баланс бейби от 1 седмица, след 2 седмици сме на море, кога трябва да спра да давам биобаланс-а, а когато сме на море трябва ли да давам по 2 биобаланс. Обърках се, понеже от двама лекари получавам различна информация. Благодаря предварително!

# 271
Здравейте! Изчетох доста голяма част от темата, но така и не ми стана ясно дамите, които са ползвали пробиотици срещу кандида какво точно са приемали? Ако може някой да ми даде съвет, бих била много благодарна, защото от известно време търся пробиотиок с действив срещу вагинални гъби!  Sad

# 272
  • София
Имаше някакъв специален Ентеросан пробиотик против гъби, но да ти кажа аз си пия Лактофлор капсули и съм мнопго доволна...Четох, че ги пият много момичета именно за да нямат проблем с гъби,но един месец трябва да с епият 3х2 и после 3х1 . За да се натрупа....

# 273
Благодаря! Аз се спрях на Лактофлор или Имунобор Биотик, но все още не съм решила кое от двете да започна. Някой има ли наблюдения относно Имунобор Биотик и гъбичните инфекции?

# 274
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Приемам Лактофлор и съм много доволна. Недостатъка при него е, че трябва да се съхранява в хладилник. Сега ми се налага да пътувам за 2 седмици и няма да имам възможност да го държа в хладилник. Моля ви препоръчайте ми добър пробиотик, който може да се съхранява извън хладилник.

Благодаря ви!

# 275
  • София
Лактера Колекшън е много добър и не се съхранява в хладилник, както и Пробиен! Peace

# 276
  • Пловдив
@ddicted_to_, благодаря много за конкретните препоръки! Ще ги проверя като цени и бройки.

# 277
Истината е, че ако съдим по посоченото съдържание на продаваните Пробиотици, цената им си е жив грабеж ... примерно:

за Биомилк колон 250 g:
Съдържа над 1 милиард живи и латентни клетки на Лактобацилус Булгарикус и Стрептококус Термофилис в 1 гр.;
цена: 64 лв

Сравнение с измерените стойности при прословутия сравнителен тест на кисели млека от 2005-а година:

или словом:
В три от изследваните тогава млека е имало 950 000 000 на 1 гр тоест почти същата стойност като в Биомилк и това са САМО Лактобацилус. В съдържанието на Биомилк на сайта им не е посочено конкретното съдържание на едната или другата бактерия, а само общото.

И какво излиза:
~ Биомилк - 26 ст. на 1 гр
~ Хубаво КУПЕШКО кисело мляко - 0.25 ст. на 1 гр
или приблизително 100 пъти повече бактерии за паричките ви.

В този ред на мисли ДОРИ да нямаме 45 лв за уред за приготвяне на кисело мляко или времето нужно - то едно време ... 5 мин, смятай, та дори да го нямаме това време и средства пак е по-далавера да си взимаме кисело мляко от магазина от среден порядък - демек, съдържащо половината от количеството бактерии на 1 гр.

Има два случая, в които приема на тези добавки е по-добрият вариант от естествения продукт:
1. През 2012, въпреки въвеждането на БДС и ала бала пак е доста възможно съдържанието на Лактобац. в купешките млека да се е сринало драматично.
2. Млечни алергии

# 278
Всяко качествено и полезно кисело мляко трябва да има трайност 72 часа в хладилник. Досега това мляко на бълг. пазар не съм открила. Пробвала съм почти всички кисели млека в Билла и Кауфланд  преди няколко години и от всички ме боли стомаха и получавам лош дъх в устата дори само от 3 лъжици.  Освен това киселото мляко не ме спасява от запека. Тази година два пъти ядох таратор и това ми беше киселото мляко за годината. Четох, че лактобацилите вредят на зъбите и венците. И в киселото мляко няма бифидобактерии, а в капсулите има.  Една опаковка капсули ми стигат за цяла година. Тя струва 25 лева, колкото 28 кисели млека примерно. Така, че киселото мляко не ми излиза по-евтино от капсулите.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 10:34 от Инера

# 279
Здравйте,много се радвам че има толкова много позитивни мнения за пробиотиците,защото съм доста нова в това..Живея в Кипър и се надявам утре като проверя в аптеката да има и тук.. Моята принцеса е на 2 години и поливина и вече 2 години има запек. Преди беше много зле. Сега е по добре,ака на ден два на пак са твърди топчета. И тъй като е доста капризна относно храната,не яде всичко което би и помогнало,мисля да се обърна към пробиотиците. Въпроса ми мили дами е в какъв период от време се дават,месец,два,повече? Смятам да купя такива на капки,за съжаление не мога да ви изброя имена на фирми,защото не знам какви фирми ги предлагат тук,и дали изобщо ги предлагат.. Но утре ще разберем  Peace  Hug

# 280
П.С Simple Smile тук българското кисело  мляко е от фирми не толкова качествени и надеждни.. Simple Smile за това не се оповавам на него,въпреки че дъщеря ми изяжда количесво на ден,то е тукашно тоест без бактерията..

# 281
А плодове не обича ли детето? Защо не опиташ след всяко ядене за десерт да даваш различен плод, предполагам, че ще помогне, стига плода да не е банан. Наблегни на круши, грозде, сливи, праскови, дини и пъпеши. Ако са нарязани и полети с мед примерно може и да се изкуши.

# 282
Плодове хапва понякога.Диня обича,но за съжаление сезонът им свърши. Другият плод който може да хапне е ябълка...Но не всеки ден пожелава да яде плод. Сок иска само купен,а аз вкъщи съм затрупана от портокали постоянно,защото живея в Кипър. Доста е трудничка в момента,на 2 годинки е и преминава през бебешкия пубертет както му казват на тази възраст.. За това минах към пробиотиците,дано подействат.

# 283
Смокини нямате ли? Много добре действат, а и винаги е по-добре плод от продукт на химията, колкото и полезен да е той. Аз съм давала на на детето ми пробиотици от 1 месечна възраст, но тя имаше сериозен здравословен проблем. Ако нещо може да се оправи без каквито и да било лекарства, поне аз предпочитам този начин. За да я примамиш да яде плодове може да и ги поръсваш с мед, пудра захар, кокос, сметанка или каквото обича. Може да и нарязваш плода и оставен на масата детето да си взема когато пожелае, така по ще се сеща да хапва. Или да изцедиш портокал и тя все ще се сети през деня да пиине, като ожаднее.  Разбира се не искам да натрапвам идеите си, изборът е твой, само ти давам предложение  Peace

# 284
Идеите са доста добри,благодаря ти. Никога не отказвам помощ. Смокините вече презряха,а тя като ги опита и щеше да повърне хаха Simple Smile и отказа.

Общи условия

Активация на акаунт