Пробиотици?

• 622 480
  • 1 257
  •   2
Отговори
# 930
Нищо от това, което ядем сега, не е като онова, което са яли бабите и дядовците ни. Сравнението е излишно.
Много хора в днешно време имат непоносимост към лактозата.

Подкрепям мнението, дори домашните продукти не са със същия вкус.
Храната ни е станала "стерилна", трябва да си набавяме полезните бактерии чрез пробиотици.
Не съм напълно съгласна. Един пробиотик няма как да ти набави всичко необходимо, пък и не е заместител на пълноценната храна. Има доста алтернативи, поне за нашите ширини. Не са само плодовете, зеленчуците и месата на пазарите и супермаркетите, има си и производители. Хората с автомобили лесно могат да се разходят до някое близко до града си село и да намерят хубаво мляко, хубави домати и прочие. Simple Smile

# 931
теб какво ти е мнението за тези 15 дена?

Честно да ти кажа поне месец и малко ти препоръчвам. По мое мнение Simple Smile
yavor1980, и аз мисля, че 15 дена са малко за курс с пробиотик, но може би АннаМария питаше за паузата от 15 дена  Rolling Eyes Аз мисля, че можеш и без пауза да караш, все пак това е добавка към хранителният ти режим.

yavor1980, да за паузата от 15 дена между приема на пробиотици питам Wink Иначе, че трябва да се пие по-дълго - разбира се, като всяка добавка Simple Smile

# 932
Нищо от това, което ядем сега, не е като онова, което са яли бабите и дядовците ни. Сравнението е излишно.

Храната ни е станала "стерилна", трябва да си набавяме полезните бактерии чрез пробиотици.
Не съм напълно съгласна. Един пробиотик няма как да ти набави всичко необходимо, пък и не е заместител на пълноценната храна. Има доста алтернативи, поне за нашите ширини. Не са само плодовете, зеленчуците и месата на пазарите и супермаркетите, има си и производители. Хората с автомобили лесно могат да се разходят до някое близко до града си село и да намерят хубаво мляко, хубави домати и прочие. Simple Smile

Естествено, че не е заместител на храната, казвам, че чрез пробиотик си набавяме липсващите полезни бактерии в храна. Наскоро ни доставиха домашен петел, да ти кажа по-добър е от тези в супермаркетите, но не е със същия вкус като в детството ми.

# 933

Естествено, че не е заместител на храната, казвам, че чрез пробиотик си набавяме липсващите полезни бактерии в храна. Наскоро ни доставиха домашен петел, да ти кажа по-добър е от тези в супермаркетите, но не е със същия вкус като в детството ми.
Разбира се, че ще е по-различен Wink Това е като с меда и доматите. Няма как да ги сбъркаш. Wink

# 934

От това мляко съм много доволен ! Струва 2 лв.

# 935

От това мляко съм много доволен ! Струва 2 лв.
Това пък за сефте го виждам. Откъде може да се закупи за проба? Simple Smile

# 936
На пазарчето на Младост 1. Застава се с гръб към Пикадилито и в края на пазарчето има отдясно магазин за домашни потреби от рода на левчето, а отляво има магазин с безалкохолни напитки и сладки работи и в него го продават това мляко.

# 937
http://www.vsekiden.com/173440

Малко излязохме от темата, но.....

# 938
http://www.vsekiden.com/173440

Малко излязохме от темата, но.....

Ъх, това ми се струва малко нереално. То вярно, че кой знае с какво блъскат млеката, особено тия със срок на годност повече от 2-3 дни, ама чак пача и шкембе - не ми се вярва.

# 939
javor1980, прекалено маслено ми е млякото, трябва да внимавам за акнето...
Като ви изчетох мислех пак да взема пробиотик, че отдавна минаха 15 дни след последния прием.

# 940

[/quote]
Разбира се, че ще е по-различен Wink Това е като с меда и доматите. Няма как да ги сбъркаш. Wink
[/quote]

Имам предвид, че и домашната храна не е като в детството ни, за съжаление…  Sad

# 941

[/quote]

[/quote]
То няма как да е същата, защото много от сортовете (специално за зеленчуците), са се изгубили. Даже слушах коментари, че в националната генетична, дори да има запаси, не искат да ги предоставят на земеделците. Така малко или много хората се принудждават да гледат гръцки сортове зеленчуци, което си става почти равностойно да си ги купиш директно от производителите там.

# 942

[/quote]
То няма как да е същата, защото много от сортовете (специално за зеленчуците), са се изгубили. Даже слушах коментари, че в националната генетична, дори да има запаси, не искат да ги предоставят на земеделците. Така малко или много хората се принудждават да гледат гръцки сортове зеленчуци, което си става почти равностойно да си ги купиш директно от производителите там.
[/quote]

Може и така да е, но и замърсяването е фактор. Също така гледаш си животни, но в храните им има добавки. Свекърва ми ако не сложи някаква специална смес на кокошките, не и снасят яйца.

# 943
Отдавна не съм писала и виждам, че темата се е развила.
Нямах време да я чета и ако може да ми кажете какви са тези паузи от 15 дни.
Благодаря! Simple Smile

Като приключиш пробиотика, след 15 дни трябва пак да започнеш прием защото толкова време действат бактериите в организма, след това умирали.

# 944
Отдавна не съм писала и виждам, че темата се е развила.
Нямах време да я чета и ако може да ми кажете какви са тези паузи от 15 дни.
Благодаря! Simple Smile

Като приключиш пробиотика, след 15 дни трябва пак да започнеш прием защото толкова време действат бактериите в организма, след това умирали.

Aз точно за тази пауза от 15 дена исках да чуя мнението на yavor1980, защото той ми се струва има доста опит с пробиотиците...
Може би има значение дали го взимаш профилактично или заради друго нещо  Rolling Eyes Профилактично имам предвид срещу подут корем, запек, гниене и натрупване на отрови и токсини. Тези перлите, които по-назад обсъждаха май са баш за такива случаи.

Общи условия

Активация на акаунт