ПЛЕТАЧКИ засмени майсторят зимни премени

• 38 026
  • 302
  •   1
Отговори
# 210

Фифундрела,
не мога да видя елечето
Много съм зле, сега?

намирам, че си повече от добре Simple Smile
нали ти си модела

красиво е Hug

# 211
  • в баира
mamma_mia: Аз ползвам следните варианти:
І -  1х4 бр, 1х3, 1х2, 1х1; или
ІІ - 1х3 бр, 2х2 бр, 1х1
Но според мен може и други комбинации, като това си определяш според плътността или дебелината на плетивото и в процеса на плетене виждаш как ти се оформя извивката.

dodofit: Аз съм.

# 212
mamma_mia: Аз ползвам следните варианти:
І -  1х4 бр, 1х3, 1х2, 1х1; или
ІІ - 1х3 бр, 2х2 бр, 1х1
Но според мен може и други комбинации, като това си определяш според плътността или дебелината на плетивото и в процеса на плетене виждаш как ти се оформя извивката.

dodofit: Аз съм.

Благодаря ти Heart Eyes
І -  1х4 бр, 1х3, 1х2, 1х1; - това първи ред ли значи?
ІІ - 1х3 бр, 2х2 бр, 1х1 -  а това втори ред?

ИЛи са просто 2 варианта?
С кое показваш реда ?
А бр. бримки ли са или брой? Blush

# 213
  • в баира
ИЛи са просто 2 варианта?
С кое показваш реда ?
А бр. бримки ли са или брой? Blush
Ох, извинявай - това са два варианта, а с 1х4 бр имам предвид един път свиваш по 4 бримки, като дойдеш пак на същия ред свиваш 3 бримки, на другия 2 бримки, накрая 1 бр.

За втория вариант - един път по 3 бримки, следващия път 2 бримки, следващия пак 2 бримки и накрая 1 бримка.

# 214
  • София
Аз да се покажа на всяка манджа мерудия - така се прави от всяка страна, т.е. на всеки ред свиваш по тази схема...

Добра идея е от към опаковия ред да правиш нормални свивки - т.е. изплиташ 2 бр. едновременно, а от към лицевата да правиш прехвърляния на бримките - демек, вземаш 1ва бримка на дясната игла, без да я изплиташ, изплиташ 2ра бримка и прехвърляш 1вата (неизплетената) бримка през изплетената вече. Все едно правиш свивка в обратна посока. Или да свиваш кръстосано - т.е. вместо в предния конец да бодеш в задния.

Преждата си беше преливаща - по 2 ли, по 3 ли, по 4 ли - не помня вече - челета от всеки цвят... Беше дълъг блузон - почти до коленете, имаше и доп. ластик отдолу и го носех с чорапогащник и дълги ботуши. Уви, нямам снимка с него... ама си беше убиец. Но нещо напоследък реших, че е твърде демоде - и затова го преправях. Ще взема да го снимам "обновен". Честно казано, иначе беше по- добре... но пък винаги мога да го "върна".

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 17:16 от katiABV

# 215
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294861&pid=9112761
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9112763 ето го снежко,но се чудя още ръце да му плета ли като предишния http://ays-pld.blogspot.com/2008/11/blog-post_03.html, иначе новия е по-голям и по-пухкав Simple Smile

# 216
Страхотни са играчките!!! На мен лично и без ръце ми харесва. 

# 217
Страхотни са играчките!!! На мен лично и без ръце ми харесва. 

И аз така смятам!!! Hug

Лелеле, момичета, такаме зарибихте с тези играчки, че ще взема и аз да с епробвам с някой снежко за малкото ми джудженце!!! Wink

Иначе след  като заплетох, изплетох половината гръбче и го разплетох  и започнах на ново вече пак съм с половин гръб за жилетката на Косьо, верно с тези игли се плете мнооого лесно и бързо!!! Ще покажа като стане готова дрешката!!!
Хубава и топла вечер вио желая!!!  bouquet Hug

Булечка, в предните страници и аз питах и ми обясниха, че при програмираната прежда като плетеш върху определен брой бримки и се получава точно определена картинка. Виж линка на dani_t. Тези шарки се постигат само от оцветяването на нишката. При меланжираната прежда се получава мацаница без ясно определени форми.

Steisi, благодаря за обяснението!!!  bouquet

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 22:26 от Bulechka™

# 218
Радвам се,че ви харесва снежко! Simple Smile
Bulechka™ когато решиш кажи давам модела там бримките колко да са  и така,то може и на око по принцип Simple Smile

# 219
Радвам се,че ви харесва снежко! Simple Smile
Bulechka™ когато решиш кажи давам модела там бримките колко да са  и така,то може и на око по принцип Simple Smile

Много благодаря!!! Hug  bouquet
Ще го имам в предвид!!!
Ох то на днесвен ред са 100 неща вече ooooh! ooooh! ooooh!
Сега жилетка за дребо, после за мен, по между другото и шал за мъж ми... ooooh!

# 220
Bulechka™ а  какъв мъжки  шал ще правиш ,права плетка ли ,какво си замислила ? newsm12 newsm03

# 221
Асилейн, виж тези схеми може да ти помогнат:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=183529&pid=9116113
иначе аз съм плела това:
http://mimikir.multiply.com/photos/album/23/23#4

# 222
Bulechka™ а  какъв мъжки  шал ще правиш ,права плетка ли ,какво си замислила ? newsm12 newsm03

Ами, мъж ми си хареса плетката на моя сивия шал, та може би ще е такъв и неговият на една кука с нисък пълнеж, но задължително дюс!!!

# 223
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ето схемичка за кръгчето. За дълбочината се плете право. За периферията отново се наддава.

пак ми трябва помощ...

почнах шапката, използвам от горния линк последната схема дясно долу.
как да разбера, че дъното е достатъчно голямо за главата ми  newsm78

нали като направя дъното и продължавам без да увеличавам бримките да плета или пак наддвам? ако наддавам - по колко?
от тази схема ми остават само 3 реда, после как плета? newsm78

# 224
Момичета,някой плел ли е това?

Днес го започнах,като цяло ми е ясно,но се чудя,като стигна до деколтето и разделя плетката на две,последната бримка от към деколтето как да я завършвам?Ако я свърша опаково и от лицевия ред я взема без да я изплитам,както по принцип си правя,се получават едни "възелчета",а на модела изглежда гладко.Ако я изплета лицево,краят става много хлабав.Стигнах до тук и не знам как да продължа Sad

Стейси,за съжаление не пазя етикета на преждата и не помня каква точно Ализе беше,но като мина покрай магазина,ще попитам.

Общи условия

Активация на акаунт