ПЛЕТАЧКИ засмени майсторят зимни премени

• 38 014
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
Лицево спроред мен трябва да го правиш. Колкото до хлабавото с няколко опита ще го коригираш.

# 226
айде рано-рано да се разпиша с първата от новия ми чифт ръкавици  Peace
предварително се извинявам са качеството на снимките, но се самоснимах, използвайки само лява ръка  Laughing
http://www.mkamenska.snimka.bg/album.php?album_id=242592&pid=9118719
тук се опитах да покажа отвора за палеца    Peace
http://www.mkamenska.snimka.bg/album.php?album_id=242592&pid=9118720
спорен ден на всички  Hug

# 227
Благодарности и на maika mu na titi и Steisi bouquet, навих се аз да изплета ръкавици на една кука. Понеже не са много еластични, пак пробвах в кръг, само че с обръч, също не се получават зле, сега съм наумила да пробвам да ги плета на 2 куки с шев, да видя дали ще ги харесам.
Вени, аз с нищо особено не помогнах, мила! Съвети приемаш ли? Когато плета ръкавици на 1 кука правя свивки за китката и после наддавки за дланта. Стоят по-женствено.
ICE89, много чаровен снежен човек! Имаш ли схема?
Фиф, много стилна блузка!
dani_t, само ако няма да те затрудни.

И за да има наистина някаква полза от присъствието ми тук:
http://www.coatsbulgaria.bg/NR/rdonlyres/D6EF7E2F-81C4-4A86-8C36 … tCrochet_Bulg.pdf
Това е описание на основните бримки и знаци  при плетене на 1 кука на български език, така търсено от всички начинаещи. Може би ще е добре да намери място в Библиотеката.

# 228
  • Глоджево/близо до Русе/
Много ми хареса пуловерчето на Фифундрела,снежния човек на  ICE_89 също е много сладък,а и гледам,че с нея обикаляме май в едни и същи плетачески сайтове Simple Smile dani t за да се получи гладка първата бримка аз правя така-когато завършвам реда последната бримка я изплитам опакова,а в началото на следващия ред я взимам без да я плета и изплитам направо втората бримка-така не става на възелчета Peaceда ви покажа и какво изплетох от останала ми прежда за бебчето на братовчедка ми ,което очакваме да се роди февруари месец

# 229
ИЛи са просто 2 варианта?
С кое показваш реда ?
А бр. бримки ли са или брой? Blush
Ох, извинявай - това са два варианта, а с 1х4 бр имам предвид един път свиваш по 4 бримки, като дойдеш пак на същия ред свиваш 3 бримки, на другия 2 бримки, накрая 1 бр.

За втория вариант - един път по 3 бримки, следващия път 2 бримки, следващия пак 2 бримки и накрая 1 бримка.

Благодаря много Hug

# 230
  • София
Момичета,някой плел ли е това?

Днес го започнах,като цяло ми е ясно,но се чудя,като стигна до деколтето и разделя плетката на две,последната бримка от към деколтето как да я завършвам?Ако я свърша опаково и от лицевия ред я взема без да я изплитам,както по принцип си правя,се получават едни "възелчета",а на модела изглежда гладко.Ако я изплета лицево,краят става много хлабав.Стигнах до тук и не знам как да продължа Sad

Аз правя обратното - не изплитам последната бримка на реда, а на следващия я изплитам кръстосано. Няма възелчета! Peace

# 231
мама на дили, много нежни нещица!

Някой има ли представа как се плете това:
http://www.flickr.com/photos/coccoledilana/3050277874/
Струва ми се, че съм срещала някъде този мотив, но беше толкова отдавна. Имате ли схема?

# 232
Някой може ли да ми го обясни подробно като за невежа
http://www.flickr.com/photos/23511570@N05/3065460424/

# 233
  • София
Steisi, Не съм го срещала, не съм го плела, нямам схема, казвам какво виждам от снимката:

бр. бримки отдолу е май по 8.
Т.е., мисля, че е започнато с 8*2*5*2 = 160 бр. Ама може и да не са точно толкова... Така ги виждам...  newsm78
Разделени на 10 мотива от по 2 страни от по 8...
В началото на всеки мотив (където са дупките) плетеш 1 бр. лицево (там, дето е "синджирчето" в средата на дупките), правиш наметка от средния конец, плетеш [мисля ] 7 бр. и правиш 3йна свивка - т.е. вземаш 1 бр., правиш свивка (2 заедно) и връщаш взетата неизплетена бр. върху изплетената свивка. После пак [7] - или колкото са били предните - лицеви бримки, наметка от средния конец, лицева бримка и го повтаряш това...
Ако искаш да го плетеш за без шев на следващия кръг изплиташ бримките както се виждат, на по- следващия - повтаряш мотива, ако искаш отзад да има ръб - опаките ги плетеш както се виждат.

Първите 5 реда плетеш мотива с наметките и свивките, но вместо лицево - жартиерно ли се казва това, как ли, когато правиш или само лицеви или само опакови редове - в случая плетеш всичките 5 начални реда опаково (ако ще има ръб) или сменяш алтернативно - ако го захванеш кръгово. Последните 2 реда са само опакови, без нищо. Там, дето е панделката, май е само лицево.

# 234
Кати, благодаря!  Hug Четох много бавно и внимателно и те разбрах. Ще го плета без ръб, на обръч. А тази тройна свивка сякаш се прави през ред, нали?

# 235
Някой може ли да ми го обясни подробно като за невежа
http://www.flickr.com/photos/23511570@N05/3065460424/
Според мен е почти същата като тази шапка само долната част е по-различна. Аз съм ползвала обяснението от тук, можеш да си го промениш на желан от теб език, ако не ти е приятен немския. А мога да се пробвам и с превод на лични Heart Eyes

# 236
искам да се запиша     Wink 
не съм особенно добра плетачка,но съм ентусиаст  ще стана     javascript:void(0);
искам само да кажа че всички сте страхотни
javascript:void(0);

# 237
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мацки,
никой не се включи за моята питанка по шапката Confused

незнам как да плета нататък ooooh!
помагайте Hug

Steisi, мерси за книжката Hug

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 18:18 от asyalein

# 238
След като стигнеш желаната големина за дъно продължаващ, без да наддаваш, докато достигнеш желаната дълбочина на шапката. На твоята схема означено с "+", би трябвало да е "х" всъщност. А как да разбереш дали е достатъчно голямо дъното- аз се ориентирам по друга шапка, за друг метод незнам Embarassed.

# 239
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
оф, ми аз нямам друга шапка  Rolling Eyes
много неприятно  newsm78

дали няма да стане като си премеря обиколката на главата и обиколката на дъното?  newsm78

преждата ми е 70% вълна, 30% акрил,
възможно ли е да се свие шапето при пране?
да я оставя малко по-голяма?

Общи условия

Активация на акаунт