410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 263
  • 627
  •   1
Отговори
# 105
И днес, и на 12 декември.  Simple Smile Борбата продължава...  Peace

# 106
Почти 14500 подписа!

Продължаваме!!!   bouquet

Петицията и подписката са внесени в НС и МС.

В завимисимост от новините след срещата на тройната коалиция ще преценим какво да предприемем в следавщите дни до гласуването на бюджет 2009 в НС.

# 107
# 108
В 18:35 ч по Дарик радио се очаква директно включване в ефир от Румен Овчаров за коментар по темата с майчинството.
Хайде да го чуем и после да коментираме, вече има тема във форума към предаването:
http://dariknews.bg/forum/viewtopic.php?t=5405
Надявам се да се поздравим, все пак.
Коментарът на сдружението ще бъде в 19:45 ч.
Специални благодарности на Станислава от Дарик, която ни даде трибуна миналата седмица и вчера вечерта, за да кажем аргументите си.   bouquet

# 109
Момичета, току що Румен Овчаров в ефира на Дарик радио каза, че тройната коалиция е взела решение за увеличаване на високоплатеното майчинство от 9 м на 12 месеца 90% от дохода на майката, като обаче ще се гледат доходите назад 1 година.

Важно е обаче, тази промяна да обхване и жените в т.нар. заварено положение, които към 01.01.09 г. ще бъдат в 9тте месеца отпуск след раждането на детето.

Също, нищо неказаха за майките на близнаци. Въпросът чака своето решение от 3 години. Самият г-н Овчаров в пленарна зала на НС е изразил подкрепата си за това.
Сега ще му го напомним. Става въпрос за 3 млн лв, които на фона на бюджетен излишък от 5 млрд лв са просто смешни.

Продължаваме.

Честито!

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 19:03 от Cruela

# 110
  • СОФИЯ
Просто не мога  да повярвам!

# 111
УСПЯХМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 112
  • СОФИЯ
И по нова ТВ съобщиха, а аз подскачах и се разревах!

# 113
Аз съжалявам, че се подписах, защото да гледат осигурителния дохода 1 г назад ощетява повечето, отколкото 315 -ти дни майчинство.

# 114
Браво на участниците в борбата!
Това е голяма победа!  Peace

# 115
  • СОФИЯ
Аз съжалявам, че се подписах, защото да гледат осигурителния дохода 1 г назад ощетява повечето, отколкото 315 -ти дни майчинство.

С това не съм съгласна.
Ако жената се е осигурявала коректно къде е проблемът?

# 116
Аз изказвам лично, че мен ме ощетява, радвам се обаче на мамчета, които няма да бъдат ощетени, яд ме е обаче, че с едната ръка дават, а с другата вземат

# 117
az hem se redvam hem ne zashtoto tezi koito ne sa osigureni pez tazi izminala godina kakvo pravim

# 118
Мен също ме ощетява поправката- с над 4000лв Sick- надявам се да не обхване, тези които сме в заварено положение...И все пак, радвам се за тези , които не си плащат сами осигуровките, за тях е много добра новина Simple Smile

# 119
  • Бургас
Здравейте!поздравявам всички!искам да Ви попитам нещо!
Имам син на 1година.но мисля и за друго детенце.В случая как ще ми се изчисли майчинството за бъдещето дете ?Те ще се застъпят.знам.че ще се вземе база на изчисление това.което съм взимала за предходното дете!Но на висок доход съм била точно 6месеца.предида изляза в рълвия болничен?

Общи условия

Активация на акаунт