410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 275
  • 627
  •   1
Отговори
# 135
Значи излиза, че ще вземат от свободно осигурявалите се и тези, които работят на трудов договор при частни работодатели и им се налага сами да се осигуряват над мин. осигурителен праг-и са го направили като са разбрали, че са бременни-за собствена сметка-и ще дадат на държавните служители и на работещите в банките-тъпите крадливи комунисти-за пореден път окрадоха действително работещите хора-тази промяна си е чиста кражба заа доста голяма част от населението и бих я нарекла дискриминационна-България и тук се раздели на държава на държавните и банковите служители и другите.Няма такава скапана държава.

# 136
Ами нали всъщност 135 дни са болничен? После се подава декларация за изчисляване на дохода 6 месеца назад. Моят болничен 45 дни преди раждане изтича на 29.12.2008г. Ако родя на термина или  до 31.12 -няма да ме хване-така ли да разбирам. Не е честно това,май?

# 137
Значи излиза, че ще вземат от свободно осигурявалите се и тези, които работят на трудов договор при частни работодатели и им се налага сами да се осигуряват над мин. осигурителен праг-и са го направили като са разбрали, че са бременни-за собствена сметка-и ще дадат на държавните служители и на работещите в банките-тъпите крадливи комунисти-за пореден път окрадоха действително работещите хора-тази промяна си е чиста кражба заа доста голяма част от населението и бих я нарекла дискриминационна-България и тук се раздели на държава на държавните и банковите служители и другите.Няма такава скапана държава.

Аз работя при частен работодател, но никога не съм се осигурявала на минималния осигурителен доход и не съм се осигурявала на по-висок, когато съм разбрала, че съм бременна. Така, че мога с чиста съвест да кажа, че точно от мен са взимали за еди кой си, за да му дадат по-висок болничен.

Истината е, че ще има и хора, които няма да са довлни от тази промяна.  Confused

# 138
80 % от хората, които не са държавни и банкови служители не се осигуряват на реалните си доходи и не защото са нелоялни, а защото държавата е нелоялна-при заплата от 800 лв. като внесеш 250 за осигуровка работиш за 550 лв.-а колко са разходите само за мин. нужди(които държавата предизвиква да даваме)?И как се живее с 550 лв.?Затова все повече читави хора ще бягат от тая отвратителна държава-и тук ще останат само доволни...И децата си ще науча да не се връщат никога тук, защото тук властват крадците.

# 139
Ами явно такъв подход е избрало правителството да се бори със сивия сектор и осветяването на реалните заплати, които получават служителите в частния сектор.
Според мен, да се съгласяваме да ни осигуряват на минимална заплата е същото, като да бутнем пари на полицая, за да не ни напише акт Peace

# 140
80 % от хората, които не са държавни и банкови служители не се осигуряват на реалните си доходи и не защото са нелоялни, а защото държавата е нелоялна-при заплата от 800 лв. като внесеш 250 за осигуровка работиш за 550 лв.-а колко са разходите само за мин. нужди(които държавата предизвиква да даваме)?И как се живее с 550 лв.?Затова все повече читави хора ще бягат от тая отвратителна държава-и тук ще останат само доволни...И децата си ще науча да не се връщат никога тук, защото тук властват крадците.

Е, какво значи това, някои щото сме балъци, внасяме 250 лв. та и повече за осигуровки, а други - щото държавата е нелоялна - да крадат от нас.

Ами явно такъв подход е избрало правителството да се бори със сивия сектор и осветяването на реалните заплати, които получават служителите в частния сектор.
Според мен, да се съгласяваме да ни осигуряват на минимална заплата е същото, като да бутнем пари на полицая, за да не ни напише акт Peace
  Peace

# 141
Много се радвам, че тази мисия се оказа възможна  Laughing Аз също се осигурявам още от първата ми работа на пълната си заплата и плащам огромни осигуровки. Ще е хубаво все пак да важи и за заварено положение.

# 142
# 143
# 144
това е реалната ситуация-другото са розовите сълзливи изказвания на хора, на които им дават пари, за да живеят...Движението на българските майки подразделение на БСП ли е? И защо се съгласиха на тази отвратителна промяна?

# 145
реално за мен тези действия не са срещу жените, осигурявани на минимална работна заплата, а срещу онези, които не се осигуряват въобще и го правят в момента, в който разберат, че са бременни
мноооого са хитри господата  Naughty

# 146
Напълно си права,а и не мога да разбера какво от това 4е сме запо4нали да се осигуряваме на висок доход след като сме нау4или 4е сме бременни???
ДЮ ти какво искаш да кажеш ,да съм се осигурявала 10 г на 700лв и да давам грешни пари на държавата ,която отново иска да краде от мен.Ти да не би да си помисли 4е мръсните комунисти са го направили щото на теб да ти е добре?Толкова са прозра4ни 4е не виждам какво толкова им се радваш?
Ама българска работа ,ко се 4удя.Те го бият то се радва

# 147
Имам въпрос-терминът ми е на 17.март.2009 г.-осигурявам се от август 2008г. на 800 лв.-свободна професия-преди това нямам осигуровки-Ще получавам ли 90 % от заплатата-800 лв. или парите, които съм внесла досега ще отидат за други майки, които са се осигурявали 1 год., а на мен ще ми дават майчинство на мин. работна заплата? Много моля да ми пишете и на лични-благодаря.

системата представлява следното нещо за изчисление:събират се всичките ти заплати за 12 месеца/но не сумата върху която си осигурена ,а чистото което остава,абе демек по-малкото/ след това се дели на броя на  всичките работни дни за вси4ките месеци.Изчислява се средното за един работен ден и така после всеки месец получаваш според броя работни дни.В крайна сметка получаваш към 80% ,а и по-малко,а не както се пише че са 90%.Пример:ако си се осигурявала на 1000 лв,ще получаваш към 800 лв,когато месеца е 23 работни дни,но когато е 20 спадат на 700 лв.Надявам се че се разбира какво имам предвид.

# 148
ааааааааааа Дю сега те разбрах.Теб те гони параноята 4е такива като нас крадат от такива като вас.Нещо си се заблудила.Няма такова нещо.Крадците са едни,ама незнам защо все някой трябва да ви отваря о4ите 4е да прозреете,а пък ти ако си от щаба ,това е друг въпрос.

# 149
Това, че всеки, който може, краде в тази държава е ясно и на най-малките деца, за съжаление Rolling Eyes
Не мога да се съглася, обаче, че трябва да се примиряваме да ни осигуряват на минимална заплата. На база на тези осигуровки се изчисляват и детските и различни макроикономически показатели в страната /реален доход за домакинството, покриване на минимални жизнени потребности и т.н./. И мен ме боли всеки път като ми вземат по 1/3 от заплатата, но така трябва да бъде  Peace

Общи условия

Активация на акаунт