410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 258
  • 627
  •   1
Отговори
# 210
Ако майките, които не се осигуряват на реалните си заплати са прецакани с парите за майчинството за 1 година, то спрямо тях, тези, които се осигуряват на пълните си заплати, са прецакани през останалото време, през което работят. Значи аз си плащам данъците и осигуровките и в края на месеца взимам доста по-малко от брутната си заплата, а тези, които получават заплатата си на ръка, взимат много повече пари от мен. И това години наред. И сега правителството решило да облагодетелства майките, които са си плащали дълго време високите осигуровки, а тези които досега са си взимали високите заплати това явно не ги устройва.
Само не разбрах на теб кой ти каза че тези заплати са били високи,а пък ти щом си плащала такива осигуровки значи си можела да си го позволиш.Защото и аз искам, ама не мога(нали се сещаш)

# 211
Само не разбрах на теб кой ти каза че тези заплати са били високи,а пък ти щом си плащала такива осигуровки значи си можела да си го позволиш.Защото и аз искам, ама не мога(нали се сещаш-                  Подкрепям!

Аз родих на 30години детето си, защото чаках да си набавя достатъчно средства, за да мога да го гледам. Ще кажете-разумно, не! Съжалявам, че съм била принудена да чакам толкова.Някой по-горе говореше за принципа на реципрочност- каквото сте дали , това ще получите.Ок. Аз си искам осигуровките-хилядите левове, които съм изсипвала 10години. Нека се преизчисли обезщетението на база възнаграждението за 10години назад!
Искам да кажа, че, ако великите ни държавници искат да решат демографската криза, не трябва да се разсъждава така-"който няма пари, няма да ражда". И тук не става въпрос само за това какво си дал, все пак има и социална фукция тази държава. Нека има повече млади майки, нека майките имат по две, три деца!
И да уточня, че не говоря за себе си и какво ми изнася, моята свърши, а не ми и пука вече какво ще ми дадат, не разчитам на тях. Включих се в инициативата, за да се решават жените по-рано да имат деца, защото биологията ни е такава, че като родиш на 30, а после гледаш и на работа да се върнеш и няма време за друго дете. Така че, нека решат управляващите каква ще е изходната им позиция и цел- държава на работещите жени без деца, внасящи пари в хазната или държава на майките с по две, три деца, но "източващи фондовете"!

# 212
ако умножат 240/депутати/по увеличението на пенсиите дето си гласуваха/и то за 4години преседяване/ и го разделят на броя на засегнатите мами и това дадат на тези мами и ще е много по прилично.вече луднах.ще видим понеделник.никой не предложи да правим нещо нали/ ooooh!

# 213
descreet  съгласна съм с теб  Peace ,но никой не ни пита  Naughty

# 214
Момичета първо ви моля да се успокоите.  Peace
Предложението за взимане на дохода за период от 1година назад за първи път е коментирано в петък на заседанието на коалицията, като всъщност Масларова е предложила да е 1г и половина. Предложението очевидно е провокирано от дефицита във фонда, но не е обсъждано досега.
Поради това никой, нито ние, нито НОИ сме запознати как точно ще бъдат уредени текстовете, ще важи ли за завареното положение, от кога ще важи и т.н.
Това ще се уточнява тепърва. В момента в който имаме информация какво се предвижда ще ви пишем.
Много ви моля не пишете повече по въпроса кой колко и какво щял да загуби, защото както казах нищо не е подготвено , камо ли гласувано.

По отношение на завареното положение, миналия път през 2006г майките в заварено положение не бяха включени. След много усилия от наша страна и с подкрепата на медиите и някои депутати те бяха включени  Peace

# 215
Ако майките, които не се осигуряват на реалните си заплати са прецакани с парите за майчинството за 1 година, то спрямо тях, тези, които се осигуряват на пълните си заплати, са прецакани през останалото време, през което работят. Значи аз си плащам данъците и осигуровките и в края на месеца взимам доста по-малко от брутната си заплата, а тези, които получават заплатата си на ръка, взимат много повече пари от мен. И това години наред. И сега правителството решило да облагодетелства майките, които са си плащали дълго време високите осигуровки, а тези които досега са си взимали високите заплати това явно не ги устройва.
Само не разбрах на теб кой ти каза че тези заплати са били високи,а пък ти щом си плащала такива осигуровки значи си можела да си го позволиш.Защото и аз искам, ама не мога(нали се сещаш)

Работата ми е такава, че имам достъп и информация за реалните заплати  Peace И какво означава, че мога да си позволя да си плащам осигуровките - аз съм длъжна да си ги плащам.

# 216
Не ми задавай глупави въпроси много добре знаеш какво имам в предвид,а и информацията ти нещо не вярна,в много голяма грешка си,ако за теб 400лв заплата е голяма -ок.
Ама ще взема да се замисля дали живееш в наше време и в нашата държава.
Нямам нищо против тези които се радват на този закон-проект,ама не мога да разбера те защо злорадстват за тези които ще бъдат ощетени.

# 217
В никакъв случай не злорадствам. Никоя майка не трябва да бъде ощетена. Времето прекарано с децата ни е най-ценно.

Информацията ми относно заплатите е 100 % вярна. И не знам кой приема 400 лв за висока заплата.

# 218
"а тези които досега са си взимали високите заплати това явно не ги устройва"

Това го каза ти

# 219
Какво мислят майките?

Общото мнение е, че увеличението на майчинството е добра идея, но е несправедливо условието, че жените трябва да са се осигурявали 1 година преди раждането, а не 6 месеца, както е в момента.

Красиво, но с кратък живот точно като сапунен мехур

Така мнозина родители определиха предложението на тройната коалиция - майчинството да стане една година. Една от причините е, че, за да се възползват от тази възможност, майките трябва да се осигуряват 12 месеца преди да родят, или двойно повече отколкото е регламентирано в момента.

Другата е, че често подписаният договор е на минимална работна заплата, а не на реално получените пари.

Това предложение, когато бъде прието ще важи за майките, които родят след 1 януари догодина. Ако те обаче не са се осигурявали поне 12 месеца преди раждането, тогава няма да се възползват от промените.          атова е от новините днес.малко ме успоки относно завареното положение.има някава яснота и справедливост.

# 220
Нека да изчакаме да се гласуват промените в НС и тогава да обсъждаме, защото достатъчно нерви се набраха тук, а в крайна сметка не се знае точно как ще бъде гласувано. Четох в друг форум че в БТВ са уточнили че майката трябава да има осигурителен стаж 12 месеца, а не 6, а не че ще се гледат осигурителния доход 12 месеца назад. Така че в понеделник ще се изяснят нещата

# 221
Нека да изчакаме да се гласуват промените в НС и тогава да обсъждаме, защото достатъчно нерви се набраха тук, а в крайна сметка не се знае точно как ще бъде гласувано. Четох в друг форум че в БТВ са уточнили че майката трябава да има осигурителен стаж 12 месеца, а не 6, а не че ще се гледат осигурителния доход 12 месеца назад. Така че в понеделник ще се изяснят нещата
прочете ли ми постинга 3 постинга преди твоя?
БТВ с цялото ми уважение нищо не могат да уточнят, защото нищо още не е ясно и не е решено.
така че наистина нека трябва да се изчака.

# 222
Искам да ви питам знаете ли как стоят нещата, ако сега ми изтича деветия месец на платеното майчинство, хващам ли 410те дни?

# 223
АБЕ ХОРА, СПРЕТЕ СЕ- НИЩО НЕ Е ГЛАСУВАНО И НЕ Е ОБНАРОДВАНО, ТОВА КОЕТО ПРАВИТЕ Е САМО ЧЕСАНЕ НА КЛАВИАТУРИ
СТИГА СТЕ СЕ НАДЪХВАЛИ  ooooh!

# 224
Докога ще се толерира сивата икономика?
Хайде и ние "балъците" да получим нещо ...

Е, и аз съм от "балъците" дето винаги са се осигурявали реално.... и какво от това?! Излиза, че и аз ще съм потърпевша, просто защото от края на предишното ми майчинство до излизането ми в сегашното има 7 месеца и половина... Много имам да кажа по въпроса, но този път даже не ми се спори... Излиза, че за държавата заради факта, че исках малка разлика между децата си, между мен и която и да е ромка, например, няма разлика... Без коментар!

Ели, това прави ли директно решението лошо?
Това, че аз или ти не се възползваме и го прави 100% погрешно, така ли....
Ами, на първите протести, когато майчинството стана от 3 месеца на 9 (на 90% заплата) стачкувахме без оглед на това, че нас не ни хвана, и какво - трябваше да бойкотираме, защото нас не ни касае.... не мисля, и не го направих тогава, няма да го кажа и сега....
Няма решения, които да задоволят 100% от хората, които са засягат.

А и до момента нищо не е гласувано, както се написа вече няколко пъти, нищо не се знае по повод майките на породени деца, нито е взето решение за майките на близнаци. Нека изчакаме, за да видим какво ще се случи, иначе е само хабене на нерви!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт