410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 247
  • 627
  •   1
Отговори
# 225
Да поясня, за породените деца няма абсолютно никакъв проблем.
В Кодекса пише (пак направено 2006г) че ако обезщетението което си получава за първото дете е по-благоприятно от това което ще ти изчислят за второто, ще си взимат старото обезщетение. Peace

# 226
  • СОФИЯ
Потресена съм! До тук!
Ако продължавам да чета ужаса...нЕма да се въздържа!
Някак средното мислене не ни се отдава. Що бе, дайте да се прецакаме дружно!
Мн ше ни е добре после!

# 227
момичета, а какво се случва със студентките, които нямат трудов стаж?не трябва да раждат деца ли?

# 228
момичета, а какво се случва със студентките, които нямат трудов стаж?не трябва да раждат деца ли?
Питайте Масларова  Twisted Evil
имаше предложение и по този въпрос, но не е прието.

# 229
 Grinning Масларова едва ли мисли за нас , нека не  се заблуждаваме

# 230
  • Под Сините камъни
Ако майките, които не се осигуряват на реалните си заплати са прецакани с парите за майчинството за 1 година, то спрямо тях, тези, които се осигуряват на пълните си заплати, са прецакани през останалото време, през което работят. Значи аз си плащам данъците и осигуровките и в края на месеца взимам доста по-малко от брутната си заплата, а тези, които получават заплатата си на ръка, взимат много повече пари от мен. И това години наред. И сега правителството решило да облагодетелства майките, които са си плащали дълго време високите осигуровки, а тези които досега са си взимали високите заплати това явно не ги устройва.
Само не разбрах на теб кой ти каза че тези заплати са били високи,а пък ти щом си плащала такива осигуровки значи си можела да си го позволиш.Защото и аз искам, ама не мога(нали се сещаш)

При положение  че  заплатата  ми е 500лв. и ако  започнат   да  ме осигуряват   на тях   ще  ми дават   380  грубо  . Ами   някои  би ли ми казал  как  да я изхарча   тази голяма   сума че  нещо   не се   сещам. newsm78

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 16:04 от galina1231977

# 231
  • СОФИЯ
Питайте Масларова  Twisted Evil
имаше предложение и по този въпрос, но не е прието.

Бря, откЪде тая сигурност?
На нищо не вярвам вече.

# 232
Здравейте. Сигурно вече ви е омръзнало от въпроси, но няма към кого да се обърна. Аз съм студентка и няма да имам 1 година трудов стаж,а само 6 месеца на 300 лв , поради простат причина ,че преди година не съм мислила за бебе, а за учене Simple Smile Та въпросът ми е , ако се приеме поправката колко време ще получавам минимално майчинство до навършване на 1 год. или на 2? Благодаря ви предварително.

# 233
  • СОФИЯ
Здравейте. Сигурно вече ви е омръзнало от въпроси, но няма към кого да се обърна. Аз съм студентка и няма да имам 1 година трудов стаж,а само 6 месеца на 300 лв , поради простат причина ,че преди година не съм мислила за бебе, а за учене Simple Smile Та въпросът ми е , ако се приеме поправката колко време ще получавам минимално майчинство до навършване на 1 год. или на 2? Благодаря ви предварително.
Има предложение, отнасящо се до студенти редовно обучение.
Не хвърлям Боб и не съм наясно какво ще се случи.

# 234
Днес си мислих нещо. Миналата година максималния осигурителен доход беше 1600 лева. А през 2008 год. 2000 лева. Това си е разлика то 400 лева ако се взима заплатата 1 година назадДори и да са те осигурявали на реалната заплата, и тя е 2000 лева - за 2007 год ще взимат 1600 лева, тъй като това е осигурителния доход.

Какво се прави ако трябва да се вземат 6 месеца от 2008 и 6 месеца от 2007 год?
Въпроса ми е риторичен. Разликата е голяма и не е в полза на майката.

# 235
Днес си мислих нещо. Миналата година максималния осигурителен доход беше 1600 лева. А през 2008 год. 2000 лева. Това си е разлика то 400 лева ако се взима заплатата 1 година назадДори и да са те осигурявали на реалната заплата, и тя е 2000 лева - за 2007 год ще взимат 1600 лева, тъй като това е осигурителния доход.

Какво се прави ако трябва да се вземат 6 месеца от 2008 и 6 месеца от 2007 год?
Въпроса ми е риторичен. Разликата е голяма и не е в полза на майката.

Нищо, че е риторичен, аз да си кажа - към 01.01.09 ще бъде трудно да се гледа дохода от 2007.  Peace

# 236

Нищо, че е риторичен, аз да си кажа - към 01.01.09 ще бъде трудно да се гледа дохода от 2007.  Peace

Принципа ще е същия - ако някоя майка излезне в  болничен към средата на годината максималните осигурителни доходи за 2009 и 2008 год ще се различават и то ще е в нейн ущърб. Дори и да работи за 3000 лева за 2008 год ще се признаят 2000 лева.

# 237
Това което се знае за момента е че искат да променят периода въз основа на който се изчислява дохода, а не този който се изисква, за да имаш право да получаваш обезщетението  Peace
Или иначе казано, ако имаш само 6 месеца осигурителен стаж, трябва да имаш право на обезщетение, а дохода тъй като ще ти е само за 6 месеца, за предходните 6 в които не си работила ще ти сложат за база МРЗ, тоест ще си взимаш обезщетение за бременност и раждане равно на 260 средно (грубо сметнато)  Peace

# 238

Принципа ще е същия - ако някоя майка излезне в  болничен към средата на годината максималните осигурителни доходи за 2009 и 2008 год ще се различават и то ще е в нейн ущърб. Дори и да работи за 3000 лева за 2008 год ще се признаят 2000 лева.

Не знам да има изменение в сумата на макс осиг доход за 2009 г.
А и едва ли ще намалява в бъдеще.
Т.е. промяната би била в плюс.

Осигуровките имат таван и дъно, обезщетението също.

# 239
Сега потърсих - да, за 2009 год е същия - 2000 лева. Но между 2008 и 2007 год имаше разлика от 400 лева. Което е много ако се взима дохода 12 месеца назад.

Общи условия

Активация на акаунт