410 дни платено майчинство - мисията Е възможна

• 39 658
  • 627
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета, за съжаление днес новините не са добри  Tired
Не приеха предложението ни за близнаците, за 2-ра година поред и то този път без никакви аргументи  Rolling Eyes

Е, как не ги е срам. Не мога да повярвам.

# 421
  • СОФИЯ
Не приеха предложението ни за близнаците, за 2-ра година поред и то този път без никакви аргументи  Rolling Eyes

Е, как не ги е срам. Не мога да повярвам.

"Срам" там е непознат термин. Чудя се защо все пак "одобрение" не ги притеснява.
Остава все пак да разчитаме на 16.12. Надеждата умира последна.

# 422
Как можаха, м.мка им мръсна, толкова ли много близнаци има в България? Нали все пак и те имат и мама и татко, които внасят прословутите осигуровки, от които идват тези пари!
Дано на 16.12 имаме късме и с това предложение.

# 423
Съжалявам да го чуя, като си представя, че повечето родители на близнаци са се сдобили с най-ценното след редица процедури и изследвания, които са им коствали толкова нерви, емоции, средства ...  Tired

# 424
Румен Овчаров , председател на комисията не пожела да обясни защо след като миналата година каза, че като бъде изготвено предложение по Закона за семейни помощи за деца ще го приемат, сега не е съгласен с предложението.
Предложението ще бъде гласувано и в зала, но след като не мина тук, шанса клони към 0.
Държавата ни е много скапана!  #Cussing out

# 425
  • СОФИЯ
Румен Овчаров , председател на комисията не пожела да обясни защо след като миналата година каза, че като бъде изготвено предложение по Закона за семейни помощи за деца ще го приемат, сега не е съгласен с предложението.
Предложението ще бъде гласувано и в зала, но след като не мина тук, шанса клони към 0.
Държавата ни е много скапана!  #Cussing out

Не си права. Ние тр да правим държава, сериозен ангажимент.

# 426
Здрасти Клео,
извинявай за въпроса /сигурно ти е омръзнало/, но от НОИ са казали, че МОЖЕ БИ няма да преизчисляват обещетенията или е сигурно.Защото аз съм в болничен от 11.09.2008г. и вече с бебче от 23.10.2008г., но с добър доход 7 месеца преди болничния newsm78, а за 09 и 10 месец 2007г. даже нямам трудов договор /но пък си имам стаж  5 години/.
Няма да го преизчисляват, не се притеснявай, вчера пак говорих с тях Peace

# 427
Съжалявам да го чуя, като си представя, че повечето родители на близнаци са се сдобили с най-ценното след редица процедури и изследвания, които са им коствали толкова нерви, емоции, средства ...  Tired
И това беше изтъкнато като довод, но не помогна.
Те след като отразяха искания за лекарства за онкоболни какво да си говорим повече  Sick

# 428
Много жалко за близнаците! Защо  толкова пъти се предлага и все ги режат? С какви аргументи? Сигурно са направени някакви разчети и им излиза много скъпо ли, но пък не вярвам да са толкова много семейства?!

# 429
Клео, благодаря ти за навременна информация. Убедена съм, че всички сте направили каквото е по силите ви, за да спечелите битките. Лошо за близнаците, но сега с увеличаването на майчинстото на 1година, и мамите с близнаци ще могат да получават 3 месеца допълнително повече парички. А жз договина по-лесно е да се иска увеличение за тях от 1г на поне 1.5г Simple Smile Така че малката битка сега ще помогне за голямата битка догодина  Peace

# 430
И това беше изтъкнато като довод, но не помогна.
Те след като отразяха искания за лекарства за онкоболни какво да си говорим повече  Sick
Мдаааа, те тия боклуци в народното събрание нали ние сме ги сложили там...пак идва време за избори, всеки има глава на раменете - да мисли за кого гласува!  Sunglasses

# 431
  • Пловдив
Браво, момичета   bouquet Представям си колко труд ви е коствало постигнатото.... Стискам палци да успеете и по другите точки  Peace

# 432
Здрасти Клео,
извинявай за въпроса /сигурно ти е омръзнало/, но от НОИ са казали, че МОЖЕ БИ няма да преизчисляват обещетенията или е сигурно.Защото аз съм в болничен от 11.09.2008г. и вече с бебче от 23.10.2008г., но с добър доход 7 месеца преди болничния newsm78, а за 09 и 10 месец 2007г. даже нямам трудов договор /но пък си имам стаж  5 години/.
Няма да го преизчисляват, не се притеснявай, вчера пак говорих с тях Peace

И мен ме интересува този въпрос,излизам в първи болничен по КОледа-понеже се издават 3 болнични листа-от АГ,болницата и педиатъра(за тези 315,респ. 410 дни)-да не се получи така,на някой етап да се вземе база 12 месеца назад  newsm78.Чакам окончателните решения,дано там е конкретизирано добре,за да не дава повод от НОИ да си тълкуват по усмотрение.

Голямо БЛАГОДАРЯ  на всички,които се борят за по-добри условия за българските майки.   bouquet   bouquet   bouquet

# 433
Току що по новините по нова тв казаха че за база се взема дохода 1 година назад независимо че си заварено положение.Някой гледал ли е да разясни.

# 434
  • София
По  bTV казаха, че вече е гласувано и майките в заварено положение също ще взимат помощ до 1 година(без да им се преизчисляват на ново), не само тези които им предстои раждане след 01.01.2009г., също така казаха че "до сега се взимаше базата на осигуряване за 6 месеца назад, с което се правили злоупотреби" но не разбрах дали ще се взима за година назад.
ЧЕСТИТО!!!!! newsm44 newsm68

Общи условия

Активация на акаунт