"Мами с кореми магазините щурмуват-за мартенски бебоци те дрешки пазаруват"

• 17 096
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте МАМИ. Маруся честит ти мъж май си много щастлива че ще е момче stork-boy.Аз исках пак момиче и да ти кажа мислех ,че ще приема много трудно новината че е момче.Честно казано се зарадвах. Но при мен това силно желание за още едно момиче явно идва от факта че много трудно ще измисля името. Честит празник на всички именници. newsm51 newsm51 newsm51
Ние първия път си имахме име само за момиче ,а сега само за момче.Много е хубаво момиче,но сега ме вълнува неизвестността,искам да е интересно,а с момче всичко е по-различно.Също толкова щях да се радвам и за момиче! Hug
Парацетамола спокойно се пие,че то си е единственото разрешено.Ще добавя и осциококциума.Някой беше споменал за вит.ц в големи дози-да знаете че проверий и не е вярно,само нормалната  дневна доза.
за космонавта-определено смятам ,че ще го ползваме месец,месец и половина.А за изписването дали ще е с тези испанските одеялца порт бебета или космонавт все еднакво дебели са,и април вали сняг,та за в количката са идеални ,а и за средата на март не е особено топло.Всеки си преценя де.
Честито на именниците и добре дошли на новите мами,в последно време нарастнахме,което е супер.

Вече започва и на мен да ми е коледно.Трябва да изляза по магазините да си търся подходящи дрехи за Нова година.Имам идея да е туника или къса рокля с един фигурален цветен чорапогащник.А за Бъдни вечер и Коледа сме в къщи и трябва да мисля менюто.

А каква еуфория ме подхвана-изкарах всички налични дрехи от каката,отделих всичко изцяло в розово(трябва да намирам на кой да раздавам),и всичко което е в бяло,жълто и резидаво.Та има голямо количество,което ще използваме и го сортирах на размери.И тези за новородено ги пуснах в пералнята и после в сушилнята Rolling Eyes baby_neutralГолеми мераци ме гонят и с наближаването  #Crazy

Лека вечер!

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 20:11 от marussia

# 151
Зелено, пиши ме и мен за срещата в неделя 12:00 ч., съгласна съм да си спретнем  и предколедна среща също, а относно подаръците предлагам да са за мамите, не, че съм суеверна и все пак... аз за моя само едни чорапки до сега съм купила. За заведението нека помислим още малко. Лека вечер! 1countingsheep

# 152
И на мен лекаря ми каза, че Парацетамола е единственото разрешено за пиене при температура Peace
При запушен нос - Олинт, маскимум 3-пъти на ден Peace

# 153
  • Варна
Много благодаря за съветите и подкрепата,мамчета.   newsm51 

# 154
Здравейте,
ние вчера се прибрахме от Лондон!

Маруся, за Mothercare, незнам за сайта, но магазините са им супер,стоките също.Имах възможността да отида да разгледам в Лондон и направих някои покупки-много съм доволна,защото си намерих дъълги бременни дънки там и купих подаръци на  новородените близначета на моя приятелка. Незнам само мене ли не ме е обхванала манията за бебешко пазаруване,но от тоя прекрасен магазин за бебо взех само каталога есен/зима, с идеята да си поръчам он лайн! Rolling Eyes А магазина е огромен и имаше прекрасни неща - и за мама и за бебчо!
Сладки сънища на всички които отдавна спинкат!

# 155
Маруся, за Mothercare, незнам за сайта, но магазините са им супер,стоките също.Имах възможността да отида да разгледам в Лондон и направих някои покупки-много съм доволна,защото си намерих дъълги бременни дънки там и купих подаръци на  новородените близначета на моя приятелка. Незнам само мене ли не ме е обхванала манията за бебешко пазаруване,но от тоя прекрасен магазин за бебо взех само каталога есен/зима, с идеята да си поръчам он лайн! Rolling Eyes А магазина е огромен и имаше прекрасни неща - и за мама и за бебчо!
Добро утро на всички!
Мадъркеър ми е добре позната марка,от София пазаря когато отида,но сега не мога да пътувам и разгледах сайта.Харесах си неща,но не знам колко ще ми струва доставката и до колко дни,затова питах дали някоя мама е поръчвала!

# 156
  • София
Зелено човече, този път ме пиши и мене за срещата. ако не измислите някое друго място, ще дойда в Люлин. разбира се, не съм 100% убедена, но обещавам дас е постарая

# 157
За Парацетамола да се включа, че далеч не е безвреден, аз лично много се учудих в началото, че точно той е подходящ за бременни, аз лично го избягвам от години. Но е факт, че след като само той се счита за подходящ при бременност, няма как да се пие друго, а и е неприемливо да се стои с висока температура. Същото се отнася и за Панадола при бебетата, това, че само той се изписва, далеч, ама далеч не означава, че трябва да се набляга на него. Особено на сиропчета.
Свещичките, например, са изключително ефективен и щадящ едновременно метод. Може пак да са с парацетамол, тук вече не разбирам, но поне не минава през черния дроб. Та, същото важи и за бременните. Спокойно можете да питате лекарите си какви свещички за Т могат да се ползват. Моя приятелка наскоро беше болна, и беше много доволна от едни, не помня името, то и не е редно да ги препоръчвам, но мисълта и беше, че за 10 минути са и свалили Т, а и са безвредни.
Относно фармацевтите - съгласна съм със зеленото човече, че не трябва на тях да се доверяваме повече, отколкото на лекарите, но те пък боравят с много голяма гама продукти, знаят кое какво съдържа, кое за какво е подходящо, и докато лекарите, както се вижда предписват почти винаги едно утвърдено лекарство масово, те познават техните алтернативи, които може и да са по-леки и безвредни, или пък по-ефективни. Но, разбира се, пак трябва да се съгласуват с лекаря.

# 158
добро утро  Hug
И аз да си кажа: за парацетамола ок, и на мен док ми каза да го пия, когато бях настинала, но по-добре било фервекс. Та аз с фервекса се оправях.
Навън времето е толкова гадно  Sad И подтискащо  Sad И така криво ми действа...
Хайде лека работа на работягите и приятна почивка на тези късметлийки в къщи  Grinning

# 159
И аз много харесвам дрехите на Мадъркеър  Peace в Молла гледах много сладурско палтенце за каката. Направо фантазия  Grinning И не беше чак толкоав скъпо. Но мойта щерка още е доста дива и няма да го носи както трябва. Със сигурност ще му се случи случка на някоя парзалка или катерушка  ooooh! За това за сега й купувам дрехи за игра основно. Като порасне малко тя сама ще започне да си иска  Grinning За бебето още не съм се отбивала до там.

И аз съм ан мнение, че мнението на фармацевта не е над това на лекаря. Аз, като имах повръщане и разстройство, всички по аптеките ми давала разни билки да се лекувам. Е, да ама не стана. АГ ми изписа по-сериозни лекарства. Като отидох да си ги купя от аптеката, момичето там 6 пъти ми повтори, че това лекавство не се препоръчва за бременни. Е, да ама от него ми мина за 2дни. А и АГ ми каза, че ако не ес оправя и ме вкарат в болница, пак с това ще ме лекуват.
Аз имам чувството, че и по листовките много се презастраховат за бременните. Едва ли не , като си бременна и вит С е само по лекарско предписание  Laughing

# 160
  • Костинброд
Здравейте мами-настоящи и бъдещи.Разрешете ми да се включа в страхотната ви темичка и в редиците на очакващи бебе през март.Моят термин е 13 март,бременноста ми е трета,но първото си бебче(момиче)го загубихме,имам син на 7г и сега се надявам да е момиче,но док каза че е момче-няма значение само всичко да е наред.Това за мен,а на всички вас желая безпроблемно очакване на бебоците и весел и усмихнат ден..... Grinning Grinning Laughing      

# 161
cvetka-koketka, за Фервекса мисля, че не е редно да се пие newsm78. С Елена лекаря ми го беше забранил, но не си спомням поради каква причина, макар че с нея бях болна, когато бях в 6-ти месец  newsm78
Ще питам и ще пиша Peace
Nagaina, съгласна съм с теб за Панадола при бебетата, но за съжаление повечето педиатри го изписват ако температурата е около 38-39 градуса. При по-висока температута го комбинират с Нурофен свещички. По съвет на педиатърката ни Панадол съм давала единствено ако температурата е над 38 градуса Peace
Срещата -  хайде подаръците (ако има) да си ги разменяме на срещата преди коледа, искам да участвам и аз Hug

bouquet

# 162
Аз Фервекс не пия попринцип, защото не ми действа особено. Но моята АГ ми каза, че може да пия Колдрекс, а то май е подобно. И двете са парацетамол, така или иначе.
Знам, че някои доктори се презастваховат и дават само чист парацетамол и нищо друго. И то, ако си пред умиране. Но прахчетата, поне на мен ми действат по-бързо от парацетамола. За това предпочитам да ги пия тях вместо да опра до АБ  Peace

За падането на Т при малките деца мога ферман да напиша  ooooh! Миналата година Маги вдигаше Т от нищото и я качваше до 39-40. И НИЩО не й влияеше от сиропите. Панадола го приемаше, като сокче - никакъв ефект. Аз попринцип вече го полдвам за по-ниска Т - до към 38.
Единствено Нурофена действаше, но след 3 часа пак я качваше до 39  ooooh! Тогава просто бях полудяла. Не можех да й смъкна Т за повече от 3часа и това в продължение на два дни  ooooh! А тези лекарства трябва да се приемат само три-макс четири пъти на ден. Тогава ни помогнаха и хомеопатичните лекарства на висока Т.
Така, че може да се обърнете и към хомеопат за консултация. Стига да ви действат. Аз не се влияя особено от хомеопатията.

# 163
Здравейте и от мен,

ще се радвам да се запишем и ние в дългия списък на чакащи бебоци и да ни броите и нас в списъка на мартенските бебета  от Пловдив

Термина е 30 март и ще бъдем със синя панделка според доктора  Hug

Приятен ден на всички мами

# 164
  • под кривата круша
Аз също не се влияя от хомеопатията, и не само аз а и доста малки деца край мен. Имам големи резерви към този метод на лечение.
Добре дошли на новите момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт