АПРИЛчето не се мотае, иска вече да играе!!!

• 13 351
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
КРИСИ конкурса за прилика ще е доста оспорван. Твоите си приличат като две капки вода, непременно качи снимки в албума  Peace

ето и моето участие. Невенка си я знаете, но пак: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=311455&pid=9070686а това съм аз на 11 месеца: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=311455&pid=9070711 Снимката е "преснимана" с фотоапарат и затова не е много яснa, но моля обърнете внимание на тоалета - космонавти е имало още преди сума ти години.  Joy

ritka това за вит.Ц за първи път го чувам. Аз все го имам за най-безобидното лекарство, защо не трябва да се пие от кърмачки?

# 76
Ясминче, по принцип не се препоръчва да се приемат витамини от кърмачки освен ако специално не са приготвени като дози за тях защото всичко преминава в кърмата. Витамин Ц разтворимите таблетки имат много високо съдържание на витамин Ц, което предполагам че преминава като високо съдържание в кърмата, което пък не е толкоз безобидно защото има едно състояние, хипервитаминоза. Последното за хипервитаминозата си е моя теза (в момента чета педиатрия за обща култура), но педиатъра и личната са ми забранили да приемам такива витамини, освен тези за които специално сме се разбрали, а именно Пренатал или Бирена Мая  Hug

Уфф, дано да сте ме разбрали че много много объркано стана май  ooooh!

# 77
  • Бургас
Цоп и аз в новата тема Blush
Емма,   bouquet
Вчера няколко пъти сядах да пиша и все изникваше нещо ooooh!
Четох малко по диагонал, за да мога да се включа, затова се извинявам предварително ако нещо съм недоразбрала Embarassed
Ясмина, новият ти аватар е прекрасен Heart Eyes
Ще разглеждам с удоволствие снимките за конкурса, но няма да участваме, тъй като Дима хич ама хич не прилича на мен, а бебешки снимки на мъжо нямам. В тая връзка напоследък ми става все по-смешно, когато всеки срещнат възкликне "Ауууу, каква хубавица-  изцяло на баща си прилича, хубавица" Mr. Green
Криси, ти ли питаше за готвенето Thinking Опа, Емма беше Embarassed Коригирам се и се извинявам; добре, че предупредих, че хич ме няма тия дни Embarassed
Картофи соте правя всяка седмица поне по 2 пъти; подварявам ги в микрото /нарязани/ за около 15 мин. да не са сварени напълно, но не и сурови, после ги мятам в сгорещено масло, примесено с няколко капки олио, защото само масло изгаря бързо, а за тия картофи трябва да е много загрята мазнината, за да не поемат много мазно. Не ги бъркам и като хванат златиста коричка отдолу обръщам внимателно. Малко преди да сваля от котлона добавям сол, счукан чесън и копър Peace По селски точно не съм правила, но правя едни, които много наподобяват тези по селски от заведенията. Пак подварявам цели обаче, после режа като за пържене, но на по-дебели резени и овалвам в смес от брашно, сол, червен, черен пипер, чесън на прах и каквато друга подправка ти харесва. После пека във фурна в намаслена тава до златисто; стават страхотни, ама и мнооооого калорични Embarassed
Рибената супа - ако правя от глави от шаран, сварявам хубаво главите предварително с черен пипер и сол. В малко олио задушавам лук и настъргани морков и домат, разреждам с прецедения бульон от рибата, добавям картофи /понякога и чушка на кубчета, но рядко/. Накрая добавям почистеното месо, фиде, девисил и магданоз. Ако правя с филе от някаква бяла риба, направо варя филето със зеленчуците във вода добавям зеленчукови бульончета или вегета и с останалите неща процедирам като при първия вариант; ако обичате застроени супи, може и застройка, но вкъщи не обичаме Rolling Eyes
Това време ни побърка - много болести Sad Бързо оздравяване на всички боледуващи Hug
Ние минахме на Хип 3 вече, ванилово е, много вкусно според Дима, постещата и майка ще сподели отзиви след Коледа Crazy
Сега се връщам да чета по-задълбочено Heart Eyes

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 23:22 от Goldie

# 78
  • Варна
Да ви успокоя относно отсъствието на Сисее - липсата й се дължи на повреда в компютъра й. Днес нямаше представа до кога ще е така  Cry Cry Cry

# 79
Здравейте от нас!
Нашата здравна одисея продължава! Понякога пак вдигаме т,а от 2 нощи заспива много късно и се буди и реве,почти не спим! Егати-това не ни се е случвало от двумесечна,че и по-рано! Дори през деня е доста нервна! Накрая днес прецених,че не може да са зъби и реших да викна лекар! Мама ми каза,че много са и препоръчали една възрастна педиатърка,която е била шеф на отделението в 3-та градска,а вече е пенсионирана и посещава по домовете! Казвам ви-уникален лекар и такъв преглед на Милена никога не бяха правили! 2 часа преглед #Crazy От до-фонтанела,уши,очи,зъби,дробове,черен дроб,коремче,дуденце,температура,гърло и тн и тн! И обсъдихме абсолютно всичко свързано с развитието и,храненето и тн! Очарована съм направо(затова ви го разказвам толкова подробно)! Оказа се,че гърлото ни е червено ,лек вирус и оттам е проблемът! Обаче каза и че долният венец е много подготвен и да очакваме зъб до 1 седмица някъде! #Crazy На всички други болнички-много бързо да оздравеят и здрави нервички на майките! Hug
Ласи,ние не сме излизали откакто има сняг,ама  и аз разбрах,че си е цяло приключение с тоя офроуд Crazy
Другата ни новост е,че поръчах храничка от Ози и днес ни донесоха вкъщи за първи път! Е казвам ви-няма такива вкусни манджички,нищо общо с пюретата,доста повече е за хора тази кухня! Днес имахме пиле с ориз,спаначена супа и крем от кайсии-и са невероятно пресни и хигиенични! Беба ги яде доста по-добре от пюретата!  Peace Много съм доволна!
Ясмина,аз бях много за този конкурс,но за съжаление няма да се оправя със скенирането Cry
Ема,мерси за коледното настроение Hug

# 80
Янче добре че си попаднала на лекар, сигурно ти се е успокоила душата!  И добре че са открили какво и е на Миленка! Да ти кажа и аз съм решила един ден като стане време за детска кухня, да и поръчвам точно тази от интернет, които ги носят до вратата, защото ако е такъв сняг и студ, просто няма смиъсл да мъча и детето и себе си да скитосваме по улиците. Доста мои познати са много доволни!

Страх ме е да се похваля, ама такова чудо като днес не е било- Габи изяде първо едно бурканче с тиква и картоф, после още едно с плодово пюре. Направо не можах да повярвам на очите си. Е не че не бях и аз настоятелна, но съм много щастлива. Ми то време ни е вече деее, децата кюфтаци проядоха ние още сме на тиква и картоф  ooooh! Утре не се знае как ще са нещата  Naughty

Записах си рецептите за картофките- ужасно вкусно звучат!!!!!!!!!
Рибена супа съм яла веднъж в живота си, в Гърция на остров Хиос, направи ми я един 70гд грък на име Георгиус, по стара семейна рецепта. Е цял живот ще я помня, вярвайте ми!Спомням си че имаше малко ориз и лимонче, други съставки незнам, но мисля да я открия рецептата и ще ви я споделя  Hug

Ясмина Невенка е страшно сладка на аватара ти, и наистина много си приличате, особенно в очите  Hug

Алоказия и твоя аватар не мога да подмина- много сте хубави!

Ема браво на Сумито, че стои вече прав- юнак е той. А как вървите вие със захранването, последно разбрах че първо му даваш с пръст после включваш лъжицата, има ли ефект  newsm78

Криси приликата е невероятна !!!!

Утре ще кача и аз снимки за конкурса  Wink

# 81
Здравейте,момичета,
Първо искам да благодаря на всички,които ни поздравиха за месечинката ни на 21-ви! Heart Eyes От тогава се каня да пиша,но...не остава време! ooooh!
Ясмина,честито ви захранване! Hug Време беше,то май не останаха други незахранени малчовци newsm78 Как се справя Невенка с картофчето?
В конкурса няма да участвам,защото Калина прилича и на двамата Grinning

Та значи,исках да ви споделя,че след две седмици заминаваме за Испания.Решили сме да изкараме зимата там,а напролет вероятно ще се върнем.Такава е идеята,пък ще видим.
Интернет ще имам до края на тази седмица,а после там ако нямам,ще трябва да си прекарам.Така че,не пишете много,за да мога да ви смогна Laughing

Дано всички болни дечица оздравеят бързо!!! Praynig

Ще спирам с писането,че детето се размърда.Май ще се храним Mr. Green
Прегръдки за всички вас! Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 01:38 от anabana

# 82
Ясмина приликата е едно към едно.  Peace   А Невенка е голямо бонбонче  Grinning
Криси и твоите дечица много си приличат!  Grinning
Акварелче, ще чакаме и вашите снимки!  Hug

# 83
# 84
Ей добро утро,
да взема най-накрая да се разпиша,че само чета и като почн да пиша и малката почва да мрънка и се отказвам...
Емма страхотна песничка и страхотни снимки,ей какво щяхме да правим без теб.. Hug Hug HugТук Сумо пее нали?
 За кръжоците аз с всички крайници съм участник в тоя на Емата,толкова съм вързана ,че няма на къде ,ей на снощи взимам Калина да я къпя и отиваме в банята и като се лъзнах ,щях да се утрепя,ама то за мен не ми е жал,ама детето ми беше в ръцете,та сега не стига че ме болеше яко кръста ,вече  не мога да се мръдна,изкривила съм се като стара джанка.Пък и мъжо се разболяа нещо,та вместо едно две бебета имам.И цяла вечер притичквам от едната стая до другата.Абе вашите мъже като са боли как се държат,че моя си е истинско бебе.
 За конкурса,честно казано незнам на кой прилича ,защщото двамата имаме сходни черти,като си видя сника на мен прилича,ккато я видят хората и викат Жорко(демек мъжа ми),но ще се опитам да изкарам някой архив.Иначе Невенка е едно към едно с теб Ясмина,И двете дечица на Криси,егати не съм предполагала за такива прилики.
Реянче сега бързо да ви избива зъбчето и вече никаквви болежки.
Анабана приятно изкарване в Испания,ей ако сте наблизо може да се видите с Лурдес.  bouquet Виждала ли си се с Михаелка?
 Или някой ваобще чувал ли я-Пете..?Как е?
 Ох айде стига толкова
пожелавам на всички малко и ного болнички бебета  да се излекуват моментално,та да да дам...
 Приятен слънчев ден

# 85
Да ви поздравя за 8-та ни месечинка
елхичка от бурканчета с бебешка храна. за бебчовците  за мамите, особено недоспалите

# 86
здравейте

Имам едно въпросче към мамите които  са АМ- по колко  мл трябва да изпиват  на тази възраст , и  по колко изпиват  вашите бебоци?

Честит празник на месечинковците

# 87
добрутро.вие ме замислихте с тая храна(АМ).на Оливия храната също е с вкус на ванилия и много я харесва,но я няма тука.още има половин кутия,но приятелка ми каза да купя Аптамил.ще я пробвам,но ако не я хареса ще взема тази,която казахте с вкуса на ванилия.сега ще погледна назад да запиша името Winkчестито на всички бебоци!desita79 -Оливия в 22ч и 6ч пие по 200 гр.,а през др.време като количество яде по 150.

# 88
Ася освен Хип мисля че и Милупа беше с вкус на ванилия  newsm78

# 89
АСЯ и  хумана имат  с ванилия ама 3- след 8 месеца ако  не се лъжа

Общи условия

Активация на акаунт