АПРИЛчето не се мотае, иска вече да играе!!!

• 13 346
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро и от нас  Hug

Ние снощи имахме гости и тъй като имаше още две деца (едното почти бебенце) и настана голяма игра с играчките. И реших че от тази вечер няма да мия играчките на Габи като паднат на земята. Много ми помогна и майката на децата като ми каза че никога не ги е мила  Mr. Green Че така сега само ги забърсвам в панталона и и ги давам пак. Незнам може и да съм закъсняла с това мое решение, но аз предимно ги миех защото имаме котка и заради космите  Rolling Eyes . Не че досега не се е случвало Габи да лапа от тях Wink  Вие как процедирате- миете ли ги още или вече не?

Иначе си изкарахме супер Габи вече общува с децата, говори им, пипа ги, наблюдава ги Simple Smile После всички чинии и чаши в миялната и си спестиих доста време от миенето на чиниите и най-вече болки в кръста. Вместо това се изкъпах, направих си едно топло мляко и изгледах една Анатомия Wink Hug

Абе днес нали го даваха 16 градуса, ква  е тая мъгла и е бая студено вънка, ако до 12 нес е вдигне ние няма да излизаме  Peace

ЛУРДЕС млечни хранения имаме общо- едно сутрин, едно преди обед и после чак в 22 часа- значи 3 броя, засега кърмата не ми е намаляла, даже обратното  newsm78 Изключвам случаите когато е нервна и само сукането я успокоява  Wink

Гергина къде се загуби бе момиче?  Naughty

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 12:59 от Aquariel

# 256
http://www.bgpetition.com/miachinstvo/index.html
подкрепете петицията за 12 месеца майчинство !

# 257

Вече я подписах...дано да стане  Praynig

# 258
  • Русе

И аз я подписах  Peace .А те не го ли приеха вече това или все още се обсъжда  newsm78 ?

Aquariel   аз от много отдавна не му мия играчките като ги вдигам от земята.Само ако ги изтърве в коридора или ги настъпя  ги преплаквам набързо(без гъба ,само с вода)  Peace

# 259
  • Някъде на път....
Мамите, споделете вече колко млечни хранения имат вашите бебоци? С две думи я да ви чуя режимите набързо, да сверим часовниците! Laughing Hug
..............
Габриела има вече само 1 млечно хранене - вечер.
От няколко дни яде глутен вече и закуската е попара, кус-кус, каша или овесени ядки. Обяда обикновено е домашно приготвена зеленчукова супичка (редувам ден месна, ден безмесна). След обяд хапва каша, плодово пюре или грис с плодове.

# 260

това го е пуснала veni_b на предната страница.  Peace
Цвета има две чисто млечни хранения, сутрин в 6ч и вечер в 22ч. Но тъй като не долюбва АМ-чисто /изпива по 130-150мл/ аз слагам във всички останали манджи, които и правя АМ. И попарата сутрин в10ч, и в обедното зеленчуково пюре в 14ч, в 18ч млечна каша.

# 261
  • Добрич
Здравейте дружина!

Аз позачезнах вчера,че Борко взе че се разболя внезапно-такива сополи като река и на голям човек не съм виждала.И това ей така ,без да сме излизали дори през последните 5 дни.Много жалка картинка,не може да диша милия.Добре,че е тая помпа с прахосмукачката та да ги изхвърляме гадовете навън.Пием изопринозин и днес е малко по-добре.И пак се опитва да се хилия милия,напук на вирусите.

Дидиморке,ще ги сборим тез килце и после ще сме за пример и кураж на много други(Акварелче Wink)

Акварелче,аз вече не мия играчките толкова често PeaceА и аз съвсем луднах по "Анатомията"

Лурдес,имаме две млечни хранения Peace

# 262

това го е пуснала veni_b на предната страница.  Peace

Не съм го видяла, сори !

И аз я подписах  Peace .А те не го ли приеха вече това или все още се обсъжда  newsm78 ?

Не, мъчат се да се отметнат , нали се сещаш как " В Европейския съюз....." #2gunfire

# 263
Аквариел, аз ги позамивам отгоре отгоре и то най-често само с вода, ама пък нашия пдо не е от най-чистите ,и не мога да си позволя и тва да не правя.
Лурдес, режима ни е: сутринта мляко 180мл, после попара, после зел./местно пюре + 1/2 жълтък(когато е зеленчуково), после плодово пюре/попшара/йогурт/ после вечерта пак мляко-общо 5 хранения.
За европейския, че им е малко майчинството-вярно, ама сигурно няма тоя проблем с яслите? Или бъркам?
А пък аз например с моята смешна заплата, яастна ясла не бих могла да си позволя за сега...или гледачка..абе да са живи и здрави бабите Simple Smile

# 264
Айде най-накря след доста мъки -3 дни с температура и цяла седмица разтройство- ИМАМЕ СИ ПЪРВОТО ЗЪБЧЕ
Играчките много отдавна не ги мия пък и тя от няколко дни играта и се състои в това да хвърля всичко на земята и аз да събирам
Млечни хранения намяме от 1 месец ако не и повече.Напълно отказва да пие мляко затова и го слагам в храната.нашия режим е:
7-120 мл сок
10-зеленчуци пасирани със 1 сухар и мляко
14-15 каша с мляко и плодово пюре
19-20- супа-зеленчукова или с месо със 1 сухар и мляко

нещо смешно http://store.fmi.uni-sofia.bg/temp/level.html
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС И БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ НА БОЛНИТЕ МЪНИЦИ

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 15:13 от vesy1

# 265
  • In someone's dreams
vesy1 честито ви зъбче! Дано другите излезнат без повече "екстри"  Laughing

Много странен режим имате вие. Какъв сок даваш в 7 часа, ти ли го приготвяш или готов? Наяжда ли се само с него, че да издържи до 10 часа? Пробва ли различни млека, всичките ли ги отказва? Аз направо те затрупах с въпроси, но много се впечатлих от този режим.
Иначе нашия режим е класика в жанра:
6 - мляко
10 - попара
13,30 - месно или зел. пюре
17,30 - млечна каша
21,00 - мляко
А от утре сме на детска кухня. Дано му хареса.

Ох, как искам и аз да го приемат това за 12 месеца майчинство  Praynig

# 266
Привет, момичета!
Много болнички дечица... Дано всички, които кихат и брихат, скоро да са добре. Дано и Бобата на Ванииван (а и тя самата) да е по-добре. Не знам какво е бронхиолит, ама Теди се бори с един бронхит вече повече от месец. Два антибиотика изпи детето, че единия го пи цели 10 дена... И отново от време на време го чувам да се изкашля. Марта пък нещо се разкиха онзи ден, но веднага й включих Стеримар и Ксилометазолин и, слава Богу, се оправи. Мисля си, че нея я бяхме простудили, защото я къпем в кухнята, а после топла само по хавлийка я пренасям през студения коридор в нейната стая.
Лурдес, Марта има 2 изцяло млечни хранения - сутрин в 6 и вечер в 20-21 ч. В другите храни млякото също присъства - в следобедната каша, в обедното зеленчуково пюре, в 10, когато й давам плодов йогурт с бисквитки, добавям и 1 лъжица АМ. Сега мисля да опитам с кисело мляко и бисквитки. Към ползващите вече кисело мляко въпрос: каква марка кисело мляко давате на бебчовците?
Акварел, честита ти придобивка! Завиждам ти, ша знайш. Аз така искам да имам, ама кухнята ни е много малка и няма място за таквоз нещо; обмислях да сложим в коридора пред банята, но трябва добре да се изчислят размерите. Аз не може да се каже, че мразя миенето на чинии повече от гладенето, но от толкова киснене във вода ръцете ми на нищо не приличат. Хем се цапотя с разни кремове. А това, че Габи се радва на децата, не ме учудва. Те са вече големки и разбират, схващат, че са сродни души. Нали я гледам и нашата МАрта, като влезе Теди в стаята, и тя цвили от щастие, или пък се устремява към него и се катери отгоре му, потупва го, поскубва го. Той също много й се радва и се залива от смях, защото я намира за много смешна и глупава... Joy

# 267
Milenni
Странен ни е режима да.Ама така е.Аз и на това съм доволна, защото преди месец и това не искаше да яде.
Сока е на хип или бебевита давам и го тъкмо като се събуди за да си мисли , че е чай, защото не иска да яде нищо сладко-плодови пюрета- и така поне да си набави необходимото.Супите са домашни, само това яде ,  а аз много късно се усетих и бая време се правех на с готовите пюрета .Ако и дам нещо в часовете между храненията отказва и затова вече и не пробвам. Иначе пък с чай може да се налива постоянно.Млека не мога да пробвам защото е с АБКМ.

# 268
  • Временно
Мамите, споделете вече колко млечни хранения имат вашите бебоци? С две думи я да ви чуя режимите набързо, да сверим часовниците! Laughing Hug

Калли, не е писала от много време!  newsm78

Сиана все още има 3 млечни хранения,но много ми е намаляла кърмата.Засега удържаме фронта със замразените запаси,но и те са на свършване.Така че в скоро време май ще минаваме на АМ.Иначе режима е следния:
6-7ч.-кърма
10-11ч.-каша
14-15ч.-зеленчуково или месно пюре,за десерт плодово
18ч.-кърма
22ч.-кърма

Освен Кали и Верчо се изгуби. newsm78

# 269
eva_merry ти изцедена кърма ли даваш?  Ако не- как разбра че ти е намаляла?
Ние сме на безброй млечни хранения, всъщност сме изцяло на кърма от 1 седмица. И понеже не и стига суче през 1-2 часа по малко! Ама твърдо отказа и АМ ! Днес пробвах попара с чай са малко по голям успех и пюре на ХИП морков и  картоф - някой пита дали са различни на вкус от готвените- ДА и то много по различни са! И както се досещате режима ни е доостаа плаващ.

А колко от вас ще се връщат на работа след като им минат 9-те м. платено 90% от заплатата майчинство?

Общи условия

Активация на акаунт