Снежнобяла финландска 8 тема

• 22 171
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
Лека нощ на всички момичета от форума..

# 46
Да ви разправям за вчерашното посещение в посолството.
 Mr. Green
Сядаме ние 15ина човечета да гледаме филм. Между другото, много съм горда, че има някои хора, които знаят по-малко и от мен  Mr. Green Та сядаме да гледаме и културното аташе казва, че сега пак ще гледаме Another "happy" finnish movie. И вика - Нищо, че ви пускаме все такива, страната не е толкова ужасна  Laughing И пускат филма...и се оказа, че не могат да оправят цветовете на двд-то и филмът го гледахме черно-бял. А той и без това наистина беше един странно тъжен, та в черно -бяло - хептен  Crazy И тръгваме си накрая, обяснява ни той за след 2 седмици как ще празнуваме pikkujoulu и че ще ни потърси някой по-забавен фински филм. И аз му казах, че ние ще сме жива комедия с наште песнички  Crazy

# 47
Добро утро, снежинки!
Пчеличке, половин час се смях само като си представих твоите мъже  rotfImbo. Много са били сладки Grinning
Еовинче, ама ние не се съмняваме, че си била най-добрата Grinning! Имаш много голямо желание, а това е основното!
Аз вчера се почувствах много тъжна..Говорех си по скайпето с племенника (на 7 год е), нали ми е любимец, почти всяка вечер си бъбрим.
И то, милото, като го попитах какво си пожела нещо за Коледа..ми каза" Не искам да идва Коледа!"
И аз  Shocked защо?.. А то ми отговори" Защото Коледата без теб не като Коледите с теб!"  ..в първия миг онемях.
Е, после си говорихме, че цяло лято ще сме в Пловдив и че следващата Коледа му обещавам да сме си там..но за първи път, откакто сме тук ми стана много тъжно..
Ех, тези малки сладки съкровища..уж малки, малки, но понякога мислят като големи.
Както и да е..много извинявайте, ако съм ви натъжила.   bowuu
После обаче пчеличката ме зарадва с нейното шоу. Laughing
Марги, как е детенце?
Тук няма сняг, студено е, но няма вятър, което е хубаво!
Ралииии, как е настроението?
Ние днес чакаме пак свекито на гости
Много весел и успешен ден на всички!

# 48
Валенце, настроението се оправя, мерси  Hug Вчера се опитах да влезна във форума, но имаше някакъв проблем. Ще пиша повече довечера,че сега бързааааам  wavey

# 49
Снежинки и елфички...., да  ви съ поФала , че вчера и днес при нас отбелязаха рекорданата / за мен/ температура...минус 30 градуса!  BlushТук съм.... hahaha  оцелях... Hug

Пчеличке..как го ядете това кафяво кашкавалче?  newsm78.. да не би да гозамезвате   с вино бре  Joy УжасТ!  Mr. Green На палачинка опита ли го?  Flutter

Паднах и аз като Валката..от танците  ...а  Joy

Валка...имаш ли се с твоето свеки? Grinning Аз моите никога не съм ги виждала, починали са преди доста време... за съжаление.  Rolling Eyes  Моя обаче ме увери , че много щЕли да ме аресат като снаха... Crazy Успокоих се... hahaha

Маргинце...честит ви сняг и на вас... Hug А за скъпия алкохол и наливането тука на север, винаги съм се чудила и аз  newsm78 Все си мисля , че идва от забраната и ограничаването да се продава в нормалните магазини...което си е ненормално  Crazy

Мисля , че ако имат алкохол свободно, нЕма да се пие чак  така... Rolling Eyes Знам ли... newsm78

А няма да забравя , най-първия път, когато с мъжа ми влизаме вече в Българиа, тогава бяхме с колата. Значи отбиваме на бензинистанцията да зареждаме, както и да е ...заредихме и влизаме двамата вътре, да платим и да си купим нещо за хапване  по пътя , че дълг път ни чакаше.

Та влиза той уж да плаща, ама ктао влезна и се вкамени  на вратата и гледа ей така... Shocked

Пиатм го...Абе какво има бе човек, какво се опули толкова... newsm78 Н емога да вдяна какво става... Thinking

А той нашиа видял алкохола...шишетата с коянци, уиските и водки...многото бири... Joy и  не може да повярва, че при нас това е позволено!  Joy Казах  му че това е съвсем нормално при нас. Това обаче  за него било последното място, където очаквал да види  да се продава алкохол.... ooooh!  За него тази гледка- алкохол  свободно в бензоностанция , беше просто... #Crazy

Като се върнахме, се похвалил на всички колеги в работата, колко сме напред и колко са ни модерни бензиностанциите...че чак алкохол се продава вътре... Joy

Това е просто абсурдно нещо  за техните представи.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 17:30 от ЧервеноВинце

# 50
щастлива,на теста трябваше да посочим години и пол.но ако трябва да съм честна,такива задачки съм решавала безброй в четвърти клас,имахме СИП по математика и понеже учителката ми беше адски кадърна мадама,реши,че тези,на които им се занимава с математика се занимават в клас,а другите няма смисъл да идват на СИПа,така че реши да ни учи да решаваме такива задачки.накрая се явихме на някакъв френски математически конкурс и моя милост успя да грабне грамота за четвърто място.задачите ми били верни,но съм била четвъртата по ред,която е успяла да приключи.все пак го отпразнувахме вкъщи  Wink та думата ми беше,че вече съм схванала алгоритъма на подобни и ги решавам много лесно.теста беше на английски,но съм правила и български.имаше един с много готина задачка накрая:една риба има глава 9см.опашката и е дълга колкото половината от тялото + главата.тялото е дълго колкото опашката и главата взети заедно.колко е дълга цялата риба? ейй,бога ми,колко съм се мъчила с тая задача,да не ви разправям.онзи ден я дадох на мъжо,викам нали си математик,айде да те видим.седнах и аз да я решавам отново и по едно време ми светна че през цялото време съм решавала задачата,но не съм разбирала.човека се отказа след 30 минути.като го гледам-как му личи, че е син на баща си-направил чертеж на рибата и почнал с някакви невъзможни формули  Joy и като му показах колко е елементарно решението,направо му се прищя да ме удуши  hahaha после той ми намери някаква книжка от детството му от която и той е решавал такива и видях доста нови задачки.като си дойда от България,мисля да ги подпукам  Wink
онзи ден се бяхме вдетинили с него и започнахме бой с топки.естествено той е по-точен в стрелбата,но аз съм по-подла-пъхвам му снежни топки в гърба под якето когато гледа в другата посока   Mr. Green резултата-и двамата мокри кокошки  Joy
за финския алкохолизъм-по радиото казаха че средно на човек тук се падали по 2 бутилки водка за седмица.като имате в предвид че има и доста хора,които не пият,познайте "алкохолиците" колко изпиват дневно.не съм сигурна дали проблема идва от желанието за "забраненото",по скоро на принципа "другите го правят,ако аз също не го правя,ще бъда аутсайдер".това важи за тинейджърите.след това вече стават по-самостоятелни,но тогава вече всички удоволствия започват да се свързват с голямо напиване.а когато живееш в държава,където това е дотолкова нормално,доколкото го описват другите момичета тук (како споменах веднъж,човека е имал бурна младост,но вече избягва алкохола повече и от мен,така че нямам кой знае какви наблюдения).ако алкохола се забрани изцяло,ще стане както с наркотиците-има наркомани,които се дрогират ежедневно,въпреки закона.който не го прави е "задръстеняк".начина е наистина всички да спрат да пият,но те самите да разбират последиците от собствените си действия,нещо,което рядко се случва в днешно време
Марги,как е мъника?дано се оправи скоро
Пчеличке,направо ме разби с коледната изненада  Joy
Желая на всички успех с опитите за бебче  Hug Praynig Peace
Ние няма да опитваме,явно ще имаме 2 свински за Коледа.Дотук разликата между двете праски е 100 грама,предполагам,че ще са две.чакаме раждането между десети и края на годината, дано съм вече тук,за да видя мъниците новородени  Blush Heart Eyes
Винска,какви са тия температури,стана ми студено само като чета  Shocked
човека ме разсмя днес.вчера ме обвини,че съм причината да надебелявал  Joy откакто съм тук,имало кой да готви и затова не му се случвало вече да е толкова вманиачен,че да пропусне да яде,защото не му се готвело.освен това не ядял същата храна заради мен.(това,което той нарича храна е полу-готова лазаня,или някаква манджа с дроб и конфитюр  Sick ) и затова започвал да яде здравословна храна.когато го питах днес какво иска за вечеря,каза "баница".ок,само дето по негови предпочитания,баницата я правя с 300гр фета и 300 синьо сирене и задължително с масло.толкова за здравословното хранене  hahaha
А ако знаете само как не ми се заминава обратно за България.наистина много искам да видя семейството си,приятелите си,мястото,където отраснах....но като знам че трябва да оставя Матти сам,при това с бременна праска и сума ти други проблеми на главата и направо ми се приисква да "закъснея" за полета.дано ако ще закъснявам да е в Хелзинки,а не при прикачването,че тогава става лошо  Mr. Green

# 51
Пчеличко,
ти си знаеш защо!
Дано да сме оздравяли до тогава - още тази събота ще идем до Йоенсуу и ще потърся в Присма този кафяв кашкавал! Аз само веднъж съм яла от него, но страшно ми хареса! И, наистина го ядохме с кафето и върху сухарче..... И кори за баница ще си купя, при нас такива "екстри" нямаааа!

Винце, ама ние отдавна имаме сняг!

Пъпи, детенце е на антибиотици в момента, но утре ще ходи на училище, че вече го хвана съклет вкъщи.... Сега ние с баща му сме болни! Много гаден вирус! Направо съм като парцал - днеска цял ден само лежа и нямам сили да стана....
Лек път ти желая и да си дойдеш с нови сили, че бебета те чакат за гледане! Joy

Момичета, сега ви изоставям, защото ми  е много трудно да си държа главата изправена.... Hug

# 52
Пъпич ,кога пътуваш душко?Разбирам,че трябва да се върнеш преди Коледа..А за Матти хич и не бери грижа,дай го на отчет тук,хем на финландски да се разговорим,хем Еовинчето да не чати с разни странни субекти и хем да си спокойна като Матти е в кошарата...Амч`и тъй де... Laughing
Винска ма къде такъв студ бе?А кафявото кашкавалче се опитах да го подаря на една приятелка,ама тя само като разбра за какво иде реч и кат почна:Ei,ei,ei,kiitos...ei,ei,ei,kiitos.. newsm78
И на финала ще иде в коша за органични отпадъци Hug
Ама това ми е най..малката грижа.
Днес получих два колета.Единият от мама и тате,който са ми изпратили на 19.11!!!! #Crazy/много светкавичен тоз колет/,
и вторият е изпратеният на 12.11 от мен колет,за който платих 47 ?/егати/за мама и тате,който ми връщат от митницата,заради един ролл..он дезодорант,който на всичкото отгоре не е аерозол smile3515
Писнало ми е всеки мой колет да го проверяват тука и да пътува толкоз дълго...Ама и новите цени сааа..........тук пищя вече,ай сиктир то не се търпи беАко БГ не беше член на ЕО,цените са много по..ниски Thinking
Офф,утре пак ще го пускам тоя колет,аман,дано стигне до другия декември... no

# 53
Привет, момичета!
Ех, Марги, гадно е! Дано скоро се възстановите! Hug

Пъпи,ах, ти, траеш си, че си математик да ти давам аз прости задачки hahaha
За това, че не ти се ходи- разбирам те! Общо взето, роднини, приятели са едно,...ама пустата ЛИБОФФФ  Laughing
За прасенцата, дай ги насам, ще помагаме..както съм набрала инерция..и те са си бебенца Hugа/
Не знам дали е така за алкохола, че като е забранен е 'по-сладко'. Тук е обратното, разрешен е, има по магазините, да вярно, скъпичък им идва, но постоянно имат промоции, така че който иска си купува на нормални цени.
Обаче те пак пият..особено младежта. Коментираме с мъжо..как след време ще съм сигурно много лоша майка..защото не мисля за нормално 14 год ми син да се напива пред очите ми..и ще има яко строяване..

Пчеличке..ужасни са цените на колетите..все едно пътуват до Австралия и обратно.
Винце, със свекито се разбираме добре по няколко причини- виждаме се за малко, през цялото време тя се занимава нещо с бебока, тя не говори много английски..и най-важното, не се опитва да се меси в семейния ни живот. По-скоро казва, че отдавна са се отказали да дават съвети на мъжо, тк бил дебела глава и правел каквото си иска.  hahaha
Със свекъра по-се разбираме, тк той говори доста добре английски и се интересува от много повече..аз малко не си падам по плетки, гобленчета и разни от този род, като свекито..А..и тк му оправям компа, той ме 'тачи' Joy.
Общо взето..гледаме да не си навлизаме в личните територии, а мисля, че това при всички води до добри резултати.
Еовинче, как е ученето?
Рали, бравооо, само така   bouquet
Мъжо замина да играе пак карти..всеки вторник ходи в някакъв клуб уж бридж да играе..ама знам ли го Laughing пуснала съм го на свобода, паркирах бебока да спи..
А аз мисля да се отдам на комедии..
Лека, топла и романтична нощ на всички luvbed

# 54
Марги,мн лошо така  Confused а тук уж имало по-малко вируси,че било студено....явно най-гадните оцеляват само.наливайте се с шипкови чайове (много витамин С,ама не ги топлете много,че витамина се разграждал от горещо (и студено,метал и светлина,ама това между другото,с тия свинки станахме специалисти по всички въпроси за отглеждането  Joy ) и така....пожелавам ви скорошно оздравяване на цялата фамилия.
Пчеличке,скоро,на първи ми е самолета и на 17ти се прибирам.Аз пак го държа под око,разбрали сме се за всекидневни чатове,ще ми се да си подновя и акаунта на Wow,ама няма смисъл да плащам за 2 месеца,като ще играя само половин  Confused а какви са тия проблеми с колетите,с майка ми от 6 месеца разменяме писма и колети,досега не са се бавили повече от 2 седмици  newsm78 и хем 3-4 дни е само от Хелзинки до вкъщи
Валя,питай който искаш,със "строяване" не става работата.ако ставаше така,аз щях да съм най-долнопробния човек на света  Joy по-добре опитайте да го научите,че не всичко,което хвърчи,се яде и че не всичко,което приятелите му предложат, е добра идея, а в крайна сметка той носи последствията, а не те. а ти защо не научиш мъжо да играе белот и не му организираш един турнир вкъщи? белота е близо до бриджа,така че не би било трудно за него. само гледай да не го биеш всяка игра,че ще му отиде на вятъра самочувствието на играч  Mr. Green
 Еовинче,защо не предложиш да опитат с Joulutarina? мисля,че ще е добре за pikku joulu,макар че не е фински филма,доколкото разбрах е на Уолт Дисни.или искат да гледате фински филми за да се потопите в атмосферата на Финландия ли?  Crazy

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 22:00 от sweet_puppy1103

# 55
Снежинчици, привет   bouquet
Аз пак само набързо погледнах отгоре-отгоре какво сте писали, че нямам грам свободно време - изпити, четене, есета, подаръци купувахме, на всичкото отгоре в четвъртък ще пътуваме към Осло, абе ... лудницата е пълна  ooooh!
Иначе тук не е студено, само -3 градуса  Laughing
Но натрупалия сняг се превърна в лед и стана трудно за ходене ... а още не съм си намерила шипове за ботушите, ей тия норвежци опразнили магазините значи  Tired

Винце, шашнал се е твоя мъж, а?
На моя изобщо не му направи впечатление, нали е безалкохолен като мен - не обръща внимание на бутилките в магазина  Laughing
Други неща му направиха впечатление в България като единственото положително, за което се сещам - денонощните магазини!

Пчеличке, ние чак вчера получихме една поздравителна картичка за сватбата, ти за колет от ноември се тюхкаш  Laughing

Марги, грипче ли ви пипна, а?
Хайде да минава по-бързо, пък вие му помогнете с малко Фервекс и чайчета.

Пъпи, ясно за тестовете  Sunglasses
Коварни задачки, ей  Laughing
Аз ходих на СИП-ове по рисуване и английски навремето, нещо математиката хич не ме влече.
Затова пък моя е горд математик и прави семейните сметки, аз само го питам - той смята наум и отговаря  Sunglasses
Разпределени са ролите - той сметките, аз езиците и говоренето  Laughing

Валя, и моя играе някакви карти веднъж месечно в центъра, по турнири ходи някакви, награди печели - тениски  Laughing
Канихме приятелите му у нас да играят карти, то сложна игра - стратегии, правила, не е за мен обаче  Sunglasses
Иначе с моите свекита сме в добри отношения, но най-добре е, че сме отделно - така никой на никой не се бърка в работите и всички са доволни.
Чуваме се по телефона, по празници ще си ходим на гости - толкова  Wink

Стига съм писала за днес, че трябва да напиша последното есе.
Но от другата седмица съм в дъъъъълга ваканция и ще имам повече време за вас   bouquet
Лека вечер и сладки сънища на поспаланковците.

# 56
щастлива,ние имаме разделение само за едно нещо-от него плащането,от мен готвенето и повечето домакинска работа.а като си помисля преди да се запозная с него как се кълнях, че никога няма да стана домакиня и да "слугувам" на някого....божеее,тоя човек колко ме е променил  Mr. Green ама како каза Валя - любоФ  Mr. Green
аз на белот съм добра, но не съм играла откакто дойдох тук.но поне това ще си наваксам вкъщи. ще има да ми се радват в кафенето,че има кой да иска да играе с лошите играчи  Mr. Green не съм толкова вманиачена на тема "трябва да победим" и затова няма значение колко е слаб играча срещу мен.
същото и с Матти,много хареса идеята за денонощните магазини,баницата и сачовете,но всичко друго....."ей такова нещо не бях чувал да има никъде". и как да му кажа,че е видял само върха на айсберга?
съгласна съм с Валя,че ако никой не с меси в живота на другия, проблемите стават минимални.със свекървата сме в блестящи отношения,защото ни свързва любовта към сина и,често дори се и "наговаряме"  Mr. Green радвам се,че попаднах на жена,която разбира, че искам да направя сина и щастлив,а не да го открадна от нея.свекърът е починал преди 11 години.всичко което знам за него е,че е бил особняк,но адски интелигентен и много добър математик (бил е инженер).запознах се с майка му и сестра му,много готини хора са.като цяло с почти цялата фамилия сме в много добри отношения и много се радвам за това  Mr. Green иначе в България много съм си напатила от свекърви  Confused

# 57
С оглед по-бързото зареждане на страниците, броят на постингите, които се показват на една страница е намален (с 5 бр).
За да се запази броят на постингите в една тема, то темите вече ще се заключват на 20 стр., а не на 15 стр. както досега.

# 58
  bouquet
Добър ви ден снежинки

# 59
Здравейте и от мен момичета  Hug
Много ми е хубав този сняг, толкова е красиво навън  Heart Eyes

Пчеличка явно доста си уплашила твоята приятелка с този кашкавал  Mr. Green,че така упорито да ти откаже.

Пъпии,ама вие плащате ли ,за да ги играете тези игри? И колко? И аз така се кълнях, че аз няма да бъда домакиня, да готвя и т.н. ама нещата така се променят,още повече,когато имаш семейство просто е неизбежно.

Марги  как е детенцето? Мина ли ви настинката?

Лек ден на всички снежинки!

Общи условия

Активация на акаунт