Снежнобяла финландска 8 тема

• 22 179
  • 287
  •   1
Отговори
# 60
Joulutarina si e bash finski film (i sori za latinicata, v daskaloto sam) i Antti Tuisku "igrae" v nego. Nie go download-nahme ot neta ta mislim na nashte chada da im go pokazem v skoro vreme.

Tuka vali edin gaden mokar snjag, za 5 minuti me namokri do kokalite.

# 61
плащаме,Ралиии,плащаме....на всеки два месеца,иначе ти спират акаунта (както моя е спрян от 6 месеца Cry ) купуваш си карта от магазина с кодче.картата струва 30 евро,а кодчето активира акаунта за 2 месеца.отделно при всеки нов expansion (този е втори вече) купуваш и него.и всяка сряда в 5 сутринта ти спират сървъра до 12 на обед,за да инсталират patch-овете на сървърите.а като си включиш играта в 12 и почне да сваляяя....и направо откачаш.бившия ми беше адски зарибен по тази игра и покрай него и аз се научих да я играя.сега Матти и той се вманиачва наново (беше спрял да играе за 4-5 месеца),макар че не е забравил реалността дотолкова.не знам....аз когато играя и на мен ми е адски интересно,но чак пък да забравя да сляза до колата да взема тоалетната хартия например (а после как тичаше надолу  hahaha )
за клетвите....при бившия си държах на думата,но там живеехме с майка му.а аз каквото и да направех тя все беше недоволна ("не режи картофите с нож,похабяват се,използвай белачка") накрая на мен ми писна и я оставих да върши всичко сама.та първо бях некадърна,после станах мързелива,а накрая си научих урока-със свекърва вкъщи - НИКОГА.виж,с баба му много се разбирахме,жената беше много готина и дори плака когато го напуснах.но като дойдох тук и Матти ме вкара в апартамента....точно видях ергенски апартамент  Joy гледаш го-чисто уж,ама мазни петна по стените около котлона,отпечатък от доматено пюре на вратата на хладилника и т.н  Mr. Green и моя милост като хвана една гъба....и като надраска с нея и хладилника и фурната и тавите....и на човека лошо му стана  Joy ама всички петна изчезнаха  Blush оттогава види ли драскотина и ме пита пак ли съм чистила  Joy и уж се редувахме в началото,а докато се усетя и всеки ден за домакинска работа и готвене стана мой ред  Mr. Green и дотам с клетвите  Mr. Green сега измисли нов трик - видя,че много обичам да чистя с CIF и го излял всичкия в мивката,щото видите ли,била запушена. направо да го  newsm66
Мофи,може,не знам...видях я във вестника и мярнах някъде Дисни и затова реших че е на Дисни  Blush

# 62
Каква беше тая седмица, не знам, още от понеделник не мога да си вдигна главата от работа, ужас  Shocked
И имам да превеждам, обаче като се прибера и мога само да спя, толкова съм уморена  Laughing
Така че ако не ви пиша, да знаете защо  Crazy

# 63
Лелееее 30 евро за 2 месеца  Shocked Не е ли много или то като се запалиш може и повече да платиш  Mr. Green То вярно,че всеки със страстта си. А като казах това се сетих,че аз пак нямам дрехи  Sad Днес отварям гардероба и гледам- ми той празен. Утре или в петък съм на шопинг (големи проблеми имам и аз,а  Mr. Green)

МОФ и при нас е така. Един мокър сняг, даже по едно време май го обърна на дъжд. А вечер като се заледи снега,който през деня се е разтопил и ставаааа ужас.

Щастлива за какви шипове говориш? Може ли нещо нагледно да покажеш?

# 64
В България цената е същата-около 55-58 лева...а заплатите са други.И пак има много мераклии,особено в 4К (интернет клуба) е пълно нощем с хора.включително има и някаква услуга те да ти плащат акаунта,ако ти прекарваш не знам си колко време седмично,като допълнителното време не ти се прибавя към следващата седмица.Там за пръв път чух свещеник да играе и да псува другите от гилдията като каруцар  Mr. Green
но както казваш,всеки със страстта си.тази игра е като наркотик,можеш много лесно да хлътнеш и да забравиш реалният свят,както стана с бившия ми,но не бих могла да кажа,че мога да хлътна до такава степен.и слава богу.
шопинг терапия,а?  Mr. Green лошо няма  Wink

# 65
Ралинце мисля,че Щастливчето говори за Liukuesteet
Има ги и тук бре,не знаеш ли?Продават се в магазините за обувки или при обущаря.Има различни видове,аз имам от години,ама ги ползвам рядко, само уикенда/ако е заледено/,когато не съм с колата..Приличат леееко на котките /в алпинизма/.

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 20:39 от Bee.

# 66
Хайде набързо да ви уважа и вас преди лягане  Laughing
Тъкмо се връщаме от рожден ден, на всичкия стрес само рожден ден ми трябваше, ама няма как -  Rolling Eyes
Пчеличке - дам, такива шипове, слагат се на подметките и предотвратяват пързалянето по заледени повърхности  Laughing
Ама нещо не мога да намеря, навсякъде ги изчерпали  ooooh!
Като каза обущар, ще отида да проверя в едно магазинче за ремонт на обувки, може и да имат  newsm78
Утъпках де що сняг има до университета, по лед не ми се ходи  Sunglasses
Така и така сме на вълна подаръци, при вас правят ли се "списъци с подаръци"?
Всмисъл да си направите списък какви подаръци искате за Коледа и да го раздадете на близки и роднини, пък те да се разбират кой какво ще ви купи  Crazy
Защото нас ни хванаха малко неподготвени в това отношение, зазвъняха телефони днес с въпроса: Кажете какво има във вашия списък?
И ние: Ми ... нищо.
Добре, че мъжа ми реагира бързо и каза, че още има останали неща от сватбения списък с подаръци, така че могат да го ползват за ориентир  Laughing
Аз пък реших, че тая година няма да ни подарят нищо, защото нали ще сме в България, ама явно подаръците ще ни чакат следколедно  Mr. Green
Много ми харесва идеята със списъка, защото така си застрахован, че никой няма да ти подари нещо, което не искаш.
Днес и две коледни песни научих, много забавни, но вътрешно се радвам, че няма да ме "изпитват" да ги пея тая Коледа  Grinning

Пъпинце Hug
Иначе при нас изненади в семейните роли няма, всичко е както сме си го представяли  Mr. Green
Равенство в задълженията като той има повече отговорности за готвенето (по негово желание, макар че след него кухнята е като след погром), а аз - за следенето сметките да се плащат навреме, да се честитят рождени дни и прочие неща, които той просто не иска да помни  Laughing
Това за свекито и общата ви любов към сина й - звучи прекрасно   bouquet
Много се радвам, че се разбирате така добре  Wink
А за играта ... прекрасно е, когато е с мяра.
Измести ли реалния живот, социалния живот, приятелите, разходките на чист въздух ... значи границата е премината.
Уф, какво говоря и аз - човек, който откакто се помни играе РПГ-та и стратегии  Mr. Green
Но това, което ме радва е, че не повлия на важните неща в живота ми  Simple Smile
Сега почти не остава време за игри, предимно уикенда играем и то ако нямаме други планове.
Пак много се разписах, никое време стана.
Хайде лека ви нощ   bouquet

# 67
Охх, а ние нашия списък за подаръци ще го правим в началото на декември. Че моя мъж не може да реши без мен какво да купим... Rolling Eyes То не че аз мога да реша.... newsm78 Ама два мозъка, като че  ли е по-лесно.... Thinking

Пчеличке, купих си такива  боти..каквито си показала, защото на минус 30 градуса  бях с два чифта чорапи, и пак ми бешИ стУденКу на крачката...Супер са!  Heart Eyes Много топлят!  Hug

А аз свърших работа току що. Хотела пълен и имах 100 човека на главата. Падаха , ставаха.... Joy  пееха и танцуваха...и реваха с пълни гърла... newsm78 Аз ако така се дерях, щях да прегракна... hahaha

Просто беше веслеба отвсякъде...как се веселят  тия хора, като са ударили алкохолче в главата...Шъ мЪ уморът ... Joy

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 03:14 от ЧервеноВинце

# 68
# 69
Баааа, малко снежец  Mr. Green
Украсили са коледно в офиса. С моите пинчета!
Мразя да ми пипат нещата без да ме питат.
Вярно, че щях да им ги дам и че ще ми ги върнат след 10 януари, примерно,
ама се дразня така Simple Smile

# 70
Добро утро  Sunglasses
Аз днес малко така - късно лягам, рано ставам, ама няма как  Grinning
Винце, и моя ме назначи за отговорник подаръците тая година, все едно знам какво си подаряват норвежците значи  Rolling Eyes
Ама и той: "Е нали миналата година видя какво".
Какво видях - само аз си знам  Mr. Green
Както и да е, купихме и опаковахме, днес ще транспортираме една част към Осло.
Снимките са много хубави и ти си хубава кипра на камината  Wink
Доста снежец има и при вас, тук е сковало - лед.
Еовин, и аз така не обичам да ми пипат нещата без да ме питат или без да съм казала предварително, че може.
То в повечето случаи нямам против, ама много държа да си имаме уважението и да се питаме  Crossing Arms

Нямам търпение вече да започне ваканцията  Crazy
Хубав ден на всички елфчета, снежинки и датчанки   bouquet

# 71

Hyvää huomenta Suomesta!
http://www.youtube.com/watch?v=v1LH9xfw2kw&feature=related    И поздрав от моя мъж за всички прекрасни ледени кралици/той така се изрази/
Винце   сладурче,каква си ми коконка,първа кипра пред камината,а? newsm51
Щастливче    тия "черни списъци" и тук ги има..Като тръгна по списъка...оставам без парииии.. ooooh!
Ео     това е ужасно гадно.И аз мисля като теб,добре,че това тук никога не може да ми се случи.Не само няма да пипне никой,ами дори и по телефона няма да ми звънят в извънработно време..Просто се събират пари и се купува каквото трябва.. Rolling Eyes

# 72
Добро утро, снежинки  Nature Sunny!

Ние вчера се бяхме захванали с опаковане..и уж мъжо вика 1=2 часа..то стана цяла вечер.
Пчеличке, поздрави и на мъжо  Grinning.
Супер картинки намираш. Как е детенце?
Еовинче, и аз ужасно, ама ужасно много се дразня някой като ми пипа нещата. Не че няма да дадеш, ама питай преди това! Дано се научат колегите ти! Иначе, не се ядосвай, пожелавам ти мноооого лека и весела работа днес newsm51.

Щастлива, тук не знам дали правят списъци..сигурно е така, нали са организирани. В семейството на мъжо обаче са решили по друг начин. Тъй като са много хора- като рода, на 24 се събират всеки в тях- с мама и тате само. На 25- с родата на майка му, на 26 с родата на баща му. Подаръци за родата не си купуват, защото общо стават към 70-80 човека с децата..ако не и повечко. А пък брат му на мъжо живее в Германия и не се виждат често. Той си празнува Коледа със жена си и нейния син. та..тази година, той казал, че сме вече големи..и че нямало смисъл да се купуват подаръци за големите- само за бебока.
Е, ние сме решили да му вземем нещо за пиене, няма да остане Joy.
май ти беше писала преди, че се подарявали лъжица и вилица. Свекито такова подари на Алекс като се роди-все някой ден ще влязат в употреба Laughing.
Ех, Винце, много си сладка пред камината..ама как бе, мила, имаш толкова голям син Shocked Браво на теб!
Пупи, много добре е, че не си се поддала на играта. Едно е да играеш, но както казваш си е, като наркотик!
Тк сигурно нямам да имам нет тези дни, пожелавам ти от сега лек път, весело изкарване и..бебчетата  bouquet да те чакат мили и щастливи, като се върнеш!

Марги, как е синчето? Оправи ли се?
Рали, то това май често е основен проблем- за дрехите. Трябва ти шопинг терапия. Обаче аз май като реша, че ще ходя да си купувам нещо..и все с празни ръце се връщам. В повечето случаи уж съм на разходка само..пък все си  купувам по нещо.
Дано успееш да си харесаш доста неща Wink.
Коте, лека работа
МОФи, ти как се чувстваш след толкова години тук? Как ти се струваше в началото? Преди толкова години разликите между България и Финландия са били убийствени.
Аз сега изчезвам, ще гледам да се включа довечера по някое време. Ние утре сутринта рано ще пътуваме, че имаме 3 ч път а до 10/10.30 трябва да сме си взели ключовете за апартамента в Копенхаген.
Ако обаче пак се отнесем с багажите, от сега ви пожелавам мнооого весел, слънчев и снежен уикенд.
  Nature Partly Sunny

# 73
  • Финландия
Здравейте, снежинки, елфички, тролчета....и всички други сладурчета!

Ама и аз съм една- първо се присламчих, а после не пиша. Ама и мен ме е обхванала Коледната "паника"- чудя се какво да купувам, да почвам ли с Коледното меню, да правя Коледните картички ли.....Но малко ме поуспокоихте, че и вие сте така.

Много харесвам традицията да се подаряват чорапи и боксерки на мъжете- от това винаги има нужда, а е и хубаво, че и те не очакват повече (е става въпрос за най- близките, де).

Я да ви питам- някои правил ли е taatelikakku? Аз даже не съм и опитвала, но тази година съм се запалила. Намерих доста рецепти, но ако някой е правил и е доволен- приемам мнения.

Приятен ден на всички и весели мигове на снега!

# 74
О..да..viiviia, това е добра идея..за мъжете Laughing
Сподели и ти как си се чувствала в началото..
ако знаете какво видях сега..чак се  Shocked.
Ние живеем на на ъгъла един 'булевард' и малка уличка с 5 къщи. Та..сега 2 работници миеха с четки и сапуни .......
табелката на уличката Rolling Eyes Shocked.
То дето се казва, уличката има- няма 10 метра, а и вали постоянно дъжд..мият улиците често..ама чак табелките #Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт