Отговори
# 120
  • софия
имам много яйца, как да ги запазя за по-дълго?
могат ли да се замразят?

# 121
могат ли да се замразят?
мисля,че не.Единствено разбити или отделно белтъци и желтъци.

# 122
могат ли да се замразят?
Колко "много" са ти яйцата?
Яйца не се замразяват.Можеш да ги намажеш с парафин,за да се запечатат порите на черупката.Така издържат месец,а може и повече,ако са в хладилника особено.
Разбира се винаги трябва да си чупиш яйцето ,което ще ползваш в отделна чинийка преди да го добавиш в тигана(тенджерата) или кекса примерно,а не директно.Защото ако има нещо развалено ще си съсипеш яденето или тестото....

# 123
Момичета,в хладилника ми се размотават една заквасена и една сладкарска сметана.Ще ми се някакъв десерт да си направя ,ама в момента не се сещам.

# 124
Тортата с рула на Лео, а отгоре си я украси със сладкарската сметана. Thinking

# 125
И аз съм с 2 ръца за тортата с рула  Heart Eyes

# 126
  • плевен
МОМИЧЕТА КАЖЕТЕ КАК ПРАВИТЕ ЗАСТРОЙКАТА СИ ЗА СУПА, НО ТАЗИ КОЯТО СЕ ВАРИ. АЗ НЕЩО НЕ МОГА ДА Я ОТЦЕЛЯ.

# 127
МОМИЧЕТА КАЖЕТЕ КАК ПРАВИТЕ ЗАСТРОЙКАТА СИ ЗА СУПА, НО ТАЗИ КОЯТО СЕ ВАРИ. АЗ НЕЩО НЕ МОГА ДА Я ОТЦЕЛЯ.
Кисело мляко(половин кофичка),на върха ч.л. сол,1 с.л. брашно,1 с.л. олио,1 яйце.Разбъркваш добре .Това трябва да е в дълбок съд.Слагаш го на котлона и при постоянно бъркане чакаш да се позагрее.Сипваш с черпака на тънка струйка от бульона.Застройката започва да се сгъстява и продължаваш да доливаш бульон.Добавяш готовата застройка обратно в супата.Чакаш да клокне и е готово.
Не се пресича дори и при претопляне на супата  Peace

# 128
Записвам се.

# 129
Момичета,в хладилника ми се размотават една заквасена и една сладкарска сметана.Ще ми се някакъв десерт да си направя ,ама в момента не се сещам.
Тирамису Mr. Green!

# 130
  • София

Трябва ми рецепта за осолена скумрия,която се  слага после на
проветриво мяста - т.е. нещо като веяна.

# 131
  • Пловдив
Да питам и аз за бърза рецепта за кифлички с мармалад.

# 132
1.мога ли да не слагам брашно в картофените кюфтета/да не ги овалвам/?

1. Хубаво е да ги оваляш в брашно,защото так ги запечатваш.Иначе ще поемат повече мазнина,а и има голяма вероятност да се разпаднат.

тъпо стана, ама мъж ми взел кафяво брашно за чапати. Опитах с него ибез него, сложих още едно яйце в сместа - всякак ми се ронеха, едвам събрах първите кюфтета от тигана.
Има ли друга причина да ми се разпадат така? Сместа беше картофи, две яйца/че бяха много картофите/, малко лук, малко сирене и подправки.

# 133
На кило сварени и настъргани картофи отиват две яйца, глава ситно нарязан лук и 150гр сирене. Не са ми се разпадали. Но кафявото брашно не става за нищо, освен за черен хляб.
А какво са чапати?  Embarassed

# 134
  • Разград
Да питам и аз за бърза рецепта за кифлички с мармалад.

Не е точно кифлички,но пък е подобно.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1619.msg73306.html#msg73306
Преди два дена ги правих,много се харесаха вкъщи,ще има повторение.Излизат доста бройки.

Общи условия

Активация на акаунт