Отговори
# 135
На кило сварени и настъргани картофи отиват две яйца, глава ситно нарязан лук и 150гр сирене. Не са ми се разпадали. Но кафявото брашно не става за нищо, освен за черен хляб.
А какво са чапати?  Embarassed
да, долу-горе такова е съотношението.
чапати са някакви индийски питки, тепърва ще трябва да ги правя с това брашно  ooooh! http://ilrai.blogspot.com/2008/06/blog-post_12.html и още резултати с гугъл, на мен не всички ми се отварят, затова поствам този. Има си и плоски тежки тигани за тези питки.

# 136
имам много яйца, как да ги запазя за по-дълго?
могат ли да се замразят?

Зависи, колко са ти стари. Едно току що снесено яйце, ако стои на студено /хладилник/ може да издържи около 28-30 дни.
Не се замразяват.  Peace

# 137
Купих си от Метро Стара Загора форма за мъфини
Къде мога да си намеря хартиени формички за мъфини вСтара Загора?
А задължително ли е да се слагат във формата? newsm78

# 138
Каква е разликата, ако кекса се направи с прясно мляко и каква, ако е с кисело?  Thinking

# 139

Хартиените формички са за сервирането на кексчетата, те не се слагат във формата. Но нека и другите да кажат.......

А кекс с прясно мляко не съм правила. При питките напр. правя разлика, но за кекс.....

# 140
  • София

Силиконовите форми се използват направо - не се мажат с олио и не се поръсват с брашно - това е и преимуществото им!

# 141
Хартиените формички са за сервирането на кексчетата, те не се слагат във формата. Но нека и другите да кажат.......

Аз знам, че се слагат - иначе хем залепват, хем после не стои добре да ги набуташ готови. Поне аз и правя, и купувам готови винаги предварително опечени в хартиените форми  Peace

# 142
Блонди направих ги кексчетата,мерси бързо лесно и вкусно,мислех да пусна снимка в темата ти,но е стара да не я подновявам  bouquet

# 143
Супер  Hug Simple Smile

# 144
  • Стара Загора
Аз винаги слагам хартиени, така си свикнах и не се притеснявам дали ще залепнат или дали ще се отлепят от формите кексчетата.
Събрахме се и  купихме от някакъв търговец, ще потърся дали съм запазила номерата му, 1000 бр струваха 10-12 лв не помня точно, аз имам още от преди година и половина.

# 145
Да, Блонди, права си Peace...аз се заблудих със силиконовите форми. Би ли била подходяща домакинската хартия за печене да се сложи във формичките, ако не се намерят подходящи други? Поне домакинската я има навсякъде......

# 146
Би ли била подходяща домакинската хартия за печене да се сложи във формичките, ако не се намерят подходящи други? Поне домакинската я има навсякъде......

О, да, разбира се, аз редовно така правя  Simple Smile

Grinning

# 147
  • София
Каква е разликата, ако кекса се направи с прясно мляко и каква, ако е с кисело?  Thinking

Имам рецепта за кекс с пр.мляко,но не виждам каква е разликата....

# 148
  • Сливен
здравейте Simple Smile
правих меденки вчера,но ми станаха много,ама много твърди ooooh!
дали е защото много съм ги пекла,от какво ли newsm78

# 149

Във вкуса.  Веднъж пробвах да направя кекс с кисело мляко /нямах прясно/ тц...различен е.

Пък и киселото мляко би трябвало да се разреди малко, заради консистенцията /написах ли я правилно Crazy/ на тестото.
Ако решаваш да заместиш прясното мляко с кисело, задължително сложи и малко сода в него /да убие киселината/.

Общи условия

Активация на акаунт