Отговори
# 150
Здравейте!
Искам да попитам как се правят онези вкусни кифлички с локум, покрити с пудра захар? Много ги обичам, а вече няма кой да ми ги прави.
Много благодаря.   bouquet

# 151
Каква е разликата, ако кекса се направи с прясно мляко и каква, ако е с кисело?  Thinking

Във вкуса.  Веднъж пробвах да направя кекс с кисело мляко /нямах прясно/ тц...различен е.

Пък и киселото мляко би трябвало да се разреди малко, заради консистенцията /написах ли я правилно Crazy/ на тестото.
Ако решаваш да заместиш прясното мляко с кисело, задължително сложи и малко сода в него /да убие киселината/.

Аха! Е, те това исках да разбера. Аз знам само как се прави кекс с кисело мляко.
Не знаех, че содата е, за да убие киселото, мислех, че действа като набухвател  Mr. Green

# 152
  • Стара Загора
здравейте Simple Smile
правих меденки вчера,но ми станаха много,ама много твърди ooooh!
дали е защото много съм ги пекла,от какво ли newsm78

На меденките им трябва малко време ден -два, ако ги слепиш по - бързо ще омекнат. Не са провалени, спокойно.

# 153
здравейте Simple Smile

На меденките им трябва малко време ден -два, ако ги слепиш по - бързо ще омекнат. Не са провалени, спокойно.

Как да се слепят?

# 154
  • Разград
здравейте Simple Smile

Как да се слепят?

С мармалад или конфитюр ги слепяш две по две и след като престоят омекват.

# 155
здравейте Simple Smile

Как да се слепят?

С мармалад или конфитюр ги слепяш две по две и след като престоят омекват.

Не съм го знаела това. И не съм виждала слепени, нито яла, меденки  Crazy

# 156
Аз пък нито имам рецепта, нито досега съм правила кекс с прясно мляко. Винаги е само с кисело  Simple Smile

# 157
  • Сливен
мерси Блонди  bouquet
само че аз не съм ги слепила Rolling Eyes

# 158
мерси Блонди  bouquet
само че аз не съм ги слепила Rolling Eyes

Не, не, аз отговарях за по-назад, за кексовете, не за меденките  Hug

# 159
Имам въпрос за свинско. Искам да поръчам тук на месаря, да ми приготви едно хубаво(сурово) парче свинско за коледа, но да не е филе, а както едно време в БГ правихме все със кожа, кокал и т.н. за печене цяло. Каква част да взема, бут, плешка, или там нещо друго.
 Animal Pig

# 160
  • Сливен
здравейте Simple Smile

мерси мила  bouquet
оправих си грешката Wink

# 161
  • София
Имам въпрос за свинско. Искам да поръчам тук на месаря, да ми приготви едно хубаво(сурово) парче свинско за коледа, но да не е филе, а както едно време в БГ правихме все със кожа, кокал и т.н. за печене цяло. Каква част да взема, бут, плешка, или там нещо друго.
 Animal Pig

Мъжът ми купува за печене месо от бут.

# 162
Аз пък нито имам рецепта, нито досега съм правила кекс с прясно мляко. Винаги е само с кисело  Simple Smile

Ще ти пусна Hug, ама утре примерно. За да не импровизирам в мерките, че не ги помня.  Peace

А и имах предвид, че рецептата /независимо каква е/, щом е с прясно мляко, то по-добре е да сеправи с прясно, защото иначе вкуса се променя.

# 163
 Animal Pig

Бут вземи  Peace
Преди печенето се шпикова със сланинка и подправки и се пече....Ммммм  Crazy Crazy Crazy

# 164
  • Абсурдистан
 Animal Pig

Вземи бут.
Шпиковай със сланинка, морковче, целина, черен пипер на зърна и чесън. Колкото по нагъсто - толкова по-добре!

Общи условия

Активация на акаунт