Отговори
# 30
  • Мнения: 22 867
Момичета, къде е изчезнало тестото за пица Верди?

Виж ТУК.

А същото ли е? Защото си мисля, че онова, което беше в нашия форум имаше повече яйца.


Бо, ето я, както съм я копнала, сега я изрових в записките си:

Цитат
500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави
.

Като гледам, вече е дадена, това е рецептата.

# 31
  • Мнения: X
В темата кой каква риба готви много хвалеха пангасиус-а и днес купих,обаче някой каза,че бил мазна риба и сега му се чудя как да го направя/явно няма да стане паниран/-май е най-добре да го метна във фурната с лимонче и черен пипер Thinking......ако някой има сполучлива идея-да казва?

# 32
  • Мнения: 817
Панирана става супер! Постоянно правя, засега нямам изцепки.

# 33
  • Мнения: 27 523
Панирана и от мен, така става най-добре. Аз овалвам само в брашно и пържа, супер е  Peace

# 34
  • Мнения: 1 494
Питам- колко време се варят свински крака в тенджера под налягане?
АКо не ми помогнете скоро, пускам тема...

# 35
  • Мнения: 5 001
Питам- колко време се варят свински крака в тенджера под налягане?
АКо не ми помогнете скоро, пускам тема...
Ами...аз ги варя около 45 мин... Blush

# 36
  • Мнения: 1 183
Питам- колко време се варят свински крака в тенджера под налягане?
АКо не ми помогнете скоро, пускам тема...
Ами...аз ги варя около 45 мин... Blush
За джоланчета ли става въпрос? И аз ги варя около 40 минути, макар че съм си мислела, че и 30 минути ще са им достатъчни. Но за всеки случай ги варя повечко време и после само като ги тръснеш и месото само се отделя.

# 37
  • Мнения: 1 494
Лелеее, златни сте... Hug  bouquet
За баш крака става въпрос- най-долното за пача. Ама са доста дебелички. Час да им отделя?

# 38
  • Мнения: 5 001
Лелеее, златни сте... Hug  bouquet
За баш крака става въпрос- най-долното за пача. Ама са доста дебелички. Час да им отделя?
Ами особено ако после ще го оставиш да се желира супер ще му дойде...

Аз много обичам когато се желира  Crazy Crazy Сипвам го в купички и като се желира,обръщам в чиния и отгоре поливам с настърган хрян+оцет+счукан чесън.....Мммммм.....

# 39
  • Мнения: 216
Момичета имам нужда от съвет. Идв денят на благодарността, и за първа година ние сме на гости а не те при нас (по ред обстоятеслства- гадене, умора и наедряващ корем реших да отпочина тези празници) при две различни семейства сме и мисля да се пробвам с баницата на Блонди, саралия и тиквеник, но незнам колко ще мога да разточа тези кори, а имам много бутер тесто та се чудих някои правил ли е тиквеник с бутер тесто? или нещо с тиква и бутер тесто? Praynig Praynig Praynig

# 40
  • Мнения: 1 183
abigale, пробвай първо 45 мин. Мисля че ще е добре. Ако ти се струват сурови, пак затвори тенджерата и ги довари още малко. Аз съм доварявала така някои неща. Само трябва да изчакаш първо да излезе парата и тогава да отвориш капака. Това ще те забави с готвенето, но...
Lil_Vixen, по принцип банички с бутер тесто могат да станат  с различни плънки, сигурно и с тиква ще стане. Но ще трябва да сложиш галета, да обере водата от тиквата. А защо не си направиш класически тиквеник с готови кори. Потърси в някой арабски, турски или гръцки магазин. В супермаркетите около вас няма ли т.нар. Phyllo pastry?

# 41
  • Мнения: 216
Има готови кори, и съм правила безброй пъти, но мъжът ми купи много прясно и много бутер тесто, а ще и точа и други за обикн. баница и честно не ми се правеше трети вид кори, пък и не ми се ходи до магазина пети ден под ред, и мислех да се пробвам с бутер тестото. Благодаря за съвета за галетата. Аз по принцип я правя като плитка, но не съм пробвала с тиква.

# 42
  • Мнения: 1 183
Ау, това на снимката изглежда страхотно! Heart Eyes Ти ли си го правила? Ако имаш желание сподели рецептата. Аз много обичам бутер тесто. Но с тиква никога не съм правила. Защо не пробваш днес-утре с малко количество, за да видиш какво ще се получи. Според мен би трябвало да стане добре. Може би във вид на малки банички ще е най-сполучливо. А и сигурно ще се включат и други момичета, с опит в тиквениците.

# 43
  • Мнения: 216
Това на снимката не е мое( аз нямам публикувани снимки) но изглежда по абсолютно същият начин, и можеш да направиш каквито си искаш плънки( аз така правя и мнoгoооооо мързелива баница със сирене. иначе си разточвам леко бутер тестото, и визуално го разделям на 3 части вертикално, Изрязвам ъглите в горната част на тестото( да изглежда като трапец), от долу се изрязват триъгълници, че да се получи като ствол на дърво( с ширина колкото горната страна на трапеца,  средната част надупчвам с вилица, а сраничните части нарязвам на диагонални ивици( 2см широки) и трябва да са еднакви части и после заплиташ като ги редуваш, печа в незагрята фурна до златисто. Ето ви инк( намерих точно този) че незнам как съм обяснила. ( а това на снимката, е със сладко и крема сирене( разбиваш с яйце и захар)



http://www.youtube.com/watch?v=kd3PMaMt4j4

# 44
  • Мнения: 1 494
Не стигна и час...Но понеже бяхме гладни, обрахме свареното, а жилата с кокалите още се варят на отворен капак. Наистина толкова дебели крака не бях виждала. Ама лакомо око... Laughing Да бях взела повече, но по-малки. Нищо де, нощта е наша.  Laughing Нали хапнахме.
Много ви благодаря, момичета. Май сте по-бързи и от Бърза помощ!!! Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт