Коледата наближава, инат ФЕВРУАРСКИ продължава

• 16 651
  • 300
  •   1
Отговори
# 120
Честита Нова 2009 година! Да сте живи и здрави, както вие така и семействата ви!
Аз малко късно се включвам, но и ние бяхме в Пловдив, в Пазарджик, прекарахме си страхотно! Кате били сме по едно и също време на Хижа Здравец. Аз също направих доста снимки, но ще ги пусна по-късно. Когато се върнах от болницата бяхме взели доста неща и за каката, а и у нас почти всички приятели донесоха подаръци и за нея. За нея беше доста тежко този период, трудно се адаптира, беше ме страх да оставям бебето само в нейно присъствие, носих го навсякъде с мен, веднъж го беше захапала по ръката и нещо друго му беше направила, но съм забравила какво  newsm78
Мони от вчера е болен има висока Т, и леко червено гърло, не ми е ясно какво му е, засега сме само на нурофен и хомеожен. Да видим  Praynig
Невенска, много ми е интересно да чета как е живота при вас!
Хайде лек ден, че имам много работа........

# 121
Здравейте!

Олимпия, разказа ти много ме впечатли. Радвам се, че в Гърция си намерила топлината и уюта на семейството, които тук винаги са ти липсвали  Sad Дано отношенията ви и за напред продължат в същия дух  Praynig

Кате, аз не мисля да купувам подарък  Confused И на мен ми си струва нелогично  Thinking Иначе моята бременност си е като първата-никакви симптоми, никакви неразположения, никакви килограми..........

И ние по почивните дни бая се попързаляхме. Ивана много се кефи на снега  Party

За подаръци за РД още не сме се замисляли, че първо ни предстои именния, пък после ще видим....

# 122
Chestit Ivanov den na vsichki,koito praznuvat,badete zdravi i vinagi shtastlivi  bouquet

# 123
Здравейте!
Бързам да почерпя за днешния празник.

Честит имен ден на Ивана на Slyn4o;  Калоян на Pile; Яна на Жожоба; Иван Асен на apinkova; Калоян на bilqna!
Честито и на всички мами и татковци, които празнуват днес!
Бях написала цял роман и ми спря тока. Whistling
За Коледа бяхме в Смолян в пълна къща. Обаче там се разболях мнооого и купона за Нова година отпадна. Бяхме си вкъщи само четимката с готови салати и мезета. Вечерята също беше набързичко, но пък ни беше уютно. Калоян получи доста подаръци - гумаджийницата на Луиджи, плюшена рибка Дори, два джипа, дрешки и куп дреболии. За именния ден тати му е купил бъги за бутане с крачета. Знам, че сме големи вече за това, но напоследък с каката са измислили една игра да "шофират" и "паркират" вкъщи яхнали по един стол на колелца. Голямо пищене, блъскане и заобляне на ръбове става  Mr. Green Та сега ще пробваме да сменим стола с бъги  Wink За РД има време.
Amaryllis, много ме развълнува разказа ти! Много ти се радвам! Ти заслужаваш това щастие, че и още толкова! Heart Eyes
nevenska, големи купонджийки си отглеждаш  Grinning
irinopolis, Рая вече сама си избира гостите за празника  Grinning Леле, колко нахитряха нашите февруарчета!
ribkata, вижда му се края и на твоето учене. Успех през новата година!
Руми, Кате, не сте качили много, ще ги свалите като си гушнете бебетата. И аз не съм купувала подарък на каката, но тя беше голяма. Аз лично съм посрещнала майка си с братчето ми с рев, че не ми го дават да си го гушна, пък то си било само мое. Та много е важна подготовката според мен.
Айде и аз доста се олях с писане, пък дано скоро имаме нова темичка!

# 124
  • БГ
Hug    ЗА МНОГО ГОДИНИ -  Hug
ЖИВИ, ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ
И ПРЕЗ НОВАТА 2009-та!!!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ДНЕШНИ И ВЧЕРАШНИ ИМЕНИЦИ!!!    bouquet   

Ето ме и мен!!!   Hug   Първата работна седмица за тази година се очертава една от най-натоварените за мен, в сравнение с изминалите през старата, а почивката май беше повече от необходимото и трудно влизам в крак!!!  Rolling Eyes  За разлика от мен Марти тръгна с огромно желание на ясла в понеделник, явно се беше затъжил за децата и госпожите!  Heart Eyes

По Нова година бяхме на планина, 5 дни, 5 семейства с деца, сняг, ядене, пиене и веселби до зори!!! Не успяхме да качим Марти на ски, само на шейни, но на него и това му беше достатъчно - доволен, с червени бузки и в добро здраве!  Laughing  Каним се, живот и здраве, февруари или март да си направим ски-училище, но дотогава има време.

За рожденият ден на Марти нямам още идея къде, с кого и как ще празнуваме, дано скоро ми се изясни, че времето си напредва. В подаръците задължително ще има докторски комплект, че ми писна да приспособява какво ли не за нуждите на докторските му мераци.

Олимпия, желая ти много щастие, любов и късмет в чудесната фамилия на  съпруга ти! Ще чакаме с нетърпение снимките ви!!!

Пишете за шишета и вечерно мляко. Марти отдавна не ползва шише, така и не пробва мляко от шишета, от тях пиеше само вода и сок. А за вечерното мляко - нямаме такъв ритуал, ако поиска, то ще е кисело мляко в чашка, но напоследък сме вечер на 2-3 Данонинчета за предястие или десерт, зависи от настроението.
Памперс имаме нощен, защото аз настоявам. Марти понякога упорито отказва да му го слагам, но аз се страхувам от последствията след нощното напикаване, макар че такова от месеци няма!

Кате, чудесни снимки!!! Руми много е пораснала и добре се е забавлявала с шейната и снежния човек, а ти изглеждаш много добре и изобщо не бива да се притесняваш за килограмите!!!

Както е тръгнало всички сме многословни тази година!  Heart Eyes

# 125
  • Габрово
Здравейте, момичета! Сигурно сте ме забравили, отдавна не съм писала, но често надничам да видя как сте. Нека Новата 2009 година ви донесе много здраве, щастие и удовлетворение на вас и вашите семейства! На бременните /а и на всички останали/ - много здрави бебета!
Аз съм в отпуск до 25.01., Антония е на градина, така че ще имам възможност да се включвам често тези дни.
Ние сме добре. Няма нищо ново при нас, като изключим, че от 01.09.2008 Антония се прехвърли от яслата в градина. Ходи с голямо желание, там посещава уроци по английски и танци. Събота и неделя и е мъчно за децата. Почти не боледува. От септември до сега - веднъж вдигна малко температура за ден и това беше. А преди това вече нямам спомени.
На Коледа получи наред с многото играчки и микрофони и имахме празнични програми по цели нощи.
Това е за сега. Радвам се, че отново съм сред вас.

# 126
Здравейте!
Гали, радвам се да те видя!
Стефи, стискам палци за ски училището!
мамо ели много вкусно ми стана от снимките, в тази връзка честито на всички именници!
Как сте днес в тази криза и в тоя студ, надявам се всички сте в добро здраве!
Аз качих малко снимка от нашата вканци най-после, ето и линк
http://s150.photobucket.com/albums/s111/krasykm06/nova%20godina/ … rent=ALIM0424.jpg
Извинете ме за телеграфния стил, но пиша от едно доста неудобно място  Embarassed

# 127
Привет!
Честито на имениците на патерица, живи и здрави!   bouquet

Да ви питам нещо-не помня кой какво работи, но...за училище ми трябва микроскоп, може и стар, бракуван. Уж тук, от РИОКОЗ да дадат, но не. Та ако случайно някой има възможност, ще съм много благодарна! Simple Smile

Краси, много сладко семейство сте  Hug

# 128
Честит имен ден на Ивана на Slyn4o, Калоян на mama - eli, Калоян на Pile, Яна на Жожоба, Иван Асен на apinkova, Калоян на bilqna и татковци, мами, баби, дядовци, чичовци и лели, празнували ИМЕН ДЕН! Дано не пропускам някой!
Сега ще ви почна поред  Mr. Green :
krasykm06  Hug, бързо оздравяване на Мони! Страхотни снимки, браво!
Slyn4o  Hug, как отбелязахте ИД? Благодаря ти за милите думи  Hug
mama-eli  Hug, благодаря ти и на теб  Hug И да знаеш, че бъгито няма възраст - Костаки от 11месечен си го кара и още си го обича  Laughing Мие го, прибира го вкъщи, ако вали на двора или е студено и галено му вика "Бийп - бипа ми"  Heart Eyes
nevenska  Hug, да са ти живи и здрави малките купонджийки  Hug
ribkata Hug, бързо и лесно да взимаш изпитите   bouquet Целувки на синеоките кукли - гушанки  Hug
irinopolis Hug, как е малката помощничка? Целувки от нас с пожелания за много здраве  Hug
stefaniika Hug, Радвам се за хубавите ви празнични изживявания и благодаря за хубавите думи  Hug
Катерина78  Hug, много ти е хубаво коремчето  Hug Здрава и красива бебка да си имате вкъщи   bouquet Аз с Коко качих 16кг само корем, та смятай как съм се търкаляла  Laughing
Гали  Hug, пиши за Антония - спомням си, че беше много напредничава, бързо се развиваше и много говореше - кажи някой неин бисер  Laughing
Атракция  Hug, спомням си, че работиш със специални деца. Натоварва ли те психически работата? Бужи как е със здравето? И на вас пожелания за много здраве тази година   bouquet
Игси  Hug, пиши две думи за Рени и Филипе, предай много поздрави на тази страхотна жена   bouquet
Rumyana Hug, то не останало време! Здраво и красиво бебе ти пожелавам   bouquet (за пола нещо да кажеш, че май съм пропуснала  Embarassed)
harmony broken  Hug, пиши по-често  Hug Свежарският ти хумор ме зарежда за дни напред  Hug
botzi Hug, слушка ли малкият Константин, баткото помага ли?
elix Hug, давай снимки на малката блондинка  Heart Eyes Няма ли скоро пак да пътувате - да разгледаме от вашите снимки екзотични места   Wink
радос  Hug, как е Дидко? Играе ли с фермата? Костаки има една говореща на гръцки и учи децата на цветовете, животните, какво правят животните (като звук и продукти за фермата), задава въпроси като викторина и е много интересна...Сега искаме и такава джунгла с диви животни!
Дикси  Hug, рита ли в коремчето малкият футболист? За име помислихте ли вече?
МамаНина  Hug, как сте там, зад океана?
Мериа, Скъпата, Doninka, didun4o, nasya, nin_ka, tinka81, {Toni}, Pile, anitza, rosiza, naddi, neonkaa, Beb4o, chere6ka, Inik, tonita76 - къде сте, как сте? Пишете два реда за вас и децата  Hug
Само аз ли "нашарих" децата (имам предвид след февруарчето, иначе ги редувам аз  Laughing) ?
Списъкът на бременлинки и родили вече мами не е много актуален...
Rumyana, nevenska и {Тони} да се приготвят за почерпка този месец  Mr. Green
Пропуснах ли някого  Joy  Joy  Joy

# 129
Лелеее, Олимпия, как успя да ни изброиш  Grinning  Hug
Бужака е ок, за сега.Не е на ясла, майка го гледа, докато се роди бебето и замине за София при сестра ми.После си тръгва пак на ясла. В момента имат скарлатина в групата, та поне за това не треперя.
Работата не ме товари, аз съм свикнала и не се впечатлявам от нищо там.Харесвам си я даже  Peace
Чакам снимки да постнеш вече  Whistling

# 130
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Благодаря Ви за милите думи   bouquet

НА ИМЕННИЦИТЕ ЧЕСТИТО НА ПАТЕРИЦИ! МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!

Стефи, благодаря за милите думи! За нощното напишкване - аз от вчера се сдобих с непромокаем протектор за матрак, изобщо не се усеща и все едно го няма. Много съм доволна!  Grinning Вече не се притеснявам, че ще ми се размести найлоновото чаршафче отдолу и знам, че матракът ще остане сух. А пък с новата придобивка пералня + сушилня, прането не ми е проблем. При нас инцидентите са на 2-3 месеца веднъж, така че не мисля да се връщаме към памперса. Wink
Краси, добре сте се позабавлявали. Нашата шейна не става да се пуснем заедно, пък и аз с тоя корем по-добре да не рискувам. Дават ли ски на хижа Здравец и дали учат толкова малки деца като нашите?

Преди 2 дена Руми ми заяви "Аз вече съм голяма и не искам биба. Приятелите си мислят, че съм бебе, пък аз не съм" и аз останах ей така  Shocked Сама да си налага да порастне, просто не можах да го повярвам. Ама като почна да си гризе ноктите и да се върти в леглото и ми стана жал и я попитах "Трудно ти е май да заспиш без биба" и тя "Да", дадох й я и след 10 мин. вече спеше  Laughing Между другото пробвах метода с рязането, ама детето вече е хитро и просто ми каза да й купя друга, че тая биба нещо се е счупила  Laughing
Да ви питам как сте със следобедния сън? При нас се получава омагьосан кръг - ако стане рано (7-8 ч) заспива следобед без проблем, но вечерта - най-рано 11 ч. На другата сутрин съответно си поспива до по-късно (9-10 ч) и после следобед няма заспиване, но пък вечерта в 9 вече е в леглото и до 10 е заспала. Е, трябва да изтърпим няколко часа мрънкане между вечерята и спането. На сутринта става рано и всичко се повтаря...Пробвала съм какви ли не варианти - да я будя например по-рано сутрин, е такова мрънкане няма...до обяд може да ти изпили нервите. Пробвала съм и да я приспивам по-късно, когато е станала по-късно, ама вечерта ни държи до 12 и после става още по-зле.

Много благодаря за отговорите на предния ми въпрос. Подаръкът ще отпадне при всички случаи. Само се чудя как точно да подготвя Руми за предстоящото бебе. Купили сме й бебе кукла, хранеше го няколко пъти, но ме притеснява че много грубо се отнася към него, натиска му зверски шишето в устата и иска все да яде, а като го приспи и след 1 мин. му казва ставай бебе и пак шишето в устата. Да не говорим как го хвърля да "лети". Crazy
Иначе е наясно, че в корема на мама има бебе и го казва на всички, а от вчера забелязвам, че всички жени по списанията са "бременни" според нея. Даже тръгнах да обяснявам, че нямат корем, ама тя едно си знае, бременна била. Laughing
Какво повече да й кажа или обясня  newsm78
Притеснява ме и друго - по принцип бяхме решили вечер аз да си храня и приспивам бебето, а таткото да приспива Румяна, но тя не ще и да чуе, че тати ще я приспива. Само мама иска, а на него му казва направо "Махай се!" Naughty Ако ме няма мен, предпочита сама да заспи, но не и с баща си. А през целия ден си играе с него и се катери върху него като по катерушка, борят се, строят, не го разбирам това нейното Tired И на таткото му става малко тъжно от тоя факт, ама какво да направя, само мен иска и като се прибера ми се лепва като ваденка. И до 00 ходя с нея, даже последния път с нея се къпах, не щяла да си играе, щяла да стои при мен в банята  Crazy
Дълго стана, ама си излях душата  Mr. Green

# 131
  • Габрово
Здравейте!
Краси, хубаво сте си изкарали. Ние ходихме по Узана на разходка, но Антония не иска да се пързаля на шейната. Само стои и гледа другите как се пързалят. Искала да и купя сноуборд и него щяла да кара. Ти правиш ли все още торти?
Атракция, съжалявам, че вече не мога да ти помогна с микроскоп. Имах такава възможност до скоро.
Олимпия, за Антония не знам какво да кажа. Според мен вече не научава кой знае какво, но учителките в градината доста я хвалят. Едната  често ми повтаря, че не може да повярва, че Антония няма още три години. Аз нямам наблюдения, тъй като не се събираме много с деца на нейната възраст. Не се сещам и за нейни "бисери". Вчера ходихме семейно на фризьор и тя изкоментира смеейки се, че на баща и ще трябва да му подстрижат и брадата, че не се е избръснал.
На Антония и подарихме ферма, дървена с няколко животни. Тя затваря всичките в къщата и почва да разказва приказката за вълкът и седемте козлета. Това и е играта.
Похвалих я, че е доста здрава и днес е с болки в корема и повръща. Температура няма, но ще сме се тук цял ден. А така чаках почивните дни, че да отидем да се поразходим. Дано вие да сте здрави!
До скоро.

# 132
  • София
Здравейте мами и скорошни рожденици!

Все почвам да пиша и все нещо става. Преди малко писах, писах...и ми се затвори страницата  Close. /Windows - а ми е за преинсталиране, ама като не му разбирам..../

Катерина78 и Рая заспиваше късно, и ставаше късно докато се седеше в нас и не ходеше на ясла. Но после ранното ставане и недостатъчния сън в градината я уморяват до към 20:30 - 21:00. Е, понякога аз се моткам и я слагам да си легне чак към 22ч, или пък тя се върти в леглото и ме чака да легна до нея, да прочетем приказка, да я гушна и чак тогава да заспи. А аз обикновено като легна да я приспивам заспивам преди нея.

_Гали - радвам се да те видя пак в нашите редици.

Ние в понеделник заминаваме за една седмица на Паничище. Рая само ходи след баща си да му напомня да не й забрави шейната. Мен пък ме "подиграва" да не й забравя ботушките. Две сутрини от бързане да я заведа по - бързо в градината, за да не си изпусна автобуса я изкарвам по чорапи на стълбището.  Embarassed Голям заплес съм. Една сутрин тръгнах да й обувам чорапогащника, без да съм й свалила долнището на пижамата.  Crazy

Вчера баща й като е отишъл да я вземе от яслата тя се забавила и не искала да си тръгва. Правели с момичетата кафе на момчетата. /Дядо Коледа в яслата й беше донесъл сервиз за кафе, и вчера госпожата им го отворила да си играят. /
 Снощи обясняваше, че те правели кафе на момчетата, защото вчера било "Мързеланов ден" и те/момчетата/ нищо не вършели. Баща й като я чу и и вика "Ами честит ти празник тогава". А тя се здрависва с него и му отвръща "честит ти и на тебе, Славяне"  hahaha

За друго не се сещам, а и бързам да публикувам, преди пак да съм оплескала нещо.
 Лека вечер.

# 133
Хи-хи, Иринополис и аз съм заплес, ама ти ме биеш  Laughing
Гали, правя торти, за Коледа правих една и всички казаха, че е много вкусна  Embarassed ,  но без украса.
Аз нещо не можах да разбера, и  {Тони} ли ще ражда скоро?

# 134
Аз нещо не можах да разбера, и  {Тони} ли ще ражда скоро?
Бейби, трите майчета, които изредих, имат РД този месец  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт