Да живеем в хармония със себе си - дискусия

• 44 801
  • 493
  •   1
Отговори
# 255
EASpirit и Аgneshka   bouquet  bouquet  bouquet ЧРД много хармония във вас и около вас

# 256
EASpirit и Аgneshka,
Честито и от мен!
Пожелавам Ви здраве и слънце в душите Ви!

# 257
Честит Рожден и от мен на Звездобройният ни Спирит и Агнешка! Бъдете здрави и късметливи, Момичета!
ЕАСпирит, успех по пътя, напред и без колебания продължавай, намерила Си го не се отклонявай! Пожелавам Ти все по- малко сълзи и несбъднати детски мечти, глад и тъга да срещаш във всекидневното Ти даряване на топлина и прегръдка. Дарената любов е нещо което стопля чуждото сърце, но помага и на източника. Дарявай я, Ти умееш това, но и получавй такава в отмяна! Дано Си имала хубав празник, позитивен и усмихнат!
Валентинко, здраве и усмивки Ти желая и на Теб и Ния! Радвам се че намираш време да пишеш сред нас, неотклонна и волева защитнице на каузата Си!
Гале, честита 1/2 годинка на красавицата Ти! Тя май именячка на Тати е, не е случайна тяхната безсловесна връзка и разбиране, сега е само при приспиването, но след време ще Ти е конкуренция в сърцето на любият Диди!
Космополитна Варненке, радвам Се че намери "твоята" тема сред нас! Отдавна не сме се засичали. Не го мисли тялото Ти, то след време ще Ти благодари за това което правиш сега за него. Успех и по често сред нас, Монде! Подготвяш ли карнавала и таз година?
Хуманис, благодаря за цветолечението, цветовете са много силни когато умело се използват, и не забравяй 5 Тибетци, сериозността няма нищо общо тук, Ти Си сериозна, цялата таз материя с която се занимаваш го доказва, така че не Си позволявай волята да Ти изневери, Тялото Си заслужава усилията които влагаме в него.
Били, интересно тълкование на смисъла на живота Си Си изградила- хармония и път към нея! Дано все по рядко някой Те отклонява от него. Много се радвам че Виан е добре.
Селме, много свеж хумор си вложила в подписа Ти, стилна комбинация на сладкарски изкушения и ирония!
Пътешестващата Евридика, вярно ходиш, обикаляш по материалните пътеки, но важното е че винаги намираш пътя към нас!
Пете, и преди съм го казвала, страхотен Човек Си, а сега Били ме подвърждава. Чудя се дали приятелите Ти осъзнават каква жена им е гласувала доверието Си, аз на тяхно място бих била много горда от подобен факт! Интересно ми е като си правила рейки за някой друг, как възвръщаш собствената Си енергия, срещала ли Си негативна енергия срещу Си, пред която е трябвало да Се преклониш?
Мег, питаш за соята, наистина много противоречив продукт- като го погледнем от страна на китайците- основа за храненето им наред с ориза. И аз първите 3месеца след раждането минах на тоуфу като заместител на млечните, но все още доста се спори за въвеждането на соевото мляко за бебетата, линкват го с нарушаване на дейността на тироидната жлеза при бебетата и автоимунни заболявания. Ти не консумираш ли нищо соево?
Ескориал, а Ти в момента защо не консумираш тоуфу, а си минала само на мисо и Тамари? Аз го спрях защото прочетах че соята е една от първите ГМ храни, но Дана го обожава. А това за японците не го знаех- имам 2 японски приятелки едната в Мотреал, другата тук, но не са споделяли подобно нещо, само в размерите на тукашните порции и тез в Япония намираха разлики. Много съжалявам за родителите Ти, но искрено се надявам да са намерили щастието Си макар и далеч един от друг. Най- малкото плода на тяхната първоначална любов е невероятен човек, когото имам честта да познавам от известно време/ имаш ли брат или сестра всъщност?/. А за съня, и аз като ЕАСпирит да Ти кажа, знаеш че е реалност, нали?! Как съхраняваш лененото семе, салбата, сусама в хладилник ли задължително трябва да са отворените пакети?
Еовинке, Ти оздравя ли вече? А съня, явно имаш сила да въздействаш и да усещаш нещата, емоционалността Ти взема превес, но трябва да се научиш да я култивираш и използваш! Опитали киноато или ще го оставяме за след празниците?

Момичета, а какво мислите за вярата, вярата в не само себе Си, вярата като абстрактната личност на която всички се молят влизайки в някой храм, вярата в Силата и доброто?! Хармонията зависи ли от вярата?

# 258
Почти оздравях, коремът ми минава, но пък започва да ме боли гърлото  Laughing
Нищо ми няма, де, цял ден чай-чай-чай, няма да се тръшкам.
Още не съм го опитала киноа-то. Седи си в шкафа и ме поглежда закачливо.
Трябва да се настроя.
Сега съм се настроила да ям мандарини. Като ми отмине мандариненият период, ще го пробвам.
Мен така ме хващат от време на време на периоди нещо много да ми се яде.
МИналата зима бяха грейпфрути, сега явно са мандарини  Blush

# 259
От храната идва всичко!Аз например преди около 2 седмици бях под голям стрес и спрях да спортувам(постоянно стоя вкъщи) и ораганизма ми нямаше нужда от храна,защоно не я изразходва...и сега "големи" здрвословни проблеми имам.Въпреки,че спрях цигарите и алкохола усещам на моменти как сърцето ми предупва (не нормално) не съл лекар и не мога да го обясня,много се задъхвам дори докато се кача до 3-тия етаж и се храня нередовно с много вредни неща.Най-лошото в случая е че ми се наруши и менструалния цикъл.
Затова жени,"не правете това у дома си"!Движете се повече,хранете се редовно със здрвословна храна,без цигари,алкохол и стрес и всичко останало ще е ок.

# 260
И от мен Честит Рожден Ден,EASpirit и Аgneshka
бързам докато не е свършил деня да ви пожелая мъдрост,спокойствие и топлина в сърцата  newsm59

# 261
Gali80, и на бебечето Диляна пожелавам да расте заобиколено с радост и любов  newsm07

# 262
Kalida,

Едно цяло лято си правех закуска - садвичи с авокадо, маслини и тофу. Едно хубаво голямо парче тофу. И така доста време продължи тази ми мания.
Много ми бяха вкусни. Обаче един ден не успях да си намеря тофу в магазина и се наложи да го заменя с нещо. Замених го със зелена салата.
И след известно време забелязах промяна в себе си. Преди, като ядях тофуто, след закуска често ми се случваше да ми заглъхнат ушите - все едно са пълни с вода. Като махнах тофуто, без да променям нищо друго - спряха да заглъхват. Затова и спрях да го ям.

А за японците - не знам до каква степен все още всички японци така го приготвят ориза - аз лично го гледах това в Японската градина в Ботаницхеската градиа тук. Вътре има малко музейче, което е посветено а целия ритуал по приготвяне на ориз.

А за вярата - мисля, че човек без вяра не може. Но лично за мен това е вяра в себе си. Че има нещо по-висше от нас - има, но то както е по-висше, така едновременно с това и ние сме част от него и сме самото него. Единствения начин да го познаем е да познаем себе си. Това си е мое мнение Wink

Забравих да напиша за салбата, флакса и сусама.
Сусама не го държа в хладилник. Не знам дали трябва.
Флакса - да - в хладилник.
А салбата я купувам на едни малки разфасовки по единични порции, така, че и тях не ги държа в хладилника. Но иначе може би трябва...  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 03:57 от escorial

# 263
Kalida, радвам се че ме приемаш сериозно и аз наистина работя серозно и уча но за съжаление хората около мен не го оценяват но няма значение това е изпит а ние сме тук да се учим.

Да ти отговоря за лечението с Рейки, нищо че въпросчето ти е към друго момиче. Като лечител човек е само инстумент и през него минава енергия той  не използва своята собствена. Използвайки собствената си енергия можеш да си навредиш и също така да навредиш на човека насреща.Всъщност така започна моя път в тази материя. Работех със социални проблеми и давах всичко от себе си и така в един миг бях на 26 години се оказа, че не мога да вървя нямах сили. Изследванията не показваха нищо и лекарите вдигаха ръце ..беше ужасно. Около три месеца не можех да мръдна и се оказа че съм си подарявала енергията на хората с проблеми и така година, две, три и в един момент за мен нямаше нищо и това е само защото съм лекувала със своята собствена енергия. По-късно разбрах, че всички болести идват точно от това от неправилно преразпределение на собствената енергия. Рейки и системите близки до нея изучени и прилагани качестевно спасяват човека желаещ  да помага и колкото повече помага толкова повече получава.

# 264
Kalida,

оставам винаги приятно изненадана от твоите постове
как намираш да кажеш на всеки по две хубави думи,все едно познаваш човека отдавна и приятелски питаш за нещо,което добър приятел би попитал Simple Smile

ще върна малко темата назад,защото нямах време да пиша тогава,а и вчера си купих една книжка за биоенергийната съвместимост на растенията в нашата градина
там пише това,което дискутирахте-дали нещата от собствената градина са по-полезни за нас
отговора беше подкрепен с примери за билки използвани преди и после отглеждани и дали друг по-силен резултат
и аз смятам да си отглеждам билки и цветя в градина
моите у дома така са ми свикнали,че като ме няма тъгуват,нищо ,че добре се грижат за тях-все има някое ,нуждаещо се от първа помощ като се върна  Wink

преди години четох Селестинското пророчество-интересна книжка/по скоро поредица/ и там ясно описваха как можеш да се слееш с енергията на дърветата,растенията и даже да отглеждаш такива в градина,на които да даваш част от себе си-всъщност ние сме част от цялото и те също
естествено това предизвика моя интерес-имам такива проблясъци на връзка и понякога макар и рядко като се настроя на тзи вълна виждам тяхната аура
най-силно ми беше направило впечатление след период на по-усилено занимание с енергии/мноого общо казано,но няма как/,че бях започнала да виждам едно осбено трептене на водата,над повърхостта на вълните имаше друго движение
ако развивахме сетивата си каква ли феерия от светлини,звуци и цветове бихме видяли

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 21:30 от petiai

# 265
humanis,

изпревари ме Simple Smile
нещо подобно и аз исках да кажа
даже ми се искаше да споделя за рейки,че е част от цялата енергия около нас,тя е само един спектър и няма как да е остаряла
вярно е,че се очаква промяна-във вибрациите,преминаваме през фотонни пояси и ни залива енергия с по-висока честота
измеренията  и по това се различават с фините си вибрации колкото преминаваш по-нагоре,а ние няма как да слизаме надолу

май с две думи исках да кажа нещо такова-няма нова и стара енергия Simple Smile
тя явно е една,но я усещаме по различен начин в зависимост от това къде се намираме по спиралата на еволюцията

а рейки е инетелигентна енергия и можеш само да я насочиш с любов и добро намерение,но няма как да я манипулираш за щастие
и за това не би навредила никому
тя минава през нас като река и единственото,което може да направи е да помете нашите затлачени мисли,емоции,страхове,злоба,завист и да ги изведе извън нас
даже поставяйки ръце на друг човек ние и' даваме възможността да използва нас само като канал на енергия;това,което ни изтощава е всичко,което таим в себе си и не искаме да се разделим с него

# 266
Kalida аз да не се повтарям,но съм напълно съгласна с petiai за теб.

Толкова проницателна си,нещо винаги ме пробожда като те чета,но то е хубаво усещане.

Благодаря ви за пожеланията момичета!!!!! Hug Hug Hug Благодаря ви и да ви се върнат стократно ви пожелавам.

Е,Пътя не винаги е лесен,но пък винаги си заслужава.

Много Светлина желая на малката принцеса на Gali80 и добрите феи и Ангели да са винаги около нея. Hug

Относно въпроса на Kalida дали хармонията зависи от вярата-определено е така.Зависи и каква е вярата-все пак хората имаме невероятния способ да вярваме в какво ли не.Не винаги е Бяло.
Но пък сме едно цяло,Бог не е над нас,а е в нас и във всичко около нас.
Дал ни е свобода на избора,не ни задължава и това е най-хубавото-ако имаме съзнание ще  знаем накъде да се насочим.

# 267
здравейте, момичета, има ли местенце и за мен тук? Flutter

да си кажа докъде съм стигнала...
след раждането на сина ми, започна моето проглеждане за Истината -  започна да ми попада литература и дами се отварят очите за твое което винаги съм търсила.
имам 1ва и 2ра степен Рейки и сега се подготвям за Изис Сейким по една"случайност" Wink

храненето в момента безпокои, подсъзнанието ми, което означава, че не е което трябва да е! започвам промяната, но наистина много плавно и възможно най безболезнено за организма ми.. като започвам да изключвам захарта, намалям солта, месо не ям( вече около 10-11 години)... риба веднъж на месец-два. на дечко не давам захар, под никаква форма и сол само в минимални количества.. за съжаление го понатрових с месо, но сме в процес на  елиминиране,както и месото от менюто на мъжа ми Wink

разликата между интуицията и въображението е, че интуицията идва от Висшия Аз, а въображението на мозъка е провокирано от нашите емоции<->мисли т.с. страхове, желания и тн

за ребърнинга имам особено мнение, провокирано от , това,че дробовете ни са дадени да ги пълним с въздух, а не да дишаме повърхностно... има и други начини за регресия и пречистване, но честно казано нямам право да се изказвам за ребърнинга, понеже нямам достатъчно познания, камо ли опит Blush

# 268
ееееееее, момичета, много ви благодаря за поздравите Hug наистина ме трогнахте Heart Eyes
Калида, ти ме разби!:) ...то аз имам много каузи за защита Joy

Меги, ти с Марти ли ходи на курса за чакрите? Предполагам, че да:)) Защото аз от Росен не се деля. И аз съм била на курса за бременни при Роси и мноооого я харесвам.
 2 дни нямах компютър и сега не мога да наваксам с четенето Blush

# 269
Здравейте,

Сетих се за още едно интересно упражнение, което много добре се вписва в духа на темата за хармонията.
Ето го:
Застанете пред огледалото и гледайки собствения си образ, кажете 20 пъти на висок глас: "Обичам те"

На първо четене често реакцията е: "Е, какво толкова, ще го направя".
Но всъщност колко от Вас могат да го направят?
Ще се радвам да споделите как сте се чувствали по време и след упражнението.

Аз лично, когато го правих се чувствах неловко първите няколко пъти....малко насила го казвах. Говорех на глас "Обичам те", но едновременно с това си мислех - "Айде бе, какво лъжеш....гледай - това не харесваш у себе си, онова не харесваш...какво се преструваш" Wink В главата ми се въртяха всички неща, които не харесвах в себе си. Не само физически, а всякакви качества.

Напоследък усещам как наистина имам желание да си кажа, че се обичам и даже го чувствам така. Wink
Всеки път като се погледна в огледалото забелязвам нещо хубаво в себе си - нещо, което харесвам.
За мен лично, това човек да обича и да харесва себе си е много важно. Мисля, че това е една огромна стъпка към хармонията която търсим.

Общи условия

Активация на акаунт