,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 5,

• 73 848
  • 636
  •   1
Отговори
# 180
  • Севлиево
За бодовете не знам, трябва да пробваш на парче плат, но е хубаво да си купиш игла за еластични материи. Обикновенните игли на мен ми остават дупки по трикото. Аз си купих такава игла и съм доволна. Peace

# 181
doci , мерси за бързия отговор Simple Smile Аз игла си купих, прочетох, че са специални и първо това си взех. Ще пробвам наистина на парче плат първо и ще видя как се разтяга:)

# 182
Аз да ви се похваля с моя пръв опит за панталон, според мен стана сполучлив:)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=262470&pid=10144161

Панталонът е станал супер! Със здраве да си го носиш!

bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 183
  • Абсурдистан
Здравейте момичета,
дали някоя от вас може да ми препоръча шивач, който да ми смени един грозен пределък на перде /органза/ с друг силиконов, най-широкия размер.
Много ще съм ви благодарна   bouquet

# 184
Здравейте,извинявам се,че нахлувам така в темата но имам нужда от съвет-как е направено това

# 185
незнам кака е направено , ... но аз бих го направила като рикличка а отгоре  тип "пелеринка" от органза и обточено на зиг-заг с корда ... нарязано предварително като листа ... за тази възраст закопчаване отзад с копченца

# 186
  • Чехия
Здравейте момичета,
дали някоя от вас може да ми препоръча шивач, който да ми смени един грозен пределък на перде /органза/ с друг силиконов, най-широкия размер.
Много ще съм ви благодарна   bouquet
Tакива неща правят на входа на Женския пазар ..и не струва скъпо.

# 187
  • Абсурдистан
Здравейте момичета,
Много ще съм ви благодарна   bouquet
Tакива неща правят на входа на Женския пазар ..и не струва скъпо.
Къде по-точно?
От към Сливница или от към Ботев.
В магазините за пердета ми казаха, че ще го направят само с техен плат.

# 188
  • най-шареното място
"само с техен плат"!. явно нямат нужда от клиенти Simple Smile
Всеки шивач или дори начинаеш с  машина би се справил ако осигуриш перделъка.
Попитай с най-близкото шивашко ателие, независимо дали шият по поръчка или правят поправки само.

# 189
mirawushu, стига да ти свърши работа....

susikata,хубаво човек да може сам да си ушия панталон, стана много хубав, аз също обичам широк колан,с здраве да носиш.....
за шиене на трико мога да кажа,че на такава машина като твоя трябва да има тегел стреч и то се означава обикновено с троен пунктир.., и  игла за стреч е задължителна, и по принцип тези машини за много добри ,но игли и конци при тях за важни, трябва винаги да слагаш подходяща.Аз като открих че имам стреч бод веднага си уших блуза  прилеп,още преди три години..

anetart ,дано и аз да съм ти полезна, ще споделя и моите мисли...мисля че отдолу има рокличка отделна, след това  рокличка от органза ,но кроено като листа на цвете и долу  листо е  подърло и заоблено, при  с шиване не се прави идон подгъв, а  предварително се подгъват парчета и след като се пришиват едно към друго те стоят навътре и стават като листа на цвете.Кръгла може да се направят и по друг начин да се опъне органза на голяма  тел ,да се зашият двете части заедно и да се  лепят към рокличка с  онези(майко мила забравих как се казва онова което има две части, едното се пришива на например на рокличка, а другата на крила и се лепят едно към друго всеки път когато се обличат)...успех

# 190
Чанти, които съм шила сама, някои още ги нося, другите са подарени има и продадени и правени по поръчка..

это така малко по малко ще ви ги покажа, щото ги смалявам една по една...незнам как става наведнъж Shocked

# 191
  • София
Момичета, извинявам се, че се намесвам в темата ви с въпрос, който не е много за тук, ама вече не знам къде да питам...  Rolling Eyes
Търся си малка, ръчна машинка за шиене. Леля ми навремето  имаше една като телбод и я използваше предимно за подгъване на панталони. На мен ми трябва нещо подобно. Виждали ли сте да се продава някъде такова нещо?

# 192
  • BG
Здравейте!
Аз съм начинаеща и ще ви  помоля за помощ. Счупи ми се иглата на машината. Смених я както е описано в ръководството, но сега не захапва долния конец. Машината си върви , но не прави никакъв бод. Какъв ли е проблема? На майстор ли да я пращам ?

# 193
  • Чехия
Здравейте!
Аз съм начинаеща и ще ви  помоля за помощ. Счупи ми се иглата на машината. Смених я както е описано в ръководството, но сега не захапва долния конец. Машината си върви , но не прави никакъв бод. Какъв ли е проблема? На майстор ли да я пращам ?
сваляш и слагаш пак..хубаво затягяш ..  виж да ли все пак не си обърнала..

# 194
  • Пловдив
elmaira виж да не си сложила от иглите за оверлог те са по къси и виж дали калерката ти върви правилно по инструкцията на машината, внимавай с плоската част на иглата.

Renkata имам една розова мога да ти я подаря пиши ми по скайпа mira_yaneva

dyffi много за хубави чантите, а на първата кройката може ли да ми я пратиш mira_mira_mira72@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт