,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 5,

• 73 844
  • 636
  •   1
Отговори
# 195
mirawushu ,боже,боже....каква кройка????аз всичко кроя на око...,но ако  искаш мога да ти разкажа,то най лесна кройка  която човек може да измисли Mr. Green...Сгъваш плат на четири,забождаш с карфици и с тебешир очертаваш само долните ъгълчета на правоъгълника ,който се получава при сгъване на плата, заобляш.След това отмерваш 5-6 см от горната част  на правоъгаълник и правиш права линия от облото долу, до отметката която си направила.След това правиш леко  заоблене и на мястото където ще е  цип,или това място където ще е отвора на чантата, аз не слагах цип, а сложих тик-так или онова което като лепенка(моля някой да ми каже как се казва това).Подплата правиш по същия начин, или сложи самата разкроена чанта и  режи.Мога да кажа и друго,направих две такива чанти, като на втората към подплата приших на горната част по едно парче плат от която бях направила чанта, да не се вижда подплат, но това беше просто една глезотийка, може и без това, просто исках да се уверя че мога да направя и това.дРажка е прав правоъгълник, но съм сложила  тънък синтипон вътре.Ако трябва последователност на сглобявание, пак мога да разкажа. Mr. Green

а това е реставрирана дръжка на една стара чанта и малко добавка към  чехлички и стана "нов" комплект за кума(за мен)

mirawushu ,намерих  снимка и на втората чанта,на нея се виждат детайли по добре...

В някоя  тема за ръкоделие бях казала че много обичам да давам втори живот на  предметите,тази чанта направена от стари дънки и е много лесна за испълнение и като й смениш коланче можеш да си я носиш с различни дрешки..

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 00:05 от dyffi

# 196
И за да не помислите че съм пропуснала стил пачворг, ще ви покажа чантичка направена от парчета мои стари панталони и на мъжа ми дънки, като преди това му уших една възглавничка на ком-н стол.

И тричките направени от стари дънки...

оранжевата чанта направена от най обикновен плат ,дръжки направени от  търбички за вода, продават ги в строителен магазин,ако някой иска да разбере как се правят, имам снимка ,мога за пледирам за авторство на метода... Mr. Green

# 197
  • Пловдив
dyffi много са оригинални много ми харесват всичките модели

Някъде бях намерила кройката на тази чанта, но съм забравила къде беше, някой може ли да ми помогне?

# 198
Отдавна не бях влизала, обаче ме разбихте с тези хубави чанти-може и аз да взема да се пробвам  Blush
   Някой от вас шил ли е с дебел конец за дънки? Ще споделите ли дебелината на конеца и иглата в цифри, настройките по-специални ли са? Общо взето се получава, когато единият конец е обикновен,а другият дебел, но аз питам дали някой е пробвал успешно варианта два дебели конеца?

# 199
  • BG
Страхотни красоти сътворявате   bouquet
Аз се вмъквам в темичката с едно сукманче на племеницата ми, което направих от моя стара пола  Rolling Eyes

http://img144.imageshack.us/my.php?image=picture012va0.jpg

# 200
Браво за сукманчето,Розали! Много добре оползотворена стара пола  Laughing

# 201
О, Розали, страхотно е!

# 202
Здравейте!
Аз надниквам от време на време в теми4ката. шиенето ми е като хоби за разтоварване.
Предимно детски дрехи за малката.

На Къдравелка и dyffi  чантите са супер, обичам джобове.
Розали сукмана е много сладък, каква кройка използваш?
Clivia, аз съм опитвала с 2 дебели конеца. Резултата е - отгоре супер, отдолу кошмар, прави конеца на панделки (не знам как да го кажа, ако искаш, мога да направя снимка да видиш). Приемливо е само, ако използвам тънък долен конец.

# 203
Здравейте!
Аз надниквам от време на време в теми4ката. шиенето ми е като хоби за разтоварване.
Предимно детски дрехи за малката.

На Къдравелка и dyffi  чантите са супер, обичам джобове.
Розали сукмана е много сладък, каква кройка използваш?
Clivia, аз съм опитвала с 2 дебели конеца. Резултата е - отгоре супер, отдолу кошмар, прави конеца на панделки (не знам как да го кажа, ако искаш, мога да направя снимка да видиш). Приемливо е само, ако използвам тънък долен конец.

Радвам се, че ти харесват чантите!   bouquet
Това за конците много добре си го обяснила  Hug

# 204
И при мен резултата е същият,но си мислех,че някой от вас може да е имал успех  Simple Smile

# 205
   Някой от вас шил ли е с дебел конец за дънки? Ще споделите ли дебелината на конеца и иглата в цифри, настройките по-специални ли са? Общо взето се получава, когато единият конец е обикновен,а другият дебел, но аз питам дали някой е пробвал успешно варианта два дебели конеца?
Шила съм дънки на обикновена права машина ... горе дебел , долу с  тънък игла 100-110
Пробвала съм и 2 тънки горе и тънък долу  игла 95-100 ... и това става
Шила съм и с дебел горе и долу НО на машина с троен транспорт ... става ... то там с такива конци се и шие Wink
Настроики от типа на конецо-опъване правя за всяка материя и вид макакара / ибришим , малка "немска" или голяма /

# 206
Здравейте,
макар че рядко ви посещавам (все още), всеки път ми е много интересно с красотите, които правите.
Имам един въпрос към вас: Знаете ли дали в България има магазин за всичко де що е шивашко, от ...-до..., огромен, от рода на мосю Бриколаж (а може и по-голям Wink)? И ако няма в България (както си и мисля Crossing Arms), в коя най-близка държава има? Обръщам се към вас, защото знам, че никой друг не знаме по-добре от вас.
И само м-у другото - къде може да се намери светлоотразителна лента (може и в малко магазинче да е Laughing)?
Благодаря ви много от сега, защото знам, че сте много отзивчиви и винаги е много приятно тук. Hug и   bouquet

# 207
Привет момичета , чудесна темичка   bouquet

Много ми харесаха чантите на Дъфи , страхотни са  Peace
Аз имам въпросче , мисля да си купувам нова шевна машина и се загледах в тези http://www.visla.net/showpage.php?PageID=73 , някой има ли допълнителна информация за тях?По-специално на цени около 400лв.

Благодаря предварително  bouquet

# 208
miss pretencia --светлоотразителна лента продават във всяка кинкалерия-мисля,че беше около 2 лв метъра(не претендирам за точност)

# 209
  • Пловдив
danna зависи за какво ще ти трябва машината  ELNA е хвалят, но е нова за България  аз имам pfaff Smart 100s за 370 лв. много съм доволна и заема малко място и всякакви материи шие, но от тези който си показала мога да ти препоръчам Janome 2049 - 24 операции, автоматичен илик - 425.00 лв покривната ми е janome и е супер. Само Тойота не си взимай имах и я подарих.

намерих си кройката на онази красива чанта някой ако иска мога да му я изпратя.

Общи условия

Активация на акаунт