,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 5,

• 73 844
  • 636
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря, Боздуганова. Надявам се да не е от онези, които гледахме по телевизията и не светят въобще. Но щом е изпитано, значи мога да се доверя. Peace

# 211
danna зависи за какво ще ти трябва машината  ELNA е хвалят, но е нова за България  аз имам pfaff Smart 100s за 370 лв. много съм доволна и заема малко място и всякакви материи шие, но от тези който си показала мога да ти препоръчам Janome 2049 - 24 операции, автоматичен илик - 425.00 лв покривната ми е janome и е супер. Само Тойота не си взимай имах и я подарих.

намерих си кройката на онази красива чанта някой ако иска мога да му я изпратя.

Я прати за всеки случай - да имам... Hug  bouquet Peace 
megiaries@mail.bg

# 212
бозгунова Hug
в училище си имах колекция от любими " грешни"  имена
аз имам тойота и съм много доволна от нея,имам я вече 3.5 години ,шила съм всичко на нея-от органза до кожа.....малка е,компактна и лесна за поддръжка....
като казах поддръжка-колко често трябва да се смазва машината и да се почиства---споделете опит

# 213
 Joy JoyИзвинявай, Бозгунова, латинските букви ми изиграха лоша шега.  bouquet

# 214
Здравейте следя ви отскоро занимавам се с шиене от 10 години моделиер -конструктор съм и ще ми е приятно да обменям опит с  вас .А относно шевните машини Toyota не ги препоръчвам-аз имам такава от 9 години много е бавна и направо се изнервям когато шия на нея/ползвам я само за илици/ а иначе си имам професионални машини и собствено ателие.

# 215
бозгунова Hug
в училище си имах колекция от любими " грешни"  имена
аз имам тойота и съм много доволна от нея,имам я вече 3.5 години ,шила съм всичко на нея-от органза до кожа.....малка е,компактна и лесна за поддръжка....
като казах поддръжка-колко често трябва да се смазва машината и да се почиства---споделете опит

Лучника си има едно кече дето там се слага маслото и тя сама си се смазва...а пфафа си го смазвам по усмотрение - като й се смени гласа и като почне да върви тежко - смазвам Peace

Здравейте следя ви отскоро занимавам се с шиене от 10 години моделиер -конструктор съм и ще ми е приятно да обменям опит с  вас .А относно шевните машини Toyota не ги препоръчвам-аз имам такава от 9 години много е бавна и направо се изнервям когато шия на нея/ползвам я само за илици/ а иначе си имам професионални машини и собствено ателие.

Тъкмо ще имаме професионална помощ и мнение  Hug

# 216
Не бих искала да давам съвет в избора  на шевна машина,но  мога да изкажа моите наблюдения.Цял живот шиех на  шевната машина  на баба ми "Подольская" най прекрасна шевна машина на света, тя имаше и Зингер,  от онези стари,също хубаво шиеше, но  "Подольская"беше вълшебница, направо шиеше сама Mr. Green.Когато се омъжиш, свекърва ми презентира с една българска шевна машина, но тя имаше някакъв дефект, така ми каза майстор при който сме я носили, и тя направо ми отказа от шиене,но преди 4 години мой съпруг решава да ми изненада, и  ми подаря Тойота-джинс....не е професионална шевна машина, опредено,но аз съм доволна .Всички тези чанти са шити на нея, като й се смени правилно игла, тя шиеше 6 пласта джинс, и органза шие прекрасно,и трико и всичко, но не е профи.*danna* ,успех в избора ти.
maradi_f ,приветствам ви с добре дошла...  bouquet

# 217
Привет и от мен отново .ами то и аз като се замисля моята тойота доста неща е ушила вкл.дамаски за претапициране .но понеже една приятелка има TCM и съм шила и на нея е доста по-бърза от моята.А колкото професионалните машини на тях се шие много по-лесно но пък заемат място и не са компактни както любителските .иначе и аз наскоро се чудех дали да си взема любителски оверлог и покривна или професионални втора употреба и накрая избрах второто . Wink Wink

# 218
  • Чехия
Момичета подариха ми едно прекарано дъждобранче от латекс после ще го снимам ..но е за голямо дете,  а моето още мъниче.Мисля да го прекроя..Дайте препоръки, ако някой е шил такова чудо ..

# 219
Момичета подариха ми едно прекарано дъждобранче от латекс после ще го снимам ..но е за голямо дете,  а моето още мъниче.Мисля да го прекроя..Дайте препоръки, ако някой е шил такова чудо ..

ivaleх, не го прекроявай
детенце ще порасне
остават дупки, а и острите игли, ситният бод и обикновени конци могат да срежат латекса, а и едва ли имаш излишен материал да опитваш натягането на конците и т.н.

Wink

# 220
 Здравейте.Въпреки,че според средното си образование съм шивачка,не съм пипала машина от 10 години.Моята приятелка обаче намери реализация в тази област.Стана преподавател.По нейна молба пиша.Трябват и  картинки  и кройки на дрехи от нестандартни материали.Ако имате някакви линкове,моля да ги споделите.
 Благодаря от мое и нейно име.

# 221
Записвам се да ви следя, че започвам курс за шивачки.

# 222
Здравейте.Въпреки,че според средното си образование съм шивачка,не съм пипала машина от 10 години.Моята приятелка обаче намери реализация в тази област.Стана преподавател.По нейна молба пиша.Трябват и  картинки  и кройки на дрехи от нестандартни материали.Ако имате някакви линкове,моля да ги споделите.
 Благодаря от мое и нейно име.
по какво преподава?  дай малко подробности на ЛС , ако мога ще помогна .. току виж сме се оказали колежки в едно и също училище Wink

# 223
  • Бургас
Здравейте момичета.
Имам нужда от малко помощ. От 4 години имам машина Тойота Джинс. Преди няколко дни обаче открих едно краче , което незнайно кога съм пропиляла и нямам никакъв спомен за какво служи то.. ooooh!
http://media.snimka.bg/2067/010389772-big.jpg
http://media.snimka.bg/2067/010389827-big.jpg
Ще ви бъда благодарна ако можете да ми помогнете.
Машината си я харесвам, аз съм самоука, това ми е първата машина....та нямам база за сравнение.
Това панталонче последно уших

http://media.snimka.bg/2067/010389870-big.jpg
http://media.snimka.bg/2067/010389869-big.jpg
http://media.snimka.bg/2067/010389872-big.jpg
Има си и недостатъци. Цветчетата които правих след първото пране се изнищиха, конеца който сложих на джобовете се размести,но пък си го харесвам.

# 224
  • на втория етаж
  Крачето е за двоен транспорт,за по-капризни или дебели материи.Аз моето рядко го ползвам.

Панталончето е много хубаво,браво,чудесно си се справила!

Общи условия

Активация на акаунт