Когато Октомврийче се усмихва, даже вятърът утихва!

• 9 217
  • 216
  •   1
Отговори
# 150
Цв, уф, успокои ме малко - особено като знам, че ти си много лактогенна Grinning

Дано да е период. Успях да приспя малкото чудовище и ей сега (точно 2 ч след края на предишното кърмене, засичала съм го) плисна кърмата и ми омокри целите панталони (тениската успях да вдигна Sunglasses)

След има-няма 3-4 ч обаче няма да е така.. Thinking
Иначе лактогонен чай и аз си взех - български, не на хип, съдържа семена от копър, анасон, кориандър и резене. Обаче пише да се пие три пъти дневно след ядене, а аз къде яла, къде неяла с бебе на ръце, та най-много веднъж дневно го пия. А пък и на вкус е гадничък!

Лиянка, по-горе на страницата съм описала нашите преживявания с хепатитната ваксина! Имахме и подутина на мястото на ваксинацията - като твърдо топченце, без зачервяване, което след седмица още не е напълно изчезнало!

# 151
  • Варна
Хеленка, как точно беше нослето при вас? Питам, защото и ние сме сутрин и вечер със запушен хъркащ нос и се налага да го чистя постоянно.Иначе са сухи сополки, но запушват носа постоянно. Утре трябва да слагаме Хепатитна ваксина и да я отложа ли в такъв случай? =ти ден пием противоалергични лекарства заради тая ваксина и сега ако я отложа , ще трябва пак да го тъпча с противоалергичните , пък много ще му стане.
 Фийл, вие направихте ли хепатитната и колко често се налага да чистиш носа на малкия от сополките?
Тая посявка за колко време излиза резултата?  Ако днес я направя , до утре дали ще стане?С тия стафилококи ме стреснахте сега. newsm78

За паролите към албума не се сърдете. Наистина е невъзможно да се изчете всичко в момента, затова пропускаме често такива молби. Пишете на ЛС както пише на първа страничка и няма да ви бъде отказано.Ето например аз сега прочетох само последните няколко мнения.Нямам време за предните  и ако някой е искал паролата от тука, ами няма да я получи, поне от мене. Повечето от темата вече я знаем, така че ако някой е останал без нея, да пише да му я напиша, та да приключим с тоя въпрос. Hug

# 152
След като ви изчетох да се отчета вече след консултацията.
Нашата "малка" хубавица е наддала 1кг. от изписването ни, това са 16 дни Shocked! Пораснала е с около 3см.. Така, че Хеленке, стягай Ванката да хапва повечко, че момата ще го носи иначе  hahaha! Изписаха ни вит.Д, но ще даваме по 3 капки, защото много бързо растем и има опасност от рахит. Оплаках се на педито, че много ми повръща, а тя каза " добре, че повръща иначе представяш ли си колко ще качи?!" Joy И така, много е доволна от нас, смята, че няма жълтеница, но това ще разберем на следващата консултация на 12.12. Пъпчето ни добре зараства, макар че малко прокървява понякога, н вече си е и по-хлътнало... Абе доволна съм от прегледа и се чувствам спокойна някак Grinning!
Благодаря на всички, които са ми отговорили за ноктите и стерилизацията на ножичка и четка за коса! Hug
На мен педиатърката също ми беше казала в началото да дохранвам с АМ след като съм я кърмела от едната гърда. Но аз още тогава и казах, че няма начин да го направя това, въпреки, че другата ми гърда беше много разранена. Защо да си тъпча детето с изкуствена храна след като имам цял един пълен резервоар! Иначе в момента на две хранения сменям гърдата и то по-точно както Фиил мисля, че беше казала втория път дохранвам Wink. Да чукна на дърво, за сега имам кърма достатъчно, не съм препълнена и не ми тече, но напълно и стига, както се вижда от прегледа! bowuu
Честити месечинки бебоци! Heart Eyes  bouquet

# 153
jijibiji, много ви е сладка Тонито! Hug Пу, да не и е уроки! baby_neutral Ева има същото гащеризонче като вашето на последната снимка, с кравата Laughing. Много ми е смешна с него, прилича ми на МС Hammer hahaha, aма като гледам Тони МС-тата стават две с нея Joy.
Абе и ние тия дни имаме сополки, които махам без помпичка, защото не са толкова много... Много неприятно ни запушват нослето най-вече нощем. Едвам и вадя пипетата от носа, много мрази. Ама с клечка не става, много е дебела. Сега като я слушам, май пак ще и павя омразната процедура Confused.

# 154
Вместо запис, една небрежна снимка от нас.

# 155
  • София
Шики, мерси много  Hug
Хахах, като наминем към Варна ще си направим МС Hammer парти с Ема и Тони Simple Smile

Аз да споделя...крайно недоволна от помпичката за нос на Нук я захвърлих и си купих една на Bebe Confort, която е малко по различна, единия край в нослето поставям, а през другия с уста дърпам, да изсмуча каквото има /няма опасност да глътна нещо, така е измислена/. Благодарение на нея успявам да извадя сополки, които не подозирам изобщо че ги има, не се вижда нищо да има....струваше 8,50 лв, но върши много по добра работа от нормалните  Peace

Барабина, страхотна снимка, наистина много небрежно Simple Smile

# 156
  • Варна
Параход, аз също давам двете гърди на едно кърмене.  Peace, после изцеждам по малко. Понякога ако ми слезе кърмата докато той спи пак изцеждам малко, та да има и за него като се събуди  Simple Smile.
Пуки, нослето му хърка само през нощта, дори не се запушва. Сутрин вадя от носа по един гъст сопол и това е, няма хрема. Защо не пуснеш едно изследване за твое успокоение, струва около 10 лв. без направление. Аз го пуснах в понеделник и в сряда беше готово. Изследванията си пускаме в Лаборекспрес, защото си виждаме резултатите онлайн и няма нужда да ходим на място да ги получаваме. За ваксината не знам, педито ще те посъветва.
Шики, браво на вас  Heart Eyes. И кво сега.. още малко и отпадаме от надпреварата за Евичка  Mr. Green Кво да го направя моя младеж като само дриска и повръща.. как да напълнее  Twisted Evil.
Барабина, ми то момчето вече е много голямо  Heart Eyes да ти е живо и здраво   bouquet.

# 157
Барабинка, голям пич  Sunglasses
Шики, браво бе! Ще я поискам аз Ева за Крали Максо, все ще може да я пренесе през прага към брачното ложе  Laughing
Ножичката, ако искаш почиствай със спирт, а четката за коса - със сапунена вода. Аз четка още не ползвам, въпреки перчема...

Лиянка, Таня, браво и на вашите големи момци - все така да папат!

Хеленка, вие с това право черво какво се оплаквате, няма да е шкембьо, я, пази се човекът! Party Такава му е структурата и обмяната

Пуки, и на мен ми мина това през главата, но се надявам да не е - да не би този плач да е във връзка с това, че сме сложили ваксината с хриптящ нос и недай си Боже стафилококи. Ама аз споменах за хъркащия нос, трябваше да направи впчеатление все пак ако има опасност... Мисля си в понеделник все пак да минем през лабораторията за един секрет, без направления... (педиатърката ще си помисли,че ме гони вече някаква параноя с тия бактерии, миналата зима за всяко боледуване на баткото си исках направление за секрет, заради гадните стрептококи, които откривахме)
За да си спокойна, не прави като мен, а вземет секрет и изчакай 3 дни да станат готови резултатите...
За чистенето на носа, веднъж с помпа и клечка и веднъж само с клечка. Но хриптенето НЕ се повлиява от физиологичния разтвор, който капя по 2 пъти... Но си диша през носа, иначе щеше да е кошмар със сученето...

# 158
  • Варна
Че аз доколкото четох стафилококите не винаги се излекуват, дори при лечение с антибиотик. Просто някои хора си ги носят в себе си. Това какво значи, че няма да си слагат ваксини ли?
Между другото аз също обърнах внимание на нашата лекарка, че хослето хърка, но тя не чу нищо на слушалката и нищо не каза. Но ние ваксини още не слагаме, изчакваме още малко.

# 159
  • Варна
Ние само хепатитната ще слагаме, другети след 6тия месец. Ама ще видя утре като говоря с педиатърката. Ако знаех че и сухите сополки може да са от стафилококи, отдавна щях да му пусна посявка.

# 160
  • София
Manana, Helenka, за какъв джакпот става въпрос за майчинството?! Да не би да работим в една банка?! Нещо не ги връзвам нещата. Може ли жокер Grinning

Фийл, Параходке - Марта е темпераментна, а Олег е наистина спокоен, но много жив. Нищо не се знае. Животът е едно чудо, може пък и да се срещнат един ден!

Синият слинг с цветята е този, който ми го направиха според височината ми. Обадих се на Светлана от бутик Зилана(има сайт) и се срещнахме. Говорихме си за бебета и слингове и т.н. Много приятна жена. Но слинга не е евтин - 120лв му е цената, ( сега гледам в сайта, че са 135 лв). Много ми е удобен, на Олег също. Като го сложа в него и след една две минути се е кротнал и усеща, че ще излизаме навън. Ще си го нося в този слинг чак до края на пролетта, надявам се!

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 14:25 от shivani

# 161
Здравейте пак от нас,ние се върнахме преди малко от чистата молитва и сега тате пеме агънце а мама ще меси питка на юнака ,че довечера ще имаме гости!Малкия си слушка попа , огледа цялата църква и явно не се впечатли и заспа Wink
Фийл,благодаря за съвета,ще запиша час непременно да го видим това кървене дали е истински цикъл.
И за мен помпичката за сополки е напъълно безполезна,чистя само с клечка за уши когато видя че нещо има ,ама много мрази детето и затова не прекалявам.Айде да отивам да се стягам че бая работа ще си отворя с това месене.  chef

# 162
  • София
Радкакака, поднови си линийката! smile3534

Честита Чиста молитва!!!

Момичета, колко пъти целунахте днес бебчо?!

# 163
  • Варна
Момичета, пазарящи от Ла редут. Да ви предупреда да внимавате много , защото се оказа, че както не ми приемат картата и не мога да платя, така са ми източили парите от картата до шушка. И то различни дни, без да съм поръчвала. Има теглене от тях преди две седмици, и преди няколко дни, без въобще да съм влизала в сайта им. Тегленето е от тях, установи се днес след справка в банката на място.  ooooh! Източили са общо 800 лв. ooooh!Незнам сега какво ще правя, те ще пращат ли нещо и какво ще пращат. В най-добрия случай ако получа стоки за 800 лв. някакви, ще правя разпродажба в темичката ни, да знаете. Laughing Край, аз приключих с пазаренето от Ла редут вече. Това беше върха просто. И като си помисля, че мъжа ми любезно искаше вчера да ми предостави негова карта да им платя, а в нея има над 5000 лв. ми призлява. ooooh!

# 164
  • Варна
Цитат
Момичета, колко пъти целунахте днес бебчо?!

Аз след 100тния път спирам да броя. Joy

Хахахахаххахаха, супер. Сега попаднах на тема, за едно дете на 5 години, което още се храни от шише с биберон. И си представих как догодина ще ходи на училище, вместо със закуски, със шишето с млякото. hahaha Ей, ама много сбъркани родители има. Как може да допуснат подобно нещо, незнам. Sick То бива айде до 2 до 3 годинки , ама до 5 вече е лиготня.

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 14:44 от *Pukanka*

Общи условия

Активация на акаунт