Когато Октомврийче се усмихва, даже вятърът утихва!

• 9 226
  • 216
  •   1
Отговори
# 135
Фийл, дано вече сте добре!
Ние направихме подобна реакция на хепатитната ваксина. Първо следобеда (сложиха й я по обед) беше успана и апатична, през нощта почна да буйства и така целия ден. Даже вечерта като стана неудържимо, звъняхме на дежурен лекар, казаха да й дадем но-шпа от ампула, защото е спазмирала от много плач. Купих го, но не исках да я тъпча с лекарства, та в крайна сметка успяхме да я успокоим и спа като къпана - след около 18 часа неволи.

Днес имахме тежка нощ и сутрин, едвам гледам. То човек да не си похвали детето, че спи  Praynig

Както се оплаквах от много кърма, течове и тежки гърди, така имам усещането, че вечер започва да не й стига  Thinking Сутрин и до обяд пак си яде през 3-4 часа (понякога и повече, ако заспи навън).
Стане ли 4 следобяд обаче, на мен ми спират течовете между храненията, а тя започва да иска през два часа, че и по-малко. В 10, когато я къпем и слагаме да спи, имам чувството, че съм изцедена до шушка и гърдите ми са като празни мехчета, да не говорим, че ги опразва за 3 мин и почва да нервничи. На няколко пъти се наложи да я слагам на "трета" и "четвърта" гърда Simple Smile, тоест да повтаряме упражнението, за да се успокои - но пък едното ми зърно е тотално изядено от това дъвкане на жив биберон.
В крайна сметка заспива и си спи 5-6 часа без прекъсване, което не би трябвало да прави, ако е гладна?!

От друга страна, не мога да стимулирам лактацията с по-често слагане на гърда, защото тя сутрин си се наяжда достатъчно и не я търси, а нощем пък да я будя - хептен не върви...

Абе.. мислех, че на седмата седмица вече ще е песен туй кърмене, ама на.

За хремата Пуки вече каза - има едни екстемпорални (приготвя се на място) капки Коларгол, черни са и се изписват и за нос, че и за очи на бебчета - дори новородени!

Госпойце, виждам те на балкона, пиши моля те как сте, че се бях запритеснила за вас с грах Момо тия дни!

# 136
  • Варна
Параход, аз преди обед изцеждам по малко и събирам количество около 70 мл. Държа го в хладилника и вечер ако усетя, че не му е стигнало количеството в гърдите, му давам с шише /май само 2 пъти ми се случи  newsm78/. Ако заспи без да иска допълнително  Mr. Green, изцедената кърма я замразявам и готово. Ако искаш пробвай  Simple Smile.

# 137
следобед и привечер е най-малко кърмата Rolling Eyes

# 138
Добро утро!

Уф, през нощта се кротнахме, сега будува, но засега е в рамките на нормалното...

От Ефералгана не се успокои, значи може би не е от ваксината, но аз не съм пила Метаргин от 2 ч по обяд вчера и сега друга работата - днес сутринта имаше усмивки и гукания...
Говорих си аз надълго и нашироко с моя "домашен" магистър-фармацевт и тя каза, че в Метаргина се съдържа някакъв алкалоид, които е по-силен от тези в кафето и чая. Действа на нервната система, затова не е спал цял ден вчера... Странно защо при всички вас не е имало проблеми, но доколкото разбрах и мамите са се чувствали добре, а при мен хич не беше така. Все едно съм в критическата (не че знам как ще е тогава)... Та щом на мен ми влияе зле, нищо чудно и при бебо да е било така. Още повече, че вчера се кърмихме почти постоянно (заради неспането) и е поел повече от активното вещество...

Параходче, твоята емоционална мадама ще си пасне със спокойствието на Олег, така че - взимайте се!

Сиси, Алекс също е голям сладур!

Клото, гадост е тези стафилококи...  Sick Дано ги излекувате, че могат да се влачат с години. В този ред на мисли, през 2007 г се запознах с един наш турист, който имаше бебе на 5 месеца и малко дете на 3 г. Спомена ми за някаква капкова ваксина, която се слага в една лаборатория в София и е против склонност към... и лечение на стафилококови инфекции... Не била приета още обаче, но те бяха доволни. Слага се в нослето и е с цвят на капките Коларгол... Който иска, мога да се разтърся каква беше лабораторията. Около 4-ти километър е.

Деним, я обясни как изглежда разстройството и по колко пъти на ден е?

И нашето носле хърка, но педиатърката не го чу и нищо не е предписвала. Секрети не излизат с изключение на пипенцата по стените на носа, които обирам с клечка. На мен ми се струва, че е от гърдичките, но са чисти.

Честити месечинки на всички празнуващи!

# 139
Добро утро и от нашия отбор Simple Smile мама+Ати сладурати  Party
Честита месечинка на три прекрасни дами от октомвриския отбор   bouquet и втора месечинка на кавалера на мама Мирена   bouquet
това е моят нов репертуар Simple Smile http://kolevi.net/zabavni/?cat=songs2   Wink не знам на бебчо дали му харесва ама аз много се раздавам като солистка Wink
http://www.momentofpeace.net/tag/%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%b6- … d0%b5%d1%82%d0%be и един сайт за масажи Simple Smile на бебочета
sunny_77 и аз надничам за слънце и разходка ама много ниски температури ги дават Simple Smile
helenka много ми допадна режима с цедене до обед  Peace ще почна и аз така
adina надявам се не съм те засегнала с мойта чалга мисъл  Blush ама много ясно че детенце си е ОК Simple Smile  Hug helenka много точно е изразила и мойто мнение Simple Smile
айде усмивки от нас и весел ден  Whistling

# 140
Добро утро  Tired Ей спи си ми детето, ама що се будя толкова изморена не знам. Аз вчера направих пак обиколка на цяла София  Crazy Трябваше да занеса реферат на мъжа ми до УНСС и студентската му книжка и чак като стигнах там установих, че съм взела старата му книжка  Joy
След това ходих до работата да си занеса болничния. Попълних някаква декларация Образец 1, видях се с моето приятелче, което ме успокои, че положението е трагично  ooooh! Шивани, Хеленка да знаете, че сме уцелили джакпота в момента с това майчинство  Peace После се отчетох при доки на преглед. Като ме видя и първия й въпрос беше "На кой остави бебето", а аз й отговарям, че и бебето и баткото са оставени на грижите на гледачката ни. При което тя ми казва "Горката жена, жал ми е за нея" и аз се присъединих, че й на мен ми е жал  Joy В интерес на истината и двамата се бяха държали прекрасно в мое отсъствие  Heart Eyes
Кло с баткото ги ползвах хомеопатичните на Боарон "Стафилококус аурелиус Ch 9". Много съм доволна, за около седмица проблема отшумя. Тогава коментирахме с педиатърката ни, че аз по принцип не съм фен на непрекъснатото даване на антибиотици, а и нейното мнение беше, че е по-добре да се използват други методи за лечение и само в краен случай антибиотик, защото бактериите ставали резистентни и в един момент няма да действат антибиотиците, а бебчетата са ни още много малки.
И сега съм твърдо убедена, че малкия се е сдобил със стафилококите, само да видим кога ще го заведа да му вземем секрет  newsm78
Денимче, ако се съмняваш за разстройство, обади се на педи. Само тя може да ти каже дали е, или не е и евентуално какво да даваш на бебка.
Ноктите на бебо аз ги изрязах още в болницата първия ден  Laughing Ми не можех да си гледам детето цялото надрано  Naughty Тъй като свърших тази манипулация с моята ножичка от комплекта, преди това я минах основно с мокра кърпичка. Сега ножичката не я дезинфекцирам, нито пък четката за ресане се дезинфекцира по някакъв начин. Това е по въпроса на Шики.
Честити месечинки и двумесечинки на всички празнуващи   bouquet
За дрешките от опит вече знам да вземам един размер напред. И добре, че направих така, щото в другия случай бебо щеше да е без дрехи за няколко дни, като се роди  Laughing Сега не съм купувала понеже чакам да мине погачата, която ще е в неделя.
Някой беше питал кога се прави - аз от нашия поп знам, че погача и всякакви други ритуали се правят след минаването на чистата молитва. Но някой правят погачата преди това. Така или иначе двата ритуала нямат нищо обща по между си, тъй като едното е езически ритуал (погачата = орисването), а другото е представянето на детето пред Бог.

# 141
  • София
Ето ни и нас, да се представим най накрая Simple Smile

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=312688&pid=9106631

Честити месечинки и 2 на порасналите бебчовци  Hug

# 142
  • София
публикува ми се 2 пъти  Rolling Eyes

Нашия тати снощи до 4 часа е успокоявал и приспивал малката маймуна, аз бях много уморена и не помагах, поспивах разпокъсано, но той горкия отнесе всичко. Днес ще я заведа при педиатъра да погледне, че не ми се иска довечера да се повтаря пак това чудо, да се чудим какво да я правим...сега спи спокойно, носа по добре звучи, ама вечерта не се знае как ще е пак...

# 143
Момичета бебка от известно време ака зелени акита.Педиатърката каза че е от коликите.Тъйкато от 2 седмици имаме колики и тогава започнахме да акаме зелено.Храним се е Аптамил.Има ли някой с подобен проблем като нашия.Нормално ли е

# 144
Да се отчета и аз за прегледа в понеделник - качили сме 1230 и вече сме 4650, и 4 см., т.е. сега сме 55см.
За кърмата мен са ми пълни постоянно и се цедя непрекъснато за облекчение не до край, но не ми намалява, (дай боже все да е така  Praynig )
Мисля и кикешко да гледам по стария начин като кака и затова вече почнах със сокчета, много му харесват и се кара за още след това.
Засега сме и кротки и мога само да се похваля

# 145
Галакса, вие да не сте при педиатърката на Pokjei? Зашото нейната й беше казала същото - да храни от едната гърда и после АМ  Whistling

Не се чуди, че ти намалява кърмата така.... Нека кажат и другите кърмили мами, ама си мисля, че ако искаш да я увеличиш, трябва да кърмиш и от двете - ти самата си видяла, че като си дала и от двете адашът не си е изял АМ...

# 146
  • Варна
..
И нашето носле хърка, но педиатърката не го чу и нищо не е предписвала. Секрети не излизат с изключение на пипенцата по стените на носа, които обирам с клечка. На мен ми се струва, че е от гърдичките, но са чисти.

Feel, да не те плаша, но при Иван е точно така и се оказаха гадовете  #2gunfire

Manana, не знаех, че и ти си ми колежка  Hug. Наистина е много зле ситуацията и моя шеф ми каза, че съм уцелила момента с майчинството  Wink

Галакса, абсолютно подкрепям казанато от Фийл - давай двете гърди на едно хранене, няма нужда едната гърда да чака 6 часаи и детето да яде АМ при положение, че имаш кърма  Peace

# 147
Хеленка, разумен ти е съветът, ама дзверът като яде и от 2те гърди на всяко ядене (дори нощем, като са препълнени, не се задоволява с една), откъде да почна с това цедене и как да съм сигурна, че няма да поиска 15 мин след него... Thinking Аз знам, че се доизцежда "ядената" гърда - но при нас и двете са такива!

# 148
  • в здрача
Параход описала си нашето поведение между 15 и 21 ч. - абсолютно същата история, а после спи като къпана /вероятно защото е/ до към 4-5 ч. Следобед и вечер и аз давам и от двете гърди и не просто имам чувството, че ги изпразва, ами след като е сукала излизат с помпата по-малко от 5 мл. Затова като прочетох, че чая от копър повишава лактацията започнах следобед да се наливам с него. Бях си нагласила копърово семе за коликите, а сега вместо да го давам на бебето го пия аз. Не знам дали си внушавам или не, но сякаш малко след като го изпия и усещам че гърдите ми се пълнят, а малката започна да не доизсуква втората, хапва малко и от нея, колкото да се унесе и количество остава.

# 149
да ви се отчетем днес бяхме на консултация.вече тежим 5230.тоест за 1 месец е наддал 1320

мама много се гордее.
биха ни и ваксината за хепатит.сега ми се рува,че е по-кисел от обикновенно.при вас имаше ли някакви оплаквания.

лек ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт