Споделете 86 ... или как да накичим елхата с повече играчки

• 23 370
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Днес исках да споделя нещо подобно, но бях много далеч от тематиката - чувствам колелото.. Майка ми вече не е млада като преди, аз трябва да нося отговорност за решенията си, изобщо - животът вече се случва по-сериозно от всякога, а аз съм си същото дете на акъл..

Дещо, намерете начин за ЯМР, или поне за скенер на главата. Това изключва най-страшното общо-взето. И спокойно.

Нямам елха, но имам коледен подарък, който ще бъде доставен тези дни.  Heart Eyes

# 631
Гледам сте се разговорили за Коледа...
И моята вече не е същата. А имам всички предпоставки да я очаквам с нетърпение.
Здраво, красиво и умно момиченце, прекрасни родители, уютен дом. Имам всичко!
Но не я чакам. Навява ми спомени за самота и студ. Искам да ги изтрия, но не мога.

Вяра вчера ме попита "Какво е татко, аз защо нямам?". Очаквах го. Но не толкова рано. Confused
Мили Дядо Коледа, татковци раздаваш ли?
Тя, Вяра, през годината много слуша...

Споделям голяма, голяма буца в гърлото.

# 632
не знам каква ще е Коледата.

но пък днес е национален празник тук, градът е украсен като за Нова година, всичко е в лампички, цели 30етажни сгради са "опаковани" в лампички, портретът на емира е изобразен с разноцветни лампички върху лицевата площ на цяла друга сграда, довечера ще има 45 минути фойерверк над морето и златния хотел/дето съм казала на Деян, че Пепеляшка там ходи на бал, и ако слуша, той един ден ще влезе в двореца и ще си хареса принцеса/, освен това много коли са налепени със стикери-сърчица и звезди в цветовете на националния флаг, а цялото задно стъкло на колата е закрито от потрет на някой от височайшото семейство - покойният и двамата му синове - президент на държавата и принц на емирството, а на дръжките на вратите висят шалчета в националните цветове....
а другото ще видя днес.

# 633
Преди време, не искам да си спомня кога, прекарах Бъдни вечер сама. Така ми се получи. На всичкото отгоре, тогавашният ми гаджок реши да ме зареже месец преди празника. Съвсем сама бях ви казвам. От ТВ струеше празничен дух, а аз цинкях тихо на леглото в спалнята. Накрая не издържах и се впуснах да се разхождам из софийските улици. Гледах в прозорците на хората и продължавах да рева. накрая стигнах до Докторска градина и седнах под една лампа да чета. Много самотна работа. Не пожелавам това на никого. Помолих се тихо никога да не се повтаря.
Алекс, стана! На следващата Коледа всичко бе както си бях пожелала.
Слава Богу, на сички други празници съм със семейството си. По-хубаво от това няма  Grinning

# 634
Ех,JJ,aз съм "бъдниче",родена съм на Бъдни вечер.Как не сме се знаЯли тогава па да минеш,да му удариме по едно винце! Hug Някой ми беше казал,че родените на тази дата можели да сбъдват мечти.Пожелавам от сърце на всички ви много чудеса по Коледа и много усмивки! Hug Весели празници с весели и румени дечица! Hug Бъдете здрави! Flowers Four Leaf Clover
ДеЩо,Честит имен ден на майка ти с малко закъснение! Много щастие и дълголетие и пожелавам! На баба ти-също! Hug
Късмет на всички ви! Hug

# 635
Имам Коледа, която никога няма да забравя. Бяхме самички с Ники. Татко му работеше далеч и не си дойде ни за Коледа, ни за Нова година.
Разказвах на детето, че на Бъдни вечер небето се отваря и  желанията се сбъдват. И той, с цялата сериозност на три годишен малчуган, ме поглежда с големите си очи и казва: "Искам всички да сме заедно и щастливи!"
Дори сега не мога да пиша това без онази буца да стегне гърлото ми ...

Но нека не звършвам коледните си спомени с тъга. У всички нас има сили, които ще направят Коледата ни вълшебна, децата ще си спомнят с обич и с обич ще разказват на своите деца Simple Smile

Калина, сега ти си опората!  Hug

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 09:05 от Анджелина

# 636
  • София
Да споделя и аз за моите Коледи - винаги весели, ние сме голяма семейство - калабалък - всеки нещо прави. Мама и баба готвят и току ни пращат със сестра ми насам натам за нещо. Баба прекажда, ядем постно, после вуйчо се бъзика, че вече сме уважили традицията и може да донесе месото. Много хубави спомени!

Напоследък обаче нещо се разкъсваме с мъжът ми да угодим и на майка ми и на свекърва ми. Редуваме се - едната година сме при едните на Бъдни вечер, а при другите на Коледа. Другата година обратно. И помнят бе!

А и последните 3-4 Коледи сме като лазарет вкъщи - с болни деца. Малкият като беше бебе - на 24-ти в 8 часа вечерта бяхме в Бърза помощ - как да го забрави човек!

# 637
  • о`майна лунна нощ е
Добро утро и от мен!

Виждам за Коледа си говорите. При нас е традиция да караме Бъдни вечер и Коледа в някое родителско тяло. Едната вечер в нашите, другата в свекървата. Хубаво ни е на празника заедно.

В семейството на баба и дядо от страната на баща ми Коледа винаги е била на почит. Преди години живееха в къща в Павел баня. Уж комунистическо време, но само да знаехте какъв празник наставаше в градчето. Била съм много малка - в детската градина още и имам спомени за коледарите, които идваха у нас. Истински коледари - с носиите, гегите, големите торби - уникално просто. От деца на 5 годинки, до старци на по над 70 - поне 10-15 човека в група. Пееха песен за всеки от семейството - за стопанина, стопанката, за малката мома, левента ... уникално ....

Вчера сутринта украсих елхата в кантората. Следобед Дядо Мраз дойде и ми донесе нов РС, монитор и принтер  Mr. Green

Вечерта свекито изкарали с вожда и домашната елха ... за малко да се върнем с плазма, но разумът надделя и решихме да изчакаме коледните прИмоции с надеждата цените да паднат още малко.

Обичам празниците.

Алексче - на Коледа стават чудеса. Само не губи вяра и надежда, че детският смях скоро ще е в къщата ви.

# 638
Добро утро!
Нашите Коледи са много различни-все сме някъде.Само миналата бяхме събрали родата тук във Варна.
Тая година на Бъдни вечер ще си бъдем сами с детето, защото Скъпия е дежурен,
а на другия ден-на Коледа заминаваме на почивка, така че пак няма да сме си вкъщи.
Но пък Нова година ще я посрещнем всички дружно.

# 639
Отивам вчера да си взема кафенце от любимото ми магазинче, разговаряме се със собственика и той изведнъж ме попита :"Ти ли си писала ония, хубавите неща за магазинчето,  в БГ-Мамма"? Mr. Green
Ми аз, кой да е, признах си без бой. Mr. Green То и не съм преувеличавала, де. Ако някога имам собствен бизнес, бих искала по цял ден само това да правя. Спокойно, кротко, ароматно,ммммм.

# 640
  • При хората, които обичам
Рефреш на Клюто ми разкри празничната му украса.
У нас все още не съм предприела мерки. Децата не съвсем дискретно кълцат снежинки и фенерчета Mr. Green Да взема да се предам и да извадя кутиите.

# 641
Добро утро!Благодаря за хубавите пожелния!Вчера празника за мен започна в 9 и 30 сутринта и завърши в 23 ч вечерта·
Беше страхотно ,но голямата ни детска фиеста ще е в петък вечерта·
А днес моята маминка е рожденичка. така че пак ще има фиеста.Изобщо през целият декември ще ми бъде доста натоваорено·
Дайте рецепта за главоболие и махмурлук моля·

# 642
Предай се, Ванче! Толкова е хубаво.

Споделили сте толкова мили, съкровени, хубави и тъжни неща, че ми връща вярата в темата и нейното добруване така да се каже.
Моите детски, първи спомени за Коледа също са свързани с баба ми, която вече я няма, как меси питки, точи баници, по онзи стар хубав начин с точилката и брашно по цялата маса, прекадява, миризмата на тамян, казва молитвата, а аз се чувствам някак си магически, питката с късметите, постни ястия, толкова е сладко, нетърпението, трепета и блясъка в очите ми като знам, че през нощта ще дойде дядо Коледа, по цяла нощ не мигвах от вълнение и сутрин преди всички тичах под елхата, където винаги ме чакаше нещо.
Както е написала Ева, по акъл, по светоусещане, още съм там, сърцето ми не може да се раздели с тази си представа за Коледа, а всъщност усещането, че вече си голям, носиш повече отговорности, мислиш и за финансовата страна на въпроса...това, това просто трудно се приема, не искам да пораствам, ако това е порастване, но...как да създадем опорите и магията за тези след нас, ако ние самите не запълним празнините...а може би просто трябва да вярваме, защото Коледа е празник на вярата, да вярваме, че хората, които така ревностно пазим в сърцата си, никога не са си отивали и тяхното присъствие е невидимо край нас и затова трябва да се усмихваме и да усмихваме на тези празници, а не да страдаме. Иска ми се всички да намерят своето пламъче, което да ги топли и прави щастливи не само на Коледа, а винаги... В този ред на мисли, вярвам, че желанията ни все пак биват чути и ще бъдат изпълнени, и следващата Коледа Алекс ще има така желаното бебенце, а Вяра ще си има татко. Не бива да спираме да вярваме, колкото и клиширано да звучи това, защото загубим ли вярата, че хубавите неща се случват, дори да ги получим, може да не ги познаем и все така да ги търсим и да се лутаме....а сигурна съм, те се случват, когато ги желаем от все сърце....

Разписах се, но много уютно и наистина Коледно е станало, а и снощи се разходих по центъра, имаме страхотна украса и елха в Пловдив тази година.

# 643
  • о`майна лунна нощ е
Споделям, че минах през две банки, нахраних три сметки, а след тях и НОИ, платих си семинар по ГПК и накрая дадох 1,49 лв. /от останалите ми общо 1,64 лв./ да хапна и аз предиобедно. Чух очаквана, но нежелана новина - ще има промяна във вноските по кредите след нова година. Да ни е честито. Все още ми е коледно обаче.

# 644
Бейлис, може пък да имат предвид, че вноските ще паднат...

Общи условия

Активация на акаунт