Дядо Коледа ела и зарадвай Юлските деца

• 22 032
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
  • somewhere over the rainbow
Ронка, хич не се учудвай на температурите, второ лято си караме тук. Не знам колко градуса е вън, но излизаме само по пуловер или с тънко яке. Сбърка се и времето Crazy

Ели, ние мием Даяна отдолу с бебешки сапун или гел /каквото имаме в момента/. Замислям се дали може да се ползва интимен гел, нали са с неутрално PH newsm78

А Дая пак е със сополи от вчера. 4 дни удържа след антибиотика Confused Но повече лекарства - не Naughty Натровихме детето без резултат. Говорих с хомеопатката и тя предложи да говорим по Скайп, че нямала свободни часове за днес, а до другата седмица не ми се чака. Дано успее да извлече достатъчна за нея инфо и да предпише правилното лекарство Praynig

# 151
Жоржи, наскоро четох един по-различен метод да успокояваме децата си, а именно като им показваме, че ги разбираме. Става дума за ежедневните им приумици, желания, които доста често не се осъществяват, но мисля, че и в твоя случай може да се приложи. Ще ти цитирам какво е споделила една мама:
Цитат
Случайно ми попадна една книга за общуването с децата и все още съм севсем в началото, но реших да пробвам един от съветите. И О ЧУДО !!! РАБОТИ !!! не можах да повярвам. И понеже на скоро си говорихме за тръшканията, мисля, че може да ви е от полза.

Когато децата са ядосани, нещастни или разочаровани, не знаят как да се справят с емоциите нито как да ги изразят. Започва се едно тръшкане, ние се ядосваме, поучаваме (казах ти да не тичаш, виж сега как се удари, недей да ревеш за глупости, утре ще ходим да гледаме багерите, ще се видим със сара следващата неделя, тя сега спи) и всякакви такива супер логични и поучителни нравоучения.
Те обаче само влошават ситуацията, защото децата се чувстват освен объркани от гнева си, неразбрани и още по-затормозени.
много ме учуди съвета за реакция в подобни ситуации, а именно:
бъдете огледало за чувствата на децата си. давам ви пример с разговор с Кайо от вчера и днес, бях изумена от резултата:

(следният диалог се развива след 2часова разходка сред заснежени полета, с крави, снежен човек и пълна програма забавления, в които трябваше да сме със Сара, но не успяхме да се видим):
Кога ще ходим при Саричка?
- Саричка спи сега.
ТИ КАЗА като станем и видм Саричка. Искам ИСКАААМММ Саричка и Марияяяяя! НА гостииииии АААаааааа
- (тук се искушавам да обясня защо не сме се видели, и колко интересно е било при кравите, но вместо това казвам спокойно) Ти много харесваш да си играеш със Сара, нали?
(МЕГА УЧУДЕН КАЙОSimple Smile ДА !
- Аз също много я харесвам, тя е много добра, и виждам, че ти си много щастлив с нея.
Да ! ИСкааам (пак рев)
- Сигурно ти е много мъчно, че не можахме да видим Сара.
ДА !
- И много искаш да я видиш, наистина колко жалко. И аз обичам да се виждаме с тях,
 ( !!!!)
 Да. И ТИ СЕ МЪЧИШ НА ТЯХ, нали? ееххх.... На гости на сара и мария. ееехххх....
А сега вкъщи отиваме?
- Да. Какво искаш да правим у дома?
 ... и тн... с мир и любов.

в подобен разговор за първи път разбрах, че повече от едно детенце го бие в яслата, (за един Боби само знам). и че не го слушали като разказвал в яслата, и малко отхвърлен се чувства. той обикновено не разказва за яслата нищо.

Вечерта заспа след 12, в 8 сутринта тати ни събужда.. ние и двамата едва гледаме.... съответно РЕЕЕЕЕЕЕЕЕВВВВВВВВВВВВ
НИСКАМ НИСКАМ НИСКАММММММ
- хайде на ясла, ставай Калояне, размърдай се, ААААА
НИСКАМ НИСКАМ НИСКАММММММ
(аз се включвам, докато се опитвам да сваля пижамата без да попадна под ритниците на Кайо)
- Кайо... Спи ли ти се?
ДАААА
- Много ли си уморен, Слънце?
Дааа
- Сигурно ти е малко студено и искаш да си легнем да се гушкаме обратно в леглото? Вместо да излизаш навън в студеното?
Да (почти спокоен вече).
- И на мен Миличък не ми се става, колко кофти, че трябва да ходим с тати на работа. Добре, че скоро пак ще е събота и ще се гушкаме до късно. (това го казвам в понеделник, ужасна манипулация )
Да. И НА гушкаме на Гальото и на хубаво гушкаме на почиваме си и няма уморен съм.
- Да пиленце. Сега ми кажи, с кои чорапки искаш да ходиш на ясла, с тези , или  стези?
 И Обухме без ритници чорапите.

Обикновено подобни сценки завършват с рев и тръшкане до яслата, днес само си отнесе пижамата сгъната в ръчичка до яслата и си я остави там в чантата.
Онзи ден имахме и ние едно такова тръшкане за една количка, която баща му току що беше залепил и трябваше да почака, докато стегне лепилото. Но той естествено не разбира от дума и се започна едно тръшкане, ревове, точно тази количка искал. Накрая го гушнах и започнах да му говоря как и аз искам тази количка, колко е хубава, какви хубави гуми има. Попитах го дали ще ми я даде и той  веднага отвърна с "Дааа", започнах да се тюхкам, че не мога сега да си поиграя с нея, как ако я взема ще ми залепи лепилото ръцете и той започна да си доизмисля и да ме успокоява. Каза ми да не пипам, защото ако си залепя ръцете как ще пляскам после и т.н. Така си легна вечерта спокоен, а на сутринта му дадохме количката. Мисля, че ако споделиш, че и ти на времето много си обичала да акаш в гащите, колко са мекички и топлички за разлика от гърнето и т.н. ще се заслуша и ще намери утеха в твое лице. Накрая може да подхвърлиш, че вече е голям, че така си цапа гащичките, ами ако мама още се нааква така, на него ще му харесва ли...как гърнето чака неговото ако и неща от тоя сорт. Премисли хубаво какво ще му кажеш и просто един ден седни кротко до него, дори когато ака в гащите и започни да му говориш/споделяш и за себе си/....може и да переш пак гащи, ама аз да си кажа. Mr. Green

Сузи, незнам тази пералня дали наистина има някакви мехурчета, тъй като не съм я разопаковала, но на опаковката пише, че има real water effect. Точно на барабана има хартийка с картинка и не се вижда отвътре, дано този надпис да не е подвеждаш. Rolling Eyes

Ронка
, ами все така съм си, драска ми гърлото, но не ме боли. Поне не ми се вие свят днес. Дани сутринта се закашля на няколко пъти, чак отхрачи, та сега му взех Проспан.

Ели,  Себа Мед е медицинска козметика и според мен можеш спокойно да я миеш с този сапун.
Аз отдавна го мия с масова козметиха, най-често с Хипп, но взимам все шампоанчета за тяло и коса.
Онзи ден му взех един стик-вазелин за устни на Себа Мед, че му изсъхва устата, особено сега с тази хрема, а и все си дърпа една кожичка на горната устничка. Та сега със ставането го иска  ooooh!, та все му обяснявам , че това не е червило, че е само за деца и за сухи кожички, дано не му стане навик да се клепа... ooooh! Rolling Eyes
Дори баща му го донесе заедно с един марсиански говорител и като го питах кое повече му харесва, той отвърна: "Вазелинчето". Close

gery_roz, да споделиш какви са му впечатленията от дядо Коледа. Peace

Ох, много дълго стана, сори! Embarassed Heart Eyes

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 14:31 от Nanny

# 152
Нани, това го сподели една мама в работната тема на деца родени 2006 г. Започнах и аз да го прилагам, наистина има ефект.
А аз взех меден вазелин за устните, че Гергана само си хапе горната устна. Казах И, че това е детско червило и всяка вечер преди лягане се червим. А също и сутрин преди ДГ.

Ели, мия дупето на Гергана всяка вечер с каквото имам под ръка, душ-гел или сапун, различни марки. Вече нямам възможност да я мия след всяко акане, но до сега не сме имали проблем.

НАН, дано намерите правилното лечение за Дая и да спрат вече тези сополи.

Днес получих кукленската къща и обзавеждането за бебешката стая, много са сладки! Направо ми се прииска да съм малко момиченце!  Heart Eyes Този подарък ще оставим под нашата елха, а за ДГ ще се опитам да намеря кукли мама и татко и малка кукла бебе. Ако някой е виждал в нета, моля да ми каже.  Praynig

# 153
  • somewhere over the rainbow
Аз уж работя, но все се изкушавам да хвърля по едно око Blush

Нани, за първи път го чета това и докато четох, осъзнах, че без да знам, че е правилно, го прилагам. Просто видях, че работи и си действам така. Е, не винаги де, и аз съм човек и понякога яхвам метлата Mr. Green Но когато имам нерви, правя точно това. Сегашен опит със слагането на капки в носа - Дая много го мрази това и изпада в истерия само като види шишенцата и капкомерите. Тръгва да бяга, гоним я, пищи, държим я по двама. И все се чудим как да я залъжем. Но когато съм на кеф, карам направо: "Даянка, айде сега да слагаме капки, мамо ... " - "Нееее!" - Ами добре тогава, те и без това са горчиви и гадни, няма да ги слагаме. Ще си стоиш със сополките, ще течат, ще те дразнят..." Тя се успокоява и почва да си играе нещо. Но явно през това време мисли над думите ми и след 5 мин: "Айде сожим капки, няма полки" и ги носи сама.

Даже, освен че трябва да се съгласяваме с детето, добре е с благ тон, тактично да му припомняме и недостатъците от решението му. Нека само си ги осмисли. Например, Жоржи, освен това, което е казала Нани, му кажи така: "И аз обичах да акам в гащите и т.н...., но вече съм голяма, а големите хора не го правят. А ти, щом си още малко бебе, прави си го." Знаете децата как мразят да бъдат малки Grinning

С две думи децата са умни, но не по-умни от нас Stop и ние трябва да ги манипулираме, не те нас Mr. Green

Дю, за майка и баща кукли, освен Барби и Кен за други не се сещам. Просто друга мъжка кукла не съм виждала Thinking

# 154
  • Варна
Момичета,незнам дали разбирате колко сте златни Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.

На всички голямо мерси,обичам ви много

Нан,Ели,да с оправят бързо дечурлигата Hug
 Ние много си патим от тази трета сливица....отвратителна задна хрема има малкия.надявам се бързо да го израсте Praynig
Иначе от един месец всеки ден давам Цитросепт,и смятам до края на зимата да го давам Peace

# 155
Анет сигурно и нашето е на нервна почва,много е нервна и капризна,пищи,крещи,реве на нейното да е,сигурно за това започна да се напикава гледа че се ядосвам ли що ли и пишка ,дано не е настинка

Тези методи хубаво са приложими и на теория е лесно ,да дойде някой да ми ги приложи на Юл,магаре с магаре не чува на нейното да е,

Одеве я записвах за градина ,то директорката се хвана за главата,не ми се разказва,добре че жената излезна разбрана та вика- те са деца!

Ще пробвам това ,дали ще работи при нас,последно време все със шамари се кротваме и заспиваме  newsm78 вече истерясах с нея,навън бие всички деца побойничка врещи крещи мале ужас,но до сега все тя беше набитата и все тя ревеше от някой сега се обърна малеее лоша работа,много енергия много нещо #Crazy

Уф хайде да изкарам зверчето да се изморява навън

Вижте какви картички творя  Flutter

# 156
Ели,браво на теб бе  Hug Големи красоти! Откъде фантазия,незнам.Аз последните 2-3месеца нямам време за нищо.Само работя и това е  ooooh!
Юлето кога ще я вземат на градината,казаха ли?

Ние засега сме ОК,да видим докога.То в тая ясла сополите и кашлицата край нямат...

Жоржи успех в твоето начинание.Ние пък не казваме пишото,а само акото  Whistling Обратното сме.Засега видях че и да се карам и да говоря,няма резултат.Ще чакам той да реши кога ще ми казва.Друго не ми идва като идея.А лятото беше 2-3м без памперс  Crossing Arms

# 157
Догодина септември с учениците живот и здраве и Юлето на градина  Mr. Green

Малее утре мъжът ми току що каза че ще посрещаме 10 човека на гости сега ще местя да видим къде ще се съберем newsm78 и добре че се навих да омеся днес тази питка със мед и орехи двойна доза е тамън ще има питка за всички със шаранчето  Mr. Green,без да знам се наканих да я правя за проба таз питка дано стане Praynig

Сега с Юлета да ставам да подреждаме 5 перални с  дрехи изсъхнали ooooh! ,то дойде лято и взеха да съхнат тез дрехи  Rolling Eyes

# 158
Чета ви ,но нещо не ми се пише напоследък.
Заминаваме отново за Лондон,моя любим Лондон на 13.12 и вече нямам търпение.Само за това си мисля.Та така... Rolling Eyes

# 159
Мамита, да ви се оплача...май ме прекараха, въпреки че и аз подписах подписката за майчинството. Сега го приеха, това добре, ама като взимат 12мес. назад хич не ме устройва.  Crossing Arms Ще ми вземат под внимание предното майчинство с 220лв и язък,че сега плащам по-високи осигуровки, включително и тези на работодателя. Не стига, че не работя, а плащам, ами едва ли не ги давам, за да ми върнат горе-долу същата сума. Направо откачам, дано има заварено положение някакво.... #Cussing out УФ!

# 160
Нани, не съм сигурна, че майчинството се взима за доход. Това се води обезщетение за гледане на дете до 2 г. Питай във фирмата как стоят нещата.

# 161
  • Варна
Нанни,неприянто е за съжаление.не знам какво да ти кажа.... Hug

Арлина,как е сестричката ти?

Момичета ,тази вечер опитах новия метод......нищо не стана ooooh!
От 17чдо 21ч говорене,той казва че има ако,айде на тоалетната..пак бъра Бъра,заболя ме устата и като седне и стисне това дупе и край #Cussing out

Накрая легна с надут корем...и третата сливица пак започна с номерата Close,хрема,кашлица чудо.кашля и се дави  Sad

# 162
Ами каза,че има ефект от физиотерапията и е,че вече си усеща мускулите на корема,може да си го свива и отпуска.По краката все още нищо. ConfusedХодиха отново на ядрено-магнитен резонанс и новините са супер,няма разсейки и за сега няма да има и химео или лъчетерапия.
Добре де Нани,то тогава какъв е смисъла да се осигуряваш сам,ако не работиш 1 година на 1000 лв да речем и после да взимаш 1 година 900лв? Rolling EyesИзлиза че си 120лв вътре.Така ли е или нещо не ми е ясно? newsm78

# 163
Половинката ми купи днес тази книжка,за която спомена Рони.

Сега се зачетох,хареса ми.Има и за проблема с гърнето.Ние сме на никъде също.Според автора детето трябвало да започне да се слага на гърне на 2 годишна възраст,защото чак тогава нервно-мускулната им система се е развила достатъчно,за да може да контролира сфинктерите му. newsm78

Джорджи:Има я в http://www.izvorite.com/
Просто трябва да напишеш в търсачката:Фицхю Додсън и можеш да си я свалиш.

# 164
  • Варна
 Tired
Добро утро

Ние имахме една безсънна нощ,в сополи и давене....

Арлина Hug,все се каня да си я купа тази книга.Радвам се много,че сестра ти се подобрява Heart Eyes

Честит Имен Ден на всички които носят името Николай/и неговите производни/.Да са живи и здрави и да почерпят Wink

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 08:15 от jorjito

Общи условия

Активация на акаунт