Дядо Коледа ела и зарадвай Юлските деца

• 22 009
  • 291
  •   1
Отговори
# 45
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Диди, поне така казва детето. Знам, че децата понякога си измислят, но тя го повтори няколко пъти...
По време на смяната на същата тази кака/лелка в понеделник Вяра се напишала 3 пъти /от месеци не го прави/ и когато майка ми отишла да я взема вечерта, й казала, че на другия ден ще й сложи пелена  Shocked.

# 46
Пепи-мен ако питаш това е нож с две остриета. Ако реагираш остро може да нарочат детето ти, ако си замълчиш в случай, че са я ударили веднъж - ще го направят и втори път. Щом госпожата е стояла разсеяна, значи е практика. Дори и да подадеш жалба според мен нищо няма да постигнеш. Трябва тактично да си поговориш с госпожата, че никога не си посягала на малката и, че е била много разстроена от случилото се. Кажи и, че тя е достатъчно голяма, за да и се скарат само и, че ще ги разбере. Случва се да се напишка, още е малка а и може би се е заиграла и не се е усетила на време. Друг е проблема, че те НАМАТ ПРАВО да посягат на децата. Нали затова са учили педагогика, за да могат да се справят във всякакви ситуации. Аз затова взех ума на моите госпожи в яслата още първите дни и мисля, че не съм сгрешила. Сега ме гледат в очите и нищо не могат да ми кажат. Доказах им, че съм много информирана на правата си и тези на детето и знам къде да се обърна в случай на проблем. Не, че не го направих. Имах една бомба, но пак стана на моето.Относно жалбите: хубаво като замисъл, но ако някой ги чете. Казвам го от опит, защото срещу нашата завеждаща има 158 жалби и още не са я махнали. Всичко е връзки в тая държава  #Cussing out Просто намери среден вариант, така да кажеш на госпожата, че няма да и стане на нейното.  Успех, в каквото и да решиш и стискам палци всичко да мине и да замине  Hug

# 47
  • През девет земи в десета
И аз го знам това клубче,не е много зле,ноо,не може да се каже,че е супер и цените ми се видяха доста надути лятото.Иначе е удобно,че се намират места за паркиране в района.

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 23:52 от Пиги®

# 48
  • София
Здравейте и от мен в новата тема  Hug,

за клубчето Елмо какво да ви кажа, ходим и там, но Яна повече харесва клубчето Теди: http://www.laguna-bg.com/index.php?id=44, като я питам, винаги там предпочита да отидем. По-широко е, по-чисто и имат повече играчки. Ако искате, мога да питам за там, кажете някакъв ден и да се преброим. Намира се на Симеон, от К. Величков в посока Трета Градска болница.

Пиги, и аз мисля, че периодично не е зле да си припомняме това, че е добре да се радваме на това, което имаме и да не чакаме "някой ден".

Ели, този кодекс също не е зле да си го припомням, че се случва да плясна Яна и после ме гризе много, знам много добре, че това не е начина, ама се поддавам на първоначалния яд. Не че е много лигава, ама има моменти като иска нещо и се тръшка и тогава  много се ядосвам  Confused.

Пепи, нарочат, не нарочат Вяра, мисля, че трябва да протестираш по-сериозно, някои май си мислят, че всичко им е позволено, като децата още не могат да говорят добре.

Аз уж съм по-добре. Два дена ходих по болници, за малко да ме оперират от апандисит  ooooh!, а после се оказа, че все пак е колит. Единият хирург направо си ме пращаше да се уговарям за операция, но във Военна болница казаха, че няма такова нещо  Rolling Eyes. Сега съм на диета - само варени и печени храни, никакви подправки, пържено, кафе, сурови плодове и зеленчуци  Confused.

Яна е добре, не спира да бърбори и да вършее из къщи. Обаче не иска да ходи навън, като стане време да излизаме и все с рев я обличам. Не знам що я такава, сигурно на мен се е метнала домошарче. И тя като мен снега предпочита да го гледа през терасата  Simple Smile.
Играем си у дома с пластелин, учим букви и да броим, четем си книжки. Забелязвам вече, че много малко думи я затрудняват, казва вече хипопотам, "Какво е това?", а не "како е това", само р-то не го умее още.
Сега сме на тема Пепеляшка и седемте джуджета, Яна се е обявила за седмото джудже, дето се казва Глупи  Simple Smile. Купихме си и такъв пъзел и си го редим. Аз пък съм джуджето Сърдитко  Laughing.

# 49
Добро утро Hug
Сега изпратих баткото на ясла милия докато го събудя голям зор а като стигне там хич и не се обръща Laughing
И ние бяхме вчера в едно малко клубче до градината нямаше много деца но пък иначе денко си поигра и не искаше и да тръгва.
Четох че на 6.12 ще има детско парти в Мола на стамболийски и мисля да го заведа Simple Smileдаже вече съм говорила с майка да гледа беба Wink

# 50
Pepi

Много неприятна случка,не я оставяй неразрешена,аз незнам какво бих направила newsm78 но ще е нещо

Бета това с диетата до кога?Гадно е ,аз пък съм на диета без кафе  от вчера Sad

# 51
Пепи и ние имахме един проблем с една "кака" в градината(и Денко им вика каки)
Като забренях започна пред него да обяснява как щял да ревнува и да плаче за мен, как ще се оправям и т.н.Направих и забележка че не е правилно да говори така пред него аз 9 месеца обяснявам как ще вземем бебето, откъде идват бебета, как ще го гледаме заедно и т.н.Това го казва пред мен а като ме няма кой знае какви ги дрънка #Cussing outЧашата преля обаче когато отидох да го взема и не почуках а направо отворих и видях как лелката говори по телефона а Дени се пресяга за някакво камионче и тя се опита да го плесне по ръчичката #2gunfireтой се дръпна преди да успее а аз викнах на вратата #Cussing outи тя се стресна.Поговорих си с другата лелка и тя се отнесе с голямо разбиране и нз какво е говорила с нея но оттогава се държи много добре но винаги имам едно на ум.Не ми харесва тая жена от началото ама какво да правим.Не оставяй нещата така.Вярно че децата послъгват ама щом детето си повтаря едно и също нищо чудно да е истина Confused

# 52
Пепи, много неприятна ситуация. Но непременно трябва да говориш с тази лелка, която я е ударила. При нас имаше подобна ситуация първия месец в ДГ. Един ден, виждайки Гергана след работа, тръгвам да я гушкам, закачих ухото и тя се разплака. Пипнах го, каза, че я боли. Погледнах - беше зачервено със спукани капилярчета. Нямах никакво съмнение, че ухото е било дърпано. Но детето не можа (по скоро не искаше) да ми каже от кой. Това става в петък, съответно в понеделник си тръгнах по-рано от работа, за да мога да я взема аз и да разбера какво става. Започнах с добро, обясних, че ухото е било зачервено и със спукани капиляри, попитах да не е падала или да се е била с друго дете - отговорът беше не. Госпожата започна да ми обяснява, че не са разбрали нищо, че не е плакала в петък и е била спокойна. След това казах, че даже се е разплакала в момента, когато съм пипнала ухото и ми е казала, че я боли. А госпожата отговори: ами никой не и е дърпал ухото (при положение, че аз въобще не бях споменала за такъв вариант). После твърдо и категорично, но с приятелски тон, заявих, че искам да бъда информирана за всичко нередно относно моето дете в ДГ, че имат право да я наказват в границите на разумното, но в никакъв случай да я пляскат, дърпат за ухото и др.подобни. От тогава до сега не сме подобни инциденти.

Извинете ме, че стана дълго. Пепи, дано няма последствия! Hug

# 53
Пепи,на мен ако ми се случи,не бих замълчала.Жалко само че Галко не говори толкова,че да ми казва какво става в яслата.В твоят случай бих разговаряла и бих казала на въпросната лелка че знам какво е станало и се надявам да не се повтаря.  Crossing Arms

Иначе аз също не харесвам една лелка в нашата ясла и бях свидетелка как удари едно момиченце,задето е бутнало друго дете от пейката.Грозна гледка беше.Защо ли като в другите страни нямаме камери и интернет сайт,където да можем да надникваме понякога за наше успокоение  Thinking Надявам се скоро и това да бъде измислено в България  Praynig

Ели за това което питаш-нямах представа какво е,сега попрегледах сайта отгоре,отгоре  Peace

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 11:25 от Ренито

# 54
Аз днес пак имам повод за черпене! Близнаците на моята братовчедка, която онзи ден имаше РД, днес порастват. Правят годинка сладурите. Ето една слънчева тортичка за моите племенници!

Мъчно ми е, защото още не съм ги виждала, освен на снимки. Sad Дано това лято се засечем, много ми е мъчно, защото много си обичам кака, и малките душички.
Ето и една много весела песничка, поздрав от нас за всички юлчета:
http://vbox7.com/play:61e08889

Пепи, аз също не бих си мълчала. И не да си мислят, че ще нарочват детето ми, а да се молят аз да не ги нароча, че стане страшно! Бих поговорила без да се карам, и много сериозно да обясня как НЕ трябва да се държат с детето ми!
Може и да е нож с две остриета, но ако си замълчиш това със сигурност ще продължи.
Много мъчно ми стана. Това е недопустимо! Та аз не я удрям, какво остава за някой друг. След като не могат да си сдържат нервите и си позволяват подобно отношение към децата, значи просто не стават за тази работа!

# 55
  • Варна
Здравейте. 

Ронка, честито на малките близначета.Да растат здрави и умни дечица.

Пепи,много неприятна ситуация.Може би трябва да поговориш с въпросната кака.Но не с назидателен тон ,а по-скоро да разбере ,че не ти е приятно и че се отразява зле на Вяра.
Навремето дъщеря ми я бяха ударили с лъжица по главата и мъжа ми такъв скандал беше спретнал,макар да не го одобрявам този начин на разправа.После станахме приятелки с въпросната госпожа.

Ние още бухаме ,писна ми с тези кашлици.Накрая ще оставя да преминат сами.Какво ли не опитахме.

Ели ,за етичния кодекс съм чувала но не съм запозната в подробности.

# 56
Ели, нещо напоследък хич не полягвам. Откакто ми минаха неразположенията съм доста смела, разхождаме се с Дани, готвя, чистя... Бабата и дядото цяла седмица са под карантина, че в групата на племенницата ми е имало дете със скарлатина и няма как да се качват да ми помагат. Та в общи линии си кукаме с Данчо сами по цял ден. Мислиме дори за Нова година да заминем за Рила за няколко дни, още ме е шубе, но има време да му мислиме.
Днес трябваше да обикалям за подарък за Р.Д. на едно детенце и моя дзвер ме направи дива и щастлива. Crazy То верно, че с деца на пазар, особено в детски магазини е мисия невъзможна, но като няма на кой да го оставя. Тръшка се за глупости, изпроси си една топка, взех му я, после иска количка, после пак топка....е не му ги купих. Та рева милия, дожаля ми много, ама не искам да се учи така. Иначе не беснее в магазина, но ми сочи какво иска и седи като магаре на мост, няма тръгване. Едва излезнахме през вратата с дърпане, да не се разправяме в магазина, та отвънка вече пусна сълзичките. Сега ми се пазари утре да съм му купила Роли - ананасчето от "Плодчетата", та ще му взема един истински ананас, да видиме какво ще го прави и дали въобще ще го яде.
Онзи ден го питам какъв подарък иска да му донесе дядо Коледа, той ми вика:" Зелен"- още не му е увряло главето да се пазари и да иска разни скъпотии.
За детските градини, почти съм сигурна, че във всяка се случват такива истории, за съжаление....а колко от тях пропускат родителите. Дани съм си позволявала само по дупето да го шляпкам, но не силно, колкото да го укротя. Тези дни само като го съблека по долни гащи и се почва едно търчане бос, а това ме натоварва, сгъвам се на две, за да го облека наново, той рита, върти се. #Cussing out
За дърпането по ушите знам, че крие доста рискове, не е така безобидно както си мислят някои хора. Има доста важни точки, които могат да се засегнат, както и за удрянето по ръцете от външната им страна, не по дланите отвътре. Абе, въобще кое ли удряне е хубаво, особено ако видиш как някой друг налага твоето дете. #2gunfire

Ели, Сузи, почна се сезона на кашлиците. Дано при вас скоро отшуми. Помня миналата зима, Дани доста дълго време си влачи една, но слава богу не слезна към дробовете.

Ронка, да са ви живи и здрави близначетата в родата. ДА растат здрави и весели! nbirthday newsm64

Бета
, кофти работа с тоя колит, явно доста те е боляло, щом са го сбъркали с апандисит. Дано се оправиш бързо с малко диетка. Praynig

Само аз не приветствах с добре дошла новата мама. Embarassed gery_rozwelcome

# 57
  • София
Честит Рожден Ден на близначета на братовчетката ти,Ронка!Да растат здрави,весели и усмихнати!  bouquetА ти защо не беше ги виждала-и те ли бяха в чужбина,какво беше? newsm78
Аз пък днес брах ядове с Влади в "Социални грижи".С влизането се почна един рев-магарешки!А аз не бях написала молбата-беше кошмар-така и не я дописах във фоаето,а на капака на една кола отвън.Никаква работа не мога да свърша с него-затова завиждам на Пиги за послушното Цветенце.
Бетта-а колит не се лекува,така ли беше,само трябва да се внимава с яденето,нали?Спомням си като малка на един лагер ми казаха,че имам и ме оставиха на кисело мляко няколко дни.Дано се оправиш скоро.
Ами щом в "Елмо "не ви хареса  ще разгледам нещо друго.Ще изчакам и Бетта да провери в това другото.
Сузи-айде оздравявайте,пийте повече чайчета. Hug

# 58
  • somewhere over the rainbow
Ей, по-бавно бе Crazy

Нани, Даяна е по-добре. В понеделник мислим обратно на тръстиката Mr. Green

И на мен ми се иска да се разходим до София, да се видим. Ще видим Thinking

Аз пък два дни търся усилено филмче за Дядо Коледа - ми няма Confused Ама такова, като приказка да е, на български  newsm78

Чао, че ме гонят

# 59
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Момичета, благодаря, че се включихте!

Общи условия

Активация на акаунт