АПРИЛчето ритничета раздава, на мама чак сърцето разтуптява!

• 15 268
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро и от мен!

qnika,мерси за кафенцето Hug.

ssillvvi,Давид е много хубаво и силно име,а от момичешките ми харесват най-много Тея,Ния,Никол,Ясмин и Дивна Heart Eyes

Abrikotin ,хайде дано в четвъртък узнаете дали ще е момиченце или момченце,разбираемо е нетърпението ви Hug.А имената са супер,чудно е че сте единодушни с половинката,като гледам на повечето от нас май мъжете се пънат за имената които сме си харесали smile3515

madlena,честита девойка stork-girl.За ниската плацента ми бяха казали че може да се вдигне,не е задължително да си остане така до края.Ако остане все така обаче се налага секцио,защото е разположена точно на родовите пътища и няма как да излезе бебчето.Ама как го обясних...някоя мама да ме поправи ако греша,но това ми бяха обяснили на мен Rolling Eyes.

Little-Big Girl,и аз с предната бременност все сънувах че раждам Crazy,на всичкото отгоре не го раждах бебе ами детенце на 2-3 години и плачех че не съм люшкала и гушкала малко вързопче,ами направо порастнало дете съм родила Dizzy Face smile3538.А за емоциите по време на бременността,и аз имам кризисни моменти-най-пресния случай от вчера,цял ден се дракахме дракахме с милото,накрая наистински се скарахме,детето и то го отнесе миличкото Embarassed,и на всичкото отгоре сякаш ръцете ми не бяха моите-убих се да изпускам какво ли не,разлях млякото на детето и бирата на таткото снощи(повярвай без грам умисъл Mr. Green),за капак през нощта се въртях като луда и сигурно 3 часа не можах да заспя...
Днес слава Богу денят тръгна нормално,мъжът ми дори не ми се сърди за вчерашните изпълнения Crazy,а детето е кротко и послушно,и не ме ядосва  Heart Eyes.Простили са ми и двамата Grinning.

Kenga_,определено ще е хубаво и двете ти принцеси да са с имена на цветя 4470.Калина е много хубаво,освен него ми харесват Невена и Биляна(от ''цветните'') Wink

desi054224,аз използвам бебешки сапун  bath1

Nadeto K,поздравления за решението да се бракувате Grinning,въпреки че ще е без сватба.Това далеч не е най-важното,важното е че го искате и двамата  loveuuu.Пък има време после за ''истинска'' сватба,тъкмо ще си имате и едно сладко бонбонче за шаферка Heart Eyes

Оле,пак изписах цял ферман Blush,хайде хубав ден  Kissing Heart

# 181
desi054224 и аз съм така. Използвам интимен сапун с лайка, ама в повечето случаи много ме дразни. Сърби ме, зачервявам се ужас  Shocked Embarassed Билката е точно смрадлика добре ме подсети  Hug
madlena честито ти розово фламинго, ааа пардон щрък  Mr. Green  stork-girl Пък и както ти е писала sashimama плацентата може да се вдигне - нищо не се знае  Simple Smile
Пожелавам на всички един прекрасен месец ДЕКЕМВРИ  и много мног празнично настроение  santa2  madnoel People Santa Close-mas: Nature Snowman

# 182
Здравейте момичета !
Много благодаря за милите ви думи,трогнахте ме !
Little Big Girl,ммм страхотно ,честито и на теб!Желая ти дълъг и хармоничен семеен живот ,изпълнен с много любов!
Didi Bojinowa , благодаря за поздравите ...поздрави и ти от мен Роси.
Резултатите от моята ФМ също са добри ,всичко е наред,дано да е така до последно.
Аз нищо не съм купувала още за детенце,все още мисля ,че е малко рано.
За името с моя съпруг сме единодушни от самото начало ,че ще е Борис.
Целувки и усмихната седмица

# 183
Добро утро момичета!
Искам да попитам с какво се подмивате,че аз откакто съм бременна само чиста водичка,но нещо се чувствам некомфортно,има ли някакви интимни сапуни за бременни  Thinking .Казаха ми и една билка ама смрадлика ли беше,забравих  Blush  Whistling

Desi, на мен докторът ми препоръча интимен гел Лактацид, но му отвърнах, че ползвам Seba med и той каза, че също е добър избор. Няколко пъти в миналото съм пробвала само с вода, но честно казано, не съм доволна от резултата... Смрадликата не я препоръчвам за честа употреба. Много е подходяща при някаква инфекция, но изсушава ужасно и ако сте от мамите, дето си правят кекс по време на бременността може да ви боли...

Ние взехме в събота малка шапчица, подведох се по приказките за безпроблемно раждане  Laughing или пък просто си търсех повод да купя нещо, че то вече не се издържа... Joy

Успех в борбата за имена при "воюващите" мами!  Hug Нас вече ни подпитват дали не сме избрали, но ще трябва да почакат до раждането - не казвамеее.  Whistling

И за финал - честито на всички бракувани! Дълъг, изпълнен с с хармония семеен живот!   bouquet

# 184
  • Там където има любов
Здравейте и от мен
Аз ви обещах че няма да се оплаквам така че ще гледам да спазвам обещанието си  Mr. Green . Ако не се лъжа във връзка с името Денис - това е американско име а Дениз е турското - което е море но мисля че тук имаме и по веща от мен по този въпрос иначе аз също много го харесвам
magdalena.savova - аз май не съм ти честитила (леле не помня  Embarassed ) Е желая ви щастлив живот изпълнен с много любов и нежност, двустранно уважение чак до старини и много дечица които да изпълват живота ви със смисъл и радост.
Ама като не мога да ви се оплача и ми е някак тежко  Mr. Green .Не мога и аз да спя тези дни само на една страна спа и след няколко часа изтръпвам и се будя и не мога да заспя повече а така ми се спи.
Искам да ви пожелая успешна седмица на всички кото работят а на тези които са си у дома да почиват повече и да си мислят само за хубави неща  Hug

# 185
  • София
Здравейте и от мене мили мами  bouquet
На всички разбрали пола на бебенцата честитио и сега вече имате зелена светлина за покупки в подходящи тонове Laughing
Честито на младоженците и бъдещите такива и много дълъг семеен живот и щастие newsm51 txtloves  loveuuu
На новодошлите welcome
Искрено се надявам като отида на ФМ другата седмица и аз да разбера какво ще е моето бебче.Нашия татко иска момче,а аз тайничко пак се надявам да е момиченце Rolling Eyes Embarassed
Лек ден от мене и пак ще намина да чета и да пиша. малко по-късно Heart Eyes

# 186
  • Бургас
Да Димитрова наистина ми каза че плацентата може да се вдигне от самосебе си ама много да не разчитам, абе ще е секцио пак кво да се прави, все трябва да родя някак си  Mr. Green
Nadeto_K  ако имате подписан граждански брак ако ще и седмица преди да родиш, детето е родено в брак и не се припознава. Категорично възразявам с това което са ти казали или има някакво несъответствие и не можем да се разберем.

# 187
Nadeto_K  ако имате подписан граждански брак ако ще и седмица преди да родиш, детето е родено в брак и не се припознава. Категорично възразявам с това което са ти казали или има някакво несъответствие и не можем да се разберем.
Да аз точно това имах предвид, но ние мислихме да сключим брак след като родя, а тогава детето си остава със статус припознато и за това решихме да подпишем преди да се е родило. Възможно е да са ни заблудили, незнам  Thinking

# 188
Благодаря на qnika,warze,nadeto_k,sashimama,katti,no_ name за бързите отговори!
между другото no_name аз май спокоино ще мога да се измивам със смрадлика тъй като такива  luvbed неща като кекс хич не ми се нравят  smile3506 Мойто мъж вече  smile3515 smile3515 smile3511 ще си търси нова жена ако не му се чака вече  smile3502

# 189
Надето К,в акта за раждане никъде не се упоменава че детето е припознато.Няма такъв статус Naughty.Ние с половинката ми нямаме брак,малкия си е зписан на неговото име,без уточнения Peace.Просто има процедури,които трябва да се свършат веднага след раждането,и няма проблеми с името на детенце Hug

# 190
Наде, определено са ви заблудили. Щом е сключен брака преди раждането - детето си е вътребрачно, ако мога така да се изразя   Crazy Ние се оженихме с мъжо, когато бях бременна в 6-тият месец с щерката и не я е припознавал таткото - негова си беше законно  Crossing Arms Mr. Green Друго ще е ако си имала друг брак преди това. Тогава детето родено до 9 месеца след развода си се води на старият  мъж, нищо че например жената не си е лягала с него в продължение на години  Mr. Green. Аз в началото като прочетох предният ти постинг и си помислих, че си в чужбина  Thinking Незнам защо са ви объркали така  Thinking. Направете консултация с адвокат  Peace Както и да е желая ви жастлив и спокоен семеен живот, изпълнен с много любов и разбирателство   loveuuu
Деси то и ние сме от тези дето не консумират много много кекса  Whistling А като си почисля как беше предният път ...  Blush Ама сега - сухо ми е, дразни ме, не ми се ще да ме пипат даже  Crazy Таткото засега търпи - може би щото го огряваше от време на време, макар и със зор  Whistling ама сега, след като се констатира проблем с шийката - пълен пост  Naughty и сигурно ще види зор, ама така е, не се става лесно тати. Нека пък да не си мислят че на нас ни е много добре  #Cussing out Боли те тук, опъва те там, кой кръст, кой крак, кой глава...все разни дискомфорти и като прибавим и разбушувалите се хормони и променливото настроение  Tired Пък те ... кекс искат  Crazy hahaha
Момичета, я кажете - тези от вас, които имам пиърсинг на пъпа - кога мислите да го махате  newsm78 Аз още - търпя, не ме смущава много, само дето го закачам понякога с дрехите и  #Puppy dog А как не ми се иска да го махам. Ама като не мога да си намеря обица за бременни  Rolling Eyes

# 191
Деси, аз също ползвах Лактацид, после се появи сърбеж-гъбички, смених го с Нивея с лайка. Лошото е, че след двуседмично лечение, нямах 10 дни проблем и сега отново имам сърбеж. Tired Мазах се една седмица с Клотримазол, но явно проблема не е само външен и пак ще трябва да се лекувам. Аман вече от тия гъби. А доки каза, че няма нужда засега мъжо да се лекува, да но явно си ги предаваме, нищо че той няма оплаквания. Смрадлика също ползвам, вчера си купих 8 чифта гащи от Метро и смятам като се излекувам отново да изхвърля старите, както и да ползваме презерватив оттук насетне. Rolling Eyes
За интимен сапун за бременни за първи път чувам. qnika За Лактацид ли става дума? newsm78
no_name е медицинска козметика, няма начин доки да не я одобри. Peace И бебешката им серия е готина. Ползвах слънцезащитен ф-р за синковеца това лято и съм доволна, а сега съм си поръчала възелинче-стик за устни, че зимата все му се напукват и си дърпа една кожичка отпред на горната устна. Поне знам, че е детско и качествено. Peace

А за имената не ми се говори. Аз правя списъци, мъжо задрасква след мен, много му е лесно... Crossing Arms
Спряла съм се на няколко варианта: Калин, Кристиян или Християн и нещо като  Велин ми се върти из главата. Rolling Eyes Евелин ми звучи женско, Ивелин пък не ми харесва...Помня, че и с Дани така се чудехме, но сега така свикнахме с това име, че не мога да си представя да се казва другояче. Simple Smile

# 192
  • Някъде там...
desi054224, ако държиш да ползваш интимно измиващо средство - вземи Лактацид или Себамед, гледай да съдържат лактобацили. Аз лично ползвам чиста водичка, не съм фен на химията за такива нежни места, а и лекарят ми не препоръчва употребата на подобни препарати по време на бременност, защото нарушават естествената защита на влагалището. Имам си един Лактацид за зор заман вкъщи, но най-комфортно ми е с водичка.

Някой питаше за ниска плацента - това е, когато плацентата е прикрепена в долната част на матката, близо до цервикалния канал. Понякога закрива изцяло или частично цервикалния канал - тогава се нарича плацента превия. В повечето случаи се вдига към 5-6 месец, но е нужно повече внимание - повече почивка и по-малко натоварване, защото при такава плацента лесно може да се получи отлепяне и кървене.
Ето и нагледно:

Първите три вида са плацента превия, третата е ниско прилежаща. Плацента превия е показател за секцио.

Аз днес бях на ЖК, бебките са добре. В четвъртък съм при моя си лекар, тогава ще ги гледаме по-обстойно.
После минах набързо през магазин Щъркел и се сдобих с ето тази възглавница: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9173796. Сега ще я ползвам да си подпирам тумбака с нея, а после, ЖЗ, ще я ползват бебките.

# 193
Честита нова седмица и нов празничен месец от мен Simple Smile))
аз днес смятам да се заема с украсяването на дома и ще изляза и да понакупя разни нови красиви неща! santa2
кенга, аз бих предложила Цветина! хем се римуват с Калина, хем ще празнува на цветница и хем не е толкова експлоатирано като Цветелина Simple Smile))) на мен много ми харесва, ама нали ще ставам мъжка майка.... не ми върши работа Simple Smile)))
На мен доктора ми предписа Лактасид за измиване. Тук предписват за бременни гелове с рецепта и каза само това да ползвам.
Магдалена, Честито ти бракуване - нека този съюз ти носи само радост и щастие и колкото си пожелаеш дечица!!!
Петиоф, добре дошла в мъжкия отбор!!!  И аз исках момиченце по принцип, от както изобщо си мисля за бебта. Но сега така свикнах с мисълта за моя малък, сладък бандит и си го представям ( как ще прилича на тати си - голям и силен ) и така му се радвам от сега, че направо не знам как ще издържа да се роди!  Simple Smile)))
Пък и ще имаме втори шанс за девойка Simple Smile

# 194
Здравейте и от мен момичета!  
tolinka аз съм с 4 и2 диоптъра и въпреки ,че очната каза секцио ние с моята лекарка по моя молба решихме ,че ако нещата вървят добре ще родя нормално.Така и стана дори миналия месец ходих на преглед и не съм вдигнала диоптрите.Сега като и казах ,че съм раждала нормално каза пак така да си раждам.Винаги има риск дори и без диоптри всеки преценя сам.Надявам се този път също да не се налага нож Simple Smile
Аз също ползвам Lactacyd и съм доволна.Ако гела е интимен рядко може да дразни това чувство е по-скоро от теченията и гъбичките характерни за бременноста.Аз отвреме на време ползвам Clotrimazol  тъй като лечение се прилага чак след като спрете с кърменето.
Относно нервните изблици чак ме е  страх с първата бременнос не бях така ,а тези нерви хич не са полезни за бебето .
Честито на всички които имат повод!
Успешна седмица и повече усмивки мами!

Общи условия

Активация на акаунт