Балони, песни и дъга радват ДЕКЕМВРИЙката сега!

• 17 721
  • 276
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря ти за инфото Диди,

Два пъти общо ли? Един път в осми и един в девети или по два пъти, общо 4? Извинявай, не разбрах точно. Значи ако пренося е ясно, ще ходя. А ако не пренося, може би ако почувствам контракции, тогава да отивам, така ли?

Момичета, вие приготвяте ли вече дрешките? Имам предвид пране и гладене, че то сега трудно ще съхнат дрехи, прани на ръка.

# 91
Здравейте и от мен!!!
Момичета, имам нужда от помощ - тази сутрин се събудих със страшно главоболие. Нека ако някоя от вас знае какво може да ми помогне да ми пише.
Ще имаме ли бебче днес???

# 92
Здравейте момичета  Grinning
На вниманието на бургаските мами !
Искам да ви съобщя ,  че на 9-ти / вторник / декември от 16 часа в Бургас , училище за бъдещи майки организира среща с лекция на тема
 "Всичко за безпроблемното Кърменето " в заведение Руски Романси на ул. " Рилска " 6 .
 Лектор ще е  националният консултант по кърмене Марияна Юриева - нашата обичана и уважавана Мери , което означава , че ще слушаме полезни и приятни неща . Няма да има куверт , но е желателно да се консумира нещо . Добре дошли са всички кърмещи , некърмещи и очакващи своите бебчета мами  Hug
С  желаещите ще се видим там  Hug
За записване - тел. 0899 523 176 и 056/816 833 - Кесова

На всички желая леко и безпроблемно раждане и живи и здрави бебчета  Hug

# 93
  • София
Румяна, ето това е табличката с изследванията: http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm. По 2 пъти в 8-ми и в 9-ти месец, общо 4. Но сега като гледам не е написано, че са по здравна каса.  newsm78 Но мисля, че трябва да са. Ако някоя мама се следи по здравна каса и знае, може да се включи. А относно това кога да отидеш, мисля че трябва да говориш с лекаря си. Моя ме вика всяка седмица от началото на 9-тия месец, но при всеки е различно в зависимост от това къде ходиш.

Верита, можеш да пиеш парацетамол или панадол.

# 94
bg_desi, честит ти рожденик! Да бъде послушен татко и много да помага.  Grinning

eses пиши как е минало. Все още има време да смениш болницата, ако си все така недоволна. Аз вече 4 седмици чакам да ме погледне на ЖК там лекар на УЗ и все няма.  #Cussing out Е няма да раждам там и още повече да им плащам за това отношение. Дори съжалявам, че си платих цялата сума за ЖК и не се махнах по-рано от тяхната въртележка.  ooooh!

Аз днес съм на записи на тонове - всяка сряда ходя вече трета седмица. В Шейново още не са ми правили, а и не чакам нищо от тях. Но ми казаха, че правят 2 пъти - веднъж в 38 и 40 седмица. По ЗК мисля, че не се полагат записи на тонове, а само мерене на тонове със слушалка или с портативно апаратче.

# 95
Здравейте и от мен!

На мен днес ми е много скапано настроението....Времето е едно мрачно...

Сега изпрах и последното одеалце за бебчо и остава да купим само матраче  Heart Eyes

Утре живот и здраве мисля да дойда на лекцията в ЦУМ така че може да се видим там  Hug

Invisible, все си мисля да ти кажа, ама се сещам като не съм на компютъра - защо не пробваш да измиеш пода като Шушинка и да изгледаш филма, който Бамби е гледала преди да роди, може пък така да тръгне бебо Laughing

Деси, честит ти рожденник! Да е жив и здрав и да бъде най-добрия и щастлив татко   party023

# 96
  • София
Румяна, важно е да се мерят тоновете, особено в последния месец. При преглед с ехограф може да се установи колко е пулса на бебето, но само в момента, за 2-3 минути, докато ти обикалят с ехографа по крема. Не може да се добие представа за цялостната картина. Затова се прави запис отделно, който е около 20-30 минути. Хубаво е в последния месец да е 1 седмично, независимо какво покрива касата. както ти е написала и Диди, ако има индикация за проблем или ако преносваш може да ти правят запис всеки ден.

Verita76, може да пиеш парацетамол или еферелган, но в никакъв случай аналгин!

# 97
  • София
bg_desi, честит рожден ден на вашия татко. Да е жив и здрав! Скоро ще го зарадваш с едно сладко бебче  Simple Smile

eses, надявам се, че всичко при теб е добре. Ужасни лекари има, нямам думи  #Cussing out

Относно записите на тонове мисля, че се полагат и по ЗК. На мен започнаха да ми ги правят някъде от края на 7-мия, началото на 8-мия месец - поне три пъти ми ги бяха правили. Е, аз вече не ходя на ЖК там, ходя си при лекарката, при която ще раждам. Ако бях продължила да ходя там, сигурна съм, че щяха да ми ги мерят при всеки преглед.

# 98
  • София
Честит син на Цюрих! Много здраве и щастие на порасналото семейство!

bg_desi
, честит ти рожденик!

Ники, браво на малката! все по-голяма да расте и скоро да си я вземете у дома!

есес, ако днес е денят, стискам силно палците! ако не е, дано поне да се поуспокоиш малко и да вземеш изпита!

ние вчера бяхме при детски нефролог, да види бъбречните легенчета на малката. леко все още са увеличени, но той е оптимист, че проблема ще се израстне! след 3 месеца сме на контролен преглед!

Поли, предполагам, че при мен има някакъв проблем, но освен снимката на Цвети, другите от първа страница не ги виждам (дава ми квадратче с хиксче) Sad. помагайте защо не става?  Поли, на теб същоп пожелавам леко раждане, че видях, че си следващата в списъка на плановите!

успех и на останалите майки в очакване на срещата!

# 99
  • Велико Търново
Момичета гледайте Часът на мама говорят точно за раждането

# 100
  • София
Ето ме и мен  Laughing
Честит малчуган на Цюрих, да им е жив и здрав, да расте голям и много да ги радва Simple Smile
Ето и моето разказче, исках да е кратко, а то стана ферман:

След като постъпих на 18 в болницата, при прегледа на Димитров се оказа, че имам 1.5см. разкритие и напълно изгладена шийка... Което за мен беше голям шок  #Crazy Laughing На монитора за тоновете излизаха доста и силни контракции. Което попритесни лекаря, че няма да дочакам сутринта, а ми беше казал че има 3 планови операции за деня Wink Каза ми, че сега ще прави спешно секцио и после ще ме посети. Тогава си помислих, че може да е Ради, но така се бях шашнала, че не попитах. На по-късния преглед положението беше същото, и Димитров каза, че 99% ще дочакаме сутринта.
Междувременно следобеда ме посети д-р Илиев, анестезиолога. Аз го питах за упойките, а той ми обяни, че спиналната е  най-добрата за плановото секцио. За следоперативно обезболяване ми каза, че има 2 варианта - епидурален катетър или венозно обезболяване. На въпроса ми той кое би препоръчал, ми обясни следното:
При венозноата система се получава обезболяване на амплитуди, т.е. ефекта не е еднакво силен постоянно.
При епидуралния катетър има постоянно обезболяване в рамките на 24 часа (такъв срок бил ок за секциото, иначе можело колкото време има нужда), но се заплаща допълнително.
Аз се спрях на епидуралния катетър - и това беше може би най-доброто ми решение.

Сутринта започна подготовката, която благодарение на милия персонал се оказа, че нито е толкова притеснително, нито пък неприятно. На монитора се показаха контракции през 4 минутки, макар нищо да не ме болеше - акушерката каза, че са идеални и независимо дали искам или не, човека е тръгнал днес и няма връщане. Това мен в крайна сметка ме зарадва, с оглед на това, че бебчо вече е подготвен да се роди Simple Smile

До операционната отидох на собствен ход със сестрата, а там вече беше анестезиолога. На влизане им казах, че ме е хванал големия страх и да не ми се смеят много. Упойките не усетих, усетих боцването на местната упойка, което е като взимането на кръв. От спиналната анестезия краката ми се топлиха и треперенето (което би трябвало да е от системите, но при мен май си беше основно от страх) почти спря. Бях накичена като коледна елха и притеснено питах анестезиолога ще усещам ли нещо и какво. А след като ми изтекоха банките - Илиев нещо ме заприказва, заразпитва и малко след това ме попита дали усещам нещо. Аз казах - ами не, а той каза "Е, спокойно, те вече работят".
И така - в залата сири музика, докотрите обсъждат групата, анестезиолозите си говорят за някакви неща от предния ден... По едно време се чу гъргорене - и аз тъкмо се чудех какво ли ми се разкачи и тогава чух плач... Докато се усетя и отляво подадоха бебока на екипа неонатолози... В залата пуснаха Happy Birthday, а аз само гледах какво правят на малкото ревящо човече. Показаха ми гривничките с номерцата и ни ги сложиха. Забравих и операция и всичко... За момент така ми се доплака, но също така бъзо и ми отмина...
Като приключиха с манипулациите взеха бебето, и ми го донесоха до главата, като почти завряха пишката му в носа ми и ми го подадаоха да му цункам главичката... Simple Smile))
Оттам насетне изобщо забравих къде съм, какво ми правят и че ме е било страх Simple Smile

Като приключихме ме закараха обратно в стаята, където се обадих на таткото, който се оказа, че вече е видял мишлето, снимал го е и го е показал на двете баби които чакаха с него отвън Simple Smile

След около час, когато приключиха следоперативните процедури той дойде при мен и остана до късно вечерта (бях в самостоятелна стая, така че той идваше всеки ден за по няколко часа). Привечер ни донесоха бебенцето, а аз имах възможност с малко помощ от едната акушерка да го закърмя - макар и за 5 минутки. Опитах се и да стана вечерта, но се оказа, че единия ми крак още е в плен ан упойката и се раздвижих активно на следващата сутрин. епидуралната упойка тече до следващата сутрин.
Благодарение на нея раздвижването не беше много болезнено. Даже успях да отида за първата визитация на бебето, където освен това го къпаха и мериха Simple Smile Илиев ми сложи още 2 пъти обезболяващо и после ми махна катетъра.
Тогава ми препоръча да пия солпадеин при нужда, което мога да препоръчам с две ръце на всички мами със секцио. Не е опасен за бебето, а облекчава страхотно болката. И от третия ден вече бях като нормален човек, макар и с малко болки Wink
С малчугана се кърмихме и гледахме, но се оказа, че има по-явно изразена жълтеничка (защото сме с различни кръвни групи, той е взел тази на таткото). Затова го преместиха в интензивното за фототерапия, а аз ходех при него, за да го кърмя. Затова и ни изписаха един ден по-късно, след като му се нормализира билирубина.
В интензивното правихме компания на малката Алекс, която вече е доста голяма и има силен и ясен глас Simple Smile Стискам и палци да е все така борбена, да расте и да се развива  Hug Praynig

За условията в Токуда - има всичко, за да се чувства човек нормален и спокоен. Персонала е супер - спокойни, мили и помагат при нужда.
Д-р Димитров е страхотен, нямам думи да кажа колко съм му благодарна Simple Smile Просто е много натоварен. Ако имате въпроси - просто го питайте. Аз си ходех при него с цял списък и винаги ми отговаряше за всичко, макар самия той да не е много разговорлив, ако не го питаш.
За упойките - комбинациятя спинална + епидурална за 2 часа според мен е много облекчаващ вариант и мога да го препоръчам.
Относно тестуването и алергиите - аз пих ксизал 3 дни преди операцията, но аз имам доста алергии. Макар че на теста не показах алергия към упойките, го пих заради съпътстващите алергии.
Не мисля, че ако по принцип нямате алергии и тестуването е ОК има нужда да се пие "за всеки случай".

Та това е от мен за раждането на Никола - не беше страшно, както очаквах; беше по-болезнено 48 часа считано от операцията, но далеч от непоносимите болки, които очаквах. Като видях бебето - изобщо забравих негативите, а като го гушнах - и болките минаха на заден план. На всички мамаи на които им предстои - пожелавам ви да сте спокойни, защото изобщо няма нужда от паника. Еуфорията и щастието тушират всичко останало Simple Smile

В Токуда - освен Солпадеин, вземете си повече кърпи и хавлии, там не дават, както и сапунче.

И така - ние с мишлето се гледаме, кърмим се и  свикваме един с друг, операцията почти не я усещам.  
Сасано - само втория ден давах малко добавка на 2 хранения, че сестрата настоя, но вечерта лекарката ми каза никаква добавка, щом имам колстра/кърма. Помпата е супер, много ми помогна за тези първоначалните наливания. Сега в къщи я ползвах веднъж, че малчото изяжда всичко и не се налага да се цедя за облекчение, но за болницата е незаменима. Ще видим как ще продължаваме, дано да е все така  Grinning
И да ви кажа много, много по-хубаво е да си гушнеш детенцето отколкото очаквах, а си мислех, че съм подготвена... Стискам палци на всички, на които им предстои този прекрасен момент, както и на тези които се възстановяват Simple Smile

Много късмет и усмихнат ден на всички   bouquet

# 101
Хм, добре че се разприказвахме за тези записи на тонове. Аз точно сега влизам в деветия, точно навреме. Значи излиза, че трябва по мое си усмотрение да ходя в Шейново да ми ги правят. Малко ми е странно, че никой не ме праща, но сигурно не е проблем. Трябва ли да се обаждам предварително? Мисля, че в Шейново всичко за проследяването на бременността е платено, а не по ЗК.

# 102
eternityи при мен не се виждаха сега ги оправих.
И мен днес нещо ме боли главата но снощи не можах да спя, много се въртях,и сега ще полегна малко, че после имам да пера дрешки да са ми готови.
Да се похваля подариха ми много хубав повивалник,отдолу е с две равчетанещо  ,и една  кошница която става и за пренасяне и за кош в които да спинка и столче за хранен но то още стои в кашона .Но утре ще ги снимам и ще ги покажа.
bg_desi Честито ти рожденник,да ти е жив и здрав и да помага много за бебечето.

# 103
Здравейте пак!
Момичета мнооого ви благодаря - изпих си един ефералган и след 10 мин съм като нов човек!
Радвам се, че ви има и се надявам живот и здраве като минем в родени съветите и помощта, които си даваме тук да ни помагат и при мъничетата!!! Hug Hug Hug

# 104
Abel много хубаво разказче.Още повече ми се прииска да си гушна моят бебок.Зарази ме с много положителни емоции.Да сте живи и здрави и много да се слушкате с малкият.

Общи условия

Активация на акаунт