Анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев)

• 228 626
  • 779
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Нищо...
Ама и той не ще да пие много хапове Confused Търпи си. Като го видя как разтрива ходилото и петата и ми става ясно, че го стяга.
Свга се сещам, че му бяха изписали Мовалис...пи го за кратко и като прочете страничните ефекти и край.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 10:24 от mystic woman

# 751
То всичко е с такива странични ефекти, че не знаеш дали да не си живееш в синхрон с болестта 😄
Петата е ужас - когато се претовари боли и в покой, все едно игли забиват, такава стрелкаща болка.

# 752
И аз се интересувам от минерални бани, където сте намерили облекчение (до Пловдив още по-добре). Последната година съм с непрекъснати болки, денем и нощем. Мисля, че прагът ми на търпимост се вдигна по принуда и почти се държа нормално в ежедневието, но да цитирам Божинката "Като си знаеш какво ти е, само ти си знаеш какво ти е!" Simple Smile Лекарствата не ми понасят, освен ставите, ме заболя и всичко останало... Добавки съм изпила почти всичко изброено по-горе, но все пак са ми по-приемлива опция. И баните помагат много, ще се опитам да е по-често, затова търся наблизо.

# 753
  • Пловдив
Я сподели кво си пила като хапове...и биологични и добавки. От полза ще е да споделяме...
Взех сега на ММ да пие за 10дни Геровит, противовъзпалително е с вит.В.

# 754
Нестероидни противовъзпалителни всякакви.. стомаха става на компот след 3-тия ден. Сулфасалазин 2 пъти по 6 месеца - нулев ефект. Последно в Окръжна болница ме помляха от инжекции и си излязох с болки. С недоказан Бехтерев съм, водят ме сакроиелит и спондилоартрит, затова не съм приемала биологични.
За пореден път се отричам (отчайвам) от конвенционалната медицина и се боря сама.
Помага ми йога - старая се да съм редовна ( невинаги Simple Smile ), помага ми безглутенова диета ( трудно е, но се опитвам да не прекалявам), помагат ми минерални бани и най-вече спокойствие ( най-невъзможното, но наистина, това дава сили да продължаваш напред).

# 755
Нестероидни противовъзпалителни всякакви.. стомаха става на компот след 3-тия ден. Сулфасалазин 2 пъти по 6 месеца - нулев ефект. Последно в Окръжна болница ме помляха от инжекции и си излязох с болки. С недоказан Бехтерев съм, водят ме сакроиелит и спондилоартрит, затова не съм приемала биологични.
За пореден път се отричам (отчайвам) от конвенционалната медицина и се боря сама.
Помага ми йога - старая се да съм редовна ( невинаги Simple Smile ), помага ми безглутенова диета ( трудно е, но се опитвам да не прекалявам), помагат ми минерални бани и най-вече спокойствие ( най-невъзможното, но наистина, това дава сили да продължаваш напред).
За безглутенови, безлактозни манджи силно препоръчвам тази мацка. Купих си и книгата й, каза, че ще пише втора: https://youtube.com/@tinasgoodfood?si=Rg5FymDzk3P-3jt4

# 756
Благодаря ти Уинкс, наистина полезно! Heart

# 757
Parfait , в село Леново е извора . След Асеновград в посока Кърджали . Има обособена “баня” . Мъжката и женската са разделени . Безплатно е , водата е много топла и съдържа сяра . Доста хора я посещават , с всякакви проблеми .

# 758
Интересно,на мен абсолютно ми забраниха йога.
Преди няколко години ходих във военния санаториум в Поморие.Наистина ми помогнаха процедурите,но само за месец-два.

# 759
Искам да напиша нещо за тоя Бехтерев, сигурно ще послужи на някой.... И така, Бехтерев ми е от 25 годни вече. Не го лекувам с биологични или нспвп заради лекарска забрана. Разчитам само на имуран, имуносупресор за друго автоимунно. С болките горе-долу с справих, обаче имам страшни изкривявания. Бях ги преживяла и тях, до това лято... Трябваше да ми извадят жлъчката, но заради промените във врата хирурга се страхуваше, че може да ми разкъсат трахеята при интубацията. Наложи се да използват фиброоптичен бронхоскоп, за да вкарат тръбата за обдишване. Не бяха предвидили обаче, че имам и дясно странна сколиоза и затова тази рутинна иначе операция протече трудно и напрегнато, с 4 разреза, вместо с 3. Имам обаче и пъпна херния и не ми се мисли какво ще става пак, ако се наложи операция.... Съветвам всички, които нямат лекарска забрана, да се лекуват активно с лекарства, а не с алтернативни измислици, да не с окажат в моето положение.

# 760
  • Пловдив
Ън, съжалявам...
Права си, ама като не помагат тия Хумири, Ринвок и т.н...? Какво остава на човек?

# 761
Ън, съжалявам...
Права си, ама като не помагат тия Хумири, Ринвок и т.н...? Какво остава на човек?

И това е вярно, обаче трябва да се намери това, което ще помогне на конкретния човек. Иначе се стига до сколиоза и всички възможни Кривини, а те не само са грозни, пречещи, но и опасни. Не случайно тази болест в крайните стадии е с висок процент загубена работоспособност.

# 762
Подкрепям принципно , за това е важно да се подхожда индивидуално . Лечението трябва да е съобразено със степента на развитие , степента на засягане и симптомите . Хубаво е хората да се запознати с евентуалните рискове и последици , и да се прецени най-добрия вариант . Няма как да определим даден подход за правилен , или грешен .

# 763
Правих ЯМР. Видя се сакроилеит двустранно 3 степен с активност в момента, отново двустранно. Преди 6 месеца на рентгена беше 2 степен двустранно. Доктора директно каза биологично, за да се стопира на този етап. Диатата, движение и упражненията били половината работа, другата лекарството щяло да я върши. Много се притеснявам - странични реакции, намален имунитет и всякакви такива красоти, които могат да последват. Някой на биологично, без значение инжекции или таблетки, да сподели впечатления?

# 764
Frozenn две страници назад писах аз на какви биологични съм била,можеш да прочетеш.
Между другото,не се настройвай негативно предварително.Има много хора,които са от години на биологични и нямат никакви странични ефекти.
Зависи от имунната система и как тя реагира на определено лекарство,а и също от други заболявания,които могат да имат връзка.
Намален имунитет се предполага,но ще се пазиш,ще вземаш добавки...Първата година ми сложиха противогрипна ваксина,било задължително.Цяла година нямах никави проблеми,дори настинка не ме споходи.От тогава не са ми слагали,не знам поради каква причина.Тая година 3 пъти се разболявах,че и Корона ме споходи.А аз много рядко се разболявах преди да започна биологичните.

Общи условия

Активация на акаунт