84 Thanksgiving вълнения и Американски вдъхновения

• 19 078
  • 318
  •   1
Отговори
# 90
Честит ви пуйкин ден и от мен. Ние не готвим, нищо няма да правим. Между плажа и хот тъба ще бъдем, с книжки.   Hug

# 91
Засрамихте ме!  Embarassed Embarassed Embarassed
Отивам кротко да си пека пуйка с глазура от карамелизирано крушово сладко и да се срамувам в ъгъла.  Laughing

# 92
Честит празник на всички!  Пуйка аз няма да готвя, но пуйка ще има nevertheless. Студено е при нас за плаж, но по-късно може да играя тенис с късмет за доброволци за гледане на дете.

Анет, страхотна е картичката!  Ние снощи правихме фигурки на пилгрими и индианци (или Native Americans за по-чуствителните).

# 93
Честит празник и от мен!  Simple Smile

=================
Анет, това е толкова мило! Отивам да пека тиквен сладкиш и да съм мислено благодарна, че сме здрави, че се обичаме, и че сме заедно.

=================
Тандури - глазура от карамелизирано крушово сладко  Joy, после защо била номинирана!

Хайде, пуснете после по една снимка на красива маса (МрсГ???); аз отивам да гугълна тези рутабагас, че сън няма да ме ловне докато не ги видя.

# 94
На патерица, но от сърце - честит рожден ден на Марти! Биз, все така да ви радва!
Анет, много е мило наистина да те изтипосат като обект на благодарност (случвало ми се е, помня как се затрогнах).
Ние ще готвим пуйка, тикви, картофи, мъфини с боровинки, пуканки, и т.н. Използвах всички налични места по 4-те библиотечни карти за двд-та, и се облизвам на предстоящия филмов маратон. Има само две мероприятия по график за 4-те дни, което направо не се брои.
Приятен дълъг уикенд на всички!

# 95
Честит най-хубав, според мен, американски празник!

Имам много неща, за които съм страшно благодарна днес и всеки ден. Бъдете задрави и весели, яжте и мързелувайте, яжте и спортувайте, който- каквото. Аз отивам на пуйка след малко, както винаги, не приготвена от мен.

# 96
  • Boston, MA
Честит най-хубав американски празник и от мен!

Ние се размотаваме, в ранния следобед се мятаме на самолета и летим към вечерна пуйка.  Laughing Приятелката ми е страшен кулинар, отсега се облизвам. Айде, да слушате.

# 97
Честит празник и от мен   bouquet . Не знам дали е най-хубав, тъй като ми е за сефте, но откъм почивни дни си го бива  Laughing

Анет, много мила картичка  Heart Eyes

Тандури, я кажи за тази пуйка с карамализирано крушово сладко  Thinking . Каква плънка слагаш?
Аз вчера ходих да пълним пуякът при родата на половинката. Правих пюре от кестени, мислех, че е традиционно тук, а пък едвам намерих кестени, при това супер скъпи  Thinking . В Бг майка ми прави пуйка от 15 години за Коледа, а в Бг е популярно да се слагат кестени- било Американска традиция....явно не е  Thinking

Кюбит успех на специалното парти  Peace

Агентката милата явно с право се притесняваше за партито- от 2 дена не се е появявала, кой знае какво и е на главата  Crazy

# 98
Кюбитче, ами освен да светнеш олимпийците колко ти е интересно да наблюдаваш Götterdämmerung (естествено, че докато коментираш кризата Wink)... дано някой схване майтапа!

Чакам навалицата, пуйката мирише добре тнкс на мъжО, къщата свети тнкс на мен, следващите 25 год се правя хубава, правя щерката прекрасна, а мъжО неотразим и отивам да празнувам у чуждо!

и все пак ако Тина вземе та тръгне към нас няма д я върнем Grinning

Честит и от мен!

Редактирам за Клерет  Mr. Green ами не се притеснявам, измислих отмъщение за притеснилите ме - ще ги събуя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Леле Анет - завидях ти за картичката! Дитято пише!

# 99
Честит Благодарствен ден и от мен!

Няма да правим пуйка, а роуст бийф , по малкото зло според мъжа ми  Laughing Щяхме да ходим на чужда трапеза, ама се отмени, та сега ще запрятам ръкави поне пай да направя.

Анет, много хубава картичката на Ния Heart Eyes

Кюбит, да издържиш на непростосмъртното партЕ. Grinning

Агенте, усещам, че ще смаяш тия 20+ гости  Flutter
------------
Утре някой ще атакува ли магазините?
Аз сигурно по традиция ще изгледам Тенксгивинг епизодите на Приятели и най-накрая ще украся елхите си.

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 00:25 от benson10

# 100
Еее, Клеърет вече си мислех, че само аз ще правя пуйка, така като гледам май всички са по гости.  Peace
Аз почти привърших, но не съм почнала пуйката ( освен, че от вчера се маринова). Ние тази година няма да имаме гости, та няма да пълня пуйката, ще има предостатъчно ядене, а Калин не обича плънката, той иска все пюре отделно и задушен зелен боб. Simple Smile
Ягодовия пай ми е готов, да видим какъв ще е на вкус, доста не съм правила:
http://flickr.com/photos/26588310@N04/3064109524/in/photostream/
http://flickr.com/photos/26588310@N04/3064168640/
Направих и една питка:
http://flickr.com/photos/26588310@N04/3063266609/in/photostream/
В момента варя сангрия от червени боровинки и нар, после ще добавя винце, портокали, лимончета и т.н.
Остава ми да направя салатата на Танита с домати и прясна моцарела, само че няма да слагам салам, а орехи, зехтин, чесън и магданоз, остана ми картофеното пюре и зеления боб и това ще е.

Клеърет, ако ти е интересно виж и миналогодишната ми пуйка:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/11/peach-and-apricot-g … -turkey-with.html

Една корекция: напълних пуйката с мандарини, карамфил и масло и излях отстрани малко бренди, глазурата след като се опече.  Peace

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 21:16 от Tandoori

# 101
вече си мислех, че само аз ще правя пуйка, така като гледам май всички са по гости.

И аз, и аз. Tandoori,  аз се възползвах от маринатата ти от миналата година и от herb butter, плънката ми е от ориз, гъби, дреболийките и подправки.  Вече се пече чудовището (мъж ми се надцени и за нас и още едно семейство взе 9.5-килограмова пуйка.  ooooh! Послушах го да не й връзвам краката, та гледам че се е цепнала кожата. Дано поне стане вкусна.
Направих снощи тиквеника с пекани. Скъсах си нервите с готовите кори, но това е друга трамвайна релса.
Чакат ме пюретата и киселото зеле с чесън. Подреждам масата и чакам гости (така де, нетипична ми е вечерята, но като за първа година толкова от мен).
Между другото домати със сирене, чесън и риган е любима салата у нас.

anette1104, много мило!  Heart Eyes

Agent, звучи повече от хубаво.

С две думи - Happy Thanksgiving!  Grinning

# 102
Анет, направо ме умили Ния! Чак сега го прочетох!
Аз тази година много се радвах на писмото на Калин до дядо Коледа, не забрави и Ели Simple Smile...като си спомня, преди 3 години милото каза аз не искам нищо друго за Коледа, само нови уши, за да мога да чувам.  Cry

Агент, чакаме снимков мат'риал, не се спотайвай моля! Naughty Laughing

Марлела, хареса ли ви с маринатата? Според мен прави пуйката много крехка.  Peace

# 103
Tandoori, няма начин да не ни хареса! Чакам да се изпече с нетърпение, за да я пробвам.  Hug

# 104
Честит ден-ден на всички! И ние сме без планове, пуйка ядохме, на гости ходихме, сега ми се мързелува. Избирам си фотоапарат и съм до никъде..

Тандури, цяла сутрин с мъжа ми разглеждахме произведенията ти и цъкахме с език! Невероятна си! Особено птицата и една сватбена торта, нещо уникално.. Мъжът ми има конструктивен въпрос - ти ли ядеш после тези неща, не ти/ви ли е жал?    Laughing

Надписах 38 картички вчера и още имам, направо не съм на себе си, много е забавно.
И малко тъжна вест, котаракът Томи все пак замина при Моста на дъгата..  Confused Нашите го приеха добре, само те да са живи и здрави..

За ПриТенкс не знам какво да разкажа - ходихме на гости, хапнахме пуйка, сладко от боровинки, стъфинг, пай, сладки картофи с канела (тук се въздържах  Sick) и беше много приятно. Играхме на една игра - catch the phrase до късно вечерта и разбрах, че никога няма да знам езика като родените тук.. Но си беше фън.

Весели почивни дни на всички още веднъж!

Общи условия

Активация на акаунт