31-ва снежна тема на канадките

• 19 077
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Моля, дайте идеи за /що-годе/ полезни манджи, които стават бързо или които могат да се съхраняват в полуготов вид? Като се прибера от работа, разполагам с около 30-40 мин, в които трябва да приготвя вечерята.

Ето една от нашите любими манджи:
Слагаш вода да заври. Като заври, слагаш половин пакет киноа и 2 пакетчета замразен спанак. Оставяш да ври 12-15 мин. Хубаво е така да прецениш водата, че да изври почти цялата. Добавяш 1-2 булюнчета или само сол и мазнина и хоп - готово! Wink
Много е вкусно да се яде с маслини след това.

# 61
Ето една от нашите любими манджи:
Слагаш вода да заври. Като заври, слагаш половин пакет киноа и 2 пакетчета замразен спанак. Оставяш да ври 12-15 мин. Хубаво е така да прецениш водата, че да изври почти цялата. Добавяш 1-2 булюнчета или само сол и мазнина и хоп - готово! Wink
Много е вкусно да се яде с маслини след това.

Сигурно е вкусно, но какво е киноа newsm78
Простете невежеството Mr. Green

# 62
МИНЕрВАта ,
ето:
http://chetday.com/quinoa.html

Потърси и в Уикипедия, там има и картинка за да го видиш как изглежда.

# 63
Моля, дайте идеи за /що-годе/ полезни манджи, които стават бързо или които могат да се съхраняват в полуготов вид? Като се прибера от работа, разполагам с около 30-40 мин, в които трябва да приготвя вечерята.

Ето ти 2 бързи и лесни рецепти от мен. Понеже не си уточнила с месо или без месо да са ще ти напиша една с пилешко и една вегетарианска:

Вкусно пиле

4 пилешки пържоли се нарязват на парченца и се запържват в 4-5 с.л зехтин. Добавя се една връзка пресен лук. Оставя се малко да се позапържи лука и се добавят една шепа ситно нарязани маслини и 3-4 с.л соев сос. Доливаш 1/2 ч.чаша гореща вода с половин кубче бульон и черен пипер. Оставяш да поври още 5 минути и добавяш две топени сиренца. Разбъркваш хубаво и изсипваш сместа в тава или йенска купа. Отгоре се нареждат на кръгчета домати и се настъргва кашкавал. Пече се 10-тина мин. или докато кашкавала се размекне.

Броколи със сос бешамел

500 г. броколи
100 г. масло
2-3 с.л. брашно
1/2 литър мляко
200 г. кашкавал

Броколите се накъсват на розички, измиват се и се варят около 10 минути, след което се поставят в намазнена тава. В тиган се стопявя маслото и се запържва брашното. По малко се добавя мляко и се сгъстява. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Сосът се излива върху броколите и се поръсват с настърган кашкавал. Запичат се до образуване на коричка.

Това ядене обикновено го ползвам като гарнитура към печено месо, но може да се яде и самостоятелно.

Гаргамелчо или някой друг, знаете ли дали снимките и календарите на ArtsCaw са качествени?

Аз си направих от техните календари и съм доволна от качеството. Снимки изпратих на родителите ми с доставка директно в БГ и не съм ги виждала, но казаха, че били хубави.

# 64
Разпродажба на играчки в Монреал:
www.jrctoys.com

# 65
  • Vaudreuil Canada
И от мен една мнооооого бърза рецепта Simple Smile Напоследък много я уважаваме в къщи - взета е от форума мисля че е на Морена.

300 гр стърган кашкавал без значение от вида се объркват с 1-2 супени лъжици брашно. Към тях с добавят 1-2 яйца - трябва да е гъста смес. От сместа се оформят кюфтенца и се пържат до златисто.
Върви със всякакви пресни салата или туршии и пържени картофки.

Друго бързо са гювечетата - прочистване на хладилника.

Тиквичките с ориз стават също бързо.

Нещо мързеливо пак от форума - пилешко филе се нарязва на парчета и се обърква с майонеза и горчица от предната вечер - преди печене се наръсва с галета и се пече. Може и със свинско филе да се направи но тогава препоръчвам да се залее с малко вино и да се пече в йенска тенджера с капак може да се добавят и гъби пожелание. Гарнитура също е пожелание - пържени картофи или салата са чудесен избор.

По въпроса с бързото приготвяне на храна - винаги имам 1-2 пакета зелева салата, която се нуждае само от подправки - ако не сте ги открили още тези пакети да кажа че са голямо улеснение. 

Айде че огладнях нещо.

# 66
Нашите бързи манджи (ама наистина бързи) за също яйца , панирани кашкавал или сирене, задушени меса на тиган + салата. Истински готвени манджи няма как да станат много бързо - рискуваме да са наядем със сандвичи или каквото там има в хладилника докато се сготви яденето. Добър вариант е готвене със слоу кукър - зарежда се, пуска се сутринта и вечерта мирише на вкусно.  Ние не сме претернциозни и готвим за няколко дни напред, та не се налага да се готви всеки ден.

# 67
  • Канада, Монреал
WebMama, за тази разпродажба писахме вече Simple Smile
Ето и от мен:
Разпродажба на детски дрехи (50-75% отсъпка):
Четв. 12.30-14.00 h
Пет. 12.30-14.00 h
Съб. 9.00-13.00 h
Не знам обаче името на фирмата и дали си заслужава.
Мисля, че това е фирмата : http://www.destl.ca/default.aspx?page=211&id=6798, но на флайъра не го пише, пускам линка за ориентация.
November Rain, горе-долу това се беше засилил да направи - хубаво, че баща му го придържаше зад кадър, че беше готов паднал Wink

# 68
WebMama, за тази разпродажба писахме вече Simple Smile

Ходил ли е някой на нея. Заслужава ли си. Аз днес получих флаер.

# 69
Здравейте Кенъда-та, колко CAD на месец преди данъците е една нормална заплата в тази велика страна?  Shocked

# 70
  • Vaudreuil Canada
Аз ходих миналата година обаче - има и интересни неща но сякаш бяха повече за момиченца или за по-големи дечица - а тези за нашата възраст не ми се видяха особено изгодни. Ама мисля пак да ги посетя да проверя тази година как е положението.

# 71
  • Canada
Злат-ни сте! Мерси много за рецептите! Току що си ги преписах и ще ги пробвам, само да поизядем каквото има, че днес набързо спретнах 2 супи. Simple Smile
escorial, за твоята рецепта имам всичко и звучи лека, мога да я направя за гарнитура.  Wink
Да те питам нещо тук, нямам време да ти следя темата, може би си писала, извини ме ако е така. Колко време се учи за натуропат и смяташ ли да се сдобиваш с такава титла (май N.D. или n.d. се води)?
Каролина, нещо подобно правя с броколи, само че без запържване, а направо се пече, като поливката има и яйце, а маслото е не повече от 2-3 с.л. Скромно поръсвам с кашкавал, тъй като ни идва много мазно/тежко. Мерси и че ми напомни.  bouquet
Благодаря и за Artscow, моето намерение е също да пращам директно, затова ми се иска да знам предварително за качеството. Ще действам.
shemet_neveroiaten, докато стигна до твоите рецепти, вече стабилно слюноотделях Laughing. Ще опитам да запека кашкавалчетата. Марти яде ли пържено? Раян още не.
WebMama, ние също не сме претенциозни и едно ядене се яде докато свърши. Въпросът е, че като наготвя през почивните дни, в сряда вече няма.
Иначе днес например правих пилешка супа - имах в камерата сварено месо и замразен бульон от него + замразени зеленчуци. Добавих гореща вода от каната, за да заври по-бързо, фиде и застройка. Е, не е толкова вкусно, колкото като се варят изцяло зеленчуците, ама какво да се прави, пак по-добре от джънк фуд.
Слоу кукърът мирише доста Sick, не очаквах.

# 72
Taka e, мирише.Ама за боб и гювеч си е супер - отиваме на пазар, а той си готви Simple Smile Зареждаме вечер  -сутринта сготвено.

У нас се готви една дълга манджа или супа през почивните дни и през седмицата ако се прави нещо са само аламинути или скара.  Аз ползвам много една малка фурничка -готвя бързо 1-2  порции в едни купички като гувечета и става и без мазнина - например риба , кашкавал(най често моцарела) с прясно мляко и яйце, само кашавал с яйца и т.н. ( избягвам въглехидрати та избора е месо, яйца или млечни). А като направя и един голям тиган ориз с гъби за гарнитура и мъжа е доволен. Това се готви наистина за по- малко от половин час.
Друго което се сещам са макарони  и сос - на двата котлона паралелно - пак става за 30 мин Simple Smile
За дребния си готвя отделно горе долу през ден - но се губи около 1- 1.30 часа ако е манджа с месо.

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 06:23 от WebMama

# 73

Аз ходих и миналата година и тази година. За деца на нашата възраст има страхотни пъзели, но малко скъпи ми се виждат (не съм гледала как са по нормалните магазини), бяха по 10$. И двата пъти от там купихме книжки на хубави цени - по 1, 2, 3$. Според мен е хубаво да се види, другата година пак ще отида  Peace

# 74
Ще отида и аз да разгледам някой ден. Пише до 70% намаления - ама то за реклама най-вероятно. Зачудила съм се какво да купим за дребния за Коледа??? Да ахне като на рекламата на бест бай  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт