Рецептата е на една моя украинска приятелка.
Много лесна и бърза.
филе риба(моята беше пангасиус) около 300 г
1 яйце
1 глава лук(нарязан на ситно и запържен)
1 скилидка намачкан чесън
подправки за риба,каквито се сетите(аз сложих суха целина,копър чер пипер)
малка щипчица сода бикарбонат
трохи от стар хляб за сгъстяване на сместа или 2 средни сварени и намачкани картофа(кюфтенцата на снимката са със картофи)
сол
галета или брашно за овалване
Филето пропускаме през месомелачка(аз го нарязах на много дребни парченца).Прибавяме останалите продукти.Ако сместа е прекалено мека и трудна за оформяне,можете да добавите 1-2 с.л. пшеничен грис.
От сместа оформяме кюфтенца,овалваме ги в галетата и ги запържваме.
Може да приготвим към тях и сос за риба от майонеза,кисело мляко,лимонов сок и чесън.
Бон апети!