Фотография - 30-та тема

• 32 578
  • 541
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Лоис, с какъв обектив снима? Аз като пробвах 40Д-то със 70-200/4 във Синтезиса преди няколко месеца (преди да си взема моя), резултатите бяха отчайващи. Камерата беше нагласена на компенсация на експонацията +2 и никой от консултантите не знаеше как да я коригираме (тогава и аз не знаех). Снимките бяха яко изпържени. Не бих се учудила, ако още не са я коригирали  Mr. Green
Там, където е копчето за пускане и спиране, позициите са оф, он и чертичка; слага се на чертичката, след което се натиска копчето за снимане на полуспусък и едновременно с това се върти задната врътка. Малко идиотско са го измислили  Crazy Ако ще ходиш пак да пробваш - погледни дали проблема не е в това. Качеството на файла се задава като натиснеш менюто - най-първата позиция - от там със сет-а и задната врътка. Исото - копчето за исо + горната врътка; Уайт баланса - съответното копче + задната врътка.

# 361
предлагам да се съберем с мойте обективи и твоя апарат и да помогнем на луиза  да се реши Simple Smile

ше взема Кайо да я убеди как фотоапарат с по-бърз фокус нЕма !!! нали ми е тест за автофокус момчето Joy

# 362
Гаргамелчо , не мога да се изкажа професионално, но снимките много ми харесаха. А бебето страшно много прилича на моята лили, досега не бях виждала такава прилика Shocked Нямам обаче снимка в подобна поза да ти я покажа.

Искам да попитам нещо, обаче с терминологията не съм много добре, така че сигурно ще объркам нещо. Купих си една книжка за фотография и там имаше като съвет да снимам портрети в режим с приоритет на диафрагмата и f/11. Направих го, но всяка снимка е размазана, просто няма начин да се задържи на едно място малката. Когато снимам на f/5 е малко по-добре, но пак често нищо не става без светкавица. Въпросът ми е има ли нещо, което мога да направя, за да не стават размазани снимките? И по принцип това от какво точно зависи?

Ето и няколко снимки (първите две са отрязани отгоре, но не исках да хвана разхвърляния фон отзад):
http://flickr.com/photos/12456145@N04/3109589259/
http://flickr.com/photos/12456145@N04/3109599347/
http://flickr.com/photos/12456145@N04/3110435678/

# 363
бухте, сега отивам на работа, ако до довечера не са ти казали, ще се изкача. за сега те съветвам тая книга да спреш да я четеш Simple Smile

коя е книгата?

# 364
На мен ми харесва засега книгата Rolling Eyes Нали почти нищо не разбирам, заради нея реших, че ми трябва статив.

Тайните на цифровата фотография на Скот Келби

# 365
За челинджа си мислех, че е добре да въведем още едно правилце: Който е спечелил и е пуснал новата тема, освен да бъде длъжен да участва, да следи и за пускането на тема за гласуване и за спазване на срока. Защото все пак титлата носи както права, така и отговорности, нъл тъй? Joy
стига да е от другия път, няма лошо  Mr. Green

Сори, ама предколедно е голяма лудница
Ако до довечера няма тема за гласуване, ще пусна.
За участието.... трудно.... Не съм щастлива.... Стресирана съм.... Време нямам за нищо.... Занимават ме с глупости...

Искам да попитам нещо, обаче с терминологията не съм много добре, така че сигурно ще объркам нещо. Купих си една книжка за фотография и там имаше като съвет да снимам портрети в режим с приоритет на диафрагмата и f/11. Направих го, но всяка снимка е размазана, просто няма начин да се задържи на едно място малката. Когато снимам на f/5 е малко по-добре, но пак често нищо не става без светкавица. Въпросът ми е има ли нещо, което мога да направя, за да не стават размазани снимките? И по принцип това от какво точно зависи?

За да не е размазано щъкащо дете трябва скоростта а е висока .
Примерно 1/250 или 1/500 или повече
при бленда 11 това трудно може да стане освен па плажа или на сняг.
Трябва да снимаш при по-отворена бледна - по-малко число.

# 366
За да не е размазано щъкащо дете трябва скоростта а е висока .
Примерно 1/250 или 1/500 или повече
при бленда 11 това трудно може да стане освен па плажа или на сняг.
Трябва да снимаш при по-отворена бледна - по-малко число.
А как се постига по-висока скорост, на светло ли? Защото поне на мен така ми се струва като съм снимала. Но за жалост установих, че вкъщи не влиза много светлина и ако навън не пече слънце снимки стават доста трудно.

# 367
идвам нещо весело да ви покажа:
http://legnangel.livejournal.com/564026.html

Моби с 50/1.4  Confused яд ме е, че не бях си взела моя карта, и снимките си останаха там. Исото и белия баланс ги намерих, както и следящия автофокус и серийното снимане. ама накрая като ги качихме на монитор - чак тогава си дадох сметка че са по три и нещо МБ? не е ли малко за жпег?
и много врътки бре, човек да стане разноглед от толко врътки, копчалъци, чудеса.
Калина, приемам с отворени очи и уши, остава да убедим и Моби да колаборира, ама тя снима хавайски партита и няма време за нас Laughing
Моби, шегувам се, нали знаеш  Heart Eyes

Бухтичке, добра е тая книга, чети си я, макар че може да не разбереш всичко от първия път. Ще я прочетеш пак след един-два месеца, и ще видиш колко много неща са ти се изяснили. Сега за диафрагмата. По принцип колкото е по-голямо числото, толкова по-голяма е зоната на фокус и обратно. Обаче в същото време колкото е по-голямо числото на блендата, толкова по-ниска става скоростта. И като снимаш щъкащо бебе, всичко се размазва. Трябва ти много светлина, за да докараш висока скорост при затворена бленда. Това, което можеш да направиш, е да увеличиш исото, ще помогне малко, но не се надявай на чудеса.

Рали, на път съм да намразя коледата. И аз хич не съм щастлива напоследък. Това празнуване като за последн,о дето като че по принуда трябва да го отпразнува човек, ме влудява. На вс. отгоре преди два дни открих, че мойто дете учи едни неща в пети клас, дето не съм и подозирала, че съществуват. Някакси синтаксиса от моите ученически години и днешния такъв нямат много общо  #Crazy. Та сега ще карам пети клас пак.  Shocked
Аз ще пусна тема за гласуване, ама помислете наистина поне за участието, защото така леко кофти става.

# 368
Лоис, да не си бременна? Питам сериозно, щото миналата година се чувствах точно като теб, а след това през януари преживях голямата изненада с 2 черти.
Оправих кадъра. Шумът се беше получил от грешноизбрания от мен вариант за шарп на очите - вместо само зеницата, бях отделила с ласото цялото око и оттам дойде шума в бялото. Сега го наместих както трябва.

# 369
Лоис, да не си бременна? Питам сериозно, щото миналата година се чувствах точно като теб, а след това през януари преживях голямата изненада с 2 черти.

Веч, не ми беше хрумвала тая възможност, ама като се позамисля, надали е възможно. Не мога да се вкарам пак в тая игра, това е за смели и самоотвержени жени само. Аз с кучката едвам се справям, та ....
А шума верно си го оправила.

# 370
Рали, на път съм да намразя коледата. И аз хич не съм щастлива напоследък. Това празнуване като за последн,о дето като че по принуда трябва да го отпразнува човек, ме влудява. На вс. отгоре преди два дни открих, че мойто дете учи едни неща в пети клас,

Празнуването, мисля да го пропусна. Взела съм си две седмици отпуск и ще спяяяяяя

# 371
Аз по повод същото да попитам, 2 години е и международната гаранция, нали?
И доплаща ли се нещо за международната гаранция или е нещо като право на избор-бяла или жълта гаранционна карта, знаеш ли?

IvelinaAtanasova, обикновено е 1 година. Не съм чувала за 2 без доплащане. За международна гаранция не се плаща, но има стоки, които идват само с жълта карта и тогава, ако искаш гаранцията да важи в чужбина, си купуваш. Иначе обикновено имаш избор от жълта (2 г.в страната) или бяла карта (1 г. в чужбина).

# 372
  • София
предлагам да се съберем с мойте обективи и твоя апарат и да помогнем на луиза  да се реши Simple Smile

ше взема Кайо да я убеди как фотоапарат с по-бърз фокус нЕма !!! нали ми е тест за автофокус момчето Joy

Абсолютно съм ЗА! Точно това си мислех преди малко, докато се прибирах  Grinning Крайно време е да се сберем и всеки да тества на воля, ама преди това ще трябва да вкараме по едно малко против треперене на ръцете  Mr. Green
Аз все още не мога да правя дългосрочни планове, понеже все се намира някой да ми ги промени в последния момент  #2gunfire И нашите ми се сърдят, че не съм си ходила да ги видя от сума ти време, та и това ще трябва да направя по празниците. Още не знам на Коледа в кой град ще съм  Rolling Eyes (нито пък на нова година). Абе - пълна лудница  #Crazy

Моби с 50/1.4  Confused яд ме е, че не бях си взела моя карта, и снимките си останаха там. Исото и белия баланс ги намерих, както и следящия автофокус и серийното снимане. ама накрая като ги качихме на монитор - чак тогава си дадох сметка че са по три и нещо МБ? не е ли малко за жпег?
и много врътки бре, човек да стане разноглед от толко врътки, копчалъци, чудеса.
Калина, приемам с отворени очи и уши, остава да убедим и Моби да колаборира, ама тя снима хавайски партита и няма време за нас Laughing
Моби, шегувам се, нали знаеш  Heart Eyes

Най-големия джипег ми е 3 и нещо МБ. Ако ти се виждат много тия врътки и копчета, погледни Никон Д300  Mr. Green - съвсем ще полудееш  Laughing
Като отвори дума за хавайското парти - и него ми го сервираха изневиделица, ама поне плащат...  Mr. Green
И аз ви обичам и наистина ми се иска да се видим скоро  Heart Eyes

Канон имаха промоция за гаранцията - ако го купиш и регистрираш в сайта им до края на годината ти удължават гаранцията с още 1 година (така стават 2). Не знам дали не е само за БГ обаче  newsm78

# 373
Идвам да рева  Crazy и да ви разкажа как моя любим обектив (50мм на 1.4) пое 150мл пълномаслено прясно мляко по пътя за БГ (защото аз си избрах чанта, поръчах на Дядо Коледа и не си я взех преди да тръгна).... И вече не снима, в началото фокусираше само ръчно, сега и това не иска. Купих си един 50мм на 1.8, че най-евтин; пострадалия фин млечен го топнах в спирт; сега го чакам да изсъхне, ама няма да го бъде. На тялото му няма нищо!  Tired

# 374
Бухтичке, добра е тая книга, чети си я, макар че може да не разбереш всичко от първия път. Ще я прочетеш пак след един-два месеца, и ще видиш колко много неща са ти се изяснили. Сега за диафрагмата. По принцип колкото е по-голямо числото, толкова по-голяма е зоната на фокус и обратно. Обаче в същото време колкото е по-голямо числото на блендата, толкова по-ниска става скоростта. И като снимаш щъкащо бебе, всичко се размазва. Трябва ти много светлина, за да докараш висока скорост при затворена бленда. Това, което можеш да направиш, е да увеличиш исото, ще помогне малко, но не се надявай на чудеса.
Благодаря за разяснението  bouquet А по принцип с друг обектив дали би било по-добре, и аз съм се спряла на споменавания 50/1,4 (Мишолина, много съжалявам за случилото се Sad ), та се чудех с него дали няма да е малко по-лесно?

Иначе относно книгата сега пак я погледнах и оставам с впечатление, че това f11 може би е по-скоро като се снима на изчистен фон (бял примерно), за навън препоръчва f2,8.

Общи условия

Активация на акаунт