Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви материали са ми необходими, за да започна с декупаж?
Къде мога да намеря салфетки за декупаж?
Как да подготвя чаша за декупаж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви материали са ми необходими, за да започна с декупаж?
За да започнете с декупаж, ще ви трябват салфетки или хартия за трансфер, чинии или други повърхности за декориране, акрилни бои, лепило за декупаж, плоска четка с изкуствен косъм и лак отгоре. Тези материали могат да бъдат намерени в магазини за художествени материали. Освен това можете да потърсите уроци или курсове по декупаж, за да научите техники и съвети.
-
Къде мога да намеря салфетки за декупаж?
-
Как да подготвя чаша за декупаж?
За да подготвите чаша за декупаж, първо я измийте старателно и я подсушете. След това нанесете слой обезмасляващ спрей или използвайте кърпа, напоена с алкохол, за да премахнете всички мазнина или мръсотия от повърхността. Накрая нанесете тънък слой декупажно лепило върху чашата и оставете да изсъхне напълно преди боядисване.
-
Как мога да получа стойка за чинии за декупаж?
-
Как се прилага техниката за пукнатини на стъклена бутилка?
Аз така и не го постигнах с ц200 

. Току що бяха заредили ОГРОМНО количесто хоби материали на фирма Viva (нищо не ми говори). То не щеш ли трансфери, ефекти - на трева, метал, керамика, стъкло, кракле, и други. Завъртяха ми се очите - имаше и демонстрация как се използват. Казаха ми, че ще имат и т.нар. уърк-шопове всяка седмица за различна техника. На сайта им може да се намери инфо. Не рекламирам, само ви споделям, защото не съм ги мяркала по другите магазини. Това, което най-много ме впечатли обаче беше една специална смес - потапя се салфетката в нея и тя вместо да я разкапе я втърдява и може свободно да се моделира самата салфетка в каквито си иска човек 3D форми 

Винаги съм се чудила тези кратунки развалят ли се някога или не?

Със шишето беше по сложна работа, щото първо дадохме 12 филма /на лента/ да ни ги прехвърлят на дискове за да извадя снимки отпреди 10-15 години /от тогава датира познанството и приятелството/, след което правих рамки, тип филмова лента на фотошопа и по обичайния начин лепих - изрязвам, потапям за около 30 сек. във вода, подсушавам и лепя............това е! Юбиляра беше много впечатлен и развълнуван и за мен това е най-голямото признание!
И другото е как съчетавате няколко елемента (видях някъде страхотна чиния със слънчогледи мисля и една мадама посредата-сякаш не са от една салфетка?
и бутилките страшно ми харесаха - БРАВО